Dodaj do ulubionych

Hotel *** czy warto?

07.07.05, 09:37
Wybrałam hotel, który wg róznych ocen biur ma rózną liczbe gwiazdek, czasami
***, albo ***+, albo ****. Więc pewnie ma *** ;) Z opisów w ofertach biur
wynika że jest całkiem ok, wygląda miło, ale nikt na forum mi nie napisał jak
jest w rzeczywistości. Hotel jest z opcją all inclusiv. Czym róznią się
hotele *** od **** skoro ten zapewnia podobne rozrywki jak inne hotele
czterogwiazdkowe i jest przy plaży?

Obserwuj wątek
    • Gość: kaduss Re: Hotel *** czy warto? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.05, 10:11
      Najlepiej sprawdzić czy ktoś był w tym hotelu, ale gwiazdki nadają same biura i
      rzeczywiście najczęściej ocena jest zawyzona - najbardziej ryzykowne są hotele
      trzygwiazdkowe- często biednie wykończone w miejscu, gdzie dookoła buduje się
      masę innych. W czterogwiazdowych najczęściej jest w porządku - np Alizee,
      Perdikia (Alfa Star).
      Pozdrawiam
      Kaduss
      • Gość: Paweł Re: Hotel *** czy warto? IP: 81.210.102.* 08.07.05, 10:21
        Ale z drugiej strony do hotelu przychodzi się zazwyczaj wyspać, umyć i przebrać.
        Jak ktoś potrzebuje wygód to za to płacić musi a dla młodych ludzi chcących
        wypoczywać i zwiedzać nie powinno to stanowić jakiegoś wykładnika udanych
        wakacji.
        Nie wiem może ja mam takie podejście, wystrczy że jest skromnie ale czysto i to
        cała prawda.

Pozdrwiam
        Paweł
        • artluk1 Re: Hotel *** czy warto? 08.07.05, 10:31
          i właśnie z tym "czysto" w hotelach *** jest często bardzo kiepsko
          • Gość: Paweł Re: Hotel *** czy warto? IP: 81.210.102.* 08.07.05, 11:09
            No to oznacza jedno Turcja to nie taki tani kraj, wakacje w **** hotelach nie
            należą do tanich i tyle.
            Jeśli miałbym zapłacić 3000zł od osoby w hotelu za jakieś animacje, dodatki
            których nie wykorzystuję to wolałbym wybrać inny kraj w pensjonacie (polecam
            Bułgarię) albo jechałbym na własna rękę.
            Absurdem są dodatki w lepszych hotelach, które są ludziom bez dzieci potrzebne
            jak psu na budę.

Pozdrawiam
            Paweł
    • Gość: Beti a ja byłam w **+ IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.07.05, 17:17
      Wróciłam z Turcji parę dni temu i byłam w hotelu z dwoma gwiazdkami. Jak dla
      mnie warunki były ok. W hotelu spędzałam sporo czasu na basenie (był niewielki,
      ale sam hotel też był mały)i nocowałam. Jak dla mnie warunki były ok. Telewizor
      w pokoju (TV Polonia), w łazience czysto, bardzo wygodne łóżka, pokój spory.
      Sprzątano codziennie. Ręczniki wolałam swoje, gdyż hotelowe nie były zbyt
      fajne. Ale to tylko jeden minus. Obsługa miła, atmosfera rodzinna. Droższe
      hotele były daleko od centrum, a ten w którym mieszkałam znajdował się akurat
      przy plaży i w centrum Alanya. Następnym razem też wybrałabym ten hotel.
      • Gość: Aga Re: a ja byłam w **+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:23
        A czy może to był hotel Anilgan? Bo ja się tam wybieram w sierpniu i jestem
        ciekawa czy to był dobry wybór.
        • Gość: SYSIA Re: a ja byłam w **+ IP: *.lodz.mm.pl 11.07.05, 21:21
          Byłam w Turcji na objazdówce na przełomie lipca i sierpnia i były to hotele 2 i 3 gwiazdkowe i powiem szczerze ze nie narzekam było super a w hotelu spędzaliśmy może jakieś 3 godzinki na dobę bo jest to tak cudowny kraj w którym prawdziwe życie rozpoczyna sie po zmroku i szkoda spędzać czas na sponiu jak można sie w tym czasie bawić. Pozdrawiam i jak macie pytania to chętnie odpowiem.Aha na wypoczynku byłam w Didim a nie w Antalyi czy Alanyi...
          • Gość: KsomoZ Re: a ja byłam w **+ IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 13.07.05, 13:03
            jade do Didim pod koniec lipca do hotelu Temple Beach, opowoiedz cos o miejscu,
            pływanie fajne? plaza znośna? jak ceny i co brac $ czy euraski? jak masz jakies
            spostrzezenia to podziel sie, z gory dzieki, kosmoz@wp.pl, GG 2137246
    • Gość: lenkova Re: Hotel *** czy warto? IP: *.crowley.pl 12.07.05, 15:28
      W zeszlym roku bylam w 3 gwiazdkowym z opcja all incl i bylo wspaniale. Bez
      porownania z Kretą gdzie tez byłam w 3 gwizdkowym. Jedzenie w tureckim hotelu
      było pyszne, basen czyściutki, animacje wieczorne, w ciągu dnia gry różnego
      rodzaju przy hotelu. Naprawdę nie ma co się bać hoteli 3-gwiazdkowych. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka