Gość: Marta IP: 77.79.228.* 18.05.09, 17:41 Jak w temacie - chętnie odpowiem na pytania dot. Icmeler, Marmaris i samego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulu Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.orneta.arkusnet.pl 18.05.09, 17:48 Jaka pogoda, jaka pogoda i jeszcze raz jaka pogoda ??? :) Pytam poważnie bo zanosi się na masakrę ! Cały tydzień najbliższy ma padać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.promax.media.pl 18.05.09, 19:24 Witam ja lece do marmaris a nawt blizej Icmeler bo do hotelu Marmaris Palace ! Mam pytanko jak ceny na miescie :) !! Co warto wedlug Ciebie zobaczyc i wogole czy jest super ?? Dzieki za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 18.05.09, 19:46 Pogoda była cudowna - przez cały tydzień ani jednej chmurki i gorąco:) Jeśli chodzi o miasto, to ceny przystępne. Jedzenia nie kupowaliśmy bo mieliśmy all inc. ale widziałam, że np. duża woda była za 1 YTL, piwo w knajpie ok. 4-5 YTL, kebab ok.4-5 YTL. Widoki są piękne, więc warto robić sobie spacery po okolicy. Warto też wybrać się do Marmaris. Z dalszych wycieczek polecam Dalyan z kąpielami błotnymi i plażą, na której składają jaja żółwie Caretta Caretta. Na innych wycieczkach nie byliśmy ze względu na dziecko, ale z opowieści innych polecam Efez (jeśli interesujecie się kulturą starożytną) i Pamukkale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.promax.media.pl 18.05.09, 20:17 DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ !! JUZ NIE MOGE DOCZEKAC SIE SWOJEGO WYLOTU ! A Z JAKIM BIUREM BYLISCIE ? W JAKIEJ WALUCIE PLACILISCIE ZA WIZE ,MOZNA NIBY W FUNTACH ANG.? A MAM JESZCZE PYTANKO DUZO JEST TAM WYPOZYCZALNI AUT? DZIEKUJE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 18.05.09, 20:52 Byliśmy z Alfa Starem - wszystko ok, bez żadnych niemiłych niespodzianek. Za wizę płaciliśmy w euro - też słyszałam że można płacić w funtach, ale czy tak jest faktycznie nie wiem. Na miejscu najbardziej opłaca się płacić lirami - przy płatnościach euro albo dolarami stosują dziwne przeliczniki, które zwykle są niekorzystne. Jeśli chodzi o wypożyczanie samochodu, to wypożyczalnie są (podobno, bo żadna nam się nie rzuciła w oczy), ale nasz rezydent odradzał wypożyczanie auta - po pierwsze Turcy jeżdżą, jak chcą i chwilami bywa niebezpiecznie, a po drugie benzyna jest droga - kosztuje ok. 6YLT za litr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 19.05.09, 18:21 Sprostowanie - cena za litr paliwa to ok. 3 YLT, co w przeliczeniu daje ok. 6 zl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.promax.media.pl 19.05.09, 18:43 Dzieki za informacje !! Dzieki rowniez za sprostowanie ,bo z lekka przerazila mnie ta cena :)! A na jakiej wycieczce Wy byliscie ? Z tego co zrozumialam to chyba na Daylan ? Tez lece z dziecmi i czy warto na nia sie wybrac ,po krótce jak ona wyglada? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 19.05.09, 18:58 Tak, byliśmy na tej wlaśnie wycieczce. Wydaje mi się, że to najfajniejsza propozycja dla dzieciakow bo nie jest monotonna i wyczerpująca (na inne wycieczki - do Efezu, Pamukkale czy do Afrodyzji bardzo dlugo się jedzie). Wycieczka trwa mniej więcej od 9 do 18, na początku są kąpiele blotne i w basenie z wodami termalnymi, pozniej jest obiad i splyw Dalyanem (mniej więcej 40min.) aż do ujścia, gdzie jest ok. 1,5 godziny czasu wolnego. W czasie splywu są rozne atrakcje - wykute w skalach grobowce likijskie, możliwość zamowienia świeżo zlowionego i upieczonego kraba blękitnego no i oczywiście pod sam koniec żolwie Caretta Caretta. Faktycznie można je tam spotkać (my co prawda widzieliśmy tylko jednego z daleka, ale Polacy, ktorzy byli kilka dni wcześniej widzieli kilka i to dość sporych). Jeśli chcesz mogę Ci podeslać jakieś fotki z tej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re:Do Marta IP: *.promax.media.pl 19.05.09, 22:25 dzieki za odp. fajnie brzmi opis tej wycieczki ,chyba sie na nia skusimy !! Bylabym wdzieczna za zdjecia ,jezeli tylko chcesz mozesz mi je przeslac na moj adres - gracwiki@o2.pl ! A masz jakies fotki z samego Icmeler lub Marmaris ? co mozna fajnego sobie przywiezc jest jakis sklep co juz pamiatki sa wycenione i nie trzeba sie targowac? Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re:Do Marta IP: 77.79.228.* 20.05.09, 10:29 Zaraz prześlę Ci kilka fotek z wycieczki i samego Icmeler. Jeśli chodzi o pamiątki, to kupisz je niemal w każdym sklepiku, a jest ich sporo. A jeśli chodzi o targowanie, to nie ma przymusu, ale faktycznie zawsze trochę opuszczają, jeśli się postarasz;) Odpowiedz Link Zgłoś
brrrelok Do Marta 21.05.09, 21:05 Witam. Proszę o przesłanie zdjęć z Icmeler na brrrelok@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.09, 18:57 Witam! Od 08.06-22.06 będę również w tym hotelu na wyjeździe zorganizowanym przez Alfa Star. Proszę o informację, czy wycieczka z której skorzystaliście była wykupiona u Rezydenta, czy w lokalnym biurze i jaka była cena. Może orientujesz się w cenach innych wycieczek. Czy jest realizowana zagwarantowana w cenie oferty wakacyjnej Afrodyzja? Napisz też czy jest możliwość zamiany pokoju, zależy mi na pokoju powyżej parteru. Czy ręczniki w łazienkach są wymieniane codziennie? Ile czasu zajmuje dojazd z lotniska do hotelu. I może jakieś inne przydatne informacje. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 19.05.09, 19:11 A więc po kolei:): Wycieczkę kupowaliśmy u rezydenta - placiliśmy 70YTL za osobę (odpowiednio 35 euro lub 60 dolarow) - dziecko placilo polowę. Inne przykladowe wycieczki: Efez-60 euro, Pamukkale - 40 euro, Rodos - 40 euro. Nie wiem, jak wyglądaly ceny w lokalnych biurach, bo nam zależalo na polskim przewodniku. Afrodyzja jest realizowana, chociaż na miejscu rezydenci proponują wymianę na rejs statkiem + hamam (warto to zrobić, jeśli jedziesz z malymi dziećmi bo dojazd do Afrodyzji trwa ponad 3 godziny, a samo zwiedzanie - ok, 1,5). Nie wiem, jak jest z wymianą pokoju, bo nie mieliśmy takiej potrzeby - na naszym "turnusie" nikt nie mial pokoju na parterze, ale bylo nas stosunkowo malo. Ręczniki byly wymieniane codziennie. Dojazd z lotniska zajmuje ok. 1,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joal Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.09, 19:25 Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa do joli IP: *.chello.pl 19.05.09, 22:13 Jolu, kiedy udało ci się kupić w Alfie pobyt w tym hotelu? My bardzo chcieliśmy być właśnie w tym hotelu, w podobnym terminie (od 17.06 do 30.06), ale w Alfie powiedziano nam, że nie ma go w ofercie biura. Więc nic z tego nie rozumiem... był jednak w ofercie tego biura??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do joli IP: 80.51.9.* 19.05.09, 23:46 Tak, był w ofercie. rezerwowaliśmy wyjazd w grudniu i z niecierpliwością czekamy na wyjazd 22 czerwca. Marto, napisz, proszę, jak jest z plażą? Ile kosztuje leżak? Chodziliście na plażę w prawo od hotelu czy koło kanału? Gdybyś mogła, to napisz parę zdań na temat samego hotelu (obsługi, wyżywienia, itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: do Ewy IP: *.sr.gov.pl 20.05.09, 07:27 Ja również rezerwowałam w grudniu i oferta Alfy w porównaniu np. do Wezyra była najkorzystniejsza. Wiem, że hotel cieszył sie dużym zainteresowaniem, gdyż zależało mi na wyjeździe od 02.06 ale rownież już nie było wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: do Ewy IP: *.chello.pl 20.05.09, 20:47 To super, Jolu - zazdroszczę Ci,że zobaczysz to piękne Icmeler, którego ja chyba już w tym roku nie zobaczę. Od czterech lat jeździmy właśnie do Icmeler lub pobliskiego Marmaris (to nasze ulubione miejsca), i w tym roku też byśmy byli, bo był zarezerwowany właśnie hotel Mirage World (od 15.06), ale z Orbisu. No i niestety - Orbis odwołał w marcu wszystkie wyjazdy do Turcji Egejskiej. W rezultacie jedziemy do Alanyi (lecz z Alfa Star), ale żałujemy, że nie do Mirage World w Icmeler. Ten hotel od lat cieszy się dobrą opinią turystów. A my wielokrotnie, będąc w Icmeler, obok niego przechodzliśmy... Ach, no cóż - może w przyszłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do joli IP: 77.79.228.* 20.05.09, 10:35 Witaj! Jeśli chodzi plażę to zestaw 2 leżaków i parasol to wydatek 5 YTL. Na plażę zwykle chodził mój mąż, bo jest amatorem morskiej "zwierzyny" - my raczej wolałyśmy basen hotelowy:) Ale kilka razy się wybraliśmy - właśnie na prawo od hotelu, chociaż nie ma to chyba większego znaczenia, bo plaża wszędzie wygląda podobnie i ceny za leżaki są takie same. Jeśli chodzi o hotel, to nie mam najmniejszych zastrzeżeń - obsługa świetna, wszyscy uśmiechnięci i chętni do pomocy, bardzo sympatyczni animatorzy. Jedzenie - bardzo smaczne i duży wybór, zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baz Re: do joli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:57 Bardzo prosze o kilka fotek z hotelu i okolicy. Jade tam we wrzesniu. Moj mail: baz12@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do joli IP: 80.51.9.* 23.05.09, 17:34 Marto, dziękuję za informacje :) Jeśli znajdziesz wolna chwilę, to prześlij mi również fotki hotelu i Icmeler (eeewa2@gmail.com) Pozdrawiam, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś