monnia3 12.07.07, 09:32 Czy ktos był w tym hotelu i moze cos na jego temat powiedzieć? Czy to prawda ze w Turcji podobnie jak w Egipcie moze dopaśc tzw. zemsta(sensacje żołądkowe) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: hotel Adler Marmaris IP: 195.94.204.* 12.07.07, 11:11 Byłam w Adlerze w czerwcu. Co konkretnie Cię interesuje? Tzw. zemsta to bzdura. W Adlerze jest pyszne jedzenie i dużo, próbowaliśmy wszystkiego i nic nam nie było. A dodam, że mam dość słaby żołądek. Jedynie co, to nie powinno się pić wody z kranu - tak mówili nam w hotelu (inna flora bakteryjna). Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 12.07.07, 11:19 W turcji jeszcze nie bylismy dlatego interesuje mnie wszystko:) mamy opcje all ale chyba to standard?;) czy pokoje sa ok, jakia plaża? wiem juz ze nalezy zabrac ręczniki plazowe bo tam na lezakach nie ma materacy;) jak z napiwkami? czy powinnismy na cos zwrócić szczególna uwage? nikt nie chorował podczas pobytu? to super bo nasłuchalam się troszkę na ten temat a bylismy 2 razy w Egipcie i nic nam nie było ( mam wrazliwy żołądek) ale tam uważalam na to co jem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel Adler Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:39 Już się odzywam:) Po kolei: Ten hotel ma tylko opcje AI (wszyscy goście nosili niebieskie bransoletki). Podczas mojego pobytu (początek czerwca) nikt nie chorował. Przynajmniej żaden z Polaków, którzy z nami mieszkali w Adlerze. Kelnerzy są bardzo mili, mówią zdawkowo po polsku co uprzyjemnia posiłki :) Barman również bardzo sympatyczny (w barze przy basenie). Wszędzie można spotkać tips box'y - my na koniec pobytu wrzucilśmy tam kilka lirów. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Plaża niestety niefajna. Tzn. można za darmo korzystać z plaży hotelu Lydia Beach, ale piach jest okropny, brudny i pełno śmieci. Nie polecam. Dalej, w stronę centrum jest kilka płatnych plaż ale nie można mieć swoich napojów. Ostatecznie całe dnie spędzaliśmy na basenie hotelowym - pusto i napoje do woli. Przy basenie są materace na leżakach ale i tak radzę kłaść na nich ręcznik. Szczególną uwagę zwróć na suchy prowiant. Nam nikt nie powiedział, że możemy poprosić o takowy. A ponieważ w ostatniej chwili zmienili nam godzinę samolotu powrotnego więc dopiero w samolocie zjedliśmy śniadanie (catering). Lecisz z Wezyrem? Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 12.07.07, 21:21 Dziekuje ze wyczrpującą odp:) tak lecimy z wezyrem:) jak spisuja sie razydenci? jak z opieką medyczną? :) trochę mnie tą pklażą zmartwiłaś bo mój mąż uwielbia snorkowanie i będą z nami tez znajomi z 12ltkiem wiec przyjemnie byłoby sobie popływać w morzu:) bo mam nadzieje ze morze piękne?;) masz moze fotki z pobytu? chetnie bym cos zobaczyła poza katalogowymi... jesli mozesz to przeslij mi na moją pocztę gazetową:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel Adler Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:50 Rezydentki niestety porażka. Broń Boże nie kupuj u nich wycieczek, bo przepłacisz. My skusiliśmy się na Dalyan za 30 euro, po czym na mieście była za 15 euro. Bo jeszcze zanim dotarliśmy do hotelu, nasza rezydentka powiedziała, że wycieczki można kupować tylko u niej i tylko tego samego dnia. Skusiliśmy się choćby z racji tego, że ona pojedzie z nami i będzie tłumaczyć Tureckiego pilota. Niestety, jej angielski był ledwie komunikatywny: na 5 zdań Turka rezydentka mówiła jedno. Więc gdybyśmy kupili tę wycieczkę na miejscu, w lokalnym biurze to zaoszczędzilibyśmy pieniądze bo z rozumieniem angielskiego (tureckiego) pilota nie było problemu. Poza tym rezydentka nie miała pojęcia o wielu rzeczach m.in.suchy prowiant,odwlekała podanie godziny powrotu do Polski. Ale może przez te pare tygodni już się tego nauczyła;) Co do opieki medycznej to niestety nie wiem, na szczęscie nie korzystałam:) I naprawdę polecam plażę, ale tę płatną. Dowożą tam piasek, a 2 leżaki i parasol na jeden dzien kosztuje 5 ytl. Piękne plaże są też w Icmeler, kilka kilometrów od Marmaris - można tam dojechać dolmuszem. Zdjęcia postaram się wysłać jutro rano :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 13.07.07, 10:19 Dziekuje za fotki:))) a jak morze? nie wygląda zachęcająco... chyba sie za bardzo przyzwyczaiłam do M. Czerwonego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel Adler Marmaris IP: 195.94.204.* 13.07.07, 11:36 To morze nie wygląda zachęcająco przy pochmurnej pogodzie :) A taką miałam przez jeden dzień. Zajrzyj do maila, wysłałam Ci zdjęcie morza przy bezchmurnym niebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 13.07.07, 23:33 Jeszcze raz wielkie dzieki Aniu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bastek.n Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 00:33 Witam! Ja również wybieram sie do tego hotelu, bardzo proszę o informację ile i jaką walute zabrać(euro czy dolary), nasz czas pobytu to 7 dni opcja all inc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 09:49 A kiedy lecicie i skąd? Ja również chętnie sie dowiem jaka walutę lepiej zabrać...do wymiany:) Odpowiedz Link Zgłoś
slimalien Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 10:44 Bez dwoch zdań, zabierz dolary, obok hotelu adler jest małe biuro podrózy, polecam. Nie kupujcie wycieczek w Wezyrze, zdzierają strasznnie, poza tym ceny wycieczek rezydentki podają w euro i dolarach, na niekorzyść przelicznika w Euro, wiekszość osób miala euro i strasznie klęła, hotel jest ok, obsługa super, turcy b. mili, może tylko standard pokojów trochę pozostaqwia do życzenia, rezydentki mile ale widać że młode i brak im jeszcze obycia, o mnie i żonie podczas wycieczki "shopping"rezydentka zapomniala i zostaliśmy w jednym ze sklepów, dodaję że byliśm w Turcji z Wezyrem. I jeszcze jedna rzecz, która jest bardzo nie fair ze strony Wezyra, byliśmy na wycieczce w Efezie, wycieczka super. rezydentka się ok. natomiast w drodze powrotnej mówi, że teraz pojedziemy na pokaz skór a następnie ceramiki, czego nie było w programie, pokazuja nam jakieś skóry, jakieś garnki, moze to jest i fajne jeśli kogoś intresuje, rezyddentka mówi że ona też n ie lubi tego punktu proramu ale jest zobligowana do jego realizacji, w skrócie: kupiłem wycieczkę do Efezu, a Ci mi pokazują oprócz Efezu tureckie skóry, swoją drogą bardzo ładne i chyba dobrej jakości, ale tak sie nie traktuje ludzi, wrócuiliśmy do hotelu 1,5 godyiny póżniej. To tyle mojego pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 10:58 Mielismy zamiar wziąc dolary i euro ale taka zapobiegliwośc jest chyba zbędna?;) napisałam do Ciebie @ z kilkoma pytaniami ad. hotelu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: hotel Adler Marmaris IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.07, 13:35 Ja lece 22 sierpnia w wy kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 14:06 Gość portalu: Domi napisał(a): > Ja lece 22 sierpnia w wy kiedy? A my w te środę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel Adler Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:37 My wzieliśmy euro i nie było żadnego problemu. Zwłaszcza, że ceny wycieczek w miejscowych biurach podane są właśnie w euro. Poza tym jeśli chcesz coś kupić w sklepie czy zapłacić w knajpce, najlepiej mieć ichnie liry wymienione w kantorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: hotel Adler Marmaris IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.07, 13:39 A jak ceny w sklepach ?woda jakies soki itp Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 14:07 Skoro w tym hotelu jest tylko opcja all to po co Ci ceny napoi? my weżmiemy euro i troche dolarów (zostały nam z poprzednich wakacji) :) Odpowiedz Link Zgłoś
bastek.n Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 14:54 My wylatujemy z Warszawy 18/07/07 Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 16:07 To tak jak my:))) lecicie w wiekszej grupie? My + 3 znajomych (dwojka dorosłych i dziecko) :) Odpowiedz Link Zgłoś
bastek.n Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 18:57 noo super My lecimy w 4 osoby, pewnie sobie razem poimprezujemy :). Jesteśmy z Częstochowy, a Wy??? Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 22:01 My z Wwy:) a w jakim wieku jesteście?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bastek.n Re: hotel Adler Marmaris 14.07.07, 22:47 Mamy tak: 26, 27, 25, 23. A Wy?? Odpowiedz Link Zgłoś
bastek.n Re: hotel Adler Marmaris 01.08.07, 15:50 Witam! Hotel Adler (Marmaris) to hotel naprawdę wart polecenia (dla osób małowymagających). Sprawna obsługa, czyste pokoje, duży basen, pyszne jedzenie i wiele innych powodów, dla których warto spędzić tam czas. Jedyny mankament to klimatyzacja czynna od 13.00-15.00 oraz 23.00-5.00. W pozostałych godzinach odpłatnie: 3 euro. Naprawdę polecam. Byłem tam 18.07.07. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: hotel Adler Marmaris IP: 80.54.202.* 16.08.07, 11:10 Ja lece teraz 22 sierpnia, ktos jeszcze leci w tym terminie ?? Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes31 Re: hotel Adler Marmaris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 20:43 my,my,my!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilap2-3 Re: hotel Adler Marmaris 16.08.07, 11:40 czy ktos wie jak naprawde wyglada odlegloscc hotelu adler od centrum? ile kosztuja taksowki noca?prosze o szybka odp Odpowiedz Link Zgłoś
abiturek Re: hotel Adler Marmaris 16.08.07, 22:42 Wiem, bo wczoraj właśnie wróciliśmy z Marmaris, z pobytem w tym hotelu. Hotel Adler znajduje się w dzielnicy Siteler, troszkę tak na końcu Marmaris (jadąc od lotniska w Dalamanie), ale za to bliżej stamtąd do cudnego Icmeler. Jeśli chodzi o odległość od centrum, to choć jest to kawałek drogi, to śmiało można dojść do niego (sprawdziłam to osobiście) pieszo - idzie się ok. 20 minut. Kursują też cały czas po Marmaris minibusiki (koloru biało-turkusowego)tzw. dolmusze, które jeżdżą co chwilę i zatrzymują się na machnięcie ręką niemal w każdym miejscu.Przejazd w ramach miasta kosztuje 1,25 liry tureckiej - trzeba dać pieniądze kierowcy, odliczone lub on wyda resztę. Mówi się kierowcy gdzie się chce wysiąść i on tam się zatrzyma. Z taksówek nie korzystaliśmy, bo nie było takiej potrzeby (jeżdżą dolmusze)a są one ponoć drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: hotel Adler Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 11:31 Hej!!! mam gorącą prośbę do osób które już były w tym hotelu o przysłanie paru fotek na mojego e-maila , poniewaz zdjęcia z katalogu jednak nie są za rewelacyjne i napewno nie przedstawiają wszystkiego , ja wybieram się tam 24 wrzesnia, może ktoś tez jedzie tam w tym terminie? mój e-mail to mysiunia06@wp.pl z góry ślicznie dziękuję za zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś