Gość: anka9009 IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ethanol Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: 151.112.27.* 01.10.01, 22:16 bo tak. I juz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:07 znowu ty jesteś wspaniały chciałam tylko zakończyć wzajemne obrzucanie się obelgami Odpowiedz Link Zgłoś
couleur3 Re: Poznań jest wspaniały, bo... 03.10.01, 00:37 zakończyć obrzucanie się obelgami ? To chyba forum w ogóle przestanie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: 172.17.17.* / *.icpnet.pl 05.10.01, 15:55 dlaczego miałby przestać działać? Odpowiedz Link Zgłoś
couleur3 Re: Poznań jest wspaniały, bo... 06.10.01, 14:05 ...bo to w sumie najlepiej napędza forum. Kiedyś takie przepychanki z Wa-wą nabijały mnóstwo postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 14:15 Teraz (ale zdecydownie na innym poziomie:) trwa przepychanka z Wroclawiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 14:37 a te przepychanki juz się robią nudne chociaż doszłam do wniosku, że bez tego czegos by btu brakowało (a pamiętacie przyjaźń poznańsko-wrocławską? koalicje przeciwko stolicy?) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 21:10 Gość portalu: anka9009 napisał(a): > a te przepychanki juz się robią nudne > chociaż doszłam do wniosku, że bez tego czegos by btu brakowało (a pamiętacie > przyjaźń poznańsko-wrocławską? koalicje przeciwko stolicy?) > pozdr Przepychanka zacznie byc nudna kiedy kazdy znajdzie sie znowu na swoim miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 22:36 na swoim miejscu tzn. gdzie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędras Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.chello.pl 08.10.01, 09:21 Ja pozwolę sobie na odniesienie się do tematu. Poznań jest wspaniały, bo ... to jedno z nielicznych polskich miast z korzeniami. Ludności napływowej jest stosunkowo mało i pielęgnuje się jeszcze niektóre regionalne obyczaje (np. w słownictwie). Poznań ma mnóstwo uroku - najbardziej podoba mi się nad ranem. Poznań to wreszcie stolica Wielkopolski i miejsce jedynegu w całej naszej historii wygranego powstania. Poznań ma styl, szyk i nawet pewne wady poznaniaków (skłonność do "krecenia" przy całkowitym braku umiejętności"łgania w oczy") są łatwo strawne. Wbrew powszechnym opiniom - nie spotkałem jeszcze skąpego poznaniaka; oszczędnych tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.poznan.uw.gov.pl 08.10.01, 12:41 ...bo jest zakompleksiony na punkcie stolicy, a teraz jak sie okazuje i Wrocławia. A jeśli ktoś nie mieszkał na stancji w Poznaniu to może i nie spotkał skąpych - kąpiel raz w tygodniu? czy szanowny kolega Jędras wyobraża sobie takie warunki? ja szukałem dalej. O innych przypadkach skapstwa nie bedę pisał, bo są żenujące. Ale aby nie było tak suowo to powiem, ż epodoba mi się w Poznaniu podejście do klientow w slepach. Nie wszedzie w Polsce jest uprzejmie, a tu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędras Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.chello.pl 08.10.01, 18:25 Gość portalu: maciek napisał(a): > ...bo jest zakompleksiony na punkcie stolicy, a teraz jak sie okazuje i > Wrocławia. A jeśli ktoś nie mieszkał na stancji w Poznaniu to może i nie > spotkał skąpych - kąpiel raz w tygodniu? czy szanowny kolega Jędras wyobraża > sobie takie warunki? ja szukałem dalej. O innych przypadkach skapstwa nie bedę > pisał, bo są żenujące. Ale aby nie było tak suowo to powiem, ż epodoba mi się w > > Poznaniu podejście do klientow w slepach. Nie wszedzie w Polsce jest uprzejmie, > > a tu tak. Szanowny Kolego Maćku ! Ja jestem rodowitym warszawiakiem (nie warszawianinem) i nie mam najmniejszych nawet ciągot to dziamgania na mieszkańców innych miast. Może dlatego, że nie muszę dodawać sobie w sposób sztuczny "warszawskości", tak jak czynią to "warszawianie" z pierwszego (lub drugiego pokolenia). Ja spędzam co rok przynajmniej 2 tygodnie w Poznaniu. I mnie się tam bardzo podoba. Lubię poznaniaków "w całości", tzn. z ich zaletami i wadami. Oczywiście, że i tam jest dużo ludności napływowej (motłochu), ale w dalszym ciągu przeważają poznaniacy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś