Dodaj do ulubionych

marmaris czy side?

IP: *.icm.edu.pl 16.01.07, 15:22
ktore okolice wydaja sie ciekawsze w momencie pierwszego wyjazdu do Turcji?
zastanawiam sie, czy lepiej uderzac do Side, Alanyi, czy moze na poludniowy
zachod? chcialem niebawem juz w triadzie sobie bookowac miejsca, wiec
dzielcie sie spostrzezeniami. aha, oczywiscie chce chociaz troche zobaczyc
prawdziwej turcji,nie tylko dyskoteki i kawiarnie ;].
Obserwuj wątek
    • Gość: Hoyt Re: marmaris czy side? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:37
      Bylem w Marmaris 3 lata temu, jezeli dobrze pamietam i moge z calą pewnoscia
      gorąco polecic. Nie wiem dokldnie jakie ma triada oferty jezeli chodzi o Turcje,
      ale siostra byla i chwaliła sobie bardzo organizację wycieczki. Ona brala 7+7 i
      wiem, ze zahaczała o stambuł, ktory po prostu trzeba zobaczyc.
      • Gość: D. Re: marmaris czy side? IP: *.era.pl 18.01.07, 09:04
        Zdecydowanie Marmaris!
        • Gość: Gucio Re: marmaris czy side? IP: *.imz.pl 18.01.07, 10:24
          Nawet bardzo zdecydowanie.
    • Gość: aaa Re: marmaris czy side? IP: 80.86.123.* 18.01.07, 19:35
      jesli pierwsza podroz do Turcji to zdecydowanie Marmaris. bliziutko rodos, mozna
      sobie poplynac na wyspe, w Marmaris bowiem jest jedne z najwiekszych w tym
      regionie port, magiczne miejsce. bardzo duzo brytyjczykow pryjezdza wlasnie tam,
      ubostwiaja to miejsce. ale polecalbym , jesli jedziesz z Triada do Turcji to
      rowniez Fethiye, poza niesamowitymi zabytkami, rzymskim teatrem, jest genialna
      szata drzew. piekne miejsce, bardoz duzo zieleni. polecam hotel herman w
      fethiye, urocze miejsce, i dosyc skromne, bez zbednego przepychu mozna sie na
      prawde zrelaksowac.
      • Gość: Hernandez Re: marmaris czy side? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:40
        ojj racja! To miejsce ma w sobie mnostwo magii! darze je wielka sympatia i z
        czystym sumieniem polecam wypoczynem wlasnie tam. Wiem, ze jezeli chcesz jechac
        z Triada, to maja teraz promocje, wiec warto korzystac, ja sam teraz wyruszam z
        nimi na Sycylię i jestem pewny ze bedzie fantastycznie jak zawsze :)
    • janan2 Re: marmaris czy side? 21.01.07, 11:22
      Mam odmienne zdanie,byłem i tu i tu i jeśli bym jechał ponownie to do
      Side.Więcej do zwiedzania.Miejscowość położona centralnie gdzie po równo daleko
      od Kapadocji czy Pammukale ale poza interesującymi zabytkami w samym Side w
      pobliżu jest do wyboru np.spływ rzeką,góry czy turecka wieś lub połączone jeep
      safari a jeśli chodzi o teatry starożytne to Aspendos aktualnie czynny z
      występami najlepiej zachowany,tylko bilety wstępu przyprawiają o zawrót
      głowy.Przedstawienia w różnych językach zależy na jaki repertuar się trafi.Poza
      tym sama Alania trochę hałaśliwa i Antalia z wodospadami i parkiem w dżungli.To
      wszystko w promieniu 100km,można wybierać tylko czasu braknie.To zresztą
      właściwa riwiera anatolijska do której daleko likijskiej z Rodos w programie.
      • Gość: nisia94 Re: marmaris czy side? IP: *.tvteletronik.pl 22.01.07, 08:23
        Wiem, wiem drodzy foromowicze... piszecie ze Marmaris dużo piękniejsze, ale ja
        na pierwsze spotkanie z Turcją wybrałam Side? Dlaczego? Bo MArmaris mam zamiar
        wybrać za drugim razem :) Jednak ze względu choćby na wyczieczki, o których
        pisze mój przedmówca (Kapadacja) i ochotę zobaczenia tych pięknie wyglądających
        na zdjęciach ruin w Side i tej sławnej Alanii... no iwielu innych miejsc w
        okolicy wybrałam na pierwszy raz Side.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka