Dodaj do ulubionych

Itaka znowu daje plamę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 18:26
Jeszcze w zeszłym miesiącu utwierdzali nas że z hotelem Hane Garden jest
wszystko w porządku a jak zapłaciliśmy całość za wyjazd przychodzi wiadomość
że tego hotelu jednak nie ma i dają do wyboru albo zwrot kasy albo trzy inne
hotele które nam absolutnie nie pasują.Po prostu naciągacze.A zaliczkę
wpłacaliśmy już 12 grudnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: fifi Re: Itaka znowu daje plamę IP: 78.162.0.* 03.06.09, 17:22
      przeciez zaproponowali zwrot kasy, albo inne hotele prawda? wiec
      jacy naciagacze? nie przesadzajmy
      • Gość: jesrry2006 Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 17:58
        Nie wiem jak ty ale ja nie po to przebierałem w grudniu i płaciłem zaliczkę żeby
        teraz wycofywać pieniądze i zostać na lodzie z zawiedzionym dzieckiem (które
        czekało na ten wyjazd pół roku)lub jechać do hotelu który ktoś mi
        proponuje(jeśli tego hotelu nie wybrałem w grudniu to znaczy że nie chciałem tam
        jechać)I TY MÓWISZ ŻE NIE NACIĄGAJĄ!!!!
        • Gość: iwona Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 20:05
          to skandal.dlatego wolę zapłacić trochę więcej i jechać z Scanem lub
          tui.SWoją drogą itaka powinna ponosić za to dotkliwe kary to nie
          robili by takich numerów.
          • ryb-cia16 Re: Itaka znowu daje plamę 03.06.09, 21:52
            Sprawdziłam na stronie Itaki ten hotel został chyba wycofany. Mam teraz problem bo mój hotel ela quality resort tez jest chyba wycofany- brak opisów. Może ktos wie co sie dzieje? 3 dni temu dostałam pismo z Itaki o zmanie terminów lotów i dokument podrózy.
            • ryb-cia16 Re: Itaka znowu daje plamę 03.06.09, 21:53
              dokument jest na zamawiany hotel. Moga sie wycofac czy nie?
              • Gość: Edgar Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.centertel.pl 03.06.09, 22:20
                Oczywiście, że możesz wycofać. IMO Itaka wcale nie ma umów z wieloma
                hotelami z oferty, pokazują szeroką ofertę tylko po to, żeby później
                wycofać, wtedy gdy już klienci nie mają wielkich możliwości wyboru i
                biorą byle co z tego co biuro oferuje.
                Jeśli chodzi o kary to niestety ITAKA ma wszystko w głębokim...
                UOKiK od ponad pół roku pracuje nad naszą skargą i wygląda na to, że
                zbytnio im nie zależy nad zamknięciem sprawy.
                A i przy okazji, ITAKA proponuje wymianę umowy z datą wsteczną i tym
                samym numerem co jest fałszerstwem.
                • Gość: kasia987 Re: Itaka znowu daje plamę IP: 95.108.8.* 04.06.09, 08:09
                  czytam te posty i zaczynam zachodzic w glowe o co wam ludzie chodzi. nie
                  przesadzajmy juz teraz bo wychodzi na to ze co by nie zrobilo biuro zaraz jest
                  to wielkim skandalem i robi sie z gow*** problem

uwazam ze itaka dalaby plame jesli tak jak robia to inni touroperatorzy
                  poinformowala by was o zmianie hotelu na lotnisku w turcji i przydzielila inni.
                  ale jesli robi to juz w polsce i daje mozliwosc wyvofania bez ponoszenia strat
                  albo proponuje, podkreslam proponuje a nie narzuca no to naprawde mysle ze to
                  swiadczy o tym, ze zachowuja sie porzadnie w stosunku do klienta. naprawde
                  prosze, nie przeginajcie bo staje sie to juz niesmacznie, ciekawa jestem tylko
                  co by sie dzialo gdyby rzeczywiscie zmienili wanm hotel na miejscu, pewnie
                  poszedl by post ze kolejny tour operator upada...

smiac mi sie chce

p.s. wydaje mi sie ze warto tez pomyslec nad tym co sie pisze w kwestii tego ze
                  nie po to grzebalam itd, hello zobacz ile jest lastow ze wszystkich biur i ile
                  jakie sa korzystne ceny. kryzys nie dotknal samolotow do turcji i nie
                  polikwidowali lotow. miejsc natomiast z kazdego miasta i z kazdego biura jest
                  duzo wiec wyjdziesz 3 razy korzystniej kupujac teraz niz kupujac w grudniu bo w
                  tym roku first minute sie nie sprawdzilo, kazdy sie bal ze beda 3 miejsca na
                  krzyz przez kryzyz a okazuje sie ze jest duzo i duzo pustych, wiem bo sama
                  jestem w takiej sytuacji jak patrze teraz na ceny last minute i patrze na to co
                  ja zaplacilam to serce mi sie kraja....
                  • a-d-m Re: Kasia 987 04.06.09, 08:30
                    Twoja wypowiedż jest przerażającą bzdurą. Co Ty udawadniasz? Swój
                    prymitywizm?
                    W koło brak profesjonalizmu, niekompetencji, cwaniactwa, itp. Jest
                    tak ponieważ tworzą je tacy jak Ty. Właśnie takimi wypowiedziami. A
                    myślę również, że sama uczestniczysz w tworzeniu bagna również
                    zawodowo i społecznie. Jeżeli pracujesz w BP to pisz otwarcie, że
                    bronisz swojej firmy, nie wiem może dlatego, że z niej żyjesz. Ale
                    jeżeli nie to nie masz najmiejszego prawa udzielać pouczeń tym,
                    którzy walczą z cwaniactwem, bałaganem i niekompetencją.
                    PS. Na szczęście mój hotel został cały sprzedany w firstach. Ja
                    musiałem go wykupić w dniu 10 listopada. Na szczęście - dlatego bo
                    wiem już napewno, że Ciebie tam nie spotkam.
                    Miłych wakacji.
                  • Gość: jerry2006 Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 08:31
                    kasia ty piszesz ogólniki a ja mam konkretną sprawę i pierwsze co zrobiłem to
                    udałem się do innego żeby mi znalazł wyjazd w tym terminie za taką cenę i
                    dostałem "AŻ" 3 oferty więc to nie jest taki wybór jak miałem w grudniu i weź
                    jeszcze pod uwagę że jak się jedzie większą paczką i z dziećmi to ciężko znaleźć
                    kilka miejsc w jednym hotelu lub samolocie
                  • Gość: Kasia Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:16
                    Ty chyba sama nie wiesz co piszesz pierwsze co zrobiłam to szukałam innego
                    wyjazdu oczywiście nie z Itaką ofert za cenę mojego wyjazdu brak podkreślam
                    jedziemy w cztery osoby dorosłe i dwoje dzieci po 13 lat zniżek już w grudniu
                    było mało dla dzieci w takim wieku.Do Itaki dodzwonić się to cud już trzy dni z
                    nami rozmawiają mówią żebym wybrała co mnie interesuje a potem piszą brak
                    miejsc.I zostawiają jeden hotel na zamianę.I Ty mi piszesz że to nie
                    naciągacze.Życzę Ci żebyś nie była w takiej sytuacji.
                    • nene2000 Re: Itaka znowu daje plamę 04.06.09, 22:15

do poprzedniczki, która twierdzi, że lasty są tańsze niż firsty. Ja kupiłam
                      swoje wakacje w listopadzie, dziś dodałabym po 800 zł od osoby.
                      • Gość: ??? Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.subscribers.sferia.net 06.06.09, 17:18
                        Moje za 2 osoby dorosłe są droższe teraz w tym samym terminie o 2200
                        zł. Więc nie jest regulą ze lasty wychodzą taniej. To zależy od
                        terminu wylotu no i hotelu. Te lepsze zchodzą pierwsze a nawet jak
                        nie to nie sprzedają za bezcen bo i tak miejsca pójdą:)
                  • Gość: Edgar Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.centertel.pl 06.06.09, 14:50
                    Jak nie rozumiesz o co chodzi, to przetłumaczę, żeby kobieta
                    zrozumiała. Wyobraź sobie, że Twoja najlepsza przyjaciółka wychodzi
                    za mąż w baaaardzo popularnym terminie. Umawiasz bardzo dobrą, Twoją
                    ulubioną fryzjerkę pół roku wcześniej. Tydzień przed ślubem
                    dostajesz info z zakładu, że ta jedyna fryzjerka Ci fryzury nie
                    ułoży, ale w zamian mają praktykantkę i ona też przecież nożyczki i
                    grzebień w ręku trzymała. A jak Ci nie odpowiada, to mogą Ci
                    zaliczkę zwrócić nawet w całości. Będziesz zadowolona?
                    • Gość: . Re: Itaka znowu daje plamę IP: 213.76.165.* 07.06.09, 04:12
                      Edgar, w Polsce umowa jest do ocieplania butów. Proponuję, aby ci autorko
                      notariusz umowę cofnął!! To też umowa!!

Kiedy doczekamy się równości praw między biurem a konsumentem?
                      Skoro biuro rości sobie prawa do kar w zależności od ilości dni do rozpoczęcia
                      imprezy- takie same kary należą się od biura dla kupującego za niedotrzymanie
                      umowy. Skoro nawet można klientowi zabrać 100% wpłaty, to tyle ma też zapłacić
                      biuro za zerwanie umowy. Zerwanie to jest to samo co zmiana w umowie!!
      • Gość: ja Re: Itaka znowu daje plamę IP: *.prox.pl 07.06.09, 13:15
        Zawsze odezwie się taki jaki ty.
        Jak nie wiesz jacy to ci powiem że wredni. Bo ktoś kupuje w grudniu żeby było
        taniej a oni parę dni przed wylotem proponują zwrot kasy, za która już nic nie
        kupisz.
        Szmatławcy i tyle.
    • michalk76 Pomyśl troszkę 07.06.09, 10:29
      jeśli biuro wycofuje ofertę w ostatniej chwili to znaczy że jest
      konkretny powód. Nie robią tego ot tak sobie. Takie sytuacje zdrzają
      się wszędzie, na całym świecie. Akurat teraz padło na Ciebie i
      rozumiem twoje rozgoryczenie
      • Gość: Kasia Re: Pomyśl troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 19:16
        Ja wiem że takie sytuacje się zdarzają ale od trzech miesięcy wiedziałam że
        hotel zmienił właściciela(sam do tego doszłam kiedy nagle z Itaki zniknęły
        wszystkie terminy do mojego hotelu na stronie holidaycheck zobaczyłam że zamiast
        Hane Garden hotel nazywa się Prima Sol Hane Garden)pisałam z Itaką w Opolu maile
        i dostawałam odpowiedź że nagle wszystkie terminy się sprzedały.Dopiero po
        tygodniu jakiś pan poinformował że na targach w Berlinie ustalono z nowym
        właścicielem że osoby które dokonały już rezerwacji będą zameldowane w tym
        hotelu.Dostałam nawet maila że wszystko jest ok.Jak zapłaciłam kasę w całości po
        tygodniu dostałam wiadomość że muszę zmienić hotel na trzy z ich propozycji (one
        nam nie odpowiadały)albo proszę podać numer konta na zwrot kasy.
        • Gość: ktotok widocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 19:18
          nowy właściciel zmienił zdanie i nie życzy sobie klientów z Polski
      • Gość: iwona Re: Pomyśl troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 19:59
        Nie zgodzę się z tobą ,że takie sytuacje mają miejsce wszędzie.Od
        lat jeżdżę z Tui i Scanem i nic takiego mi się nie
        przytrafiło.Pewnie ,że nie są idealni ale zmiana hotelu-
        nigdy.Myślę ,że ta szacunek do klienta.Itaka ma fajne hotele w
        ofercie ale boję się zdecydować na nich bo albo wyląduję w innym
        hotelu niż ten na który się cieszyłam 9 m-cy[wykupuję w grudniu-
        jeżdżę w sierpniu]albo będę ostatnią dobę siedzieć na walizce w
        recepcji
        • Gość: aga Re: Pomyśl troszkę IP: *.gorzow.mm.pl 10.06.09, 10:05
          Witam
          Jeżdżę z Itaka i nigdy mi się nie zdarzyło żebym siedziała na
          walizkach,albo mnie ktoś przed wylotem z pokoju wygonił bo sie doba
          skończyła,istna bzdura.Wczasy rezerwuje już zawsze w grudniu,rodzinę
          mam 3 osobową i różnica tak wczesnego wykupu wycieczki jest dużo
          tańsza i przedewszystkim niezmienność ceny i wycieczka gratis.Ja
          osobiście jeszcze nie miałam złej sytuacji i nie mogę na temat biura
          Itaki powiedzieć nic złego,ponieważ zawsze było super,dodam że
          jeżdze do hoteli 4* lub 5*,może to ma jakieś znaczenie,pozdrawiam
          wszystkich.
          • Gość: Kasia Re: Pomyśl troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 14:58
            Ja też miałam rezerwację robioną w grudniu i hotel Hane Garden ma *****więc jak
            widać nie ma to znaczenia jak piszesz.A co do tej wycieczki gratis to Itaka
            praktycznie zmusza do zapłacenia za nią żebyś mogła skorzystać ze zniżki jaką
            dają w grudniu.Od ceny z katalogu na mój hotel była zniżka 30% do tego co wyszło
            po odliczeniu musiałam zapłacić 200 zł opłata lotniskowa 150 zł opłata
            transportowa 150 zł wycieczka(niby gratis)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka