Dodaj do ulubionych

Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego

25.09.09, 18:22
Kilka dni temu byłem w okolicy budowy, szedłem od Malczewskiego w lewo wzdłuż
budynku NOT-u. Moją uwagę przykuli robotnicy idący w przeciwną stronę, w
kierunku Malczewskiego. Okazało się, że oni znaleźli dziurę w ogrodzeniu na
teren dawnego ogródka jordanowskiego. W piaskownicy naliczyłem ich około 20,
kilku chodziło w okolicy, wielu siedziało na schodkach obok budynku PR.
Zdziwiłem się, czytałem w gazecie, że mają opóźnienia, a oni się jeszcze obijają.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.00a.radom.pilicka.pl 25.09.09, 18:39
      Oj młody młody

Widać, że nigdy nie pracowałeś na budowie. Przestoje na budowie są często
      wymuszone specyfiką pracy. To nie jest tak, że każdy na budowie stoi i macha
      łopatą albo przerzuca cegły cały czas. Czasem czeka się na dostawę betonu albo
      dźwigarów. Gwarantuję Ci, że praca na budowie jest wystarczająco męcząca nawet z
      tymi przestojami. Popracuj a potem komentuj.

Pozdro

• Gość: Miki Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 19:13
        Przestańcie wreszcie zrzędzić i czepiać się jak stare zgorzkniałe zgredy.Budowa
        wreszcie ruszyła "z kopyta" i oby takie tempo utrzymało się do końca .Tak długo
        czekaliśmy na rozpoczęcie tej inwestycji ,dobrze że ruszyła i nie ma co się
        czepiać .
        • Gość: kix Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.radom.vectranet.pl 25.09.09, 20:10
          Ja tez sie ciesze , chociaz niedawno nie wierzylem , że to ruszy,
          oby ta budowa - szla w takim tempie jak teraz i zeby nie bylo dalej
          zadnych " niespodzianek " - trzymajmy kciuki !
    • Gość: ben Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.radom.vectranet.pl 25.09.09, 21:12
      Ja też narzekałem, ale uważam, że teraz tempo budowy jest
      rewelacyjne. Przecież oni przęjeli teren dopiero pod koniec lipca.
      Nie skończył się wrzesień, a oni zalewają już stropy parteru na tak
      rozległej inwestycji, stoją już niektóre ściany.
      Jeśli utrzymają to tempo przy takiej pogodzie uważam, że są w stanie
      skończyć budowę wcześniej niż prognozują
      • Gość: ali Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 22:09
        .....i popływać będzie można znowu albo o 21 albo o 7 rano jak do tej pory na
        naszych radomskich basenach......eeeeeee
        • Gość: KG Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.radom.vectranet.pl 26.09.09, 10:00
          Gość portalu: ali napisał(a):

> .....i popływać będzie można znowu albo o 21 albo o 7 rano jak do tej pory na
          > naszych radomskich basenach......eeeeeee

Na aquaparku nie będzie szkółek dla dzieci tak jak to jest na innych basenach
          poza tym w budowie jest basen na ustroniu
    • Gość: Brx77 Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.radom.vectranet.pl 25.09.09, 23:04
      Ja widze ich niemal codziennie z fitness praku na chrobrego. Zasuwaja jak mrowki. Nie moge sie przyczepic do niczego. Budowa rosnie w oczach z dnia na dzien.
    • ulanzalasem Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 26.09.09, 10:47
      Oby najemcy to były jakieś firmy których teraz w mieście nie ma, ciekawe, z
      dobrą ofertą...
      • gregory_z_radomia Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 26.09.09, 11:33
        50% najemców już znamy: GALERIA SŁONECZNA --> dla najemców.
        Połowa z nich są to salony których w Radomiu jeszcze nie było.
        • Gość: makowiec Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.09, 19:40
          Fajnie, że Centrum Słoneczne się buduje. Wielka szkoda ,że w tym
          miejscu. Niektórzy pewnie jeszcze pamiętają, że w tym miejcu miało
          być Nowe Centrum Radomia (takie z klimatem), a wyszło po radomsku
          niestety, czyli Nowe Centrum Handlowe z przyległościami(wartko ruła,
          amfiteatr, itp). Szkoda bo moim skromnym zdaniem jak piękna by nie
          była galeria to przyczyni się ona do nowego wizerunku Radomia.
          Niestety ugruntuje się powiatowość naszego miasta. Popatrzmy na
          nasze pozwężane ulice prowadzące do CS. Wąskie do nowoczesnego
          wyglądają jak kwiatek do kożucha, ale wąskie uliczki prowadzące do
          fajnego centrum miasta z kamieniczkami, kawiarniami, firmowymi
          sklepami przy głównym placu, obok teatr to robi już wrażenie.
          Uważam, że Radom budując w tej formie CS stracił szansę na
          wielkomiejskość. Aquapark w centrum miasta to domena, nic ujmując
          tym miastom, Kozienic, Polkowic, Uniejowa, Bukowiny. Cieszmy się, że
          CS pnie sie do góry, żałujmy straconej szansy, chyba, że Nowe
          Centrum Radomia powstanie na Koniówce a na Chrobrego będą peryferia.
          CS dla porządku podaję do decyzje Prezydenta Marcinkowskiego.
          • Gość: lukstep Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:27
            Makowiec, dobrze wiesz, że nie będzie nowego centrum na Koniówce, ono pozostanie
            tu gdzie jest. Ja nie cieszę się, że CS się buduje, żałuje straconej szansy. Nie
            chce mieszkać w mieście o takim wyglądzie. Stajemy się/jesteśmy takimi
            Pionkami/Grójcem/Opocznem razy dziesięć. Aquapark obok teatru przy głównym placu
            miasta. Ale na tym forum wszyscy podniecają się, że przybędzie kilkanaście czy
            kilkadziesiąt sklepów nowych marek.
            Bo żeby obejść wszystkie sklepy z ciuchami dziewczyny w M1 potrzebują dwóch
            godzin, a tu będą chodziły może ze cztery. Może im takie sklepy otworzą, o
            których do tej pory w "Gali" i "Vivie" czytały, że tylko w Wawie, Wrocku i
            Poznaniu je mają. Acha i może będzie kręgielnia, kawiarnie. To już nie będzie
            supermarket. To będzie Galeria!! Nie wiesz co to Galeria? To mało wiesz o życiu.
            W Radomiu Galerię będziemy mieli. Ale póki co pięć dźwigów stoi. Robotnicy
            uwijają się jak mrówki, jak mrówki!! A nam sklepów nabudują. Mówią, że od frontu
            będą trzy kondygnacje. Trzy kondygnacje sklepów!!! Sklep na sklepie i obok też
            sklep. W każdym po kilka pań ekspedientek, (liczę na to,że niektóre te
            ładniejsze, pomogą przymierzyć spodnie) i setki, tysiące, tysiące ubrań, butów,
            pralek i telewizorów. W życiu tyle w Radomiu nie widziałeś.
            A z innej beczki, czy dobrze rozumiem, że skoro w Radomiu będzie Galeria to będą
            i galerianki. Czy dobrodziej AIG Lincoln pomyślał, gdzie te lubiące markowe
            ubrania dziewczęta się podzieją, może wybudować im osobne boxy na każdej
            kondygnacji, może nawet więcej boxów, przy każdym dużym sklepie jeden box. Młode
            (liczę na to, że ładne) dziewczęta, będą przyjmować tam markowe podarunki od
            starszych chłopaków. Przecież to zwiększy obroty. Abraham Lincoln pomyślał o
            tym? Nie? Nie, pomyślał. Szkoda, widać, że to wiekowy już człowiek.
            • Gość: makowiec Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.09, 13:59
              Lukstep, całkowicie się z Tobą zgadzam, choć myślę, że nawet galeria
              (utrapienie mężczyzn na zakupach ze swoimi kobietami-znam) będzie
              taka radomska, powiatowa. W moim tekście jest oczywiście ironia,
              którą dostrzegłeś(Koniówka), a przede wszystkim żal za zmarnowaną
              szansą na rozwój miasta, na który Radom zasługuje, a który w XXI
              wieku władze miasta skutecznie udaremniają. Powoli spadamy do roli
              Pionek, Puław, Kozienic, Grójca(miasta powiatowe przypadkowe, nic
              przeciwko im mieszkańcom nie mam, a nawet wręcz odwrotnie). Ci co
              się cieszą z Galerii na pewno do końca nie znają jej smaku. Cieszę
              się,bardzo umiarkowanie coś się ruszyło na budowie, ale nie jest to
              budowa jaką bym widział w tym miejscu.
              • Gość: rrrrr4 Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 15:06
                A co byście chcieli żeby tam zbudowali ?????? drugie Tadż Mahal ???? Nic tylko
                narzekać i krytykować potraficie !!!!!!!!
                • Gość: makowiec Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.09, 19:33
                  Szanowny "rrrrr4"! Po prostu wielu mieszkańców Radomia nie marzy o
                  rurze do zjeżdżania i skupisku sklepów w tym miejscu. Uważam, że CS
                  w formie jakiej powstanie jest w Radomiu potrzebne, ale nie w tym
                  miejscu-teatr z ambicjami i basen z rurą to para niespotykana chyba
                  nigdzie poza Radomiem-. Takie centrum doskonale sprawdziłoby się na
                  Koniówce czy ul.Żółkiewskiego. Do basenu czy galerii zawsze trzeba
                  dojechać gdziekolwiek ona jest czy w centrum miasta czy na
                  peryferiach. Jak widać jedni widzą Radom wielkomiejski a inni
                  powiatowy. Forum służy, moim zdaniem, właśnie do takiej dyskusji i
                  nie Nam roztrzygać która opcja ma rację po prostu dyskutujmy a może
                  coś dobrego dla miasta z tego wyniknie. Aha pomysł z Tadż Mahal ,
                  całkiem dobry, szkoda,że to żart.
                  • lukstep Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 27.09.09, 19:47
                    Zgadzamy się w 100%. Owszem, Żółkiewskiego, Wierzbicka, Kielecka, Warszawska i
                    inne lokalizacje na peryferiach, a nawet Struga w okolicach Lidla. Ale samo
                    centrum? Obok teatru? przy głównym placu, dużego w końcu miasta???
              • lukstep Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 27.09.09, 19:40
                Makowiec masz rację, to będzie galeria powiatowa. W lipcu, na tym forum, była już dyskusja na ten temat. Podrzuciłem wtedy linki do trzech budowanych obecnie galerii handlowych: w Kielcach, Lubinie i Bielsku-Białej. Wszystkie architektonicznie o dwie klasy lepsze od radomskiej. A to przypomnę są mniejsze miasta.
                Nie jestem przeciwnikiem galerii handlowych jako takich. Rozumiem, że każda rodzina dwa - trzy razy w miesiącu organizuje sobie wypad do takiej galerii na zakupy. Naturalna sprawa. Rozumiem też, ze Radomianie chcą mieć u siebie trochę lepszych, markowych sklepów lub po prostu innych niż są tu do teraz. Nie każdego stać lub ma czas na podróże do warszawskich czy krakowskich galerii.Jasne. Tylko dlaczego zwykła galerię handlową okrzykuje się Nowym Centrum
                Radomia. Dlaczego ona powstaje w miejscu, w którym to Nowe Centrum miało powstać. I dlaczego, jeśli już powstaje jest taka brzydka, powiatowa, nijaka, sztampowa, żadna, bez wyrazu, mierna, tandetna. Dlaczego skoro to miało być nowe centrum inwestor nie został zobowiązany do budowy czegoś nowatorskiego, z wyrazem, rozpoznawalnego. Żeby przynajmniej próbował i mu nie wyszło. A tu nie, z premedytacją stawiają kichę.
                Nie podoba mi się, że za jakieś tam sklepy markowe, a nawet aquapark, psuje się walory architektoniczne, urbanistyczne centrum Radomia. Teatr a obok galeria handlowa, za moment stanie tam pomnik Kazimierza Jagiellończyka lub "Powiew". Co będzie miał w tle? Galerię handlową! Pewnie jakieś wielkie reklamy
                Lee, Big-Stara czy innego łacha.Jedyny mały plus to, że Galeria może ożywi trochę centrum miasta. Ale i tu mam wątpliwości.
                Tak to jest krytyka, a niby czemu mam pisać dobrze o czymś, co nic, a nic mi się
                nie podoba.
                • json Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 27.09.09, 20:02
                  Ja się z wami zgadzam, że takie coś powinno powstać w innym miejscu np. na
                  Struga przy Zbrowskiego, gdzie komponowałby się z Radomiakiem.
                  Ale zawsze jest jedno ale, ktoś musi dać pieniądze na realizację pomysłu Nowego
                  Centrum, a przede wszystkim mieć pomysł na to centrum. A wydaje mi się, że wy
                  też nie wiecie co tam miałoby być, coś nowatorskiego i z rozmachem to są jakieś
                  ogólniki. Równie dobrze można usypać wielki kopiec i obserwować wielką kłótnię
                  na temat patrona.
                  A ponieważ jet jak jest, to w tych czasach w Radomiu powstaje to na co AIG
                  chciało dać pieniądze, aczkolwiek serce boli że Kielce będą miały fajniejsze
                  centrum.
                  • isoxazolidine Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 27.09.09, 22:01
                    Cała prezydentura Marcinkowskiego była godna miasta 2,25tys a nie
                    225tys.
                    Festyny buroka i ziemnioka na deptaku. Projekty unijne na poziomie
                    kilku mln. Inne kwoty przerastały możliwości pojmowania generała. Na
                    tyle stało wizji i wyoraźni. Podsumowaniem jest taki a nie inny
                    kstałt CS. Mozna było zawarować 3-4 kondygnacje nadziemne, hotel
                    sieciowy, centrum konferencyjne. Dla Marcinkowskiego szczytem marzeń
                    był aquapark i jednopiętrowa klockowata galeryjka.
                    • Gość: makowiec Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.09, 22:35
                      To miała być sztandarowa inwestycja prezydenta Marcinkowskiego, jego
                      urzeczywistnienie wielkomiejskości miasta. Po latach można
                      powiedzieć jaki prezydent taki symbol jego prezydentury. Nie wiem
                      czy obecne władze mogły coś w tej sprawie zrobić, ale jeśli choć
                      była iskierka nadziei na zmianę zagospodarowania terenu to mają
                      grzech zaniechania i powinny się z tego chyba wytłumaczyć. Ad vocem
                      innych wpisów. Myślę, że nikt nie jest przeciwko CS w Radomiu,
                      galerii z markowymi sklepami(chociaż ja wolę światowe marki w
                      fajnych kamienicach a nie wszystko stłoczone pod jednym dachem, ale
                      to rzecz gustu). Ironizując troszkę, podoba mi pomysł aby stanął na
                      Placu Jagiellońskim "Powiew" koniecznie aby przez niego było widać
                      reklamę z wizerunkiem pewnej piosenkarki(też pasuje do teatru jak
                      wodna rura po drugiej stronie ulicy)
                    • Gość: yoshimitsu Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 11:04
                      Można było zawarować nawet 7 kondygnacji, tylko czy byłbyś w stanie wynająć
                      całość takiej powierzchni ? Chyba nawet w Warszawie byłby z tym problem. Jeśli
                      chodzi o sieciowy hotel i centrum konferencyjne - zgoda. I jeszcze jest na to
                      miejsce i czas. Wystarczy nieco okroić Osiedle...
                  • lukstep Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 28.09.09, 09:34
                    Json, isoxazolidine odpowiedział Ci co tam mogło powstać, powtórzę za nim:
                    - porządna galeria
                    - centrum konferencyjne
                    - sieciowy hotel
                    Dodam od siebie, że to było dobre miejsce na nowy budynek sadu i prokuratur. Przypominam, że obecnie planowana lokalizacja to skraj parku na Obozisku! Park częściowo zostanie wycięty, żeby postawić sąd, a świetne tereny w centrum poszły na galerię. Czy w czasach Marcinkowskiego (kilka lat wstecz) nie przewidywano, ze duży gmach sądu będzie budowany, a sądy raczej w centrum się stawia, wystarczyło dodać dwa do dwóch. Poza tym archiwum, będzie budowało nową siedzibę wkrótce, tu również znalazło by miejsce, być może jeszcze budynki biurowe (wierze, że w końcu Radom zacznie się rozwijać gosp. i będzie popyt na powierzchnie biurową), Starostwo Powiatowe, bo ile się jeszcze będzie gnieździć na Domagalskiego?
                    Nowe centrum nie powstało by w ciągu roku, dwóch jak teraz, ale może 10-20, ale byłoby prawdziwym nowym centrum Radomia. Leżałoby idealnie na osi dotychczasowego rozwoju miasta północ - południe, być może, skomunikowane z dworcem, dużymi osiedlami mieszkaniowymi na północy i XIX centrum (którego stanowiłoby idealne przedłużenie i uzupełnienie) linią tramwajową.
                    A co mamy? Galeryjka, o wątpliwej architekturze i aquapark.
                    • Gość: makowiec Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.09, 21:26
                      Szkoda, że póki co mało Nas tak myślących. Miejmy nadzieję, że
                      więcej Radomian będzie podzielało nasze zdanie. Zrozumie, że
                      miastotwórcza nie jest rura w centrum miasta, czy kolejny market w
                      tymże miejscu, ale gmachy sądów, urokliwe rynki(jeśli nie mamy
                      starego rynku tętniącego życiem, trzeba tworzyć nowe, jak przed
                      wiekami przeniesiono centrum ze Starego Miasta do Nowego Radomia),
                      teatr, filharmonia, itd. To tworzy miasto, nie blaszane sklepy,
                      których miejce jest na obrzeżach miasta. Ale niestety teren przy
                      Chrobrego już straciliśmy, za przyzwoleniem władz, dla miasta(choć
                      na pewno duża grupa mieszkańców się z CS w tym miejcu cieszy). Ciut
                      inny temat to Starostwo Powiatowe. Ja widzę Magistrat na
                      Żeromskiego53, a Starostwo Powiatowe na Kilińskiego. Teraz UM mamy
                      niejako od podwórka, a SP w bocznej uliczce od dworca, prestiżu te
                      lokalizacje na pewno nie dodają. I znów widać jak Chrobrego by się
                      przydało, pamiętam,że któraś władza chciała na Chrobrego wybudować
                      Ratusz i Sąd, ale kto miał takie fajne plany i dlaczego ich nie
                      przeforsował nie wiem.
                • Gość: spoma Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.chello.pl 27.09.09, 23:10
                  Z Lublinem to przesadziłeś :)
                • Gość: wrotek Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.09, 08:23
                  Dziwny ten artykuł jak na artykuł sponsorowany.
          • Gość: Addi Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.ip.secureserver.net 28.09.09, 13:30
            Dla porównania obiekt o podobnej do CS funkcji w Kielcach:

www.strefabiznesu.echodnia.eu/artykul/zachwycajace-wirtualna-podroz-po-galerii-korona-w-kielcach-%E2%80%93-ciag-dalszy-kolejne-niesamowite
            Położenie tego w Kielcach też w centrum.
            • lukstep Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc 28.09.09, 19:55
              Fajnie, że to załączyłeś. Kielecka galeria kontra nasza ... (jak to właściwie
              nazwać, po obejrzeniu tych wizualizacji) gniot, szopa - to chyba za łagodnie.
            • Gość: makowiec Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.09, 20:53
              Addi i po co to pokazałeś(aś)? Teraz widać różnicę pomiędzy galerią
              wojewódzką(Kielce), a powiatową(Radom). Z drugiej jednak strony może
              kilka osób dołączy do grupy niezadowolonej z kierunku zmian w
              Radomiu i zmarnowaniu pięknego terenu w centrum dużego miasta. Nawet
              na podstawie projektów widać jak swoje miasta postrzegają włodarze
              Kielc, a jak Radomia, jak chcą je rozwijać. 10 lat temu
              startowaliśmy z tego samego pułapu, a gdzie jesteśmy dzisiaj. Kielce
              są stolicą województwa, my powiatu, w Kielcach jest stadion, nowa
              hala sportowa, uniwersytet, założony ogród botaniczny, Targi Kielce
              projekt porządnej galerii. Czym Radom może się pochwalić? Ale nie
              dajmy się, gońmy ich, przegońmy za kilkanaście lat. Niestety rurą i
              sklepami koło teatru tego nie zrobimy, mam nadzieję, że coraz więcej
              Radomian to rozumie.
              • Gość: yoshimitsu Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 14:06
                Chyba oszaleliście ... Według Was taka bryła pasowałaby do zabudowy w centrum
                Radomia ? Że niby byłoby wielkomiejsko i wojewódzko ? Wręcz przeciwnie.
                Gwarantuję, że dostalibyśmy pierwsze miejsce w konkursie na największy kicz
                urbanistyczny. Może jeszcze coś podobnego ustawimy przy Żeromskiego obok fontann
                ? Też by było ślicznie, prawda ?
                • Gość: KY Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.radom.vectranet.pl 30.09.09, 15:43
                  Ot architekci z bożej łaski. W artykule reklamowym napisali, ze jest ładnie,
                  wiec przyjmują to za prawde objawioną.
                • Gość: makowiec Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.xdsl.centertel.pl 01.10.09, 23:12
                  Kielecka galeria też by nie pasowała na ulicę Chrobrego, bo tu żadna
                  galeria nie pasuje i nie będzie pasowała, a tym bardziej aquapark.
                  Swoją drogą ciekawy jestem ile osób chce mieszkać na Osiedlu
                  Słonecznym i mieć za sąsiedztwo aquapark, galerię handlową ze
                  wszystkimi "dogonościami". Ciekawe jak na tę sprawę zapatrują się
                  mieszkańcy wieżowców przy Struga i Czystej, czy ktoś konsultował z
                  nimi tak uciążliwe sąsiedztwo jak centrum handlowo-rozrywkowo-
                  rekreacyjne? Dlaczego inwestor nazywa obszar CS Nowym Śródmieściem
                  Radomia?
                  • Gość: makowiec Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.xdsl.centertel.pl 01.10.09, 23:15
                    Powinno być "dogodnościami". Przepraszam. Pisząc dogodności mam na
                    myśli wzmożony ruch kołowy, zwiększone natężenie oświetlenia,
                    zwiększony hałas itp.
                  • Gość: yoshimitsu Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 08:33
                    Jeśli chodzi o mieszkańców wieżowców Struga i Czysta: od momentu, kiedy
                    rozpoczęły się prace przy CS ceny mieszkań w tych wieżowcach wzrosły już o ok.
                    30%. Jedna z największych agencji handlu nieruchomościami rozwiesiła w ub.
                    tygodniu ogłoszenia na klatkach schodowych o treści: "pilnie poszukujemy
                    mieszkań w tej okolicy dla naszych klientów". Wystarczy ?
                    • Gość: Miki Jednak to jest centrum miasta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 12:42
                      Nie przesadzaj z tymi niedogodnościami dla mieszkańców sąsiednich bloków .W
                      końcu musza mieć świadomość ze mieszkają w centrum miasta .To że przez
                      dziesiątki lat za sąsiedztwo mieli pasące się krowy i menelnię na stadionie nie
                      świadczy że tak ma być zawsze .Podobne larum podnosili mieszkańcy Placowej gdy
                      budowano MC.Donalda .Małomisteczkowa świadomość tych ludzi musi być zweryfikowana.
                    • Gość: makowiec Re: Dla porównania z CS obiekt z Kielc IP: *.xdsl.centertel.pl 04.10.09, 12:57
                      Wystarczy p.yoshimitsu. Generalnie też uważam, podobnie jak "miki",
                      że mieszkanie w centrum ma swoje plusy(bo centrum) i minusy(bo
                      np.hałas). Moje pytania to czysta ciekawość w tych sprawach.
    • ulanzalasem Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 26.09.09, 18:32
      Hmm widzę sporo, "marek" z M1 ;] Reserved, Cropp, Big Star. Sklepy N, R, A i P
      to nie będzie nic interesującego. Niestety kolejny punkt Euro RTV
      AGD...liczyłem, że pojawi się ktoś "inny" jak Satrun. Niby to samo co w MM
      (?), ale jak ostatnio go odwidziałem to stoiska z teoretycznie tym samym
      sprzętem jednak się różniły...To chyba takie zagranie na złość konkurencji :P
      chyba, że zlikwidują jakiś inny sklep w Radomiu.
      Może to nie miejsce na takie sklepy, ale chętnie zobaczyłbym sklep para
      wojskowy (ale coś innego niż militariakropka pl), turystyczny, coś ala Vabbi
      ;] tylko z większym asortymentem i bez takiego nacisku na sportową odzież i
      obuwie. Jeśli jest Big Star to może normalny sklep Levi's? Bershka :P DR
      Martens/Heavy Duty...Sephora/Douglas. Z gastronomi Burger King (nie chodzi o
      to co serwują i czy ktoś tam będzie "jadł", ale o sam fakt...)Subway, Pizza
      Hut, kawiarnie, dania orientalne, restauracje itd. itd.
      • Gość: Kazio Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 20:22
        W Lublinie - Plaza Lublin - 68 tys. metrów kwadratowych jest w samym
        centrum Lublina na ulicy Lipowej koło cmentarza na dodatek i nikomu
        to nie przeszkadza.Galeria ma 3 poziomy handlowe i 2 poziomy
        parkingu podziemnego.W Białymstoku - Galeria Alfa ma 36 tys. metrów
        kwadratowych jest mniejsza od naszego M1 jest wybudowana na terenie
        byłej fabryki wraz z pewnymi elementami tej fabryki i jest tez w
        centrum Białegostoku a kilometr dalej jest najwieksza galeria na
        Podlasiu - Galeria Biała.
        Ludzie w Radomiu cieszcie sie tym co mamy!
        • mlodyradomianin Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego 27.09.09, 20:34
          Drodzy Radomianien o to m.in jakie sklepy beda w Galerii Słonecznej :

Alma - delikatesy pierwsze w Radomiu

H&M - pierwszy w Radomiu , jest w tej chwili około 50 sklepów tej
          marki w Polsce m.in w Lublinie, 2 w Białymstoku,Czestochowie,Bielsku-
          Białej,

C&A - ciuchy w naprawde fajnym stylu

Reserved - jest juz w M1 w Radomiu

KappaHL - ciuchy na troche wyzszym poziomie

Intersport - duzy sklep sportowy , taki jets naparwde w Radomiu
          potrzebny

RTV EURO AGD - jest juz w Radomiu w 2 punktach, na pewno nie jest
          tak dobry jak media markt

SEPHORA - na ta perfumerie bardzo czekałem , znana w całej Europie w
          Polsce ma 72 sklepy w tym po 2 w lublinie,białymstoku,jeden w
          Rzeszowie i az 16 w stolycy

ECCO

CALZEDONIA

INTIMISSIMI

BIG STAR

CROPP TOWN

SUPER-PHARM - apteka drogeria bardzo popularna w dych miastach w
          Polsce

NIKE

PUMA

ADIDAS

REEBOK

EMPIK - podobno ma byc?

PS.W tej galeri słonecznej brakuje mi takich sklepów jak ZARA (
          niestety bedzie w kielcach w Galeri Korona Kielce ) , Bershka (
          super cicuhy w fajnym stylu - ten sam wlasciciel co Zary ) ,
          Stradevarius ( fajny sklep dla kobiet ) , Paull&Beer ( super sklep
          młodzieżowy ten sam wlasciciel co Zara i Stradevarius ) , ESPIRIT ,
          Pierre Cardin , Hugo Boss, Beneton.
          Ponadto przydałby się porządny bar kawowy np. Costa Coffee czy
          Coffee Heaven.Fast Fodd w stylu KFC lub Burger Kinga mozna spróbowac
          z Subway , osobiscie nie polecam tam Pizzy Hut.

• Gość: vvvvvvvvvvvvvvvvvv Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.radom.vectranet.pl 27.09.09, 22:49
            i kazdemu bedzie cos brakowac ,tobie mozgu a jak nie wybuduj swoje
            • Gość: F16 Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.radom.vectranet.pl 28.09.09, 06:50
              Dziwny artykul.Kiedy pare miesiecy temu miasto rozpoczelo budowe
              najwiekszej w regionie plywalni z dwomam rurami i wieloma atrakcjami
              w tym antyradomksim medium nie powtal zaden artykul.Teraz robia
              wielkie halo.Typowe dla Ciepielak Ludwinskiej Rusek i ich lysego
              guru.
              • Gość: MIKI Co wokół Centrum .....? IP: *.radom.vectranet.pl 28.09.09, 09:24
                Piszecie tutaj o niemocy obecnych władz miasta wobec wcześniej
                zatwierdzonych projektów budowy Galerii . Obecne władze mają jednak
                decydujący (nadal) wpływ na rozwiązania komunikacyjne wokół
                Galerii .Od nich zależy czy będą na miarę 220 tys miasta czy
                powiatowej dziury .Wszyscy domyślają się o chodzi ( wąziutkie ,
                piękniutkie uliczki ) czy szerokie przejezdne arterie ?
              • Gość: yoshimitsu Re: Rusza budowa aquaparku przy Chrobrego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 13:59
                Gość portalu: F16 napisał(a):

> Dziwny artykul.Kiedy pare miesiecy temu miasto rozpoczelo budowe
                > najwiekszej w regionie plywalni z dwomam rurami i wieloma atrakcjami
                > w tym antyradomksim medium nie powtal zaden artykul.Teraz robia
                > wielkie halo.Typowe dla Ciepielak Ludwinskiej Rusek i ich lysego
                > guru.

To, że nie widziałeś artykułu nie znaczy, że go nie było: baseny_przy_Wyscigowej

Przy okazji nie obrażaj ludzi, jeśli nie masz racji, zarośnięty fakirze ... (włosy ci chyba oczy zasłaniają) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka