Dodaj do ulubionych

Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki

26.05.11, 22:48
Jak już słusznie zauważył Zenon Krawczyk. Po cholerę inwestowanie ogromnych pieniędzy spółdzielni i mieszkańców w ocieplanie budynków??? Opłaty są jeszcze wyższe niż przed ociepleniem. Ocieplonych budynków jest coraz więcej, zużywają mniej ciepła a RADPEC za mniej żąda coraz więcej... Może ktoś się tym w końcu zainteresuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mario Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.11, 22:54
      Wszystkiego najlepszego z okazji jubileuszu:)
    • Gość: ocieplony Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.11, 22:58
      Na szczęście już niedługo nie będzie spółdzielni i wszystkim będzie żyło się taniej i lżej. Biedni prezesi ubolewają nad podwyżkami. Zawsze znajdzie się winny - nigdy spółdzielnia.
      • Gość: Nemo Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.11, 23:14
        Ja też się cieszę, że wreszcie Spółdzielcy dostaną w dupę jak się za nich wezmą zarządcy, już zacieram ręce. Z deszczu pod rynnę! Powodzenia!
        • Gość: B.pracownik Nie dostałem zaproszenia IP: *.play-internet.pl 26.05.11, 23:47
          Przepracowałem w WPEC, RADPEC SA wiele lat. Oddałem firmie najlepsze lata mojego dorosłego życia a nie zaproszono mnie ani na 25-tą, 30-tą, 35-tą, ani na 40-tą oraz 45-tą rocznicę powstania firmy. Wstyd, wstyd, wstyd !!!!
      • Gość: Kibic Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 07:11
        Na uroczystości jubileuszowe pieniądze społeczne są - a na naprawę zniszczonych, przy budowie ciepłociągu, powierzchni komunikacyjnych na osiedlu Zamłynie pomiędzy ulicami Kielecką i Natolińską) to nie ma. Budując ciepłociąg zniszczono nawierzchnie (wykonane prze laty) za pieniądze lokatorów.
        Siła w precyzji!
        PS

Zarząd S.M. Budowlani tez jest, nie tylko w tej sprawie, do pozłacania.
      • Gość: lokator Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:39
        Głupoty piszesz albo uprawiasz propagandę. We wspólnotach opłaty za ciepło są wyższe i wyższe dopłaty.
    • Gość: w w w przecież oni bawią się nami non stop. Kosztowniak! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 23:48
      przecież oni bawią się nami non stop. Niech robią biby za swoje, cwaniaki.
    • jakubmm Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki 26.05.11, 23:50
      Oj oj pani Magdaleno do podstawówki albo na kurs obsługi Worda - _R_adomian - rzeczownik w dopełniaczu.
      • Gość: P Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.play-internet.pl 27.05.11, 00:22
        Bardzo dobry artykuł.Wypowiadaja sie radni opozycji juz w nastroju wyborczym.Radny Zenon Krawczyk wteren radnych lewicy juz 4 kadencja w Radzie Miejskiej moze by werszcie cos zrobil pozytycznego dla osiedli w swoim okregu a nie uprawial wieczna polityke wszedzie gdzie sie da w kazdym wywiadzie dla prasy.Wszyscy wiemy ze ten mandat i te 544 glosy to glownie dzialaczy SLD , pracowników spóldzielni i ich rodzin.Radny Krawczyk od lat ma popracie w granicach 500-550 głosów i zawsze 1 miejsce na liscie wiec sie nie mozna dziwic ze wchodzi do Rady Miejskiej Radomia.
        Radny Woźniak podobnie juz 4 kadencja w Radzie a sukcesów jak nie było tak nie ma , wybierany tylko dlatego ze jest prezesem najbogatszej spóldzielni w Radomiu i zawsze startuje do lat z czołowych miejsc.Radny Kowalski jako radny PIS broni sie jak moze... cóż jakich polityków ma ten Radom kazdy widzi.Kiedy wreszcie w Radomiu bedzie spoleczenstwo obywatelskie?
        • Gość: KIbic Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 07:13
          Krawczyk to będzie senator -najlepszy dla siebie.
    • b-ania Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki 27.05.11, 07:07
      Jak drogie jest "spółdzielniane" ciepło przekonałam się, gdy z kuzynem policzyliśmy i porównaliśmy. Jego dom jednorodzinny, ocieplony, ogrzewany eko-groszkiem latem i zimą. Nasze mieszkanie w bloku, nie narożne, 3 piętro, blok ocieplony, okna wymienione. Rodziny 3 - osobowe. Wyszło, że za ciepło i ciepłą wodę płacimy rocznie po tyle samo. Tylko był jeden szczegół, jego mieszkanie było ponad dwukrotnie większe od naszego.
      • Gość: Stach Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.infoplus.com.pl 27.05.11, 09:21
        To już zmykaj do takiego mieszkanka, na co czekasz?
        • Gość: Stach Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.infoplus.com.pl 27.05.11, 09:22
          A tak wogóle, to zamieszkiwanie w domku jednorodzinnym nic nie kosztuje.
          • Gość: grzeczny Na Radpec nie ma mocnych. IP: *.146.1.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.11, 11:42
            A jednak się sprawdza. Teraz wypowiadają się buńczucznie prezesi spółdzielni. No to przypomnijmy sobie kilka faktów. Prezes Kazimierz Woźniak członkiem rady nadzorczej Radpec był, ale musiał zrezygnować bo to było sprzeczne z prawem spółdzielczym. Pryncypał v-ce prezesa Zenona Krawczyka, prezes Kraszewski był nawet przewodniczącym rady nadzorczej Radpec, był też (i jest) szefem Regionalnego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Mieszkaniowych w Radomiu, ale jak uświadomił mu ktoś że łamie prawo spółdzielcze, to zrezygnował z posadki w Radpecu. A jakie zasługi ma pan Z.Krawczyk? Będąc radnym dzielnie wspierał w owocnych działaniach swego klubowego towarzysza p. Kałowskiego, którego były prezydent Wlazło poparł przy wyborze na stanowisko przewodniczącego komisji cieplnej przy radzie miasta. Panowie ci usilnie pracowali nad wdrożeniem "MASTERPLANU",
            gniota, którego wstyd wspominać. Tak mocno pracowano, że nawet kilka osób wyjechało na konsultacje do Francji. Po tym pobycie pozostał jedynie jeden z zeszytów "MASTERPLANU".
            Bardzo ciekawa lektura którą opiekował się pan specjalista od ciepła p.Kosowski.
            W tej komisji był również pan Mirosław Rejczak, obecnie członek rady nadzorczej Radpec - radny. Pan Rejczak się bardzo starał. Przed każdymi wyborami do rady przysyłał mi ulotkę w której mnie zapewniał, że naprawi miejski system ciepłowniczy.
            Wymienieni i wielu innych działaczy zapomniało, że budowało ten system. System z którego pozostały kotły ruszciaki w dwóch kotłowniach, emitujący nadmierną ilość szkodliwych spalin, za co przyjdzie nam płacić. Pozostała też zdewastowana elektrociepłownia, która miała elektrofiltry. Pozostał niekonserwowany kocioł pyłowy, który mógł zabezpieczać w ciepło 3/4 odbiorców Radomia. Teraz ten kocioł ma wartość złomu.
            Na uroczystości pewnie będzie zaproszony były v-ce prezydent Nita, oraz były v-ce prezydent Skiba, który swego czasu był w radzie nadzorczej Radpec. I na zakończenie wypada przypomnieć że pan prezydent Kosztowniak uczynił swoim specjalistom byłego prezesa Radpec pana Latka, który walnie przyczynił się do sukcesu radomskiego ciepłownictwa.
            Na posterunku pozostał jeszcze towarzysz Korwin wiceprezes Radpec (niezniszczalny ekonomista).
            A zabawa trwa, a Titanic tonie.
            • Gość: zimniak Re: Na Radpec nie ma mocnych. IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.11, 21:16
              cholernie mnie ciekawi, niż jest w radpecu choć jeden człowiek, który zadaj sobie pytanie, co będzie z miejskim ciepłem po 2016 roku. nowa dyrektywa obcina emisja 5 a nawet 10 krotnie (zależy od zanieczyszczeń)
              • Gość: Cz lonek SM Re: Na Radpec nie ma mocnych. IP: *.play-internet.pl 29.05.11, 09:36
                Pewnie jest taki człowiek w RADPEC SA ale ma opinię futurologa, małokumatego pracownika. Pana Prezesa temat może nie interesować, bo w roku 2016 będzie sobie mieszkał beztrosko w Zwoleniu a na wakacje jeździł na Wyspy Kanaryjskie a tam wiadomo ciepło jest i grzać nie trzeba. Dziewczyny z RADPEC SA są podobno gorące i one niedogrzanym lokatorom w roku 2016 rozwiążą wszelkie problemy ciepłownicze.
          • Gość: Singiel jestem singlem IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 00:11
            Jestem singlem /nie mylić ze starym kawalerem !/, bardzo przystojnym. Zimą ciągle marznę pod pierzyną i kocem z muła marsjańskiego i kozy kaukazkiej /cena 4000 PLN w promocji/. Poznam gorącą dziewczyne z RADPEC SA, które mi uzupełni braki w moim ogrzewaniu :))))
            • Gość: Singiel Re: jestem singlem IP: *.play-internet.pl 19.06.11, 21:49
              Nie ma odzewu. Liczyłem na super gorące singielki z RADPEC SA. Brak odzewu !!!
      • Gość: ekonomista Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:43
        Jak liczysz koszty to licz dokładnie. Dolicz jeszcze koszty robocizny straconego czasu przy paleniu. Sam eko-groszek do pieca nie wskoczy. Ponadto jaka jest tempweratura w pomieszczeniach? Nie siedzą czasem w swetrach dla oszczędności? Grzeją we wszystkich pomieszczeniach?
        • Gość: ne Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki IP: 212.33.72.* 27.05.11, 12:03
          W ilu radach nadzorczych sa radomscy radni?Moze gazeta wyborcza zajmie sie tym problemem politycznym?
        • taki_tam_sobie_gostek Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki 27.05.11, 13:38
          Yhm, w blokach ludzie siedzą w samych majtach a temperatura nie spada poniżej 25oC.

Ale jakoś sobie trzeba wytłumaczyć, że nie każdego stać na własny do
          • taki_tam_sobie_gostek Re: Dla Radpecu jubileusz, dla radomian podwyżki 27.05.11, 13:48
            Skasowało część posta.

2010 rok, od 1 stycznia do 1 stycznia 2011 - rachunki za gaz ( CO + CWU + kuchnia gazowa ) wyniosły mnie 4300 PLN. Średni koszt miesięczny to 360 PLN. Temperatura w dzień 21,5oC, temperatura w nocy 19.5

Rodzice płacą miesięcznie około 150 PLN zaliczki na ogrzewanie i przy podobnych parametrach temperaturowych mieli 600 PLN dopłaty za poprzedni sezon.

150x12+600 + rachunki za gaz do kuchenki około 400 PLN rocznie = 2800 PLN.

Średni koszt miesięczny wynosi więc 233 PLN

Tyle, że rodzice mają 50m2 mieszkanie, a ja mam 200m2 dom. I zakładam, że dopłata będzie taka sama jak za 2009 rok, a może być większa. Wtedy ta różnica będzie jeszcze mniejsza.
            • Gość: B.ciepłownik RADPEC SA jest the best IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 00:06
              RADPEC SA jest najlepszą firmą ciepłowniczą w mieście od czasu Bolesława Krzywoustego i innej firmy ciepłowniczej nie będzie i dlatego musimy RADPEC SA chwalić, odznaczać medalami, pisać o firmie dużo i namiętnie we wszelkich mediach bo goście z RADPEC SA wkurzą się i zimą będziecie grzać się własnym ciałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka