pani.dyrektor 07.11.08, 08:57 w jakich cukierniach w tym roku kupujemy najlepsze i najprawdziwsze rogale? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.george.l Re: Rogale marcińskie 07.11.08, 09:01 W tym roku w ogóle nie kupujemy, bo są drogie, ciężkostrawne i tuczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiowy Re: Rogale marcińskie IP: 212.160.159.* 07.11.08, 09:05 A kiedyś były tanie, lekkostrawne i dietetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Rogale marcińskie 07.11.08, 09:35 Ja co roku kupuję w cukierni Hanusia na ul.Żurawia Odpowiedz Link Zgłoś
mamazosi7 Re: Rogale marcińskie 07.11.08, 10:27 Ja mam najbliżej do Kandulskiego. No i smaczne:) 1 rogal całkowicie wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luizjana Re: Rogale marcińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 19:17 U Nowaka-pychota:) Nadzienie az z nich wypływa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pooo Re: Rogale marcińskie IP: *.icpnet.pl 09.11.08, 17:17 w ellite - dzisiaj kupiony na próbę, bo taki zachwalany itp. Generalnie gniot jak z tesco. na wierzchu brak orzeszków - o - jeden się trafił, do tego jakiś taki wczorajszy, mak tak słodki że mnie zemdliło. no i cena - okazja jak nie wiem co - 35,80za kilogram. za małego rogalika zapłaciłam prawie 6 zł - wiem, że 11 nie warto stać tam w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Rogale marcińskie 09.11.08, 18:13 Gość portalu: pooo napisał(a): > w ellite - dzisiaj kupiony [...] Generalnie gniot > jak z tesco. [...] Trzeba było spakować i odesłać temu grubasowi, co certyfikaty wydaje. Padłem dziś ze śmiechu widząc ladę w moim osiedlowym sklepikiem obwieszoną kserami zaświadczeń, że ta mdława kupa ciasta ma prawo nazywać się jakimś tam rogalem. Pie...ięta inicjatywa, pie...ięty zwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Rogale marcińskie 09.11.08, 18:15 A i jeszcze jedno. Facet poprosił dwa małe rogaliczki, wyszło 12 zł i powiedział "o qoorva". Nie rozumiem, dlaczego kupił. Rozgrzeszenia nie będzie, jak się nie zje rogala? Odpowiedz Link Zgłoś