Dodaj do ulubionych

Poznań jest wspaniały, bo...

IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 16:14
Obserwuj wątek
    • Gość: ethanol Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: 151.112.27.* 01.10.01, 22:16
      bo tak. I juz !
      • Gość: anka9009 Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:07
        znowu ty
        jesteś wspaniały
        chciałam tylko zakończyć wzajemne obrzucanie się obelgami
        • couleur3 Re: Poznań jest wspaniały, bo... 03.10.01, 00:37
          zakończyć obrzucanie się obelgami ? To chyba forum w ogóle przestanie działać.
          • Gość: pa Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: 172.17.17.* / *.icpnet.pl 05.10.01, 15:55
            dlaczego miałby przestać działać?
            • couleur3 Re: Poznań jest wspaniały, bo... 06.10.01, 14:05
              ...bo to w sumie najlepiej napędza forum. Kiedyś takie przepychanki z Wa-wą
              nabijały mnóstwo postów.
              • Gość: Radost Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 14:15
                Teraz (ale zdecydownie na innym poziomie:) trwa przepychanka z Wroclawiem
                • Gość: anka9009 Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 14:37
                  a te przepychanki juz się robią nudne
                  chociaż doszłam do wniosku, że bez tego czegos by btu brakowało (a pamiętacie
                  przyjaźń poznańsko-wrocławską? koalicje przeciwko stolicy?)
                  pozdr
                  • Gość: Radost Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 21:10
                    Gość portalu: anka9009 napisał(a):

> a te przepychanki juz się robią nudne
                    > chociaż doszłam do wniosku, że bez tego czegos by btu brakowało (a pamiętacie
                    > przyjaźń poznańsko-wrocławską? koalicje przeciwko stolicy?)
                    > pozdr

Przepychanka zacznie byc nudna kiedy kazdy znajdzie sie znowu na swoim miejscu:)
                    • Gość: anka9009 Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 22:36
                      na swoim miejscu tzn. gdzie?
                      pozdr
                      • Gość: Jędras Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.chello.pl 08.10.01, 09:21
                        Ja pozwolę sobie na odniesienie się do tematu.
                        Poznań jest wspaniały, bo ... to jedno z nielicznych polskich miast z
                        korzeniami. Ludności napływowej jest stosunkowo mało i pielęgnuje się jeszcze
                        niektóre regionalne obyczaje (np. w słownictwie). Poznań ma mnóstwo uroku -
                        najbardziej podoba mi się nad ranem. Poznań to wreszcie stolica Wielkopolski i
                        miejsce jedynegu w całej naszej historii wygranego powstania.
                        Poznań ma styl, szyk i nawet pewne wady poznaniaków (skłonność do "krecenia"
                        przy całkowitym braku umiejętności"łgania w oczy") są łatwo strawne. Wbrew
                        powszechnym opiniom - nie spotkałem jeszcze skąpego poznaniaka; oszczędnych tak.
                        • Gość: maciek Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.poznan.uw.gov.pl 08.10.01, 12:41
                          ...bo jest zakompleksiony na punkcie stolicy, a teraz jak sie okazuje i
                          Wrocławia. A jeśli ktoś nie mieszkał na stancji w Poznaniu to może i nie
                          spotkał skąpych - kąpiel raz w tygodniu? czy szanowny kolega Jędras wyobraża
                          sobie takie warunki? ja szukałem dalej. O innych przypadkach skapstwa nie bedę
                          pisał, bo są żenujące. Ale aby nie było tak suowo to powiem, ż epodoba mi się w
                          Poznaniu podejście do klientow w slepach. Nie wszedzie w Polsce jest uprzejmie,
                          a tu tak.
                          • Gość: Jędras Re: Poznań jest wspaniały, bo... IP: *.chello.pl 08.10.01, 18:25
                            Gość portalu: maciek napisał(a):

> ...bo jest zakompleksiony na punkcie stolicy, a teraz jak sie okazuje i
                            > Wrocławia. A jeśli ktoś nie mieszkał na stancji w Poznaniu to może i nie
                            > spotkał skąpych - kąpiel raz w tygodniu? czy szanowny kolega Jędras wyobraża
                            > sobie takie warunki? ja szukałem dalej. O innych przypadkach skapstwa nie bedę
                            > pisał, bo są żenujące. Ale aby nie było tak suowo to powiem, ż epodoba mi się w
                            >

> Poznaniu podejście do klientow w slepach. Nie wszedzie w Polsce jest uprzejmie,
                            >
                            > a tu tak.

Szanowny Kolego Maćku !
                            Ja jestem rodowitym warszawiakiem (nie warszawianinem) i nie mam najmniejszych
                            nawet ciągot to dziamgania na mieszkańców innych miast. Może dlatego, że nie
                            muszę dodawać sobie w sposób sztuczny "warszawskości", tak jak czynią
                            to "warszawianie" z pierwszego (lub drugiego pokolenia). Ja spędzam co rok
                            przynajmniej 2 tygodnie w Poznaniu. I mnie się tam bardzo podoba. Lubię
                            poznaniaków "w całości", tzn. z ich zaletami i wadami. Oczywiście, że i tam jest
                            dużo ludności napływowej (motłochu), ale w dalszym ciągu przeważają poznaniacy.
                            Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka