Dodaj do ulubionych

Okolice Incekum

13.12.07, 09:01
Witam.
Proszę o informacje jak wyglądaja okolice Incekum, jakie na jakie
jenodniowe wycieczki można pojechać i czy są w pobliżu jakieś ruiny
itp. Oprócz Side.
Dziekuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 10:09
      W CENTRUM Alanyi jest zamek na górze - warto się tam wybrać,poza tym w biurach
      ,,ulicznych,,jest wiele fajnych wycieczek
      • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 10:29
        Okolice Inekum i wszelakich przyległości miast są niestety mało atrakcyjne
        • magdaod Re: Okolice Incekum 13.12.07, 10:45
          Ja dorzuce wodospad Manavgat, mozna tez tam poplywac statkiem -
          relaksujaca wycieczka od tureckich upalow.
          Polecam tez Antalye (tam sie laduje), szczegolnie Stare Miasto,
          gdzie warto zobaczyc Yivli Minare (meczet), port rzymski, ktory dzis
          sluzy jako przystan jachtowa, otoczony historyczna dzielnica
          Kaleici. Z Alanyi do Antalyi jest ok.150 km.
          Poza tym faktycznie w okolicach Incekum nie ma nic ciekawego. Jezeli
          chcesz pozwiedzac to proponuje wyjazd do Oludeniz/Fethiye -
          zdecydowanie piekniejsza czesc Turcji, a i mozna bez problemow sie
          zrelaksowac lub Bodrum.

Pozdrawiam :)
          Magda
          • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 10:56
            jest wycieczka KAS - Side (ruinki)-Aspendos(odrestaurowany teatr - i tam warto pojechac na spaktakl,bo sam teatr nie zrobił na mnie wrażenia,a szczególnie jego otoczenie )_Kursulu (wodospad),ale na tej wycieczce są 2 ,,fabryki,,
            Byłam też na takiej GREEN CANION - pływanie stateczkiem po tamie na rzece Manavgat - piękne widoki
            • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 10:58
              i oczywiscie raffting - spływ pontonami na rzece Koprulu - sztandarowa atrakcja
              dla dorosłych
              • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 11:03
                zapomniałm jeszcze w okolicy są ruiny w PERGE
              • Gość: iwona Re: Okolice Incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:09
                Aniu dlaczego piszesz ,że raffting jest dla dorosłych???Wiem ,że
                dzieci też mogą pływać.Czy mosz jakieś doświadczenia??Pytał bez
                złośliwości,Byłam już w Turcji i zapewniano nas że jest to
                bezpieczna zabawa ale ja wtedy zpanikowałam.W 2008 r jedziemy w
                sierpniu z dziećmi 9 i 12 lat i szczerze przyznam,że wstępnie
                planujemy raffting, a może nie powinnam???????
                • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 12:16
                  Moja córka jak była na raftingu miała 12 lat i było ok. Piszę o małych dzieciach
                  kilkuletnich,które drą się w niebogłosy (ze strachu). Na raftingu są przygody
                  (wpadanie do wody) i wtedy małe dzieci się boją (i wcale nie dlatego że one
                  wpadaja tylko ktos obcy). I powiem tyle żal serce sciska,że rodzice zapewniaja
                  takie atrakcje własnym pociechom. Na pewno ktos Ci odpisze,że są tworzone
                  specjalne grupy z dziećmi,moze to i prawda,ale nie ma już takiej zabawy,bo
                  sternik płynie ostroznie.
                  • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 12:19
                    Twoje dzieci rafting przeżyją :) bo nie są takie małe
                    • Gość: ania w. Re: Okolice Incekum IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 12:28
                      Na pontonie z moim mężem i córką płynęła kobieta z 2-ką dzieci 4 i 6 lat,sternik
                      b.szybko wysadził ich na brzeg(mamusię i dzieci) - szkoda stresu dzieci i kasy
                      na taki rafting - dodam tylko ze ta pani wzięła dzieci na rafting (niestety nie
                      miał z kim zostawić dzieci w hotelu) bo one nic nie płaciły (tak mi powiedziała)
                      i jak tu nie byc złośliwym - egoizm i tyle
                      • Gość: iwona Re: Okolice Incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:31
                        dzięki!!
                        Mam mieszane uczucia co do rafftingu.Tak jak piszesz róznie ludzie
                        reagują.Ku mojemu przerażeniu moje dzieci lubią odrobinę adrenaliny.
                        pozdrawiam
                        Iwona
                • Gość: grażka Re: Okolice Incekum do iwonki, IP: *.terminus.pl 15.12.07, 15:31
                  moi panowie byli w tym roku na raftingu i wrocili super zadowoleni mowili że
                  bylo bezpiecznie i dzieci tez byly mamy plytkę z imprezy polecamy , czy to ta
                  sama iwonka co opisywala incekum pozdrawiam
                  • Gość: iwona Re: Okolice Incekum do iwonki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 16:19
                    Tak Grażynko to ja.W tym roku ponownie wybieramy się do Incekum
                    Beach.Więc będziemy weteranami ale nam ten hotelik bardzo przypadł
                    do gustu więc poco się tułać po świecie.
                    • Gość: grażka Re: Okolice Incekum do iwonki, IP: *.terminus.pl 15.12.07, 23:22
                      a my w czerwcu do tunezji ze scana hotel opisywany na forum wiec mam nadzieje ze
                      bedzie tak fajnie jak w incekum caluski papapa
                      • Gość: iwona Re: Okolice Incekum do iwonki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 09:20
                        Życzę udanych wakacji.pozdrawiam
                        papa
                    • Gość: Aśka Re: Okolice Incekum do iwonki, IP: *.crowley.pl 17.12.07, 10:22
                      Ja też wybieram się w tym roku do tego hotelu i jest to nasz
                      pierwszy wyjazd tego typu. W biurze pani zachwalała tech hotel, ale
                      jeśli mogłabyś napisać coś więcej co nas tam czeka to będę wdzięczna.
                      • Gość: iwona Re: Okolice Incekum do iwonki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:19
                        Temat hotelu opisany był przez emnie bardzo szczegółowo,Hotel jest
                        bardzo fajny,super basen ,jedzenie i animacje.
            • zawsze.mysia25 Re: Okolice Incekum 14.12.07, 21:41
              Green Canion- super. Warto zobaczyć!
    • loola_kr Re: Okolice Incekum 13.12.07, 11:14
      Dziękuję za infromacje!
      Jedziemy z dziećmi, więc na wielkie zwiedzanie nie nastawiamy się
      chcemy tylko zobaczyć to co jest w najbliższej okolicy.
      Ogólnie to będzie "życie hotelowe" ale widzę, że na 2, 3 "wypady"
      jest co wybrać :)
      Stateczek i jakieś ruinki... na rafting dzieci za małe (7 i 2 lata)
      Dziękuję i pozdrawiam!
      • Gość: Kate Re: Okolice Incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 18:10
        Raftingu dla dzieci nie polecam! co innego takie po 12lat.Jest
        cholernie zimno,do tego mozna wypasc z pontonu,ale dla doroslych jak
        najbardziej super zabawa:) w Incekum nic nie ma oprocz plazy,kilku
        sklepow i meczetu,wiec radze sie wybrac dolmuszem do Alanyi i mozna
        wykupic sobie jakies wycieczki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka