Dodaj do ulubionych

fakultety z tui

21.05.15, 16:30
Dzisiaj biurze dostałam wykaz wycieczek fakultatywnych na ten sezon. Wiem że na pewno wybierzemy :Pamukkale, Side i Piracki rejs. Zastanawiamy się jeszcze nad Taurus Deluxe, może ktoś był już na tej wycieczce i coś nam doradzi. Czy warto i jaki jest program. Jedziemy z 8 letnim synem i12 letnim siostrzeńcem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: fakultety z tui IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.15, 21:07
      Nie wiem w jakiej miejscowości będziesz, ale zakładam, że na Riwierze, bo wybierasz się do Side, więc wycieczka do Pamukkale to wielogodzinna męcząca jazda, a potem niezbyt dużo do zwiedzania. Moim zdaniem jeżeli już Pamukkale (ja osobiście byłam rozczarowana tą wycieczką) to raczej z Turcji Egejskiej, bo przynajmniej dojazd jest krótszy.
      Piracki rejs to natomiast to dla ludzi o mocnych żołądkach, może mocno rzucać statkiem więc lepiej ni nie jest wcześniej i w trakcie rejsu
      Side za to jest ciekawe z ładną starożytną starówką.
      Ja uważam natomiast, że obowiązkowy fakultet podczas pobytu na Riwierze to Kapadocja, bardzo polecam.
      • Gość: gen Re: fakultety z tui IP: 194.11.254.* 21.05.15, 23:34
        Calkowicie sie zgadzam rejs statkiem dla mnie to pomylka bylem na takim rejsie do alanyi szkoda dnia.
        Pamukkale z 8 letnim dzieckiem tez odradzam, kapadocia jak najbardziej z lotem balonem najlepiej.

Side fajne, jesli nie masz daleko z hotelu do side to proponuje jechac na wlasna reke, czasami w hotelach maja gratisowy przejazd.

Ja polecam za to rafting fajna sprawa a malolat bedzie mial radoche.
        • fiorcia1 Re: fakultety z tui 22.05.15, 00:28
          Dzięki za odpowiedzi. Coraz bardziej skłaniamy się ku Kapadocji. Rozmyślamy nad tym czy nie wybrać się z lokalnym biurem. Do Side mamy dość daleko jedziemy do Eftali Village. Do Alanyi wybierzemy się na pewno dolbuszem. Byliśmy już w okolicach Alanyi 4 lata temu ale wtedy syn miał niepełna 5 lat więc dalekie wycieczki odpadały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka