Dodaj do ulubionych

Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonarny

IP: *.idzik.pl 21.10.13, 13:31
Telefon stacjonarny działa na starej bezterminowej umowie, abonament ok. 50 PLN brutto, nękają mnie o nową umowę z nadzwyczajnymi warunkami np.> Plan Na Każdą Kieszeń< z abonamentem ok. 36 PLN brutto. Minuta rozmowy 20 gr. przeczytałem umowę i....nie wiem
czy czegoś nie doczytałem czy coś pominięte w umowie ale wychodzi, że taniej. Ponieważ nie wierzę, żeby było rzeczywiście coś taniej lub coś za darmo gdzieś tkwi hak. Aha - tel stacjonarny MUSI być. Proszę o info kogoś kto to przerobił ?
Obserwuj wątek
    • 2romki Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar 21.10.13, 19:25
      Haczyk jest taki, że 24 m-ce będziesz płacił abonament. Bezterminową umowę można zerwać z m-cznym wyprzedzeniem.
      • mariuszbejzel Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar 21.10.13, 22:26
        czy to haczyk nie wiem? a jeżeli jest taniej to czemu nie skorzystać ? chyba że planujesz likwidację telefonu stacjonarnego
        • 2romki Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar 22.10.13, 01:19
          Generalnie ludzie rezygnują, więc każde związanie na 2 lata jest gwarancją przychodów
          • Gość: Kaśka Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.14, 21:35
            ostatnio zadzwonił ich "pracownik", zaproponował usługę, kilkakrotnie zapewniał, ze to tylko dodatek do internetu, który mam w tej chwili i to bezpłatna usługa, rachunek mi się nie zmieni, nie wiąże się z żadnymi terminami itp. jak się okazało przysłano umowę kurierem ale bez nr, dat, okresów umów, podpisów itp. ale każde słowo sprzedawcy było kłamstwem okazało się to dwuletnią umową, z wyższym rachunkiem telefonicznym, a najzabawniejsze jest to, że nawet nie mogę skorzystać z tego jako telefonu, bo linia nie została sprawdzona przez ich pracownika, paranoja; swoją drogą zapytałam tez hm montera o tą usługę i powiedział, że jak mi nie będzie odpowiadać, to w każdej chwili mogę zrezygnować niby mogę, tylko zapłacę wysoką karę, jak najdalej od tej firmy!!!
    • Gość: ere Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.wroclaw.mm.pl 22.10.13, 08:22
      Przenieś nr do gsma za 5-6zł miesięcznie.
      Bulenie po 30-50zł za stacjonarke to bezsens

www.play.pl/uslugi/drugi-numer/
      www.plus.pl/indywidualna/KwotoreduktorStacjonarny/NowiKlienci/JakDzialaTelefonStacjonarny/
      www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/oferta/kolejna_oferta/stacjonarny/numer_stacjonarny_w_komorce
      Jak mam to w play. Jestem dostępny pod stacjonarnym w każdym miejscu na świecie bo u nich to działa na zasadzie przekierowania z nr. głównego.
      • Gość: Pela Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 17:16
        haczyk jest i to bardzo śmierdzący, w przypadku chęci przepisania numeru na inną osobę lub firmę jest kanał od kilku miesięcy z nimi walczę Orange twierdzi że numer już do nich już nie należy a T-mobail że nie jest u nich bo działa na łączach dzierżawionych. Uszkodzenia trwały ponad dwa tygodnie i też było odbijanie piłeczki czyja wina. Odradzam przechodzenie do T-mobail ze stacjonarnym są całkowicie nie kompetentni.
    • Gość: Ja Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.14, 08:15
      Omijajcie naciągaczy i oszustów z orange szerokim łukiem, zwłaszcza punkt w Słupsku przy ul. Starzyńskiego (podkowa)!!! Naciągnęli tam mojego ojca wykorzystując jego niewiedzę w tym temacie!
      • Gość: ugpiugh9 Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 12:42
        Powierdzam unikac punktu na Starzynskiego tylko czekaja az przyjdzie ktos nie zorientowany dokladnie i wciaskaja Ci do podpisu umowy wkrecajac ze razem bedzie taniej.
    • Gość: Mirek Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.internetia.net.pl 29.05.14, 16:55
      Zmienia Ci umowę na czas określony z reguly na 2 lata wcześniejsze zerwanie wiaze się z duza kara.Nekaja ich umowy na czas nieokreślony bo taka możesz zerwac z 1 mies wypowiedzeniem na innej musisz czekac 3 mies
    • Gość: elka Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.icpnet.pl 09.06.14, 18:11
      W abonamencie za ok. 50zł ujęte było kilka godzin rozmów. Teraz za tę samą cenę rozmowy na stacjonarne są bez limitu, a komórkowe taniej niż były. Natomiast ten nowy, niższy abonament (ok. 32 zł) nie zawiera żadnych darmowych minut, za wszystkie wygadane minuty doliczają do abonamentu - czyli jest do d..... Można sobie za dodatkowe 5zł dokupić 30 minut darmowych.
    • Gość: Tomek Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: 5.134.65.* 09.08.14, 07:05
      Nie może być taniej.Zostań na starej umowie.
      • Gość: klient orange Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.cable.smsnet.pl 18.08.14, 17:05
        Przeczytajcie uwaznie poczatkowe punkty pdf cennikow planow. Odnosza sie do jakich numeracji telefonow mozecie dzwonic w ramach tych planow.Sa to numery 26x i39x a wiec za dzwonienie na inne numeracje np. do Netii / numery 70x/zaplacicie.Jawny przekret i wyjdzie drozej.
        • Gość: trEBor Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: 95.45.136.* 05.09.14, 21:47
          Zle zrozumiałeś. Własnie te n-ry (26x, 39x) są płatne(0,20zł brutto).
    • Gość: callgirl Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.14, 15:26
      Jeśli musisz mieć stacjonarny, ponieważ masz również internet, podpisz nową umowę, a po miesiącu zadzwoń do bok i zawieś usługę na stacjonarny. Dzięki temu zmniejszysz rachunki.
      • Gość: bamaliszewscy@o2.p Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.15, 17:11
        Witam! Czytałam Twoją wypowiedź . Co to jest bok. pozdrawiam
        • Gość: 802.11n Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.tpnet.pl 20.01.15, 17:51
          Biuro obsługi klienta.
    • Gość: pracownik orange Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.toya.net.pl 20.10.14, 00:24
      Nie ma haczyka poza tym, że podpisujesz umowę na 2 lata (jak chcesz wcześniej rozwiązać płacisz karę), która po tym czasie przechodzi Ci na kolejne 24 mies (chyba, że się nie zgodzisz ale wtedy wzrośnie cena) i tak w kółko, więc ogólnie nie jest za darmo tylko coś za coś - tp daje Ci tańszą usługę, a Ty im się zobowiązujesz, że przez czas trwania umowy będziesz płacić :).
    • Gość: milemari Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.14, 23:32
      haczyk - mija ci dwa lata umowy, idziesz do salonu i chcesz zlikwidować usługę tym samym zakończyć z TP współpracę. niestety z automatu przedłuża ci się na kolejne 6 miesięcy. gdybyś chciał zgłosić rezygnację np.4 miesiące przed zakończeniem tej przedłużonej umowy (2 lata + 6 msc) to panie tp nie przyjmą rezygnacji bo jest za wcześnie.. musisz czekać i nie zapomnieć zrezygnować na 1 msc przed końcem (czyli po upływie 24 msc + 5 msc,) paranoja. a poza tym te usługi wciąż drożeją zamiast tanieć. z dala od Tp i pani żującej gumę w trakcie rozmów z klientami ani nie piszę gdzie taka "miła" obsługa..
    • Gość: kasia Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar IP: *.146.1.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.16, 15:46
      Stacjonarny w orange to jaja i beszczlnosc .Zdzieraja ile sie da i uwiazuja abonamenta jak jakiegosczloczynca a kontakt z nimi to jasna ch.....
    • mari0oo Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar 05.02.16, 10:18
      Jak nie masz pewności co do umowy to chyba lepiej iśc do jakiegoś prawnika. Jest wiele porad bezpłatnych i może pomogą? Umowy mają tak skonstruowaną treść, ze trzeba wiele razy dobrze czytać
    • jumaja Re: Gdzie jest haczyk ? TPSA/ORANGE tel stacjonar 16.05.17, 08:07
      Pozbywają się starych umów bezterminowych. Obecnie te" niby" korzystniejsze umowy zawierane są na czas określony. W umowach zgrabnie ukryte są zmiany cen. Docelowo cena abonametu osiąga poziom taki jak dla obecnie zawieranych na czas nieokreślony, czyli jest to cena określona w cenniku a nie w ofercie promocyjnej, ktora działa przez okres oznaczony w zmienionej umowie. Abonent akceptuje cennik, który operator aktualizuje. Dodatkowo okresy wypowiedzeń są ściśle okreśłone. Próbawałam rozwiązać taką promocyjną umowę jednak po wizycie w salonie orange zrezygnowałam bo to jest zagrożone karami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka