Gość: przyszła IP: *.radom.pilicka.pl 14.10.09, 11:11 Proszę o opinie na temat firmy fotograficznej B'Art z Radomia ze Słowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przemek Re: B'art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.09, 17:46 podchodza z sercem do tego co robia, wspaniala atmosfera podczas zdjec, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: B'art IP: 89.108.213.* 18.10.09, 21:16 Bartek jest bardzo dobrym fotografem i robi super zdjcia Ale tani nie jest no z tego co wiem to to może mieć już 2010 i 2011 zajęty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna182-0 Re: B'art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 11:38 Ja ich wzięłam z polecenia od moich znajomych. jak się później okazało jeszcze inni znajomi robili u niego sesje i moi go szczerze polecali. Cenowo nie jest aż taki drogi, ale jest plus, ze dostaje wszystkie zdjęcia jakie zrobi i we własnym zakresie mogę je sobie wywołać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: B'art IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.09, 17:52 No proszę was! Ten fotograf to amator. Robił zdjęcia u mojej znajomej.Jego zdjęć nie da się ogladać.Wszystkim parom robi takie same ujęcia, brak indywidualnego podejścia do pary. Jeśli chodzi o jakość zdjęć to nawet nie ma o czym mówić, te nędzne foty z D80 są rozmyte i niedoświetlone. Brak profesjonelnej, cyfrowej obróbki. Każdy kto choć trochę zna się na fotografii z pewnością to dostrzeże. Pozatym na wesela nie przychodzi osobiście tylko przysyła ala fotografa, który nie ma zielonego pojęcia o tym co robi. Cpyka zdjęcia jak szalony, kompletnie bez sensu. Z tego co wiem oferuje też usługi video, zachęcając klientów pokazuje jakieś filmiki na you tubie, ciekawe czyje one są skoro on jest tylko fotografem! Po obejrzeniu zdjęć znajomej, mój kolega który miał z nim podpisaną umowę na przyszły rok zrezygnował, ale pan fotograf się tym nie przejął, wręcz odwrotnie powiedział że bardzo dobrze bo on na ten termin ma 7 par, to sobie spokojenie poradzi. Osobiście nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna182-0 Re: B'art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:38 U mnie na weselu będzie osobiście robił zdjęcia gdyż mam to zapisane w umowie!!! a to jest podstawa do późniejszych ewentualnych reklamacji jak kogoś innego podeśle. Ja się na niego zdecydowałam oglądając zdjęcia znajomych. jak się później okazało jeszcze inni znajomi mieli u niego robione zdjęcia i byli bardzo zadowoleni. A ty przypadkiem nie jesteś z konkurencji?? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: B'art IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.09, 10:50 Ciekawe do kogo będziesz składała te reklamacje? Pamiętaj że ślub jest tylko raz. Ja tylko opisałem sytuacje jaka miała miejsce u mojej znajomej. Nie mam zamiaru oczerniać tego fotografa, bo na radomskim rynku jest wiele firm i każdy znajdzie coś dla siebie, ale patrząc na zdjęcia tego fotografa nie da się nie zauważyć że to zwykła amatorszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotograf Re: B'art IP: *.radom.vectranet.pl 20.11.09, 20:03 Całkowicie się zgodzę z Mati. Najczęściej puszcza szaleńców z plastikowymi nikonami, walą w kościele bez opamiętania. Byłem raz na ślubie u znajomych i ludzie od niego focili, dziewczyna i chlopak. Mam ich wszystkie foty z tej imprezy, w kościele wyszło jedno dobre ujęcie, bo pani fotograf tak pstrykała, że lampa nie nadążyła się raz naładować i miała naturalne światło, reszta to ostre cienie jak żyletka. Kupiłem chlaśnięte przez nich zdjęcie jak siedze za stołem, bo oczywiście taką opcję również mają i co? Wszystko bez obróbki, ciemne i na dodatek ostrości była jakieś 1m za mną. Teraz mam zdjęcie które pokazuję moim klientom, jak nie należy robić zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna182-0 Re: B'art IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.09, 16:35 ja mam od nich zdjęcia z za stołów i wszystko jest ok, a kościoła też były bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotograf Re: B'art IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.09, 20:51 Jeśli Tobie się podobały to wspaniale. Zadowolenie klienta jest najważniejsze, ale ośmielam się napisać, że nie miałaś okazji popatrzeć na lepsze zdjęcia. A dlaczego? To proste, bo 99% ludzi telefonujących w sprawie fotografii, po dzień dobry pyta ile będzie kosztował standard. Jeśli usłyszą 1500, od innego 1000 i w tym 2000 zdjęć, to wiadomo które zdjęcia obejrzą pierwsze. Tych drugich już nie obejrzą, dlaczego? Bo foto za 1500 to przesada. (według młodych) Jeśli uważasz, że nie warto nawet obejrzeć to tracisz szanse na lepsze zdjęcia i nigdy nie będziesz miała okazji na porównanie. Nie dowiesz się na czym polega różnica. Goście po weselu będą wspominać bimber, zupę żółwiową, ewentualnie kaca na drugi dzień, a Tobie zostaną fatalne zdjęcia, których za 2 lata będziesz się wstydzić. Nie namawiam Cię na innego fotografa, lecz na porównanie prac kilku fotografów bez względu na cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna182-0 Re: B'art IP: *.radom.vectranet.pl 22.11.09, 10:42 wybierając fotografa na pewno nie sugerowałam się ceną. Widziałam też prace fotografów bardzo ładne nie powiem, ale nie za 3 tysiące!! gdzie może będę miała 200 zdjęć, a na zrobienie dodatkowych odbitek tylko pół roku Odpowiedz Link Zgłoś