Dodaj do ulubionych

podwyzki w itaka

IP: *.polsl.katowice.pl 17.05.07, 10:44
witam właśnie wczoraj dostałam wiadomość z itaki ze wzrosły ceny opłaty
paliwowej i mam dopłacic czy wy tez wiecej płacicie i od kiedy to obowiązuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Ktoś Re: podwyzki w itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:51
      Co to za informacja? jak był to mail, to wklej tutaj treść niech każdy poczyta
    • Gość: magda685 Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:29
      Widzę,że ITAKA wczoraj zrobiła akcję informacyjną,bo do mnie ta smutna
      wiadomość też dotarła.Za cenę 60zł/osoba odpowiada ponoć przewoźnik czyli Prima
      Charter.Nie wiem do kiedy mam to zapłacić ale przyznam,że jestem poirytowana,
      bowiem inni przewoźnicy cen nie podnieśli.
      • kaziaral Re: podwyzki w itaka 17.05.07, 14:49
        Chamstwo ze strony Itaki
    • Gość: mala.j Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:15
      Tak, niestety to prawda. Do Turcji wzrosły opłaty paliwowe 60zł/os. Też musiałam
      zapłacić więcej o tę kwotę. To naprawdę nie-fair!!!
      Ale pytałam u pośrednika i powiedział mi, że większość biur podniosła ceny,
      tyle, że nie wiem czy to prawda
      • Gość: NATA Re: podwyzki w itaka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.07, 18:06
        dzisiaj dzwoniłam do Itaki , nie mają żadnych podwyżek lecę 04.07? to o co
        chodzi? kiedy lecicie?
        • Gość: Mary Re: podwyzki w itaka IP: *.n4u.krakow.pl 17.05.07, 18:14
          Czy dopłaty paliwowe w Itace obowiązują również osoby, które wykupiły wakacje w
          grudniu 2006 ???
          • Gość: d.biel Re: podwyzki w itaka IP: *.chello.pl 17.05.07, 18:47
            I na jakiej trasie? Bo może obsługują je różne linie. My wylatujemy do Bodrum
            za 4 tygodnie i nie dostaliśmy żadnych informacji.
            • rafi1015 Re: podwyzki w itaka 17.05.07, 19:48
              Ja dziesiaj dokonalem ostatecznej dopłaty na 40 dni przed i nic mi nie
              powiedziano o dopłacie paliwowej. Lecę na riwierę a rezerwowałem jako pierwszy
              u tego agenta w połowie grudnia.
              • Gość: Mary Re: podwyzki w itaka IP: *.n4u.krakow.pl 17.05.07, 20:16
                ok dziękuję za odpowiedź !!!
                Mam nadzieję, że dopłaty dla osób rezerwujących dużo wcześniej nie będzie !!!
                A jeżeli tak to w przyszłym roku tylko last minute i nigdy więcej first
                minute :)
                pozdrawiam,
                • Gość: justyna Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:05
                  ja rezerwowałam w styczniu i pani z bp itaka poinformowała mnie że po
                  wzroście cen paliw może mogę się liczyć z dopłatą paliwową do 100zł/os
    • ewcia1980 Re: podwyzki w itaka 17.05.07, 21:09
      a w jaki sposób poinformowana was o tym?
      ja lece z Itaką 13.06.2007 i do tej pory nikt mnie nie poinformował o zadnej
      dopłacie.
      pozdrawiam
      Ewelina
      • Gość: justyna Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:14
        przy rezerwacji zaznaczyła ze może być dopłata paliwowa
        • Gość: Abc Re: podwyzki w itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:38
          A ja zadzwoniłem sobie dziś do Itaki w Opolu i Pani sprawdza wg numeru
          rezerwacji -w moim przypadku nie ma podwyżki. Podwyżka zależy od kierunku,
          przewoźnika i terminu.

• Gość: agunika Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:12
        My też nie musimy dopłacać. Lecimy do Turcji - Alanya - 15.08 o godz. 14:15 z
        Warszawy. Dowiadywałam się w biurze podróży i pani uspokoiła mnie że akurat nasz
        lot nie musi płacić tej opłaty paliwowej. Odetchnęłam z ulgą.
        Musi przyjść informacja listem poleconym z Itaki i wtedy wszystkiego się dowiecie.
    • Gość: anna Re: podwyzki w itaka IP: *.polsl.katowice.pl 18.05.07, 13:00
      zarezerwowałam w lutym a lecimy 13-06 i niestety musimy dopłacac to juz niewiem
      jedni płaca inni nie to sa linie prima czarter
    • Gość: anna Re: podwyzki w itaka IP: *.polsl.katowice.pl 18.05.07, 13:13
      korzystam z notatek klienta itaki który swą wypowiedz zamiescił na loty
      zorganizowane i popieram go

"Niniejszym pismem pragniemy poinformować Państwa, iż linie lotnicze Prima
      Charter, z których usług korzystamy na trasie Państwa lotu, wprowadziły
      podwyżkę cen za miejsca paseżerskie. Podwyżka ta dotyka wszystkich
      touroperatorów w Polsce, których imprezy obsługiwane są liniami Prima
      Charter. Mimo optymistycznych prognoz i doświadczeń z poprzednich lat nie
      udało się niestety uniknąć zmiany cen także w tym roku.
      ...
      Jednocześnie pragniemy poinformować Państwa, że rozważamy możliwość, aby w
      przyszłym roku Klientom, którzy rezerwacji wybranej imprezy dokonają w czasie
      trwania promocji organizowanej w pierwszych miesiącach sprzedaży oferty (od
      grudnia do końca) zagwarantować niezmienność ceny. To jednak będzie możliwe w
      przypadku wynegocjowania takich warunków z przewoźnikiem. W kilku przypadkach
      udało się to już w tym sezonie. Niestety Prima Charter w przeciwieństwie do
      innych przewoźników nie zgodziło się na zamieszczenie podobnej klauzuli w
      zawartej umowie.
      Mamy nadzieję, że taka informacja zachęci Państwa do kontaktu z nami w
      przyszłym roku i potwierdzi opłacalność podejmowania decyzji dotyczących
      planów wakacyjnych z tak dużym wyprzedzeniem."

Cóż, rozczuliłem się zachętą, ale niestety nie skorzystam w przyszłym roku z
      oferty biura Itaka. Planami rozważenia opcji niezmienności cenny, przy
      wukupie imprezy na pół roku przed, BP traktuje swoich dotychczasowych
      klientów niepoważnie. A zaistaniała sytuacja nie potwierdziła opłacalności
      decyzji dot. planów wakacyjnych na ten rok. Jak widać przywiązanie klientów
      do marki jest mniej opłacalne, niż poniesienie dodatkowych kosztów przez
      biuro. A my nadal bedziemy jeździć na wakacje, tylko z inną firmą, która nie
      tłumaczy się ze swoich niedociągnięć w tak zabawny sposób.
      • Gość: mala Re: podwyzki w itaka IP: *.chello.pl 18.05.07, 15:35
        Dzis przyszlam do biura Itaki zaplacic druga czesc kwoty za wczasy w Side. I ja
        rowniez musialam doplacic 210 PLN za 3 osoby. Rezerwowalam wycieczke w grudniu i
        po raz pierwszy i ostatni skorzystalam z uslug tego biura. Nie dosc, ze
        pierwotnie zaproponowano mi lot powrotny o 4:00 (w nocy), a lece tam z
        dzieckiem. Po lekkiej przepychance slownej, zakonczonczej przez pania z itaki
        stwierdzeniem, ze inne matki nie protestowaly!!!!! zostalam przeniesiona na lot
        powroty o 19:00. Dzis przemila pani z itaki poinformowala mnie, ze istnieje
        realna mozliwosc opoznienia lotu o 12 godzin!!!! a godziny podane przez biuro
        wcale nie sa obowiazujace. Nigdy,przenigdy nie polcece tego biura znajomym. To
        jest totalna porazka.
        • Gość: mikkka30 Re: podwyzki w itaka IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 16:36
          ja lece 13 czerwca do turcji z itaka. Wlasnie dzwonilam do Opola i dowiedzialam
          sie,ze nie placimy doplaty ,bo lecimy tureckimi liniam sun express , takze jak
          ktos leci tymi liniam moze spac spokojnie. Pomimo tego zamieszania zycze milego
          wypoczynku wszystkim
          • szym2910 Re: podwyzki w itaka 18.05.07, 18:05
            Witam! Ja też lecę 13 czerwca do Turcji liniami sun express i ciesze się
            bardzo, że ta podwyżka nas nie dotyczy. Mam nadzieję , że już nic się nie
            zmieni. Życze miłego wypoczynku.
            • Gość: mikkka30 Re: podwyzki w itaka IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 07:48
              a do jakiego hotelu lecisz i skad. My z Poznania do hotelu Sidera o 23.40
    • Gość: justyna Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:59
      właśnie dzwoniłam do itaki nalot 1.08 godz.23.10 z Katowic nie ma podwyżki
    • Gość: colin Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:48
      My też lecimy 13.06 i nie mamy żadnej dopłaty a teraz wpłacałem całość a propos
      piszecie że nie polecicie tego biura nikomu to wszystkie BP mają prawo taką
      opłate wprowadzić nie tylko Itaka
      • Gość: mikka30 Re: podwyzki w itaka IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 17:54
        a dokad lecisz, bo ja do hotelu Sidera i lece z Poznania
        • rafi1015 Re: podwyzki w itaka 18.05.07, 18:34
          Jak zwykle kombinują tylko nasze linie lotnicze, wiedzą jak najlepiej zdzierać
          ze swych rodaków, prawda? Linie tureckie, które latają na tym samym paliwie co
          nasze / paliwo kupowane tak samo za dolary / jakoś nie muszą podnosić cen. To
          dziwna sytaucja. Najmniej myślę, są winne biura podróży. Dobrze było by, aby
          biura dawały rękojmię nie podnoszenia ceny przy sprzedaży first, w końcu jakieś
          dodatkowe przywileje się należą.
      • Gość: mala Re: podwyzki w itaka IP: *.chello.pl 18.05.07, 20:58
        Colin, nie po to rezerwacje robilam w grudniu aby doplacac dodatkowe pieniadze.
        Gdybym wiedziala, ze polroczne wyprzedzenie i wniesienie oplaty za rezerwacje
        nie daje mi gwarancji stalej ceny, nigdy nie skorzystalabym z ich oferty. Przy
        dwustu PLN roznicy mialam inne oferty z konkurencyjnych biur.
    • ewcia1980 Re: podwyzki w itaka 18.05.07, 18:30
      dzis dowiadywałam sie w BP o doplaty.
      na mojej rezerwacji dopłaty nie ma.
      Lece 13.06 z Katowic do side.

pozdrawiam
      Ewelina
      • Gość: jarek Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:19
        lecimy do turcji z itaki do sidery ,najpierw zaproponowano nam zmianę wylotu z
        katowic na warszawę tłmacząc że samoloty z katowic wylatują co dwa tygodnie
        inasz dzień wylotu 4-07-07 niepokrywa się z lotem z katowic,więc mogę lecieć z
        warszawy 4-lipca lub z katowic 11 lipca lub 29 czerwca.wybrałem wylot
        zwarszawy ,teraz dostałem ''miłą wiadomość'',o dopłacie 70,- od osoby,niewiem
        co mam myśleć o tym bt.Rezerwację opłaciłem 15-01-07,miszkam 90km od opola list
        dostałem 18-07-5-05-a npisany był 10-05 pogratulować szybkiej przesyłki,żadnych
        telefonów ,żadnej poczty elektronicznej. Pozdrawiam
        forumowiczów ,wszczególności tych którzy lecą do sidery 4-07-07
    • Gość: anna Re: podwyzki w itaka IP: 212.106.189.* 21.05.07, 14:15
      ewcia1980 jak to mozliwe ja tez 13-06 z katowic do antaly i mam dopłate i pan z
      itaki powiedział ze na prima charter sa dla wszystkich podwyżki NIGDY WIECEJ NA
      WCZASY Z ITAKA
      • ewcia1980 Re: podwyzki w itaka 21.05.07, 14:52
        Gość portalu: anna napisał(a):

> ewcia1980 jak to mozliwe ja tez 13-06 z katowic do antaly i mam dopłate i pan
        z itaki powiedział ze na prima charter sa dla wszystkich podwyżki

zgadza sie.
        dobrze zostałas poinformowana.
        prima charter wprowadziły pdowyzke na wszystkie loty.
        natomiast z katowic 13.06 sa 2 wyloty. liniami:
        - prima charter (polskie linie lotnicze)
        - sun expres (turecke ll)

i te drugie nie wprowadziły dopłat a ja lece wlasnie tymi tureckimi liniami
        lotniczymi.

pozdrawiam
        Ewelina
      • Gość: mala.j. Re: podwyzki w itaka IP: *.bph.pl 21.05.07, 14:53
        Z tymi dopłatami coś jest nie tak. Lecimy 20 czerwca do Antalyi (pobyt w Kemer)
        i musielismy dopłacić 60 zł/os, a nasi znajomi, którzy lecą razem z nami
        dopłaty nie mają. Jedyna różnica w naszych rezerwacjach to taka, ze ja
        wykupywałam u pośrednika, a znajomi przez internet, ale to nie powinno mieć
        żadnego znaczenia, przecież lecimy tym samym samolotem!!!!!!!!
        • ewcia1980 Re: podwyzki w itaka 21.05.07, 15:07
          Gość portalu: mala.j. napisał(a):
          > przecież lecimy tym samym samolotem!!!!!!!!

jestes na 100% pewna ze tym samym samolotem?
          bo w jednym dniu sa wyloty samolotami 2 róznych lini lotniczych i moze własnie
          lecicie róznymi samolotami???
          a jezeli nie, to juz nie mam pojecia.

mnie w biurze podrozy poinformowana, ze jest tak jak napisałam w poscie wyzej.

pozdrawiam
          Ewelina
          • Gość: mala.j. Re: podwyzki w itaka IP: *.bph.pl 21.05.07, 17:27
            Drążyłam dosyć długo temat z Itaką i okazuje się, że dopłata była pobrana
            niesłusznie. Dostałam dzisiaj od Pani Agnieszki z Itaki potwierdzenie
            rezerwacji swojej i znajomych i okazało się, że my z mężem mamy nadpłate 120
            zł. Zadzwoniłam do agenta i Pani potwierdziła, że Itaka zrobiła trochę
            namieszania z tymi dopłatami i otrzymamy zwrot, ale czeka jeszcze na
            rozliczenie z Itaki. Tak więc bardzo się ucieszyłam.
    • kaziaral Re: podwyzki w itaka 21.05.07, 15:21
      ja lece 18.07 z gdanska do Antalyi z Sun Express i nie mam zadnej podwyzki
      wczasy mam tez z Itaka
      • Gość: agunika Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:53
        My też lecimy z Itaką ale 15.08 z Warszawy i nie mamy żadnej dodatkowej opłaty.
        • Gość: bas Re: podwyzki w itaka IP: *.elopole.bot.pl 21.05.07, 20:34
          a dokąd lecisz aguniko?
          • Gość: kika Re: podwyzki w itaka IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.07, 21:22
            to ja juz nic z tego nie rozumiem my lecimy 4.07.07 o 14:45 z Wrocławia do Anatalayi i dopłacamy 80zł od sosby (nie 60 zł) jak dojść do tego czy dopłata jest słusznie pobrana my akurat płaciliśmy w sobotę za całość wiec przy okazji i dopłata wyszła, moze ktos rzczeczowo wyjasnic o co tu chodzi poza bla bla ze ceny paliwa wzrosły jedni płacą drudzy nie ?? !!
          • Gość: agunika Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:28
            Lecę do Turcji - Alanya do hotelu Tuvanna Apart.
            • Gość: bas Re: podwyzki w itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:55
              a to szkoda bo ja do Side,pytałem się dla tego że w tym samym terminie lecą
              osoby z Warszawy,więc myślałem ze może jesteś jedną z nich...:)
              • Gość: agunika Re: podwyzki w itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:06
                no niestety ja też miałam nadzieję, że może kogoś zapoznamy wcześniej - by było
                raźniej zwiedzać i odpoczywać.
                Pozdrawiam
    • aas.ia Re: podwyzki w itaka 23.05.07, 08:55
      hej,
      podobna dyskusja była w tej kwestii na forum Egipt:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=60908992&v=2&s=0
      polecam
      w zeszłym roku byłam w Turcji i tak czasem sobie lubię coś o Turcji poczytać,
      nam na szczęście nie dowalili żadnej dopłaty (lecimy do Egiptu z Selectoursem)
      pzdr
      • magda685 Re: podwyzki w itaka 25.05.07, 10:34

Hm...A to dopiero zamieszanie!!!Lecimy do Turcji 13.06. z Katowic.W pierwszym
        liście (przesyłka polecona) otrzymaliśmy info o dopłacie 60/0s czyli w naszym
        przypadku 240zł.Wczoraj otrzymałam drugi list (przesyłka zwykła)i nie ma mowy o
        żadnej dopłacie. Linie się nie zmieniły,godziny też nie.Pan z BP nie umiał mi
        tego wytłumaczyć,ma się ponoć odezwać!!!
        • Gość: Petros Re: podwyzki w itaka IP: *.vigo.com.pl 25.05.07, 10:47
          Ja byłem wczoraj w BP Itaka i pytałem się czy są jakieś dodatkowe dopłaty do
          wycieczki.
          Pan z BP powiedział, że na dzień dzisiejszy nie.
          Lecimy 16.07 do Dalaman-u liniami Sun Ekspress.

Niestety catering jest bardzo ubogi, kawa i herbata w cenie biletu... resztę
          płatne dodatkowo.
          • Gość: Janika Re: podwyzki w itaka IP: 80.54.108.* 25.05.07, 12:07
            Z tego co wiem np. w przypadku wylotów do Antalii z Warszawy w każdą środę będą
            3 loty - z tego 2 Sun expressem a ten trzeci czymś innym. Może Ci co leca tym
            trzecim mają dopłaty. My lecimy o 6:50 i nie mamy dopłat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka