Gość: marta2001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:47 własnie wrocilam z 7+7 z triada i jestem bardzo zadowolona i nie wiem dlaczego ludzie tak narzekaja na to biuro. ps jesli macie jakies pytania to chetnie odpowiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:58 Cześć. Ja wylatuję wkrótce - również z Traidą do Turcji. Jakieś dobre rady - takie już po przyjeździe. Gdzie spędziłaś pobyt? A jak objazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.mos.gov.pl 26.08.05, 11:58 My tez lecimy do turcji 7+7 ale 14 wrzesnia.bedziemy mieszkac w Side a ty gdzie mieszkalas i jak objazdowka?Jak hotele na niej i czy objazdowka b.meczy-chodzi mi o calodniowa bieganine i czy przewodnik fajnie komentuje? Jakie tam sa ceny i czy bralas opcje 2posilki dziennie czy olin c...? Czekam na odzew Pozdrawiam Co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta2001 Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:19 ja mieszkalam w hotelu neray w alanyi calkiem mily no moza poza rezydentem ale w side podobno jest bardzo fajny pan dawid.ja mialam obcje dwa posilki dzuiennie i mi to wystarczylo w sierpniu jest tak goraco ze w ciagu dnia nie chce sie jesc. objazdowka jest troszke meczaca trzeba wczesnie wstawac i czasami spedza sie caly dzien w autokarze w zaleznosci ile trzeba przejechac np z kapadocji do stambulu jest 800 km a po drodze zwiedza sie tylko nudne muzeum w ankarze i bazarek w stambule . autokary moze nie sa najnowsze ale jest duzo miejsca na nogi klimatyzacja dziala. aha na pobycie polecam rafting tylko nie kupujcie wycieczek u rezydenta , przykladowo ja za rafting z lokalnego biura zaplacilam 13 euro a z triady ludzie jechali za 33 euro . roznica jest kolosalan tym bardziej ze obie obcje niczym sie od siebie nie roznia. zycze milego odpoczynku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta2001 Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:28 ah zapomnialam napisac o hotelach w czasie objazdowki -kapadocja mily czysty hotelik "kapo" dosc daleko od centrum bez klimatyzacji ale w kapadocji jest inny klimat i w nocy nie jest goraco - istambul okropny hotel "kaya" z niedzialajaca klimatyzacja hotel wyglada jak z czasow prl, ja spalam tylko jedna noc w stambule ze wzgledu na formule 1 nie bylo miejsca wiec zawiezli nas to super hotelu "gold" w bursie -w bergamie mily hotelik "bergsoy" klima za oplata ale z ogromnym basen na powietrzu - w antalyi hotel antic z klimatyzacja ale pokoiki malutkie - hotel w okolicach pamukkale czysty klima chyba tez za oplata nie wiem bo spedzilam w nim tylko 3 godziny, z basenem i wodami termalnymi za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 28.08.05, 22:50 Jeżeli eksponaty z czasów cywilizacji hetyckiej, frygijskiej, greckiej czy rzymskiej są nudne - to cóż mamy chyba różne gusty (dotyczy muzeum cywilizacji anatolijskich w Ankarze), bo dla mnie były bardzo ciekawe. Co do "czystego" hotelu "Kapo" ja mam totalnie odmienne zdanie - bardzo jestem ciekawy czy mieszkałaś na parterze czy na piętrze (cała moja grupa mieszkała na parterze). W każdym razie większego syfu niż "Kapo" nie widziałem nigdzie na trasie mojego objazdu 3-10.08.05 i zaznaczam, że nie byłem odosobniony w tej opinii w mojej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: wrocilam z 7+7 -triada 04.09.05, 17:49 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Jeżeli eksponaty z czasów cywilizacji hetyckiej, frygijskiej, greckiej czy > rzymskiej są nudne - to cóż mamy chyba różne gusty (dotyczy muzeum cywilizacji > anatolijskich w Ankarze), bo dla mnie były bardzo ciekawe. Eksponaty jak eksponaty, ale muzeum było dla mnie śmiertelnie nudne(zwłaszcza po 6 godzinach jazdy ze Stambułu). Neolityczne itp. figurki leżały obok siebie w szklanych gablotkach, podpisy były nędzne, rekonstrukcje żadne. Cała nasza grupka (wykształceni humaniści w tym historyk) była zdegustowana. Jeśli nie jesteś studentem archeologii, to nie wiesz tak naprawdę co oglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:30 nie wiem gdzie miałeś syf w Kapo, naprawdę porządny hotel, czyściutko, panie sprzątaczki świeże ręczniczki donosiły. Mieszkałam na parterze i naprawdę było wszystko na błysk! Cała moja grupa bardzo zadowolona z hotelu. Chyba troszkę przesadzasz, albo miałeś pecha!..... a muzeum to jedna wielka nuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 11.09.05, 20:40 Hm - może są dwa hotele o tej nazwie w Avanos? Nie wiem byc może moja grupa miała pecha i cała obsługa zabawiła się z nami jak złośliwe chochliki... W każdym razie jestem zszokowany, że Karola jest następną osobą, która pisze, ze "Kapo" to czyściutki hotel. Hotel, w którym nie zmienia się brudnych zaplamionych obrusów w restauracji a resztki zgarnia się ze stołu szczotką, hotel w którym brakuje właściwej wentylacji w łazienkach, hotel w którym niektórzy z mojej grupy mieli jeszcze większego niż ja pecha, bo albo mieli zapchaną umywalkę, albo słabo drożna ubikację. Nie wspomnę już o niechlujnych ubiorach kelnerów i paradoksie w postaci droższego piwa niż w czterogwiazdkowej "Kleopatrze Dreams Beach", w której mieszkałęm na pobycie! Nie wiem jak to możliwe, że to wszystko co opisałem zdarzyło się mnie i całej mojej grupie (nikt z tego hotelu nie był zadowolony!) a inni nie mają do niego zastrzeżeń. Widocznie mieliśmy pecha albo mieliśmy za duże wymagania co do tego hotelu, który powinien mieć zagwarantowany standard trzech umownych gwiazdek, których z kolei ten hotel nie posiada, bo S-class to nie to samo co trzy gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wrocilam z 7+7 -triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:29 i ja wrocilam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquila Ardens Dobra Opinia :) IP: *.chello.pl 04.09.05, 22:24 Tak... ta wycieczka była świetna! ja miałam wylot ósmego... pierwszy tydzień objazdówka (poniekąd z GENIALNYM Panem Wojtkiem Jaszczakiem... którego z czystym sumieniem polecam!) a potem tydzień pobytu w Marmaris... jestem zachwycona... nie miałam się również do czego przyczepić... nie przeszkadzały mi długie dystansy...wystarczy poczytać dobrą książkę, albo posłuchać muzyki... zaś jeśli chodzi o muzeum w Ankarze... wcale nie było tak źle... mnie się podobało... Pozdrawiam, (NON) Solituda Aquila Ardens (Haliaeeta Leucocephala) Ex Exploratione Lupina Odpowiedz Link Zgłoś