Dodaj do ulubionych

hotel Anavadia Rodos

IP: 213.77.77.* 13.05.09, 17:02
czy ktoś was był tym hotelu? potrzebuje szczegółowych informacji!
Obserwuj wątek
    • Gość: CRIS6 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 14:40
      Dołączam się do pytania wylatujemy 15 czerwca
      • Gość: Walor Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 15.05.09, 11:04
        Ja wylatuje z 22-23 czerwca z Krakowa!
        • Gość: cris6 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 11:53
          To się spotkamy bo my 14 dni tylko czy ten hotel tam stoi :) my też z Krakowa
          będzie nas 4 + maluszek niecałe 2 latka
        • Gość: marzena Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.09, 11:45
          lecę z mężem i synkami ,11lat i 1 roczek zWrocławia.Może ktoś się też wybiera z
          dzieciakami pozdrawiam
          • Gość: grzeslaw Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.as.kn.pl 31.05.09, 18:57
            witam. my lecimy tez z wroclawia, ale w 5 osob(dorosli), bez
            dzieci:):):) mamy nadzieje, ze towarzystwo dopisze....
            pozdrawiamy... p.s wiemy z dobrego zrodla ze otwarcie jest wlasnie
            15czerwca, otwarcie... wiec moze i na jakis bankiet sie
            zalapiemy:):):)
      • Gość: marzena Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.09, 21:32
        czy ktoś już pisał reklamację do Itaki?bo nie wiem czy też mogę gdyż na miejscu
        nie napisałam pisma które byłoby opisane przez rezydentkę,pozdrawiam miłe
        towarzystwo
    • Gość: tomek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.09, 19:15
      My lecimy 1 czerwiec. Biuro podróży Itaka zapewniało ża hotel jest. Mamy dziecko
      1.5 roku i specjalnie pytałem czy nie ma tam jeszcze placu budowy. Agentka
      gdzieś dzwoniła i powiedziała że spokojnie można lecieć. Mam nadzieje że to nie
      ściema.
    • Gość: cris6 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 10:01
      na dzień dzisiejszy hotel nie przyjmuje jeszcze gośći :(
      • Gość: tomek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.09, 17:46
        a czy to potwierdzona wiadomość i z jakiego zródła jeśli można wiedzieć ?
        • Gość: cris6 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 16.05.09, 19:47
          Z Itaki oczywiscie mozna poczytać na forum wakacje pl ci co mieli 18
          maja wylot zostali przeniesieni do innego hotelu ale na pocieszenie
          nasze hotelu z xxxxx i za większą kasę.Dziś mialiśmy kolejną
          rozmowę z Itaką i hotel z tego co przynajmniej oni twierdzą ma być
          otwarty od 25 maja ale nie wiem czemu Pan stwierdził że tam jest
          tylko jeden basen a na zdięciu widać dwa. Coś mi się zdaje że będzie
          ciekawie z tym hotelem.
          • Gość: tomek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.xdsl.centertel.pl 17.05.09, 21:51
            też dzwoniłem dziś do itaki. powiedzieli że faktycznie hotel miał ruszyć
            miesiąc temu ale na 1 czerwiec będzie gotowy. przynajmniej nie mają sygnałów że
            nie.
            jako ciekawostka znalazłem na jakiejś greckiej stronie że hotel nazywał sie
            american 3* a rok temu firma anavadia wygrała przetarg na przebudowe na hotel
            4.5 *. na stronie google earth (czy jakoś tak) znalazłem ten hotel. faktycznie
            jeden basen ale zdjęcia napewno nieaktualne bo porównywałem z krakowem.
            leci ktoś z krakowa 1 czerwca ?
            • biomj Re: hotel Anavadia Rodos 18.05.09, 11:57
              Nie zycze Wam oczywiscie tego, ale w takim wypadku lepiej dla Was
              byloby gdyby gosci jak najdluzej przenosili do innych hoteli
              (niestety im pozniejszy termin to pewnie sa wieksze klopoty ze
              znalezieniem innego miejsca dla coraz wiekszej liczby
              przyjezdzajacych turystow). Znam ten problem z autopsji. Wprawdzie
              nie na Rodos , ale grecka mentalnosc, ze "sie zawsze zdazy" jest
              wszechobecna. Rok temu 2 "turnusy" przed nami gosci kwaterowali w
              zupelnie innym hotelu (ale byla to niewielka ilosc osob). My
              natomiast bylismy pierwsi (b. duzo osob). I mielismy okazje
              obserwowac rozruch hotelu przed sezonem. W trakcie naszego pobytu:
              malowali kort, schody na plaze, montowali nowe markizy, nowe
              parasole. lezaki na plazy staly tak, jak je zgruzowali zapewne
              jesienia (brudne ci co chcieli plazowac musieli umyc je sobie w
              morzu), bar przy plazy zaczal dzialac po 12 dniach, busowi dla gosci
              naprawili kolo po ok. 10 dniach. W pierwszym tygodniu
              personel "szczatkowy", tudziez zastawa w stolowce chyba nie
              kompletna, bo ciagle czegos brakowalo. W czesci miejsc prace
              budowlano-porzadkowe w trakcie. To takie najwazniesze co mi sie
              przypomnialo. Nie dostalam tam ku...cy, tylko dlatego, ze pierwsze
              10 dni zarezerwowalismy sobie na zwiedzanie: wyjazd po sniadaniu,
              powrot na kolacje. W ostatnie 3 dni gdy zaplanowalismy sobie labe w
              hotelu, z grubsza (ale tylko z grubsza) bylo juz ok. pozdrawiam i
              zycze wiecej szczescia i mimo wszystko udanych wakacji.
              • Gość: rebussss Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 19.05.09, 21:54
                No to wesoło :S miałem termin na 25.05.2009 i niestety odwołali -
                proponują badziewie pod lotniskiem mimo że droższe itp. ew.
                przesunięcie terminu na 1.06. - ten hotel to miraż - granda - jak
                poważne biuro może spezedawa kota w worku - to granda i tylko sąd
                ich nauczy szcunku dla poważnego klienta (lub jako rekompensatę
                niech proponują np inny hotel ale w Kolimbi np. Irene Palace.
                • Gość: ARKK Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 19.05.09, 22:35
                  Ja mam termin na 22 czerwca i wczoraj "BABA"z Itaki zapewniła mnie,że gości na
                  25 maj już na pewno przyjmą!Zaczyna mnie to wpierdzielać!!!!
                  To,co oni nie mają rezydenta na miejscu,który sprawdza stan i na jakim etapie
                  budowlanym jest ten hotel?!oj,czuje,że będzie niezła awantura!
                • Gość: ARRK Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 19.05.09, 22:42
                  Pytanie do Rebuss!Jaki Ci proponowali hotel te gamonie z Itaki?Skąd w ogóle masz
                  wylot?
                  • Gość: rebussss Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 20.05.09, 18:05
                    Proponowali Ocean Blue lub Blue Bay ale to jest blisko lotniska po
                    wschodniej stronie wyspy , a wylot mam z W-wy. Sam już nie wiem co o
                    tym myślec.
                    • Gość: ARRK Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 20.05.09, 18:12
                      JAK BĘDZIESZ COŚ WIEDZIAŁ TO DAJ ZNAĆ CO CI ZAPROPONOWALI!
                      • Gość: lusia Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:30
                        ja ma podobny problem z propozycja ITAKI. Mialam wykupiony Kolymbia
                        Star i zniknal z oferty.Moge pojechac do Irene Palace lub
                        zrezygnować. Inne lokalizacje mnie nie insteresuja bo chcialam w
                        Kolymbii. Czytajac te problemy z hotelem Anavadia mam podejrzenie,
                        ze bedzie slaby wybor w ofertach bo Itace w Kolymbii zostal tylko
                        Irene Palace. Ja sie chyba zdecyduje bo teraz za te cene nic nie
                        znajde.
                • Gość: Dominika Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 12:27
                  Rozmawiałam dziś na infolini z panią z biura która zapewniła mnie że
                  od 1 czerwca hotel przyjmuje gośc. Osobiście wylatuję 8 czerwca i
                  podobno będę drugim turnusem mam nadzieję że będzie tak jak
                  zapewniają bo jak nie to niech się strzegą bo nie będzie ze mną
                  żadnej ugody, nie po to studiowałam 5 lat turystykę żeby teraz dać
                  sie oszukać. Pozdrawiam
            • Gość: piotrek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 15:11
              Witam wszystkich. Ja również lecę z Krakowa 23 czerwca. Troszkę się
              obawiam ponieważ nie widziałem zadnych realnych zdjęc hotelu ,ale
              myślę ,ze będzie fajnie. Pozdrawiam wszystkich lecących również z
              Krakowa 23 czerwca:) mam nadzieję ,ze się spotkamy i będzie miło!
    • Gość: Jaro Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 22.05.09, 10:43
      Macie jakieś nowe informacje co do tego hotelu?
      • Gość: Jaro Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 22.05.09, 16:20
        Dzisiaj rozmawiałem z biurem obsługi klienta z Itaki i zapewniali mnie ,że do 1
        czerwca zaczynają przyjmować gości!
        • Gość: cris6 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 16:41
          No to wielka prośba do klientów wylatujących 1 czerwca o podzielenie się
          opiniami na forum i miejmy nadzieje że wszystko będzie ok bo 15 wylot
          • Gość: kiki Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 22.05.09, 17:12
            A kto z was wylatuje 22 czerwca z Krakowa?
            • Gość: rebussss Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 22.05.09, 22:24
              No i klops na całej linii pewnie w czerwcu będzie jak i w maju - to
              hotel w budowie-remoncie. Ja zmieniłem na inny i lecę w czerwcu - no
              to do spotkania w Kolimbii. 3-majcie się i nie dajcie się - twardo
              negocjujcie!!
              • Gość: mola Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 22.05.09, 22:56
                A skąd wiesz że jeszcze trwa remont? Czy to pewne że nie będzie czynny też w
                czerwcu ?
                • Gość: rebussss Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 23.05.09, 12:26
                  No wiem z źródeł dobrze zorientowanych - ja też na 1 czerwca - ale
                  już nie ten hotelik. życzę pomyślności i ew. do zobaczenia na Rodos.
                  • Gość: cris6 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 13:08
                    Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej i powiedzieli mi tym razem że hotel
                    otwierają 8 czerwca TOTALNA PORAŻKA
                  • Gość: mola Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 23.05.09, 19:23
                    Rebussss a jaki Ci hotel zaproponowali jeśli można wiedzieć ? Piszesz że trzeba
                    twardo negocjować czy były jakieś problemy ze zmianą hotelu ?
                    • Gość: rebussss Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 23.05.09, 20:28
                      tak - nie było łatwo - oni tak skonstruowali umowę, że nie mamy nic
                      do gadania, ale po użyciu "argumentów prawnych" łaskawie zgodzili
                      się za tą samą cenę dac hotel droższy. Nie wiem na ile będą w stanie
                      obsłuży większą ilośc osób - bo miejsca w hotelach poznikały jak
                      zaczarowane - (a mają na rodosie 16 hoteli) - i faktycznie nawet w
                      renomowanych wyszukiwarkach - pozostawały hotele b.drogie, lub
                      nędzne i tanie - no i powstaje problem lotu z przesiadką w Atenach.
                      Gdyby się nie zgadzali - trzeba szukac adwokata, albo rzecznika lub
                      iśc na zmianę terminu. Szkoda bo hotel ten zapowiadał się fajnie -
                      zobaczymy na miejscu - ale w czerwcu to na "Jana" może wystartuje.
                      • Gość: rebussss Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 23.05.09, 20:55
                        acha - oni sprzadawali towar na swoje ryzyko ("kota w worku")-
                        nie ma w umowie takiej przesłanki, aby mogli się wycofac - i to
                        jest jedyny argument nasz - mają się godziwie wywiązac z zawartej
                        umowy, a godziwie to nawet ze strata dla nich i rekompesatą dla
                        klienta kupującego usługę! Polecam w Kolimbii - Irene Palace, lub w
                        Faliraki jest nieco gorszy Delfinia, absolutnie nie te przy lotnisku.
                        • Gość: Marta Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:35
                          hotel ma byc otwarty od 15 czerwca. to oficjalny komunikat itaki, ci
                          ktorzy leca 8 czerwca moga zmienic na irena palace, Avra Beach oraz
                          Blue Bay ze zmiany ceny.
                          tak naprawde, zawsze jest ryzyko jak ktos wybiera hotel z katalogu
                          ktorzy jeszcze nie ukonczyl budowy a zdj sa wirtualne :)
                          pozdrawiam
                          • biomj Re: hotel Anavadia Rodos 26.05.09, 14:50
                            A skad ten ktos ma wiedziec, skoro biuro go nie poinformuje, ze
                            hotel jest w budowie (przebudowie), a zdjecia wirtualne?
                            Poza tym na innym forum wypowiada sie ktos komu zamienili hotel z
                            terminem od 15 czerwca (bez oplat dodatkowych, jeszcze z jakas
                            bonifikata odnosnie klimy). szczerze watpie, ze sa na 100% pewni ze
                            hotel w tym terminie przyjmie turystow. A nawet jesli przyjmie to
                            wspolczuje tym turystom, bo nie sadze, zeby wszystko bylo zapiete na
                            przyslowiowy ostatni guzik.
                            • Gość: janek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.toya.net.pl 26.05.09, 15:02
                              No i się potwierdza - na 1-gp odwołali, na 8-go - niepewne ale
                              raczej nie, więc na 15-go lub 22-go - 06 przykre to doświadcznie i
                              dla Itaki i dla chętnych na wczasy. Ja lecę 1-go z W-wy do Kolimbii
                              do Irene P. - kto się tam wybiera - niech się odezwie? Tam ponoc
                              holendrzy anglicy i czesi rządzą. My w mniejszości - to w grupce
                              będzie raźniej. Odezwijcie sie.
                        • Gość: uczestnik Cała prawda o Anawadii IP: *.unregistered.net.exatel.pl 07.07.09, 21:25
                          Jeżeli chcesz się zanudzić na śmierc i dziennie pokonywac parę kilometrów nad
                          morze to dobrze trafiłeś.Hotel poza spaniem i jedzeniem nie oferuje NIC !! Acha
                          drinki to kolejne oszustwo-podaję skład drinka :rozwodniona wódka jakieś
                          15%,rozcieńczony sok i dużo,dużo lodu......ohyda.Basen,hmmm ???? ja mam większą
                          wannę.Kto im dał 4 gwiazdki????? nieporozumienie.
    • Gość: Jaro Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 26.05.09, 16:40
      A mi to już naprawdę wisi czy będzie otwarty czy nie!Ja mam wylot 22.06 i tak
      naprawdę to Itaka ma mi zagwarantować hotel o tym samym standardzie !!!Co ważne
      to ma być pogoda ,dobre jedzonko i wygodnie bo za to się płaci i to nie mało!
      • Gość: zuza Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.unregistered.net.exatel.pl 27.05.09, 18:05
        Wyjeżdżamy 22.06.kilkanaście osób.Mam nadzieję że wszystko będzie w
        porządku.Trochę już po tym świecie pojezdziłam i nie miałam żadnych przykrych
        doświadczeń.Mam nadzieję że i tym razem tak nie będzie.Dziwi mnie jednak fakt że
        dzwoniąc na info nikt nie jest kompetentny do udzielenia rzetelnej
        informacji.Będzie OK!!! Cóż tyle mogę sobie powiedzieć-piękna wyspa,jest co
        robić a noce można spędzić pod gwiazdami....????????????
        • Gość: jaro Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 27.05.09, 18:45
          Z kąt lecicie?Ja z Krakowa i też 22.06!

• Gość: sava Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.e-wro.net.pl 27.05.09, 21:25
          Zyczę udanego pobytu. My lecimy z Wrocławia 31 sierpnia do Anavadii.
          Czekamy na informacje o tym hotelu.
          • Gość: zuza Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.unregistered.net.exatel.pl 28.05.09, 14:10
            NASZA EKIPA LECI TEŻ Z KRAKOWA DO ZOBACZENIA NA RODOS MAM NADZIEJĘ ŻE W ANAVADI.
    • Gość: Jaro Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 02.06.09, 22:14
      Czy nacie może jakieś najświeższe informacje na temat tego hotelu?!
      Czy wreszcie zaczął funkcjonować?
    • Gość: Walor Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 03.06.09, 21:07
      Ja też się chce dowiedzieć czy hotel już przyjmuje gości!Kto ma jakieś info to
      proszę pisać!
      • Gość: Lidia Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.warszawa.mm.pl 03.06.09, 23:20
        podobno hotel ma przyjąć pierwszych gości 15.06..ja 15.06 lece i mam
        nadzieję, ze tak będzie :-)
    • Gość: Jaro Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 04.06.09, 14:11
      Słuchaj,to daj znać ze 3 dni przed upływem wylotu czy się nic nie zmieniło ze
      strony Itaki co do tego hotelu!
      • Gość: ST-P.S.%M.M Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.09, 01:04
        D.G. Nie martw się wszytko będzie DOSKONALE.
    • Gość: Kris Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 08.06.09, 09:06
      Do wszystkich osób które wylatują 15.06!!Czy macie wiedzę czy hotel już
      przyjmuje gości?Czy ITAKA wam potwierdzała,że wszystko jest ok?!!
      • Gość: lidia Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.warszawa.mm.pl 10.06.09, 23:44
        Tak, hotel nas przyjmie
        • Gość: Dawid Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 11.06.09, 11:57
          Pani Lidio, już od 15-go?
          • Gość: Lidia Re: hotel Anavadia Rodos IP: 212.244.100.* 12.06.09, 12:18
            mi powiedziano, że od 15.06 hotel zacznie przyjmować gości
    • Gość: Siara Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 14.06.09, 18:33
      Kto z Was jutro już wylatuje do tego hotelu?
      • Gość: York Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.as.kn.pl 15.06.09, 09:01
        my dzisiaj z wrocławia lecimy... taka nasza piateczka... mamy
        nadzieje ze hotel bedzie otwarty...
        • Gość: DARIA Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 15.06.09, 09:39
          To super macie!Ja lecę za tydzień z Krakowa!Myślę ,że jak nie było żadnych info
          ze strony ITAKI co do otwarcia tego hotelu to wszystko jest ok!Jestem szalenie
          ciekawa jak tam będzie!Miłego lotu i wypoczynku!
    • Gość: Justa Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:15
      No to poprosimy o info z jakiejś kafejki co do otwarcia hotelu :))
      • Gość: gość Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.06.09, 18:19
        No właśnie :) Niech ktoś, kto tam juz jest wyśle parę fotek czy coś... na
        Tripadvisor.com albo Holidaycheck.com - chce tam kupić wycieczkę, ale sie boję...
    • Gość: sava Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.e-wro.net.pl 15.06.09, 12:20
      Udanego pobytu Wszystkim Wczasowiczom w hotelu Anavadia zyczy sava. Lecę 31
      sierpnia z Wrocławia.
      • Gość: bodal Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.128.75.234.static.crowley.pl 15.06.09, 15:09
        niech ktoś z wybierających się jak tylko może to da znać czy hotel już działa
        • Gość: zuza Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.unregistered.net.exatel.pl 16.06.09, 18:43
          Rozmawiałam dzisiaj z moim biurem które pilotuje wyjazd naszej ekipy.Itaka
          potwierdziła zakwaterowanie pierwszego turnusu...Wylatujemy za tydzień z
          Krakowa.Myślimy że będzie fajnie,wesoło ,pogodnie.Woda w morzu jest miejmy
          nadzieję że w basenach też...Pozdrowionka dla wszystkich i do zobaczenia z
          niektórymi w Anavadi.
          • Gość: JARO Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 16.06.09, 20:35
            No to Zuzka do zobaczenia bo my też lecimy za tydzień i też z KRK!Damy
            czadu!RODOS jest nasz!:)))))
            • Gość: zuza Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.unregistered.net.exatel.pl 17.06.09, 21:12
              DO JARO.Bez względu na wszystko NASZA EKIPA się nie martwi.Gdybyś tak się
              zastanawiał- to Nasz przedział wiekowy to od 3 do
              ....?????(dzieci,młodzież,matki,niańki,babki...) i dlatego jest zawsze czadowo.
              • Gość: AJRO Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 18.06.09, 22:52
                Są jakieś wieści może co do ANAVADI?Myślę że nie śpią pod gołym niebem!:)))
    • domianski2 Re: hotel Anavadia Rodos - TENIS 22.06.09, 11:20
      A ja lecę 30.06 i interesują mnie korty tenisowe, czy ktoś się
      orientuje czy w jakimś pobliskim hotelu można coś wynająć i za ile?
      Bo z tego co widziałem to w Anavadii chyba kortów nie ma. Pozdrawiam.
    • Gość: Daniel Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 23.06.09, 20:10
      Ja wczoraj wróciłem i jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym
      hotelu,a przede wszystkim z obsługi,która się bardzo starała
      • turcja1 Re: hotel Anavadia Rodos 23.06.09, 21:26
        Napisz coś więcej o hotelu.
      • Gość: Marcopolo Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:46
        My lecimy 29,06 - napisz, napisz coś wiecej ... jak sam hotel, czy
        jest ukończony ? Czy posiada baseny ? Czy rzeczywiscie jest nowy i
        bez zarzutów - tak jak to opisują firmy sprzedajace jego usługi ? Na
        jego temat wywiązala się spora dyskusja - daj znać jestesmy
        ciekawi ! Pozdrawiam
      • Gość: sava Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.e-wro.net.pl 24.06.09, 07:05
        Panie Danielu,

prosimy, bardzo prosimy o więcej informacji o hotelu Anavadia. Jakie są pokoje(
        wyposażenie), jedzenie, obsługa, basen, ogród. Czy bardzo daleko jest do plaży?
        W której częsci Kolymbii leży ten hotel. Z góry dziękuję w imieniu internautów
        którzy jadą do tego hotelu.
        • Gość: gość Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 12:04
          Hotel się znajduje dokładnie tutaj tiny.pl/32wt - to fotki z 2006 roku
          przed przebudową.
          • Gość: Marcopolo Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:21
            Mało kogo interesuje wygląd hotelu z 2006 roku - miło by było gdyby
            odezwał sie ktoś, kto z niego wrócił i widział go w czerwcu 2009.
            • Gość: sava Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.e-wro.net.pl 24.06.09, 14:28
              Popieram!!!!Czekamy na zdjecia i informacje.
              • Gość: ja Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.xdsl.centertel.pl 24.06.09, 14:38
                coś tu jest nie tak. "daniel " pisze że wrócił z anavadi i jest zadowolony a na
                innym forum forum.lecimy.pl ludzie pisali że mimo zapewnień o otwarciu
                hotelu, na lotnisku poinformowali ich że jada gdzie indziej bo hotel nie jest
                skończony. więc ktoś nie pisze prawdy. Daniel daj jakieś fotki albo napisz
                więcej ( jeśli istniejesz naprawde)
                • Gość: gość Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 16:21
                  Do innych hoteli trafiali ludzie wylatujący przed 15 czerwca, ale fotki
                  faktycznie ktoś mógłby zapodać. Jest wrzuta, wystarczy wrzucić i podać nam tutaj
                  link, ale chyba Ci, co wrócili, mają już forum w poważaniu....
                  • Gość: Daniel Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 24.06.09, 17:57
                    Witam

Hotel pierwszych gości przyjął właśnie 15 czerwca,na razie jest
                    tylko 1-mały basen od strony ulicy.Hotel jest bardzo ładny,meble są
                    dobrej jakości,wanny z hydromasażem działają bez zarzutu. Jedzenie
                    mało urozmaicone,ale dobre.Obsługa hotelu jest super,bardzo się
                    stara-są 2 Polki na recepcji i 1 kelner też z Polski. Do plaży jest
                    daleko.Sama miejscowość jest nudna i niezbyt ciekawa,za to Lindos i
                    Rodos są interesujące
                    • Gość: burak_cukrowy Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 19:07
                      Dzięki za info! No to mamy juz jakieś konkrety :-)
                      A co jest do picia w pakiecie? Możesz wsadzić choć ze 3 fotki na wrzuta.pl?
                      • Gość: kasia i bartek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.home.otenet.gr 24.06.09, 19:33
                        witamy, piszemy z knajpki obok hotelu anavadia bo niestety w hotelu
                        nie ma jeszcze internetu, sa male niedociagniecia ale poza tym
                        wszystko jest super i nie ma sie o co martwic, jedzenie pycha,
                        obsluga naprawde mila, mozna tanio wynajac samochod i zwiedzic cale
                        rodos, kolo hotelu jest minigolf obok ktorego mozna wynajac auto na
                        3 dni za 60 euro z pelnym ubezpieczeniem, polecamy, naprawde milo,
                        jest jeden basen i bar czynny do 23, serwuja wina, piwo i rozne
                        drinki w zaleznosci od zasobu baru, drinki polewa mily Thonos:), do
                        plazy nie jest wcale daleko tak jak napisali 650m, idzie sie okolo
                        10 minut, Kolymbia jest spokoinym miasteczkiem, zeby dojsc do
                        centrum trzeba juz troche wiecej przejsc, jest tam pare sklepow
                        bary, dyskoteki, w pokojach jest czysto i sa polskie kanaly TV:) w
                        hotelu za wiele sie nie dzieje ale miejsce na odpoczynek super,
                        pozdrawiamy i milego wypoczynku w anavadii (p.s. ITAKA tez OK:) )
                        • Gość: kasia i bartek Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.home.otenet.gr 24.06.09, 19:35
                          ten mily barman to Thanos nie Thonos;)
                        • Gość: burak_cukrowy Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 20:23
                          Super! Bardzo Wam dziękuję za informacje :-) Miło przeczytać, że jednak wszystko
                          jest w porządku. Pozdrawiam!!!
                          • Gość: jit Re: hotel Anavadia Rodos IP: 82.160.206.* 08.07.09, 23:13
                            Czy w tym hotelu są jakieś atrakcje dla dzieci?Baseny,brodziki,mini
                            klub albo zjeżdżalnie???
                        • Gość: sava Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.e-wro.net.pl 24.06.09, 21:45
                          Zrobiło mi się cieplutko od tych wiadomości.Dziękuję!!!!!!
                          • Gość: Hania Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:20
                            Czy ktoś kto już wrócił z podróży od Anavadia mógłby podzielić się ze mną
                            zdjęciami hotelu? Zastanawiamy się nad wyjazdem tam, ale byłoby nam łatwiej
                            gdybyśmy zobaczyli zdjęcia :)
                            homstusia@wp.pl

Z góry dziękuję :)
                        • Gość: rav Re: hotel Anavadia Rodos IP: 188.49.116.* 27.06.09, 20:36
                          Hej, naprawdę fajnie coś takiego usłyszeć :) Uff odetchnąłem z ulgą.
                          Jedno pytanko odnośnie samochodu. Możecie podać namiary albo jakieś
                          info o markach auta i cenach. Prowadzę właśnie wymianę mailową z
                          jednym z biur z Rodos, może w Kolymbi jest coś konkurencyjnego.
                          Dzięki i udanego wypoczynku.
                          • Gość: kasia i bartek Re: hotel Anavadia Rodos IP: 89.171.197.* 29.06.09, 18:51
                            odnośnie samochodu to wypozyczalnia najblizej hotelu anavadia znajduje sie na ulicy Oslo za Mini Golfem, my poruszalismy sie fiatem Panda i ten był najtańszy, było też dużo innych kończać na mercedesie C klasywyższy model odpowiednio drożej, w Kolymbi jest wystarczajaco duzo wypozyczalni i naszym zdaniem nie ma co fatygować sie do Rhodos, na przeciwko hotelu Anavadia jest też wypożyczalnia skuterów, motorów, kładów i rowerów, i tak np koszt kłada do 25 Euro za dzień albo roweru 5 Euro za dzień, pozdrawiamy
                            • gucia31 Re: hotel Anavadia Rodos 01.07.09, 20:44

Witam!
                              Dzięki za informacje dotychczasowe! Mam pytanie jak infrastruktura dla rodzin z
                              dziećmi ( 3,5 oraz 0,5 ) czy cokolwiek mają z zabawek/plac zabaw? Czy daleko do
                              jakiś dzieciowych atrakcji? Ile płacicie za tę pandę za tydzień? Ile stopni?
                              Jakieś fotki?
                              Dzięki, Agnieszka
                              • Gość: burak_cukrowy Fotki hotelu Anavadia IP: *.home.otenet.gr 04.07.09, 14:53
                                Poniewaz nikt sie nie pokwapil, by wyslac fotki, niniejszym ja to czynie :-)

[URL=http://www.picturepush.com/public/1932185][IMG]http://www2.picturepush.com/photo/a/1932185/220/1932185.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.picturepush.com/public/1932190][IMG]http://www2.picturepush.com/photo/a/1932190/220/1932190.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.picturepush.com/public/1932194][IMG]http://www1.picturepush.com/photo/a/1932194/220/1932194.jpg[/IMG][/URL]
                                • Gość: burak_cukrowy Re: Fotki hotelu Anavadia IP: *.home.otenet.gr 04.07.09, 14:56
                                  Cos sie marnie wkleilo... ale mam andzieje, ze widac.
                                  Zapodaje, jeszcze kilka :-)

www.picturepush.com/public/1932199
                                  www.picturepush.com/public/1932206
                                  www.picturepush.com/public/1932208
                                  Pozdrowienia!!!

• kokosz86 Re: hotel Anavadia Rodos 06.07.09, 12:31
      witam. Mam pytanie odnosnie samego hotelu ( jak klima, jak basen,
      jak jedzienie ) a takze o cene jaka placiliscie, bo moge pojechac do
      tego hotelu za mniej wiecej 3000 zl na 2 tyg, i czy jest on warty
      wydania tej kwoty? :)
      Pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 06.07.09, 22:49
        my z chlopakiem placilismy po 2500 za osobe i uwazam ze za ta cene
        warto tam pojechac.Niestety za wyzsza niebardzo :( hotelik jest
        rzeczywiscie niewykończony.Basenik sredniej wielkosci i jeden jedyny-
        drugi maja budowac ale nie widze tego w tym sezonie.Sauny z
        fitnessem nie ma i powiedziano nam ze jednak nie bedzie...na tenis
        stolowy tez nie ma co liczyc..To z niedociagniec.Ogolnie hotelik
        ladny i czysty,jest jeszcze malo obslugi ale jest ona za to
        przemila,jedzienie naprawde przepyszne,pokoje czysciutkie i
        hydromasaz jest :) i nawet plaski telewizorek :) klimatyzacja
        chodzila bez zarzutow-czasem nawet bywalo zimno:P z dnia na dzien
        cos tam sie rozwijalo powoli,internet juz smiga,miejsce na
        wypoczynek bardzo dobre.Polecam leniuchom-leżakowcom :) aha i wezcie
        wlasne reczniki bo z tymi w pokojach jeszcze jest problem,a nad
        basenem nie ma mozliwosci wypozyczenia.pozdrawiam i zycze udanego
        wypoczynku
        • Gość: aaa Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.chello.pl 06.07.09, 22:57
          jesli chodzi o wycieczki to na wlasnych bledach nauczylismy sie ze
          nie warto niektorych wykupywac,jak np Lindos czy Rodos,bo wszedzie
          tam mozna spokojnie samemu dojechac,i zaoszczedzic naprawde sporo
          pieniazkow.W samej Kolimbii jest tyle przepieknych i niesamowitych
          miejsc o ktorych rezydent nawet nie wspomina.Wypozyczenie skuterka
          (13 euro/dobe) czy quada(25 euro/dobe) o wiele bardziej sie oplaca
          niz wydanie kosmicznej sumy za wycieczki.
          • Gość: JARO Re: hotel Anavadia Rodos IP: 213.77.77.* 06.07.09, 23:26
            Pytanie do AAA!Jesteś z Wrocławia czy z Zawiercia?
            • Gość: zenek Cała prawda o hotelu IP: *.unregistered.net.exatel.pl 09.07.09, 21:41
              Nuda i jeszcze raz nuda.Basen malutki dla dzieci kompletnie NIC !! Drinki
              beznadziejne-chrzczony alkohol i to mocno.Do plaży daleko oj daleko.Reczniki
              wymieniają według uznania a czasami nawet zostaje się bez.Atrakcje hotelu to
              jego cena i nic poza tym.Nie polecam.
              • Gość: zuza Re: Anavadia IP: *.unregistered.net.exatel.pl 10.07.09, 13:43
                W odpowiedzi na krytykę poprzednika.Fakt- hotel bardzo mały (80-90 osób)jest to
                najmniejszy hotel w jakim dotychczas byłam,brak infrastruktury dla
                dzieci,brodzika,basen średniej wielkości,brak obiecanego busa dowożącego do
                plaży,internetu na początku turnusu.Do plaży faktycznie niezbyt blisko.Ale mimo
                uciążliwej drogi(upał,wiatr) my na plażę chodziliśmy dwa razy dziennie i
                spędzaliśmy tam cudownie czas.Trzeba mieć pretensje do ITAKI że było jak
                było,nie informując klientów o niedociągnięciach.Rezydentka p.Iga -brak
                jakichkolwiek predyspozycji do bycia szefową rezydentów.Utrudniony kontakt w
                sytuacjach bardzo poważnych stanowiących zagrożenie zdrowia a być może i
                życia.Całkowity brak zainteresowania swoimi jakby nie było
                podopiecznymi.priorytet to sprzedaż wycieczek(nie skorzystaliśmy).Warto wynająć
                samochód i zwiedzić wyspę na własną rękę.Personel hotelu WSPANIAŁY !!!!Szybka
                reakcja na jakikolwiek problem,mili..Życzliwość za życzliwość.Nie był to wyjazd
                moich marzeń,bywałam w lepiej zorganizowanych hotelach ale pobyt wspominam miło
                i ludzi których poznałam też.Fakt cztery gwiazdki to przesada.Za cenę (2.500-2
                tyg.)na Rodos nie znajdziecie nic lepszego.Ale więcej za ten standard bym nie
                zapłaciła.
                • Gość: gość2 Re: Anavadia IP: 78.8.35.* 10.07.09, 20:15
                  a co powiecie na to?

Niezgodności wynikały z :

- braku sauny,

- braku fitness,

- braku tenisa stołowego,

- braku dostępu do Internetu ( został zainstalowany 04.07.2009 r.)

- ręczniki miały być wymieniane codziennie, w moim przypadku
                  wymienione były zaledwie dwukrotnie w przeciągu dwóch tygodni i to
                  po licznych interwencjach,

- pościel także miała być wymieniana co drugi dzień, w moim
                  przypadku wymieniono dwa razy,

- pakiet all inclusive zapewniał w określonych godzinach
                  nieograniczony dostęp do napoi w tym alkoholowych- zdarzyło się
                  dwukrotnie, że przez dwa dni brak było piwa, ginu oraz wódki.
                  Dopiero po interwencjach wypoczywających u kierownika hotelu
                  dostarczono w/w alkohole,

- brak busa dowożącego turystów na plażę, który miał kursować 5 razy
                  dziennie od dnia 01.07.2009 r.

- Oferowany standard hotelu w rzeczywistości okazał się dużo niższy
                  niż 4+, za który zapłaciłem, i nie jest to tylko moje odczucie.

Oprócz niezgodności opisanych powyżej pakiet all inclusive oferował
                  dwa razy w tygodniu barberque i obiad włoski, w trakcie mojego
                  pobytu oferowane posiłki nie miały miejsca.

• Gość: zenek Re: Anavadia IP: *.unregistered.net.exatel.pl 10.07.09, 21:23
                    Gościu 2 zgadzam się z Tobą w 100 % myślę że należy złożyć skarg w Itace i
                    zwrotu jakiejś kwoty
                • Gość: Ja Re: Anavadia IP: *.chello.pl 14.07.09, 23:35
                  Napisz prosze w jakim terminie byłaś w tym hotelu?
                  • Gość: zenek termin dla Ja IP: *.unregistered.net.exatel.pl 15.07.09, 21:22
                    Przełom czerwca i lipca
                    • Gość: Piter szczecin kto jedzie 20.07 z wrocławia?? IP: *.acx.pl 15.07.09, 23:54
                      MY LECIMY W 4 OSOBY. BĘDZIE DOBRZE. PISZCZCIE
                      • Gość: zuza Re: kto jedzie 20.07 z wrocławia?? IP: 88.220.124.* 17.07.09, 18:54
                        Opisywałam częściowo pobyt w hotelu.I żeby przybliżyć jeszcze raz jego obraz to
                        osoby z dziećmi naprawdę niech się na niego nie decydują,całkowity brak
                        infrastruktury,brodzika,wyjeżdżając widziałam zakupione jedno krzesełko dla
                        dzieci i mały plastikowy samochodzik.Jeżeli kwota przekracza 3 tys.to nie
                        polecam .Mimo niedociągnięć ja i moja ekipa bawiliśmy się świetnie,ale to
                        kwestia spojrzenia na wszystko że zaryzykowaliśmy wybierając tą ofertę w
                        ciemno-bez zdjęć,opinii- bo ich jeszcze nie było.Nie chcieliśmy zepsuć sobie
                        urlopu z powodu rozczarowania ze względu na rozbieżności z opisem katalogowym a
                        faktem zastanym.Ale zobaczyliśmy wiele ciekawych miejsc,pogoda dopisała a i
                        rozrywkowo też było-kwestia towarzystwa.życzę jak najmniej
                        rozczarowań,luzu,bawcie się dobrze.
                        • Gość: piotrszczecin Re: kto jedzie 20.07 z wrocławia?? IP: *.acx.pl 18.07.09, 00:28
                          Spoko. Bylismy na rodos 2 lata temu i wiemy co fajne co nie......W hotelu sie
                          tylko spi... Jedziemy fajna paczka (bez dzieci) i napewno bedziemy sie fajnie bawić
                      • Gość: balele Re: kto jedzie 20.07 z wrocławia?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 14:17
                        Można prosić o sprawdzenie ( w porcie Rodos lub poprzez rezydenta)i
                        potem odpowiedź na tym forum - co pływa z Rodos na Cypr (prom,
                        statek, wodolot) ?
                • Gość: Andrzej Szetela Re: Anavadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 17:18
                  Wybiermy się do hotelu Anavadia.
                  bardzo proszę o informacje gdzie wypożyczyć samochód i jakie sa
                  ceny.Na co zwracać uwagę .Pozdrawiam serdecznie .
                  Moj adres AndrzejSzetela@interia.pl
      • ilka1700 Re: hotel Anavadia Rodos 21.07.09, 13:35
        Jak na 4 gwiazdki to standard hotelu pozostawia wiele do życzenia (ja wczoraj
        wróciłam z tygodniowego pobytu): pościel była zmieniana tylko 3 razy w ciągu 7
        dni, kurz w ogóle nie był wycierany, schlapane szyby w łazience, dużo
        niedociągnięć w łazience (poza krzywo położonymi płytkami, niedoróbkami przy
        wykończeniu, to najbardziej denerwujące było wylewanie się wody spod prysznica
        na podłogę), brak ręczników na basenie, nie było żadnego autobusu dowożącego
        gości hotelowych na plażę (a do plaży jest daleko), nie było żadnego obiadu
        włoskiego, brakowało mebli w pokoju (nie było stoliczka, foteli, lampek
        nocnych), poplamione obrusy w restauracji, które były zmieniane co parę dni
        (sprzątanie po gościu polegało na strzepnięciu okruch z obrusa na podłogę i
        krzesła i rozłożeniu czystych sztućców), brak rozrywek w hotelu (jest tylko
        nieduży basen i stół do bilarda). Jeśli chodzi o jedzenie, to co drugi dzień
        było ok (jednego dnia nie było w czym wybierać, a następnego wszystko było
        smaczne). Klima działała bez zarzutu. 3000 zł to trochę dużo jak na taki
        "standard", ale wybór należy do Ciebie.
        pozdrawiam
        • Gość: Miki Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.robbo.pl 28.07.09, 15:13
          Cena odpowiednia do jakości.
          To nie jest luksusowy hotel, ale jest nowy, wyposażenie porządnej jakości a i
          obsługa bardzo się stara.
          Położenie z dala od zgiełku z pięknym widokiem na skałki (jeśli ktoś lubi).
          Kto woli dyskoteki obok niech lepiej szuka gdzie indziej. Ja spędziłem tam super
          dwa tygodnie, bo hotel traktowałem jak hotel a nie jak dom z którego się nie
          wychodzi.
          • turcja1 Re: hotel Anavadia Rodos 28.07.09, 16:50
            Napisz jak All czy napoje na basenie podają w szkle.Czy jest przy hotelu parking.
          • Gość: sava Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.e-wro.net.pl 29.07.09, 07:21
            Witaj!
            Czy masz jakieś zdjęcia tego hotelu?( pokój, łazienka, jadalnia, basen ). Proszę
            o przesłanie ich na adres: barbara.radecka@pwr.wroc.pl Jedziemy 31 sierpnia do
            tego hotelu. Pozdrawiam.
          • Gość: jolka Re: miki IP: 88.220.124.* 29.07.09, 16:23
            Masz sporo racji, ale..... w ofercie Itaki z katalogu właściwie nic się nie
            zgadza poza tym że hotel stoi.Nie wiem ile płaciłeś ale za 3 tys. można czegoś
            lepszego i to znacznie oczekiwac ale to wina Itaki a nie hotelu.Pozdrawiam Jola.
          • Gość: kruk Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.09, 13:03
            potwierdzam w 100 procentach - dodam tylko że jest przemiła obsługa
            i bardzo czysto !!!
          • Gość: gość Re: hotel Anavadia Rodos IP: 195.69.83.* 05.09.09, 05:27
            My wróciliśmy w tym tygodniu z tygodniowego pobytu w Anavadii. Hotel
            nowy, ładny ale oferta Itaki odbiega od rzeczywistości. Nie ma busa
            dowożącego na plażę. W trakcie naszego pobytu nie było ani barberque
            ani obiadu włoskiego. Być może kiedyś hotel będzie położony w
            ogrodzie ale w tej chwili są tam tylko małe nasadzenia. Obsługa
            bardzo się stara choć mnie osobiście irytował kelner który podczas
            kolacji podchodził i proponował zakup wina za 10 euro. W hotelu
            czysto. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu.
        • Gość: gosc Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 15:51
          czy pokoje sa takie same? czy cos w paszport dawac, zeby dostac lepszy pokoj,
          np. z lepszym widokiem? z gory dzieki za odp!!!
    • Gość: Maciej Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 15:39
      Byliśmy tam przez dwa tygodnie, ogólne wrażenie z wakacji bardzo dobre ale to raczej zasługa towarzystwa niż hotelu.
      Hotel ten zasługuje najwyżej na 3 gwiazdki (4 i pół które mu dają na stronach Itaki to zdecydowana przesada). Zasadniczy plus hotelu to to że jest nowy (po remoncie, nowy właściciel) więc wszystko jest świeże i nie zużyte więc mieszkało się miło. Na plus zasługuje też obsługa która była zawsze miła i pomocna. Niestety hotel ma sporo niedociągnięc takich jak:
      sprzątanie w pokojach i wymiana ręczników i pościeli, jak rano spaliśmy i prosiliśmy sprzątaczkę żeby przyszła później to najczęściej już nie przychodziła wogóle, co do samej jakości sprzątania też spore zastrzeżenia - często było wszystko ogranięte na szybko - czytaj pościelone łóżka i nic więcej. Wymiana ręczników miała być codziennie a pościeli co drugi dzień - zapomnij o takim luksusie pościel przez 2 tygodnie wymieniona 2 razy ręczniki może co 3 dni.
      opcja all inclusive: NIE POLECAM, posiłki bardzo jednostajne, nie mam pretensji że na śniadanie są tylko 3 rodzaje wędliny ale żeby przez 2 tygodnie były to ciągle te same 3 rodzaje to już przegięcie. ser żółty zawsze ten sam - najtańszy z możliwych robiony na tłuszczy roślinnym, podobnie serwowana feta - raczej nasz favita niż prawdziwa feta. Kucharz tragedia - wprawdzie mięso mielone występujące prawie w każdym obiedzie i kolacji przybierało różne kształty i było zalewane różnymi sosami ale mix do mięsa mielonego mają chyba jeden bo zawsze smakowało tak samo czy w formie souvlaki czy klopsików czy frikadelek zawsze ten sam smak. na zmiane zielona fasolka, groszek lub marchewka lub mix groszku i marchewki - raz pojawił się kalafior i raz brokuły - sukces. Alkohole w barze przy basenie były mieszane z wodą chyba (nie była to tylko moja opinia), wiem jak smakuje drink gdzie na 2/3 szklanki jest alkohol a reszta to jakiś sok lub napój - a tam ledwie wyczuwało się alkohol (takie drinki to drink podwójny które braliśmy nie dlatego że zawsze takie bierzemy ale dlatego że inaczej nie czuć było alkoholu wogóle. Soki podawane były robione z jakiegoś syropu i tak sok pomarańczowy koło pomarańczy nawet nie leżał, grapefruitowy był ok chociaż najlepiej pół na pół z wodą. Tequilasunrise smakowało zupełnie jak coś innego chociaż nie wiem co bo nic tak słodkiego nie piłem wcześniej.
      Ogólnie ja byłem zadowolony ale tylko dlatego że sporo czasu spędzaliśmy poza hotelem i również posiłki często jedliśmy poza nim, Hotel można polecić ale bez opcji all inclusive
      • Gość: Maciej Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 15:41
        Jeszcze jedna uwaga na mega minus to brak klimatyzacji w restauracji - jak ktoś próbował coś zjeść w 40 stopniowym upale to wiec jaka to radość...
    • Gość: Andrew Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.08.09, 12:15
      Hotel Anavadia to jedna wielka porazka owszem jest nowy oczywiscie z wieloma
      niedoróbkami typu krzywe podlogi gdzie stoi woda jak stoisz pod prysznicem to
      jest kaluza bo nie ma kabiny tylko pseudo oslona wanna z hydromasazem jest
      ekstra basen maly dla dzieciakow zadnej atrakcji jedzenie codziennie jajka miksy
      z calodniowego menu na kazdy posilek nic sie nie marnuje:P przekaski to resztki
      ze sniadania z drinkow all to tylko tequila sunrise takze lepiej bez jedzenia i
      stolowac sie na miescie knajpa karuzela na eukaliptusach ma wypas jedzonko
      lepiej wyjazd 7 dni bo 14 to dla twardzieli którzy maja silne żoładki bo
      rewolucje sa takie jak w egipcie po wypiciu wody z kranu. Najlepeij brac pokoj
      studio jest duzy i przestronny i ma najmnniej niedoróbek pokój 212 ma zepsuty
      zamek wiec od razu przygotuj sie na trzaskanie o poranku bo drzwi sa
      elektrycznie zamykane
      • Gość: turcja1 Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:15
        Czy mają w planie klimatyzacje w restauracji?
        • Gość: tequila Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.magma-net.pl 31.08.09, 22:29
          takie pytania to do hotelu ;[ e-mailem ,na litość boską...
          • Gość: gosc Re: hotel Anavadia Rodos IP: 195.69.83.* 05.09.09, 09:12
            .
            • Gość: ewa Re: hotel Anavadia Rodos IP: 195.69.83.* 05.09.09, 09:26
              Na początku tego tygodnia wróciliśmy z tygodniowego pobytu w
              Anavadii. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu. Dużym plusem jest to
              że hotel jest nowy więc wyposażenie jest niezniszczone.
              Klimatyzacja, wanna z hydromasażem, suszarka do włosów działają bez
              zarzutu. Niestety oferta Itaki odbiega od rzeczywistości. Przez
              tydzień pobytu nie było żadnego barbeque ani obiadu włoskiego. Hotel
              może w przyszłości będzie położony w ogrodzie ale na razie są to
              tylko małe nasadzenia. Drinki są słabiutkie. Nawet na moją "słabą
              głowę" nie działały. Mój mąż powiedział że są to dobre soczki po
              których prędzej trzeba będzie pójść do toalety niż zakręci się w
              głowie -:) Z posiłków to najmniej urozmaicone są śniadania. Wędliny
              i sery żółte niesmaczne. Obiady i kolacje urozmaicone. Potrawy z
              mielonego mi osobiście nie smakowały ale były również suflaki z
              kurczaka, wieprzowina, sosy pieczarkowe więc można było coś wybrać.
              Do obiadów i kolacji podawane były też melony, arbuzy i ciasta.
              Ciasta i owoce pyszne ! Któregoś dnia sprzątaczka nie wymieniła nam
              ręczników kąpielowych. Jak ją spotkaliśmy i poprosiliśmy o wymianę
              to bez problemu je wymieniła.
    • Gość: Tiscali Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 15:27
      Wczoraj wróciłam z 2 tyg.pobytu w hotelu Anavadia. Hotel kameralny, ok.80 pokoi
      w nowoczesnym "ikeowskim" stylu, bez obiektów rekreacyjno-sportowych (tylko
      nieduży basen)i placu zabaw dla dzieci.
      Moje subiektywne odczucia to: bardzo dobra obsługa hotelu, szczególnie
      recepcjonistek i kelnerów/ek, czystość na 4 (szyby pomimo braku opadów niezbyt
      czyste,jakość ręczników katastrofalna (dziurawe, powyciągane nici)chociaż hotel
      działa dopiero od połowy czerwca tego roku, zdarzyło się, że dwa razy brakowało
      ręcznika i raz pani sprzątająca pokoje nie odwiedziła mojego pokoju, ale podobno
      są tylko dwie panie sprzątające pokoje i cały pozostały teren hotelu, wiec
      biedne pewnie nie "wyrabiały". Sniadania to: jajko na twardo, jajko sadzone,
      omlet z roznymi dodatkami,lub jajecznica, żółty ser, ser typu feta,
      szynkopodobna wędlina i salami. Generalnie śniadania smaczne, natomiast obiad i
      kolacja składały się przeważnie z tych samych dań. Z mięs tylko gulasz, mielone
      i szaszłyki drobiowe lub z mielonego mięsa (ciekawe co do niego dodawano, że
      trzymały się patyczka). Ryba tylko gotowana w pomidorowo-ziołowym sosie, jak dla
      mnie, smakosza ryb nie specjalna.
      W sumie obiad i kolacja mało urozmaicone i w zasadzie składające się z tych
      samych dań.
      Raziła mnie dość głośna i jednostajna muzyka przy basenie i jadalni (te dwa
      obiekty znajdują się obok siebie) nie pozwalająca czasem na rozmowę podczas posiłku.
      Do plaży rekomendowanej przez organizatora wyjazdu jest daleko, ale można
      korzystac z innej plazy (z hotelu skręcić w prawo, i w drugą ulicę w lewo którą
      dojdzie się wprost na plażę (ok.500 m).Plaża jest kamienista, więc polecam
      obuwie plażowo-wodne, bo stopy bardzo bolą.
      Sam hotel jest ładny, chociaz wykończeniówka pozostawia wiele do życzenia, a
      przecież to detale świadczą o estetyce. Niestety generalnie z czystością na
      Rodos jest na bakier. Wyspa choc urocza, jest brudna i wszędzie walaja się
      smieci i rupiecie (obok hotelu również). Wygląda na to, że ulice i chodniki są
      niczyje i nikt nie poczuwa się do ich sprzątania.
      Kolymbia jest malutką osadą, a hotel znajduje się na jej końcu. Ponieważ nie
      jestem już młoda osobą, usytuowanie hotelu mi odpowiadało, jednak jesli ktoś
      lubi rozrywki, to w tym hotelu i w pobliżu niego ich nie znajdzie.
      Reasumując, z pewnością drugi raz nie pojechałabym w to miejsce i do tego hotelu.

• Gość: my Re: hotel Anavadia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 22:24
        Wczoraj wróciliśmy z tygodniowego pobytu w hotelu Anavadia. Nasze wrażenia: poza
        słońcem wszystko inne pozostawia wiele do życzenia (porażka). Hotel na pierwszy
        rzut oka wygląda przyzwoicie i zachęcająco. Niestety to tylko pozory. W pokojach
        poza łóżkiem, jednym krzesłem i małym biurkiem nic nie ma. Widok z tarasu to
        śmietnik pozostały jeszcze po budowie a w sąsiedztwie stada śmierdzących kóz.
        Tragedia jak spadł deszcz i wszystko zaczęło parować (smród niesamowity). W
        łazience z pseudo kabiny lała się woda po całej łazience, wanna chyba
        przeciekała bo woda przelewała się do sąsiedniego pokoju. Jedzenie fatalne. Do
        wyboru na śniadania: jajka na twardo, sadzone, omlet, okropna w smaku wędlina,
        sery codziennie te same. Obiady - mięsa przeważnie mielone smakowały zawsze tak
        samo niezależnie od tego co się wzięło. Desery: galaretka, arbuz na zmianę z
        melonem, ciasta. Kolacja to powtórzenie obiadu z poprzedniego dnia:-((( I tak
        przez kolejne siedem dni. Przekąski w barze przy basenie to najtańsze ciasteczka
        i lody: dwa smaki do wyboru.Drinki, piwo przy barze to nieporozumienie. W hotelu
        nic kompletnie się nie dzieje. Jest tylko basen z lodowatą wodą. Do plaży
        fatalna droga przez plac budowy no i bardzo daleko. Objechaliśmy wyspę:
        wschodnie i zachodnie wybrzeże mając nadzieję że będziemy mile zaskoczeni jej
        urokiem. Poza pięknym morzem i górami cała wyspa to jeden wielki śmietnik. W
        miejscowości Kolymbia nie ma nic ciekawego. Kilka sklepików z tanim towarem z
        Chin nie jest raczej atrakcją. Jeśli ktoś jedzie z dziećmi to współczuję bo
        właściciel hotelu nie przewidział takich gości. My nie pojedziemy tam nigdy więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka