Dodaj do ulubionych

Zell am See Sommer Card

19.07.11, 10:39
Witam!
Mam pytanie odnośnie letniej karty otrzymywanej przy noclegach w Zell am See. Czy przy każdej atrakcji karte należy wymieniać na bilet (np. w kasie kolejki na Kitzsteinhorn) czy tez zawiera ona już jakiś chip który przepuszcza przez bramki?
Obserwuj wątek
    • siejest Re: Zell am See Sommer Card 20.07.11, 12:37
      Nie smile okazuje się ją poprostu, no że się ją ma.

Pozdrawiam
      (oby pogoda Wam wszystkim dopisała, narazie jest cienko, tylko arabowie są szczęśliwi szukając chłodu)
      • anet_a_82 Re: Zell am See Sommer Card 20.07.11, 20:12
        No dobra, ale przykładowo na wyciągi na Kitzsteinhorn (przynajmniej tak jest zimą) wchodzi się przez bramki, więc w jaki sposób to jest rozwiązane? Pytam, żeby na miejscu byc w miarę zorientowaną bo w naszej grupie nie ma osoby niemięckojęzycznej, więc możemy sie tylko dogadywać po angielsku...
        • siejest Re: Zell am See Sommer Card 20.07.11, 20:48
          Jesst czytnik elektroniczny, który czyta z chipa. Nie trzeba nic pokazywać, on rozpoznaje kod nawet spod kurtki poprostu.
          • anet_a_82 Re: Zell am See Sommer Card 20.07.11, 21:58
            Aha, czyli rozumiem że Sommer Card też pewnie będzie miała jakiś chipsmile
            • siejest Re: Zell am See Sommer Card 21.07.11, 08:52
              Zimą nie ma SommerCard wink, na Kitzsteinhorn albo Schmittenöhe są krnety jedno albo kilkudniowe i te kilkudniodniowe mają te chipy. Z SommerCard wchodzi się na okaziciela. Znacie atrakcje w niej ujęte?
              • ajaskolski Re: Zell am See Sommer Card 22.07.11, 13:01
                Jakie atrakcje są ujęte w Sommer Card ?
                • siejest Re: Zell am See Sommer Card 22.07.11, 14:58
                  Sommer Card Zell: www.zellamsee.at/sommercard
                  • andiat Re: Zell am See Sommer Card 23.07.11, 00:04
                    mialem taka karte na wieden i okolice
                    to byla karta na dana osobe
                    przy kasie pokazywalem ja i mialem bilet za darmo albo z rabatem
                    naprawde warto to miec i zapoznac sie w domu gdzie i jakie masz ulgi
                    • azja3000 Re: Zell am See Sommer Card 23.07.11, 11:45
                      dla tych co nie sprechen aktualne informacje tutaj
                      www.zellamsee-kaprun.com/summer/zell_am_see_kaprun_card/en/
                      • ajaskolski Re: Zell am See Sommer Card 25.07.11, 09:43
                        Dzieki za informacje

Czy ceny pakietów (nocleg i karta) podane na tej stronie
                        www.zellamsee-kaprun.com/summer/news/current_offers/family_package_2011/en/
                        mocno odbiegają od rzeczywistych cen w hotelach - patrz gwiazdka-przypis na stronie
                        • siejest Re: Zell am See Sommer Card 25.07.11, 10:01
                          No ceny są podane od najniższej, zależy jakim jest obiekt w podanej kategorii. Najlepiej zobaczyć na stronie obiektu ich normalne ceny.
    • magoska1 Re: Zell am See Sommer Card 29.01.12, 22:07
      mam kilka pytań dotyczących Karty Letniej smile Moze ktoś juz jej używał:

1. Autobusy w ramach sommercard są tylko pomiędzy Zell a Kaprun?

4. W ramach karty mamy po 1 wjeździe kolejką na szczyty na 6 dni, ale bez ograniczeń kolejkami na stacje pośrednie?

5. Atrakcje na szczytach jeśli są płatne to we własnym zakresie? Ale wejścia na Kitz do kina, na taras itp są bezpłatne?

Dziękuję bardzo smile Będziemy w Zell na przełomie lipca i sierpnia
      • mkelm Re: Zell am See Sommer Card 01.02.12, 21:10
        Witaj,
        byliśmy i korzystaliśmy z karty przez dwa tygodnie w lipcu 2011-super sprawa-wszystko darmo,
        1. tak
        2. tak
        3. na Kitzku płaci się tylko w knajpce, kino i tarasy są darmowe również zjazd na lodowiec i zabawa na nim( sanki i wyciąg dywanowy)
        pzdr
        Maciek
        • magoska1 Re: Zell am See Sommer Card 02.02.12, 16:03
          merci dobry człowieku smile))))))))
        • magoska1 Re: Zell am See Sommer Card 02.02.12, 19:55
          I jeszcze smile Jak ubrać sie na Kitz? Polar i spodnie 3/4 wystarczą? Czy cieplej się ubrać trzeba?
          • mkelm Re: Zell am See Sommer Card 03.02.12, 16:13
            Jak to w górach, ciepłe ciuchy trzeba mieć szczególnie dla dzieci. W zeszłym roku w lipcu pogoda była iście zimowa, zobacz moje fotki:
            Tekst linka
            • magoska1 Re: Zell am See Sommer Card 03.02.12, 23:06
              no zeszłoroczna pogoda to mam nadzieję ewenement tongue_out W lipcu w Pieninach nie było dnia bez deszczu sad Dlatego w tym roku jedziemy na przełomie lipca i sierpnia - może będzie lepiej z pogodą.

dziękuję za zdjęcia smile Pokażę córce co ją czeka wink

Myślałam ze napiszecie ze się polarem wykpimy tongue_out Zapisuję kurtki do listy ubrań.
          • zytolec Re: Zell am See Sommer Card 07.02.12, 19:20
            W lipcu 2011 r. byłam z rodziną na Kitz.Pogoda była rewelacyjna.To co proponujesz do ubrania w zupełności wystarczy.Byliśmy ubrani prawie tak samo z tym, że spodnie mieliśmy długie.Niektórzy na Kizt byli w krótkich spodenkach i krótkim rękawku.Życzę cudownych widoków, które osobiście podziwiałam.
            • magoska1 Re: Zell am See Sommer Card 07.02.12, 22:26
              oo dzięki smile

A czy byliście przy wodospadach Krimml? Jechaliscie kolejką czy samochodem? Jeśli kolejką to jaki był jej koszt?

I na co zwrócić uwagę tam na miejscu? Tak ogólnie - czego Wam brakowało, co omijać szerokim łukiem.
              • zytolec Re: Zell am See Sommer Card 08.02.12, 19:33
                Przy wodospadach Krimml nie byliśmy bo na zwiedzanie wszystkiego nie starczyło czasu.Byliśmy tylko 7 dni.Na pewno na samym początku kup sobie kartę odpowiednią dla danego regionu.My mieliśmy SalzburgerLand Card na 6 dni.Nie pamiętam ile kosztowała ale to możesz sprawdzić w internecie www.salzburgerlandcard.com/pl/. Przy zakupie tej karty dostajesz książeczkę z atrakcjami do zwiedzania, w której napisane jest jakie atrakcje, dzięki tej karcie masz gratis a za jakie musisz płacić. Akurat ta karta ma około 190 atrakcji. Kartę taką można kupić w punkcie informacyjnym/turystyczny, który jest chyba w każdej miejscowości, z tym, iż w mniejszych w niedzielę ten punkt jest nieczynny.Sama wybierzesz sobie co chcesz zobaczysz ale na pewno lodowiec Kitz, trasę widokową GroBglockner HochalpenstraBe, tamy no i oczywiście miasto Salzburg.Niczego nam nie brakowało i nic nie omijaliśmy szerokim łukiem.
                • magoska1 Re: Zell am See Sommer Card 08.02.12, 20:15
                  No będziemy mieli kartę na Zell i Kaprun smile
    • mkbabbo Re: Zell am See Sommer Card 21.02.12, 12:40
      Witam. Wybieramy się w tym roku do Zell am See lub Kaprun (2 osoby dorosłe + dziecko 5 lat) i mam pytanie w związku z kartą. Czy po przyjeździe do zarezerwowanego pensjonatu otrzymamy jedną kartę na rodzinę i będziemy musieli ją wszędzie razem okazywać czy też karty są przydzielane indywidualnie dla osób dorosłych i ewentualnie dzieci?
      • mkelm Re: Zell am See Sommer Card 21.02.12, 17:35
        Witaj,
        Po zameldowaniu się w pensjonacie każda osoba otrzymuje kartę z imieniem i nazwiskiem oraz terminem ważności. Nawet dziecko które jest za darmo w pensjonacie też otrzyma taka kartę.
        pzdr Maciek K.
    • mkbabbo Re: Zell am See Sommer Card 21.02.12, 22:18
      Dziękuję bardzo. To już mi się rozjaśniło w głowie.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka