IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 13:32
Huuuuuuuuuuuuuraaaa !!!

po 10 minutach wiszenia na telefonie na Bułgarską (nikt nie odbierał,
po 26 minutach czekania Błękitnej Linii... w końcu odebrali telefon...
ludzie ile można tracić czasu ???
Z premedytacją nie odkładałam słuchawki, tylko trzymałam przy uchu tę
wspaniałą muzyczkę po 36 minutach połączenie.
A co :)

Klient NASZ PAN... no tak w sumie to ja "pani" jestem ehhh
Podobno w nocy łatwiej się dodzwonić, próbował ktoś moze?
Obserwuj wątek
    • Gość: VIPunia - Iwona zjadło mi wyrazy IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 13:34
      przepraszam za składnie w poprzednim poście przy przeklejaniu zjadło mi jakies
      wyrazy, a nie ma jak tego poprawić.. :(
      • yashoo TePsa 20.01.04, 13:44
        Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a):

(...) przepraszam za składnie w poprzednim poście przy przeklejaniu zjadło mi
        jakies wyrazy, a nie ma jak tego poprawić.. :(

Nie przejmuj się. Próba dodzwonienia sie do Telekompromitacji może skończyć się
        nawet ciężką depresją, więc chwilowe zaburzenia składni nie są niczym
        szczególnym ;-D
        • Gość: VIPunia - Iwona Re: TePsa IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 14:27
          Masz rację, tak sobie to będę dzisiaj tłumaczyć :P
    • Gość: chris Re: TPSA! IP: *.icpnet.pl 20.01.04, 14:56
      ja już nie dzwonię, nie mam siły, wysyłam listy - w zasadzie skutek taki sam -
      żaden. Słyszałaś te rozmowę do tpsa, która krązy po sieci? ja własnie jestem
      tak samo sfrustrowana jak ten facet z rozmowy.
      • bostonczyk Re: TPSA! 20.01.04, 15:47
        Hmm czy Ty jestes może z księzyca ??
        Słyszałas o kimś co z TP załatwił cos przez tel. ??
        Na odstresowanie radzę wizyte np. na Bułgarskiej postać tam np. z godzinke
        czekając na przyjęcie, a efekt murowany !!!
        Najpierw bedziesz sie wkurwiac , ale to tak z 30 min. póxniej jak posłuchasz i
        popatrzysz dookoła stanie sie całkiem zabawnie, "Ci wszysty ludzie przyjechali
        tu cos załatwic w tym dniu - niesamowite". Pomyslisz i zacznisz smiac sie z
        tego co i w jakim czasie załatwiają.
        Ostatnio stałem 2 godz. i przednie sie bawiłem później (o wkurwianiu nie
        wspomne bo i po co).

Sprzedam Ci patent jak tego uniknąc:
        Jak sie dodzwonisz to wtedy a jak nie to na 913 popros o tel.
        Ale nie nie to BOKu....o nie nie
        Dział techniczny, portiernia, dział trakcji, ksiegowosc tez mozna, wszystko
        jedno co byleby nie to o co nam chodzi.
        Tam udaj zrozpaczona zniechecona i smutna Pania. łagodna jak baranek, ale
        stanowcza. Popros o tel do tego działu co Cie interesuje, ale nie ten ogólny co
        juz masz albo wszedzie możesz zdobyc !!!
        KAZDE BIURKO MA SWÓJ NUMER I KAZDE MA SWÓJ WEWNETRZNY. jesli dobrze zagrasz to
        Ci wyjawią i......konsultantka odbierze przeciez tel na którym wyswietla sie,ze
        dzwoni Jej kolezanka z innego działu...no bo kto z zewnatrz zna ten tel >>
        Achai i nieodzowne jest branie namiarów immienno-nazwiskowych. A także minimum
        2 tel. do tej osoby. Jak Ci odmówi lub poda numer który juz masz drąż dalej nie
        daj sie spławic.....
        Sposób wielkorotnie wypróbowany i co wiecej działa.
        • Gość: suel Re: TPSA! IP: 217.153.49.* 20.01.04, 16:32
          Napisze tylko w ramach solidarności z całą resztą, że wszystkie te problemy są
          mi bardzo bliskie. Dodzwonić się na Bułgarską to CUD - jedyna mozliwosc to
          taka jak opisał bostonczyk (ja tak mniej więcej doszlam do celu, ktory i tak
          mnie zlał). KOSZMAR!!!!
        • alfalfa Re: brawo! 26.01.04, 01:45
          To jest prawidłowe, pragmatyczne podejście - działac tak, żeby załatwić sprawę.
          Nic, tylko pogratulować. Doskonała i skuteczna metoda. Ja od siebie dodam, że
          po wielu walkach z tpsa dorobiłem się "magicznej wizytówki" ale to przypadek
          firmowy.
          pzdr,
          A.
    • Gość: george Re: TPSA! IP: *.icpnet.pl 20.01.04, 17:26
      Zdaje się, że piszecie źle o firmie, która w jakiejś części należy do dra Jana
      Kulczyka. Czyżby jaki pan taki kram?
      • Gość: xyx Tepsa dzwoni do mnie i zgadnijcie co... IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 20.01.04, 20:38
        juz 2 razy nagrala mi sie na sekretarke jakas babka. przedstawia sie/bez
        nazwiska/majac wyrazne problemy ze skleceniem zdania, mowiac ze jest z tepsy i
        ze mam jakis problem z rachunkami i mam sie z nimi skontaktowac. potem przez 5
        sekund przeciagle yyyyyyyy, pani wykrztusza ze mam zadzwonic na blekitna
        yyyyyyyy linie, numer /tu 10 sekund ciszy przerywane pomrukiwaniem/ 933, nie
        przepraszam yyyyyyyyy numer yyyyyyyyyy 9393 /juz myslalem ze tego nie
        wykrztusi/.
        probowalem pare razy ale nie starcza mi cierpliwosci na dluzej niz 10 minut.
        nie wiem jak sie babsztyl nazywa, na blekitna sie dodzwonic nie moge i nie wiem
        co robic.
        moze cos poradzicie?
        albo moze dam duze ogloszenie w GW ze prosze o kontakt bo ich telefon nie
        odpowiada...
        chyba ze ktos z tepsy jest na forum, to moze ta droga sie porozumiemy?
        • Gość: george Re: Tepsa dzwoni do mnie i zgadnijcie co... IP: *.icpnet.pl 20.01.04, 21:42
          > chyba ze ktos z tepsy jest na forum, to moze ta droga sie porozumiemy?

Pewnie by chciał tu być, ale czeka na uaktywnienie neostrady ;-)
    • Gość: ankh Re: TPSA! IP: *.echostar.pl 21.01.04, 19:00
      nienawidze tych patalachow z TPSA!
      od sierpnia probuje zmienic nazwisko na swoich rachunkach i ch...!
      nie wiem gdzie jeszcze mam dzwonic ani co robic...
    • Gość: VIPunia - Iwona a co :) IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 00:25
      gielda.onet.pl/0,857871,wiadomosci.html
      coś się rusza w kwestii TPSA ...
    • Gość: Vipmann.com Pytania bez odpowiedzi. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 15:19
      Dlaczego nie moge mied : Neo.., DSL, stalego tylko jechac na Pakiecie, skoro
      swiatlowod konczy sie 100 metrow od domu , no ...... dlaczego?
    • Gość: george Re: TPSA! IP: *.icpnet.pl 26.01.04, 00:27
      W piątek zadzwoniła do mnie laska z Pentora. Zadając mnóstwo pytań nt. Tepsy
      prosiła o oceny w skali od 1 do 5. Jedynka była oceną najgorszą i tylko takie
      wystawiłem.
      Vipuniu! To dla Ciebie, za te 26 minut wiszenia na kablu.
      • vipunia polecam dzwonić w nocy! 26.01.04, 11:35
        Oooo dziękuję bardzo :)

Swoją drogą błękitna linia jest czynna 24h,
        więc dzwonię teraz ok. 2 w nocy i odbierają w ciągu 2 minut!!! :)
        Tylko proszę nie rzucać się wszyscy o tej porze...
        REZERWACJE mam na najbliższy tydzień :P
        Zmieniamy abonament i bieganie Bułgarska-Powstańcza-Błękitna linia...
        chyba nas wykończą (tzn. rodzinkę całą)
    • Gość: pestka Re: TPSA! IP: *.poz.cdp.pl / *.poz.cdp.pl 26.01.04, 11:02
      też to przeżyłam najpierw 20 pare minut czekania potem jeszcze pół godziny ale
      się dodzwoniłam ale byłam szczęsliwa. załatwiłam wszystko co chciałam a tydzień
      póżniej cholera mnie wzięła bo szanowny pracownik myśleć nie umie albo nie wiem
      już co i bilingu nie dostałam a jak dzwoniłam znowu (tylko 15 min) przeprosili
      i przysłali nie ten co trzeba. dzięki błękitnej linii zapłaciłam za rozmowy
      mojego współlokatora ponad 700 zł
      • errna Re: TPSA! 04.02.04, 18:49
        Wszyscy tylkojęczycie. Ja dawno zrezygnowałam z tel. TPsa i mam komórkę i tyle.
        Zawsze można po prostu odłączyć telefon z gniazdka i zawołać albo Netię albo
        Dialog i zmienić operatatora.
        • Gość: chris Re: TPSA! IP: *.icpnet.pl 04.02.04, 19:00
          Komórka jest jednak wciąż o wiele droższa.
        • Gość: VIPunia - Iwona Re: TPSA! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 23:32
          Hmm problem polega niestety na tym, że naszym DEMOKRATYCZNYM kochanym kraju
          NIE ZAWSZE można :)
          Nie wiem gdzie mieszkasz, ale najwidoczniej masz ten luksus :)
          W Puszczykowie niestety go nie mam, a szkoda.

Co do sieci komórkowych się nie zgodzę - net w takiej sytuacji odpada, że nie
          wspomnę o zasięgu w miejscu mojego zamieszkania.
          Na dzień dzisiejszy SKAZANA jestem na TPSA...
    • Gość: dr huckenbush oszusci IP: 150.254.32.* 26.01.04, 12:30
      Proponuje wejsc na www.man.poznan.pl i poczytac sobie komunikat ktory w pop-
      upie wyskakuje. Uwaga: uzytkownicy tepsy prawdopodobnie na jego pojawienie sie
      beda czekac kilka(nascie) minut - TPSA zerwala umowe bez zapowiedzenia z
      operatorem sieci POZMAN - wisi na niej pelno kompow - wszystkie uczelnie w
      Poznaniu, Allegro, Kurnik i wiele, wiele innych. Lacze 155Mbit/s (wybudowane
      przez POZMAN i POL34) zostalo przez tepse ograniczone do okolo 1kbps. Tepsa
      zazyczyla sobie za to lacze 2000 zl za kazdy 1Mbps - czyli razem ponad 300000
      zl...
    • orinoko17 Re: TPSA! 31.01.04, 18:35
      Witam,

A ja od sierpnia czekam na korektę faktury za ISDN (rozbicie na raty), a
      reklamację dot. nieterminowego założenia ISDN Kalisz rozpatrywał "tylko" 3
      miesiące i pewnie, gdybym do nich nie wydzwaniała na BL, to nikt by się tym
      nie zainteresował. Chyba miałam szczęście, co? Wszystko zgłaszam na BL, kiedy
      jeszcze była programem pilotażowym w Poznaniu, ale to jakiś koszmarny
      niewypał, jeśli puścili to na cały kraj, pewnie jest niezła jazda... Od 2
      miesiący olewam TPSA, która nawet się nie chce upomnieć o swoje pieniądze...

Inna sprawa jest taka, że niestety staram się o telefon w miejscu do którego
      się przeprowadzam za ok. 2 mies. Możecie się domyślić z jakim skutkiem się
      staram.. Od TPSA nie mogę wydobyć nawet przybliżonego terminu położenia
      kabelka w osiedlu (bo światłowód w drodze przy osiedlu już jest od lata ub,
      roku), choć dzwonię notorycznie do pewnego pana z działu inwestycji...
      (pozdrawiam!), bo to rzekomo Warszawka podejmuje wszelkie decyzje.
      Niech ich szlag z tym całym pieprzeniem o dbałość o klienta, możliwości
      zachowania numeru itp. itd. Ja tylko chcę jakieś 300 m kabla żeby mieć
      Neostradę, na boga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie ma co.
      Ale z drugiej strony, TPSA dokładnie wpisuje się w cały ogólny polski
      bałagan, niby dlaczego miałoby być inaczej....

Frustracja.

• eurofabrika_com Re: TPSA! 31.01.04, 19:53
        Czyzbys chcial zamieszkac w okolicy Serviska - DHL i poczty ???? Mam ten sam
        problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka