Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:)

IP: 77.79.228.* 18.05.09, 17:41
Jak w temacie - chętnie odpowiem na pytania dot. Icmeler, Marmaris i samego
hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.orneta.arkusnet.pl 18.05.09, 17:48
      Jaka pogoda, jaka pogoda i jeszcze raz jaka pogoda ??? :)
      Pytam poważnie bo zanosi się na masakrę ! Cały tydzień najbliższy ma padać :(
    • Gość: mag Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.promax.media.pl 18.05.09, 19:24
      Witam ja lece do marmaris a nawt blizej Icmeler bo do hotelu
      Marmaris Palace ! Mam pytanko jak ceny na miescie :) !! Co warto
      wedlug Ciebie zobaczyc i wogole czy jest super ?? Dzieki za odp.
      Pozdrawiam
      • Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 18.05.09, 19:46
        Pogoda była cudowna - przez cały tydzień ani jednej chmurki i gorąco:)
        Jeśli chodzi o miasto, to ceny przystępne. Jedzenia nie kupowaliśmy bo mieliśmy
        all inc. ale widziałam, że np. duża woda była za 1 YTL, piwo w knajpie ok. 4-5
        YTL, kebab ok.4-5 YTL. Widoki są piękne, więc warto robić sobie spacery po
        okolicy. Warto też wybrać się do Marmaris. Z dalszych wycieczek polecam Dalyan z
        kąpielami błotnymi i plażą, na której składają jaja żółwie Caretta Caretta. Na
        innych wycieczkach nie byliśmy ze względu na dziecko, ale z opowieści innych
        polecam Efez (jeśli interesujecie się kulturą starożytną) i Pamukkale.
        • Gość: mag Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.promax.media.pl 18.05.09, 20:17
          DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ !! JUZ NIE MOGE DOCZEKAC SIE SWOJEGO WYLOTU !
          A Z JAKIM BIUREM BYLISCIE ? W JAKIEJ WALUCIE PLACILISCIE ZA
          WIZE ,MOZNA NIBY W FUNTACH ANG.? A MAM JESZCZE PYTANKO DUZO JEST TAM
          WYPOZYCZALNI AUT? DZIEKUJE POZDRAWIAM
          • Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 18.05.09, 20:52
            Byliśmy z Alfa Starem - wszystko ok, bez żadnych niemiłych niespodzianek. Za
            wizę płaciliśmy w euro - też słyszałam że można płacić w funtach, ale czy tak
            jest faktycznie nie wiem. Na miejscu najbardziej opłaca się płacić lirami - przy
            płatnościach euro albo dolarami stosują dziwne przeliczniki, które zwykle są
            niekorzystne. Jeśli chodzi o wypożyczanie samochodu, to wypożyczalnie są
            (podobno, bo żadna nam się nie rzuciła w oczy), ale nasz rezydent odradzał
            wypożyczanie auta - po pierwsze Turcy jeżdżą, jak chcą i chwilami bywa
            niebezpiecznie, a po drugie benzyna jest droga - kosztuje ok. 6YLT za litr.
            • Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 19.05.09, 18:21
              Sprostowanie - cena za litr paliwa to ok. 3 YLT, co w przeliczeniu daje ok. 6 zl:)
              • Gość: mag Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.promax.media.pl 19.05.09, 18:43
                Dzieki za informacje !! Dzieki rowniez za sprostowanie ,bo z lekka
                przerazila mnie ta cena :)! A na jakiej wycieczce Wy byliscie ? Z
                tego co zrozumialam to chyba na Daylan ? Tez lece z dziecmi i czy
                warto na nia sie wybrac ,po krótce jak ona wyglada? Pozdrawiam
                • Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 19.05.09, 18:58
                  Tak, byliśmy na tej wlaśnie wycieczce. Wydaje mi się, że to najfajniejsza
                  propozycja dla dzieciakow bo nie jest monotonna i wyczerpująca (na inne
                  wycieczki - do Efezu, Pamukkale czy do Afrodyzji bardzo dlugo się jedzie).
                  Wycieczka trwa mniej więcej od 9 do 18, na początku są kąpiele blotne i w
                  basenie z wodami termalnymi, pozniej jest obiad i splyw Dalyanem (mniej więcej
                  40min.) aż do ujścia, gdzie jest ok. 1,5 godziny czasu wolnego. W czasie splywu
                  są rozne atrakcje - wykute w skalach grobowce likijskie, możliwość zamowienia
                  świeżo zlowionego i upieczonego kraba blękitnego no i oczywiście pod sam koniec
                  żolwie Caretta Caretta. Faktycznie można je tam spotkać (my co prawda
                  widzieliśmy tylko jednego z daleka, ale Polacy, ktorzy byli kilka dni wcześniej
                  widzieli kilka i to dość sporych). Jeśli chcesz mogę Ci podeslać jakieś fotki z
                  tej wycieczki.
                  • Gość: mag Re:Do Marta IP: *.promax.media.pl 19.05.09, 22:25
                    dzieki za odp. fajnie brzmi opis tej wycieczki ,chyba sie na nia
                    skusimy !! Bylabym wdzieczna za zdjecia ,jezeli tylko chcesz mozesz
                    mi je przeslac na moj adres - gracwiki@o2.pl ! A masz jakies fotki
                    z samego Icmeler lub Marmaris ? co mozna fajnego sobie przywiezc
                    jest jakis sklep co juz pamiatki sa wycenione i nie trzeba sie
                    targowac? Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie info.
                    • Gość: Marta Re:Do Marta IP: 77.79.228.* 20.05.09, 10:29
                      Zaraz prześlę Ci kilka fotek z wycieczki i samego Icmeler. Jeśli chodzi o
                      pamiątki, to kupisz je niemal w każdym sklepiku, a jest ich sporo. A jeśli
                      chodzi o targowanie, to nie ma przymusu, ale faktycznie zawsze trochę
                      opuszczają, jeśli się postarasz;)
                      • brrrelok Do Marta 21.05.09, 21:05
                        Witam. Proszę o przesłanie zdjęć z Icmeler na brrrelok@o2.pl
                        Pozdrawiam
              • Gość: jola Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.09, 18:57
                Witam! Od 08.06-22.06 będę również w tym hotelu na wyjeździe zorganizowanym przez Alfa Star. Proszę o informację, czy wycieczka z której skorzystaliście była wykupiona u Rezydenta, czy w lokalnym biurze i jaka była cena. Może orientujesz się w cenach innych wycieczek. Czy jest realizowana zagwarantowana w cenie oferty wakacyjnej Afrodyzja? Napisz też czy jest możliwość zamiany pokoju, zależy mi na pokoju powyżej parteru. Czy ręczniki w łazienkach są wymieniane codziennie? Ile czasu zajmuje dojazd z lotniska do hotelu. I może jakieś inne przydatne informacje. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
                • Gość: Marta Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: 77.79.228.* 19.05.09, 19:11
                  A więc po kolei:):
                  Wycieczkę kupowaliśmy u rezydenta - placiliśmy 70YTL za osobę (odpowiednio 35
                  euro lub 60 dolarow) - dziecko placilo polowę.
                  Inne przykladowe wycieczki: Efez-60 euro, Pamukkale - 40 euro, Rodos - 40 euro.
                  Nie wiem, jak wyglądaly ceny w lokalnych biurach, bo nam zależalo na polskim
                  przewodniku. Afrodyzja jest realizowana, chociaż na miejscu rezydenci proponują
                  wymianę na rejs statkiem + hamam (warto to zrobić, jeśli jedziesz z malymi
                  dziećmi bo dojazd do Afrodyzji trwa ponad 3 godziny, a samo zwiedzanie - ok, 1,5).
                  Nie wiem, jak jest z wymianą pokoju, bo nie mieliśmy takiej potrzeby - na naszym
                  "turnusie" nikt nie mial pokoju na parterze, ale bylo nas stosunkowo malo.
                  Ręczniki byly wymieniane codziennie.
                  Dojazd z lotniska zajmuje ok. 1,5 godziny.
                  • Gość: Joal Re: Wróciłam z Icmeler, Mirage World - pytajcie:) IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.09, 19:25
                    Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje. Pozdrawiam
                • Gość: Gość Ewa do joli IP: *.chello.pl 19.05.09, 22:13
                  Jolu, kiedy udało ci się kupić w Alfie pobyt w tym hotelu? My bardzo chcieliśmy być właśnie w tym hotelu, w podobnym terminie (od 17.06 do 30.06), ale w Alfie powiedziano nam, że nie ma go w ofercie biura. Więc nic z tego nie rozumiem... był jednak w ofercie tego biura???
                  • Gość: Ewa Re: do joli IP: 80.51.9.* 19.05.09, 23:46
                    Tak, był w ofercie. rezerwowaliśmy wyjazd w grudniu i z niecierpliwością czekamy na wyjazd 22 czerwca.

Marto, napisz, proszę, jak jest z plażą? Ile kosztuje leżak? Chodziliście na plażę w prawo od hotelu czy koło kanału? Gdybyś mogła, to napisz parę zdań na temat samego hotelu (obsługi, wyżywienia, itp.)
                    • Gość: Jola Re: do Ewy IP: *.sr.gov.pl 20.05.09, 07:27
                      Ja również rezerwowałam w grudniu i oferta Alfy w porównaniu np. do
                      Wezyra była najkorzystniejsza. Wiem, że hotel cieszył sie dużym
                      zainteresowaniem, gdyż zależało mi na wyjeździe od 02.06 ale
                      rownież już nie było wolnych miejsc.
                      • Gość: Gość Ewa Re: do Ewy IP: *.chello.pl 20.05.09, 20:47
                        To super, Jolu - zazdroszczę Ci,że zobaczysz to piękne Icmeler, którego ja chyba już w tym roku nie zobaczę.
                        Od czterech lat jeździmy właśnie do Icmeler lub pobliskiego Marmaris (to nasze ulubione miejsca), i w tym roku też byśmy byli, bo był zarezerwowany właśnie hotel Mirage World (od 15.06), ale z Orbisu. No i niestety - Orbis odwołał w marcu wszystkie wyjazdy do Turcji Egejskiej. W rezultacie jedziemy do Alanyi (lecz z Alfa Star), ale żałujemy, że nie do Mirage World w Icmeler. Ten hotel od lat cieszy się dobrą opinią turystów. A my wielokrotnie, będąc w Icmeler, obok niego przechodzliśmy...
                        Ach, no cóż - może w przyszłym roku...
                    • Gość: Marta Re: do joli IP: 77.79.228.* 20.05.09, 10:35
                      Witaj!
                      Jeśli chodzi plażę to zestaw 2 leżaków i parasol to wydatek 5 YTL. Na plażę
                      zwykle chodził mój mąż, bo jest amatorem morskiej "zwierzyny" - my raczej
                      wolałyśmy basen hotelowy:) Ale kilka razy się wybraliśmy - właśnie na prawo od
                      hotelu, chociaż nie ma to chyba większego znaczenia, bo plaża wszędzie wygląda
                      podobnie i ceny za leżaki są takie same.
                      Jeśli chodzi o hotel, to nie mam najmniejszych zastrzeżeń - obsługa świetna,
                      wszyscy uśmiechnięci i chętni do pomocy, bardzo sympatyczni animatorzy. Jedzenie
                      - bardzo smaczne i duży wybór, zawsze można było znaleźć coś dla siebie.
                      • Gość: baz Re: do joli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:57
                        Bardzo prosze o kilka fotek z hotelu i okolicy. Jade tam we wrzesniu. Moj mail:
                        baz12@interia.pl
                      • Gość: Ewa Re: do joli IP: 80.51.9.* 23.05.09, 17:34
                        Marto, dziękuję za informacje :) Jeśli znajdziesz wolna chwilę, to prześlij mi
                        również fotki hotelu i Icmeler (eeewa2@gmail.com)
                        Pozdrawiam, Ewa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka