nicolas1981 02.11.04, 22:47 Jestem Francuzem i zastawiam sie czy moge wystepowac w jakich programach w telewizji zeby przedstawiac Francuska Kulture Zgloszilem sie do Europa da sie Polubic Dzieki za wszelkie Info Nicolas nicolas_levi@yahoo.fr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cyrik Re: Pytanko IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 02.11.04, 22:50 Jesteś francuzem i znasz Polski??????? Czy może tkz. polak na emigracji ? Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Pytanko 02.11.04, 22:52 Jestem Francuzem z Polskim Paszportem tzn. z pochodzenia Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Pytanko 02.11.04, 22:52 Nie przyznawaj się tak otwarcie , bo Cię amerykofile zbluzgają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyrik Re: Pytanko IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 02.11.04, 22:53 Niesłuchaj go. Jakby ktoś bluzgał to obsraj bo niewarto rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Pytanko IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 01:37 v.ci napisał: > Nie przyznawaj się tak otwarcie , bo Cię amerykofile zbluzgają . Ty już kompletnie zidiociałeś. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: Pytanko IP: 63.227.76.* 03.11.04, 01:52 Gość portalu: wikul napisał(a): > v.ci napisał: > > Nie przyznawaj się tak otwarcie , bo Cię amerykofile zbluzgają . > Ty już kompletnie zidiociałeś. Szkoda gadać. Coz. Sa tacy, ktorzy nawet w Polaku chcacym cos dobrego zeobic znajda Wroga. Wiem juz cos o tym. Zadarlem z (ponoc nie istniejacym jak pisze prasa) polskim post-komunizmem. Tylko. Za Francja nie przepadam. Przezylem oboz sporo ponizen. W Austrii bylo wspaniale potem. Ale umiem wybaczac i jezyka nie znalem wcale. Dlatego mnie tlukli. Teraz tez patrze na gustowne komunistyczne swastyki na francuskich murach i meczety odpustowe ze zgroza. Ale zakladam ze Francja wie co czyni. Niemcy wiedza. Tyle ze Polskiemu emigrantowi tam zycze jak najlepiej bo to Polak. Oby Polacy z Polski oduczyli sie zawisci i tak zaczeli myslec. Powidzenia "Nicolas1981" (akurat wtedy wykopali mnie z Polski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyrik Re: Pytanko IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 02.11.04, 23:00 Mi się wydaje że możesz bez problemu w takich programach występować. Tylko możesz mieć trudności z dostaniem się do takiego programu telewizyjnego bo niewiem jak robią nabór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykly Amerykanin Ludzie! Nie wpadajta w przesade! IP: 68.208.5.* 04.11.04, 00:22 Z tym nielubieniem Francji! Moze na waszym Forum amerykanofile sa frankofoby, ale tutaj na miejscu w Ameryce nic podobnego! Panowie Prezydenci sie nie lubieja, ale czy ludzie tez musza? Wcale nie! Te historyjki z freedom fries zamiast French fries sa mocno przesadzone. Ja znam je tylko z prasy. W restauracji nigdy nie spotkalem sie z czyms takim. Tak jak byly french fries, tak samo sa. Ludzie mniej kupuja francuskich win? Ale zauwazcie, podrozaly bardzo, bo Dollar bardzo spadl. Ci co kupuja najlepsze wina po $100+ za butelke moga zapalacic $150+ i nie zauwaza roznicy. Ale zwykly czlowiek sie liczy troche z Dollarami. To kupuje californijskie. Ktore tez nie sa zle. Bo kto uczyl ludzi w Californi robic wino? Francuzi. I dobrze uczyli. A grona sa te same, szlachetne gatunki z Francji. A beczki z debu californijskiego nadaja winom specjalny smak. Specjalisci go cenia. A najlepszy szampan z Californi to francuska rodzina zaczela robic. Odpowiedz Link Zgłoś