Dodaj do ulubionych

Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ?

15.06.12, 13:53
Kompromitacja i wstyd,niech pan prezydent przybliży czym się zasłużył Kaczyński dla Radomia?że ma mieć swój pomnik?tym,że zginął tragicznie?widać,że w Radomiu władze nie maja większych problemów i zajmują się tylko i wyłącznie sprawami nieistotnymi,dlatego jest jak jest w Radomiu u młodzi ludzie uciekają z tego miasta...
Obserwuj wątek
    • Gość: cba Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 14:13
      Sugeruje postawić od razu las pomników... oraz las krzyży...
    • Gość: skoczylas Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 14:23
      ważne czym się zasłużył dla całego kraju. to, że zginął wraz z innymi w katastrofie skupiło uwagę na dokonaniach lecha kaczyńskiego. nieżyjący prezydent był jednym z niewielu, którzy naprawdę dbali o to by ludzie zasłużeni dla niepodległości, walczący o nią pięćdziesiąt lat: od 1939 roku aż do 1989, zostali uhonorowani. jeśli ich samych już nie było przywracano cześć rodzinom. choćby to jest warte uhonorowania. prezydent kaczyński oddał hołd defilującym byłym powstańcom, i oni tak to odebrali, dotychczas bowiem było tak, że to oni defilowali przed prezydentem (patrz kwaśniewski). profesor lech kaczyński pozostawił po sobie trwałe dokonania (np. muzeum powstania warszawskiego), zainicjował (wraz z prof. kleiberem, prezesem pan) budowę np. centrum nauki kopernik. oby jego następcy mogli pochwalić się czymś więcej niż tylko bigosem myśliwskim przygotowanym przez duńskie kaszaloty. stawianie tej kwestii w taki sposób 'czym się zasłużył dla radomia' jest niepoważne. historia polski jest tym czym mieszkańcy radomia powinni też żyć, nie wystarczy bowiem ciepła woda w kranie by móc mówić po polsku.
      • Gość: cokół Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.pilicka.pl 15.06.12, 14:29
        Miejsce w porządku. Proponuję za jednym zamachem (ups!) zmienić patrona szkoły coby było jednorodnie i patriotycznie, a ten Kopernik to powiadają że Niemiec, to jak to tak?
      • Gość: asder Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.12, 15:57
        inteligencie, a nie wiesz, że nazwiska pisze się z wielkiej litery - no chyba, że Kaczyński był jednak małym prezydentem i dlatego z małej litery
      • beata_ogien Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 15.06.12, 17:07
        i odbywające się obecnie Euro też , i długi z tą imprezą związane też zainicjował ....a ja nie chcę tego pomnika w moim mieście i już
        • Gość: Olo Pomnik Kłaczyńskiego na każdym rogu! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.12, 09:48
          Jarosław Kłaczyński po odpadnięciu Polaków z turnieju wyszedł z eurozamrażarki w swoim niepodrabialnym stylu. Stwierdził: "pewna osoba, powszechnie znana, wymieniła go na krótkiej liście osób, które bardzo dużo mówią, w związku z czym, są zagrożone. Niektóre z tych osób już zostały na różne sposoby uderzone.”

ŚWIR ???

Klasyczna zagrywka prezesika, "wiem, ale nie powiem”. Nie powiedział wprost, że ktoś mówił mu, że Petelicki miałby zostać zamordowany. Nie można powiedzieć, że zaniechał obowiązku poinformowania odpowiednich organów o podejrzeniu możliwości popełnienia przestępstwa. Nie, on tylko słyszał od kogoś „kogo imienia lepiej nie wymawiać”, że generał dużo mówi i że w związku z tym jest zagrożony. Słowa klucze: pewna osoba, lista, dużo mówią, zagrożone, różne sposoby. Kłaczyński posługuje się insynuacją jako narzędziem politycznej walki.

Czy ten kolo to ŚWIR ???

Tysiąc pomników to nawet za mało ... małe krasnale w ogródkach!

• ka-mi-la789 Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 15.06.12, 18:07
        Z centrum "Kopernik" Kaczyński nie miał nic wspólnego (jego ksero próbuje go teraz do niego przypucować, podobnie jak do strajków w 1980 i jak mamusię do powstania), a kult bezmyślnej rzezi to nie zasługa, tylko wręcz przeciwnie. Podobnie jak wszystkie inne "dokonania" mikroprezia, który dla kraju zrobił tylko jedną dobrą rzecz: uwolnił go od siebie (szkoda tylko, że przy okazji życie straciło kilkoro niewinnych ludzi).
      • marekjakub5 Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 16.06.12, 09:02
        jebnij się w łeb!
        • Gość: Emski Czas na opamiętanie się....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 09:10
          Za kilkanaście lat wymrze pokolenie dzisiejszych fanatyków tego gościa i malo kto będzie pamiętał co to za szacowna persona zasłużona dla Radomia . Pozostanie tylko oszpecony fragment miasta .....dobrze że to malo uczęszczane obecnie miejsce, wiec będzie mniejszy obciach dla miasta.
          • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Czas na opamiętanie się....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 16:40
            A dlaczego zgadzasz się , żeby ten obciach wogóle pojawił się w naszym mieście???? Ja go sobie nie życzę.
            • Gość: Emski Re: Czas na opamiętanie się....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 17:53
              Ja sobie też nie życzę ,bo mam dość naśmiewania się z prymitywizmu ludzi zamieszkujących moje miasto, ale wiem że nie mam kompletnie żadnego wpływu na to co wyczyniają chlopaki
              którzy zawłaszczyli Radom .Wiem ze moje "nie " nie ma kompletnie żadnego znaczenia.......
              • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Czas na opamiętanie się....... IP: *.31.1.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.12, 08:16
                Nie bądź takim pesymistą. Ja ośmieliłam się jakiś czas powiedzieć NIE, chłopakom , którym się wydaje, że miasto to ich prywatny folwark. I odniosłam sukces, jest nas więcej :):)
                • Gość: Kuczyński wrubelek Re: Czas na opamiętanie się....... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.12, 09:54
                  Jak można nawet wpaść na taki pomysł ... krzyże, pomniki, defilady, akademie i odczyty - to cały pisuarek!
    • Gość: adamek Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: 80.249.5.* 15.06.12, 14:39
      nie był doskonały i miał wady jak każdy z nas,ale był wielkim patriotą!
      a prawdziwe oblicze pokazan dopiero po jego smierci, bo jak żył wylewano dzień w dzień kubły pomyj i tony łajdactw!
      a pomnik ma być wybudowany tylko i wyłącznie ze składek społeczeństwa
    • j.an Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 15.06.12, 14:43
      Jeżeli przed I LO stanie pomnik L.Kaczyńskiego to na 100% na Placu Jagielońskim stanie pomnik K.Jagielończyka tak jak chciał kościół,sprytnie to rozegrano zamiast jednego pomnika będziemy mieli dwa.
    • Gość: Robert S Dzierżyński też był patriotą. IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.12, 15:14
      Kiedyś uczono, że Dzierżyński też był patriotą. Nawet ulicę miał swoją (obecnie Limanowskiego)
    • beata_ogien Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 15.06.12, 17:00
      Miałby szpecić tak piękny zabytek jakim jest kościół o. Bernardynów ?????
      Nigdy, a wogóle to mieszkańcy Radomia już mówili ...won z pomnikiem Kaczora z tego miasta .
    • tug120 Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 15.06.12, 17:36
      Niedługo dojdzie do tego że pisowcy uznają Kaczyńskich za legendarnych twórców państwa,zwycięzców spod Grunwaldu zdobywców Moskwy i pomocników Napoleona w wyprawie na Rosję ,jeden pomnik to za mało dla tak wielkich ludzi
    • Gość: la Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 18:19
      rozumiem, że geodezyjnie działka zostanie podzielona , dostsanie swój numer itp.?
    • ae-ode Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 15.06.12, 21:29
      Radomianie! Po co nam taki pomnik? Jak ktoś ma potrzebę postawienia pomnika Kaczyńskiego, to niech go sobie w ogródku postawi, ale nie w centrum miasta. Czy decydentom nie przyszło do głowy, że mieszkańcy woleliby patrzeć na coś ładnego i optymistycznego. A może o to im chodzi, by zdołować mieszkańców jeszcze bardziej.
      • Gość: pomnik Re: To szydzenie z problemów miasta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 23:23
        arogancja pisowskiej władzy nie ma granic.... w mieście z którego "spieprza" kto może z powodu beznadziei oraz katastrofy na rynku pracy, ONI postawią pomnik prezydentowi, który zasłynął z tego, że, kazał "spieprzać dziadowi".
    • pulawszczyzna Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 16.06.12, 00:37
      mirand-a napisał(a):

> Kompromitacja i wstyd,niech pan prezydent przybliży czym się zasłużył Kaczyński
      > dla Radomia?że ma mieć swój pomnik?tym,że zginął tragicznie?widać,że w Radomiu
      > władze nie maja większych problemów i zajmują się tylko i wyłącznie sprawami n
      > ieistotnymi,dlatego jest jak jest w Radomiu u młodzi ludzie uciekają z tego mia
      > sta...

Jak Ci się nie podoba Radom to wyjeżdzaj - nikt Cię trzyma. Adios!
    • Gość: Olek A może na skwerku na Traugutta/Narutowica ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.12, 01:15
      A może na skwerku na Traugutta/Narutowica ? Vis a vis siedziby Gazety?
    • Gość: hitler Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 01:34
      A ja proponuję pomnik Kosztowniaka, Suskiego, Sońty i Fałka trzymających się za rękę ;-)
      • Gość: radomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.205.106.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.12, 06:10
        hitler jestes glupi
    • ed-scorpio Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 16.06.12, 06:39
      Jakim prawem P.poseł mówi w "naszym"mieście i dlaczego chce zaśmiecać Radom swoimi po ronionymi pomysłami,co zrobił dla miasta "męczennik" z TU 154M,jest czas,by ogłosić go świętym i uznać za patrona ,dopiero byłoby szczęśliwie,alleluja i do przodu P.Suski,czekamy na uhonorowanie kochanego P.Prezesa
      • Gość: susel Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 07:00
        panie suski, pomnik to se pan postaw w groooojcu albo u siebie w domu, na czesc swojej glupoty, nierobstwa, chamstwa i arogancji jaka reprezentujesz. a w ogóle, odpieprz sie pan od radomia i spie...j pan do fryzjerstwa i tam realizuj swoje powolanie ...
      • Gość: Antyj Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.pa.nsw.optusnet.com.au 16.06.12, 08:11
        Wlodarze tego miasta beda dotand przynydzac na temat tego pomnika ,az w koncu mieszkancom ten temat zobojetnije. To raczej sie chyba myla i to tak na powaznie. Ciekawe kto tego pomnika bedzie pilnowal i za ile. Nie doposcimy aby ten pomnik powstal a raczej Kosztowniak wyleci wczesniej niz sie spodziewa razem, ze wszystkimi swoimi brazowymi nosami. Nie ma pracy w tym miescie a tym co nie powinini w ogole rzadzc zachciewa sie ...nie wiem....ja sie wstydze za za tych bezmyslnych dlatego tym bardziej nie dojdze to powstania tego pomnika.
        • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 16.06.12, 09:09
          ty nie dopuscic jestes nad wyraz zalosny
    • Gość: qwartz Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.play-internet.pl 16.06.12, 08:35
      Proponuję od razu ustawić obok kilka spluwaczek, bo potem będzie trzeba często chodnik czyścić.
      • Gość: radomiani Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.204.44.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.12, 08:38
        jezy lechu wróc ,brakuje mi ciebie i tej milosci to ojczyzny,nie moge patrzec jak tusk niszczy kraj
        • Gość: łola Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 09:22
          W Jedlińsku niech postawią. Obok tej ryby czy czegoś tam.
          • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 16.06.12, 09:45
            decyzja juz zapadla nic nie masz ,pisania,tutaj mu rządzimy
            • Gość: do łola Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 14:57
              Łolo ....niedługo już rządzicie, niedługo a pomniki sa po to by je obalać nie zapominaj
            • ar.co Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 18.06.12, 10:06
              Jeszcze "wy" musicie na ten pomnik zebrać pieniążki, a bezrobotni, lumpenproletariat i sieroty po PGR (czyli elektorat PiS) tak znowu chętni do dawania nie są. Wiesz, ile puszek będziesz musiał zebrać na te 300 tysięcy? Skoro przez ostatnie dwa lata udało "wam" się zebrać 1/10 tej sumy, to możemy być spokojni - zanim dociągnięcie choćby do połowy, to nikt już nie będzie pamiętał, kto to był Kaczyński.
          • Gość: cwaniak z za Buga Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 09:48
            Kochani przestancie rządzić w Radomiu .My tez mamy cos do powiedzenia w sprawach naszego miasta.CZY ten pan jest urodzonym w Radomiu??? bo chyba nawet nie jest zameldowany.
            Kolego wal do Grojca i tam rób co chcesz!!!! Juz jeden facet z waszego desantu zafundował nam pomnik na Malczewskiego.
            • prawdziwyradomianin Re: Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu 16.06.12, 11:02
              LECHU JEZU UFAM TOBIE
              • Gość: ppiiss Re: Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 11:07
                A ja nie chcę takiego pomnika.
                • prawdziwyradomianin Re: Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu 16.06.12, 11:43
                  LECH KACZYŃSKI Od 1976 roku, odpowiadając na apel KOR-u, podjął akcję zbierania pieniędzy dla represjonowanych robotników Z RADOMIA, które za pośrednictwem mamy Jadwigi, przekazywał Janowi Józefowi Lipskiemu.
                  • Gość: Manitu wielkie TAK dla pomnika Lecha Kaczyńskiego IP: 194.181.137.* 16.06.12, 13:12
                    Żeby nie być gołosłownym, specjalnie dla moralnych karłów przedstawiam opinie o śp. Prezydencie RP prof. Lechu Kaczyńskim wypowiedziane przez Wielkich tego świata:

José Barroso, przewodniczący Komisji Europejskiej:
                    Współpracowałem bardzo blisko z prezydentem Kaczyńskim w duchu lojalności i darzyłem go szacunkiem jako prawdziwego polskiego patriotę, który jednocześnie był bardzo oddany Unii Europejskiej, a także takim wartościom jak wolność i solidarność. W imieniu całej Komisji Europejskiej składam hołd i wyrazy współczucia dla Polski.

Jerzy Buzek, przewodniczący Parlamentu Europejskiego:
                    Z ogromnym smutkiem przyjąłem wstrząsającą informację o katastrofie samolotu, na którego pokładzie był mój przyjaciel i wielki polski polityk prezydent Polski Lech Kaczyński. Z ciężkim sercem myślę o wszystkich osobach, które wraz z nim znajdowały się na pokładzie samolotu. Zginęli w służbie Ojczyźnie, w drodze do Katynia, gdzie mieli oddać hołd pomordowanym polskim oficerom.

Vaclaw Klaus, prezydent Czech:
                    "To ogromna tragedia i wielka strata. Straciłem prawdziwego przyjaciela. Tragiczna śmierć polskiego prezydenta, jego małżonki i innych osób jest okrutnym wydarzeniem, które mną wstrząsnęło, zszokowało mnie, zasmuciło i dotknęło osobiście”.

Elżbieta II, królowa brytyjska
                    Z głębokim smutkiem dowiedziałam się o śmierci prezydenta Lecha Kaczyńskiego i pierwszej damy Pani Kaczyńskiej. (...) Przy tej smutnej okazji przypominam sobie długą i budzącą szacunek karierę prezydenta Kaczyńskiego w służbie państwu oraz jego rolę w ruchu Solidarności

Barack Obama, prezydent USA
                    Prezydent Kaczyński był wybitnym mężem stanu, który odegrał kluczową rolę w opozycji solidarnościowej. Był powszechnie ceniony w Stanach Zjednoczonych jako przywódca oddany idei wolności i ludzkiej godności.

Micheil Saakaszwili, prezydent Gruzji
                    Zawsze będę pamiętać Lecha Kaczyńskiego jako wyjątkową postać polskiej Polski, a także europejskiej i oczywiście mojego regionu. (...) Poznałem go jako młody polityk i od pierwszego momentu, kiedy go spotkałem zostaliśmy przyjaciółmi. Nigdy nie mówiłem do niego na "pan". Lech Kaczyński był wielkim i wiernym przyjacielem Gruzji. Gruzja nigdy nie zapomni jego poświęcenia i heroizmu. Modlimy się za jego duszę i składamy kondolencje jego rodzinie, Polakom i państwu polskiemu. Nigdy nie zapomnimy ciężkiego okresu w 2008 roku, kiedy Lech Kaczyński przyjechał do Tbilisi, ryzykując własne życie, i spędził te wyjątkowo trudne godziny z Gruzinami.

Manana Mandżgaladze,
                    rzeczniczka prezydenta Gruzji Micheila Saakaszwilego
                    Lech Kaczyński był wielkim i wiernym przyjacielem Gruzji. Gruzja nigdy nie zapomni jego poświęcenia i heroizmu. (...) Prezydent Micheil Saakaszwili polecił nadać pośmiertnie Lechowi Kaczyńskiemu tytuł i order Narodowego Bohatera Gruzji.

Gordon Brown, premier Wielkiej Brytanii
                    Jestem wstrząśnięty i zasmucony śmiercią prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki Marii. Prezydent Kaczyński był jedną z tych postaci, które kształtowały współczesną historię polityczną Polski - począwszy od działalności w ruchu "Solidarność", poprzez długą i wybitną karierę w służbie publicznej, gdzie między innymi sprawował funkcję ministra sprawiedliwości i prezydenta Warszawy, aż po urząd prezydenta Polski. Świat będzie go opłakiwał i pamiętał jako żarliwego patriotę i demokratę.

Angela Merkel, kanclerz Niemiec
                    Z przerażeniem i konsternacją przyjęliśmy wiadomość o wypadku samolotu polskiego prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Nasze myśli i współczucie są z rodziną prezydenta oraz rodzinami wielu ofiar katastrofy. To polityczna i ludzka tragedia dla Polski, naszego sąsiada. (...) Lech Kaczyński był autentycznym reprezentantem interesów swojego kraju. Kochał swój kraj, był wojowniczym Europejczykiem. (...) Całe jego życie koncentrowało się na walce o wolność Polski i wolność Europy. Chętnie wspominam to, że Lech Kaczyński zaprosił mnie na obchody polskiego Narodowego Święta Niepodległości 11 listopada 2008 r. To był szczególny gest wobec niemieckiego sąsiada.

Bernard Kouchner, minister spraw zagranicznych Francji
                    Składam dzisiaj pełen szacunku i wzruszenia hołd Lechowi Kaczyńskiemu jako mężowi stanu, oddaję również cześć jego wielkim zaletom ducha i jego politycznemu zaangażowaniu w służbie polskiego narodu.
                    Chciałbym mu oddać cześć nie tylko jako czołowemu przywódcy politycznemu wielkiego, zaprzyjaźnionego kraju, ale także uczcić pamięć osoby serdecznej, którą wspominam bardzo ciepło i wraz z którą udało nam się pokonać wiele trudności.
                    Zawsze czuwał nad tym, by współpraca Francji i Polski rozwijała się w duchu dialogu i zaufania.

Laszlo Solyom, prezydent Węgier
                    Prezydent Kaczyński stale pracował na rzecz interesów Polski w polityce europejskiej i wyjątkowo troszczył się o przyjaźń polsko-węgierską, upamiętnianą razem co roku.

Szimon Peres, prezydent Izraela
                    Katastrofa jest ciężkim ciosem dla narodu polskiego i całego świata (...). Prezydent Kaczyński i jego małżonka Maria przyczynili się do pogłębienia relacji między narodami polskim i żydowskim, mieli również olbrzymi wkład w zabliźnianie ran przeszłości oraz budowanie wspólnej i lepszej przyszłości.

Boris Tadić, prezydent Serbii
                    Prezydent Kaczyński był szczerym przyjacielem Serbii i nigdy go nie zapomnimy

Prezydent FIFA Joseph Blatter
                    „Śmierć prezydenta Kaczyńskiego oznacza dla niego stratę osobistego przyjaciela. Wspominając spotkanie w 2007 roku Blatter powiedział, że "Polska straciła przywódcę, który zrobił wiele dobrego dla piłki i z ogromnym zaangażowaniem pomagał w rozwiązywaniu problemów futbolu".
                    Przed siedzibą FIFA w Zurychu flagi FIFA, UEFA i Polski zostały opuszczone do połowy masztu.

Nicolas Sarkozy, prezydent Francji:
                    W tym bolesnym momencie przekazuję wyrazy współczucia rodzinie prezydenta Kaczyńskiego oraz rodzinom wszystkich ofiar tego wypadku i pragnę wyrazić, w swoim własnym imieniu oraz w imieniu narodu francuskiego, najgłębsze kondolencje. Lech Kaczyński był niestrudzonym obrońcą idei, w które wierzył, zawsze z poświęceniem walczył o wartości, które doprowadziły go do polityki: demokrację, wolność i sprzeciw wobec totalitaryzmu.

Ale czy te opinie wystarczą dla moralnych karłów? Śmiem wątpić. Dla nich nadal ważniejszy będzie członek, a najlepiej członek PZPR niż wybitny mąż stanu, prawdziwy polski patriota.
                    • prawdziwyradomianin Re: wielkie TAK dla pomnika Lecha Kaczyńskiego 16.06.12, 13:20
                      WIELKI CZLOWIEK
                    • Gość: Sowaprzemądrzała Re: wielkie TAK dla pomnika Lecha Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 15:08
                      Ale ty piep.....sz aż zęby bolą od zgrzytania. A co mieli powiedzieć że tłuk nie mający pojęcia o polityce ani krajowej ani zagranicznej, że marionetka manipulowana przez chorego z nienawiści do prawie wszystkiego co żyje brata ??????
                      A od kiedy to o zmarłych mówi się źle???? Przecież politykom tak łatwo przychodzi kłamstwo w każdym temacie.
                      Z ciebie polityk żaden, więc skończ już pleśc te głupoty w tym wątku.
                    • Gość: on Re: wielkie TAK dla pomnika Lecha Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:32
                      Aż tyle zacytowałeś, a w żadnej z tych wypowiedzi nie ma ani słowa o Radomiu :)
                    • wemur Re: wielkie TAK dla pomnika Lecha Kaczyńskiego 26.06.12, 10:50
                      Gość portalu: Manitu napisał(a):

> Żeby nie być gołosłownym, specjalnie dla moralnych karłów przedstawiam opinie o
                      > śp. Prezydencie RP prof. Lechu Kaczyńskim wypowiedziane przez Wielkich tego św
                      > iata:
                      >(...)
                      >Ale czy te opinie wystarczą dla moralnych karłów? Śmiem wątpić. Dla nich nadal ważniejszy będzie członek, >a najlepiej członek PZPR niż wybitny mąż stanu, prawdziwy polski patriota.

No to czemu oni mu tego pomnika nie postawia u siebie - u nas moralnych karłów to jak perły przed wieprze. Poza tym jeszcze go pomalują ...szkoda by było
              • Gość: antypis Re: Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 13:51
                kurdeblaszka taki ten leszek maly, a wy modlicie sie do piwa? nowa religia czy co? jak tak to ja perle wole - lech to siki
                • prawdziwyradomianin Re: Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu 16.06.12, 13:55
                  LECH KACZYNSKI NAJWIEKSZY BYL I JEST
              • Gość: tug120 Re: Pomnik L.Kaczyńskiego niech stanie w Grójcu IP: *.180.232.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.12, 15:05
                porąbany jesteś ?
    • Gość: Lucjan Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 16:40
      Hochsztapler na piedestał, proszę bardzo, miejsce na Broadwayu na Wale, braciszek będzie miał jak znalazł.
      • Gość: hd1 Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 17:03
        Gościu składam na ciebie doniesienie do prokuratury. Dość już plucia na śp. Lecha Kaczyńskiego. Ubliżaliście mu kiedy żył, ubliżacie mu też po śmierci. Wasz Bronek złożył doniesienie za nazwanie go głupkiem, wiec hochsztapler wyczerpuje znamiona pomówienia.
        • Gość: Lucjan Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 18:37
          I jeszcze cmoknij mnie w pompę, Bronka tak samo lubię jak i twojego kunusa.
        • Gość: Lucjan Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.12, 18:38
          Wreszcie poznam twoją paskudną mordę.
        • Gość: Latawiec Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 18:39
          Lec, leć ...skoro wiesz co to są znamiona to napewno też wiesz jaka będzie rekcja prokuratury radomskiej, ale leć . Nadzieja matką głupich
          • Gość: Tezmieszkaniec Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.pa.nsw.optusnet.com.au 17.06.12, 03:20
            Do wladz miasta zostali wybrani sami ignoranci co nie licza sie z opiniami wiekszosci mieszkancow i do tego jeszcze glusi. To gdzie tu jest w ogole jakis sens. Nie ma, tak wiec my tez, jako mieszkancy mamy prawo sie ciagle sprzeciwiac postawieniu pomnika bez wzgledu na to czy decyzja podjeta czy nie. Decyzje podejmuja ludzie, ktorzy chca sie przypodobac jeden drugiemu i ta decyzja jest podwazana przez mieszkancow tego miasta. Jak mozna zauwazyc wiecej jest przeciw niz za a wiec brak komunikowania sie miedzy wladajacymi i mieszkancami powoduje nie smak i jak zwykle zamieszanie i dzielenie ludzi na dwie grupy. To jest dokladnie to co robi Kaczynski od lat w calej Polsce. To jest caly PIS. Co wy w tym czlowieku widzicie to naprawde nie mozna tego zrozumiec. Bo ja widze perfidie, klamstwo i oblude a jego Brat absolunitnie nie mial nic wspolnego z Radomiem. Niezrozumiale jest wiec postawienie tego pomnika w tym miescie. Tylko dla czyjegos widzimisie, zeby postawic na swoim , pokazac ,ze sie ma wladze ,przypodobac sie komus na moment (doslownie na moment) i z chamska premedytacja zrobic na zlosc wiekszosci mieszkancow czy to naprawde jest warto? To sie wlasnie okaze.
            • Gość: Copernik Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.12, 08:20
              Masz rację. To ignoranci, którzy ignorują wszelkich anonimowych śmieci, w szczególności wystawionych przez jedną partie. Piszących jest 2, 3 może 5 ciągle zmieniających pseudo. Gdyby tak nie było zebralibyście się w odpowiedniej liczbie, napisali petycję z uzasadnieniem i poszli na spotkanie do prezydenta. A tak zawsze POzostaniecie zwykłymi awanturnikami od ćpuna.
              • Gość: cichy pisowiec Wystarczy WAWEL.I koncz pan to fantazjowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 10:09
                Ciekawe ile razy delegacja z radomskiego PISU odbyła wycieczke(pielgrzymkę) do grobu WIELKIEGO LECHA???Teraz chcą aby Lech przybył do Radomia .Ciekawe kto bedzie robil za Mahometa a kto za Górę??
              • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 16:47
                Olo, używający teraz nicku Copernik, tak ja ty zmieniasz nicki to chyba nikt tu ci nie dorówna. Niestety masz pewną wadę...ale żeby o niej wiedzieć, musiałbyś sobie wszczepić kilka komórek mózgowych ...co ja mówię ...cały mózg.
                Przemilczę , fakt braku kultury , tego się nie da wszczepić. No i szkoda komentować twoją chrześcijańską miłość bliźniego ( przez ciebie zwanego " śmieciem") , jak wnioskuje, co do miłości to wzorujesz się na swoich idolach . Jaki pan , taki kram.
                • Gość: jitter Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 13:52
                  gościu daj sobie spokoj drukujesz GW
            • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 17.06.12, 11:00
              Najlepszy w dziejach wolnej polski minister sprawiedliwosci,prezydent z krwi i kosci,przypomnę jego zaslugi,gdyz paru oszolomów nie wie kto kim był

Lech Kaczyński urodził się 18 czerwca 1949 roku w Warszawie. Jest synem Jadwigi z domu Jasiewicz i Rajmunda Kaczyńskiego oraz bratem bliźniakiem Jarosława Kaczyńskiego, prezesa Prawa i Sprawiedliwości. Matka — filolog polski, przez kilka lat nauczycielka w warszawskich liceach, pracownik Instytutu Badań Literackich w czasie wojny była sanitariuszką w Szarych Szeregach. Ojciec — inżynier, pracownik Biura Projektów, wykładowca na Politechnice Warszawskiej był żołnierzem AK i uczestnikiem Powstania Warszawskiego.

Uczeń warszawskich liceów — im. Joachima Lelewela i XXXIX Liceum Ogólnokształcące im. Lotnictwa Polskiego na Bielanach. W 1967 roku rozpoczął studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Po obronie pracy magisterskiej, w 1971 roku, przeprowadził się do Sopotu, by podjąć pracę naukową w Zakładzie Prawa Pracy na Uniwersytecie Gdańskim. W 1980 roku obronił doktorat z prawa, a w 1990 roku — habilitację rozprawą pt. „Renta Socjalna”. W latach 1996-1997 był profesorem nadzwyczajnym Uniwersytetu Gdańskiego.

Od 1976 roku, odpowiadając na apel KOR-u, podjął akcję zbierania pieniędzy dla represjonowanych robotników, które za pośrednictwem mamy Jadwigi, przekazywał Janowi Józefowi Lipskiemu. W 1977 roku podjął współpracę z Biurem Interwencji Komitetu Obrony Robotników. Rok później związał się z Wolnymi Związkami Zawodowymi. Prowadził szkolenia i wykłady dla robotników z zakresu prawa pracy i historii. Pisywał w niezależnym „Robotniku Wybrzeża” oraz kolportował wśród robotników pisma: „Robotnik” i „Biuletyn Informacyjny KSS KOR”.

W Sierpniu’80 został doradcą gdańskiego Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w Stoczni Gdańskiej. Był autorem części zapisów porozumień sierpniowych, a także części statutów „Solidarności” dotyczących strajków, sekcji branżowych i układów zbiorowych. Był szefem Biura Interwencyjnego i kierownikiem Biura Analiz Bieżących Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego. 17 września 1980 roku poparł koncepcję Jana Olszewskiego, Jarosława Kaczyńskiego i Karola Modzelewskiego, by wszystkie nowo powstałe związki zjednoczyły się w jeden ogólnopolski związek „Solidarność”.

W 1981 roku był delegatem na I Zjazd Krajowy „Solidarności” i przewodniczącym XI Zespołu Komisji Zjazdowej ds. stosunków z PZPR. Od lipca 1981 — członek zarządu regionalnego gdańskiej NSZZ „Solidarność”.

W stanie wojennym za aktywność w ruchu solidarnościowym został internowany. W obozie internowania w Strzebielinku przebywał od grudnia 1981 roku do października 1982 roku. Po uwolnieniu powrócił do działalności związkowej i był członkiem podziemnych władz „Solidarności”.

We wrześniu 1988 roku brał udział w rozmowach opozycji z przedstawicielami władz w Magdalence pod Warszawą. Wszedł w skład powołanej przez Krajową Komisję Wykonawczą tzw. „szóstki”, czyli kierownictwa „Solidarności” do rozmów przy Okrągłym Stole. Od lutego do kwietnia 1989 roku uczestniczył w obradach okrągłego stołu w zespole do spraw pluralizmu związkowego. Od kwietnia do lipca 1989 roku członek tzw. „Komisji Porozumiewawczej” pomiędzy rządem a „Solidarnością”. Od kwietnia 1989 został członkiem Prezydium Krajowej Komisji Wykonawczej NSZZ „Solidarność”. W maju 1990 roku został I wiceprzewodniczącym NSZZ „Solidarność” (przy czym praktycznie kierował związkiem w czasie kampanii prezydenckiej Lecha Wałęsy i po jego wyborze na urząd prezydenta RP).

W wyborach parlamentarnych w czerwcu 1989 roku zdobył mandat senatora Ziemi Gdańskiej.

W okresie od 12 marca do 31 października 1991 roku pełnił funkcję ministra stanu ds. bezpieczeństwa w Kancelarii Prezydenta RP. Nadzorował prace Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Z pracy w Kancelarii Prezydenta RP odszedł po konflikcie z Lechem Wałęsą i szefem jego gabinetu Mieczysławem Wachowskim.

W wyborach parlamentarnych w 1991 roku zdobył mandat posła na Sejm I kadencji z listy Porozumienia Centrum.

Od początku działalności politycznej w wolnej Polsce postulował lustrację i dekomunizację w życiu publicznym.

14 lutego 1992 roku został wybrany na prezesa Najwyższej Izby Kontroli. Funkcje tę pełnił do 1995 roku. Jako prezes NIK w ogromnym stopniu wzmocnił zaufanie społeczne do tej instytucji i przeobraził NIK w skuteczny organ kontroli państwowej.

W latach 1995-97 — wiceprzewodniczący rady programowej Instytutu Spraw Publicznych.

W latach 1999-2000 — członek Komisji Kodyfikacyjnej przy ministrze pracy i polityki socjalnej.

12 czerwca 2000 roku został powołany przez premiera Jerzego Buzka na stanowisko ministra sprawiedliwości. Szybko stał się jednym z najbardziej popularnych członków rządu, drugim najpopularniejszym politykiem polskim po ówczesnym prezydencie Aleksandrze Kwaśniewskim. Jego działania, dążące do zerwania z obowiązującą w Polsce od lat liberalną polityką karną, spowodowały wzrost zaufania społecznego. Skutecznie walczył z przestępczością, korupcją i mafią.

W 2001 roku stanął na czele Komitetu Krajowego „Prawo i Sprawiedliwość”, nowej partii prawicowej, którą współtworzył wraz z Jarosławem Kaczyńskim. Uzyskał mandat posła na Sejm IV kadencji z okręgu gdańskiego. Pełnił funkcję przewodniczącego sejmowej Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej.

18 listopada 2002 roku znaczną przewagą wygrał w bezpośrednich wyborach na Prezydenta m st. Warszawy. Rządy w stolicy rozpoczął pod hasłami zlikwidowania układów korupcyjnych oraz przywrócenia ładu i porządku. Podjął skuteczne działania na rzecz poprawy bezpieczeństwa w mieście. 1 sierpnia 2004 roku w 60. rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego otworzył Muzeum Powstania Warszawskiego. Mandat Prezydenta Stolicy złożył w przeddzień objęcia urzędu Prezydenta RP.

23 października 2005 roku, wygrał wybory prezydenckie, pokonując swojego kontrkandydata Donalda Tuska w drugiej turze.
              • Gość: Lucjan Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.12, 16:35
                Frajerze pisowski, gdzie afera Telegraf, gdzie kupowanie nieruchomości od siebie dla siebie, gdzie amnestia dla kolesia zięcia poza wszelkimi procedurami i.t.d.
                • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 16:56
                  Brawo Lucuś...prawdziwyradomianin cierpi na " amnezję wybiórczą" :)
                  A tu coś o tatusiu " słońca Sopotu"
                  pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczy%C5%84ski
                  • makowiec.xv Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 17.06.12, 21:24
                    Bardzo dobre przypomnienie sylwetki ojca Kaczyńskiego, lata 50-te wyjazdy zagraniczne, podobnie jak panna Mackiewiczówna (z męża Kaczyńska) w latach 60-tych stypendystka we Francji. Jak wiadomo w latach 50-tych i 60-tych grupy Schengen nie było no ale wszyscy mieli paszporty w szufladzie, szkoda, że nie swojej. Jak widać Kaczyńscy, Mackiewiczowie mieli dostęp do właściwych szuflad. Biogram p.Rajmunda (potomek carskiego oficera, pamiętacie dziadka z Wermachtu?) wyjaśnia zapatrywania socjalistyczne synów, Lech, o czym zapomniał biograf Lecha Kaczyńskiego z tego forum wspomnieć, był doktorem socjalistycznego prawa pracy - później wykorzystano jego fachowość w tym zakresie podczas Sierpnia '80. I właśnie socjalizm, w wydaniu PRLu, łączy byłych członków PZPR dzisiaj wyznawców Braci Kaczyńskich i PiSowców. Łączy ich przeszłość bo o przyszłości nie myślą.
    • Gość: Anna_PIS Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.algo.radman.pl 17.06.12, 16:26
      Tylko Pan JAN TOMASZEWSKI z PIS powinien być naszym trenerem.
      • Gość: Padok Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 16:57
        Szczególnie ciebie Anno powinien tresować
    • makowiec.xv A gdzie stanie pomnik Józefa Grzecznarowskiego? 17.06.12, 21:43
      Pomnik Lecha Kaczyńskiego ma swoje miejsce, ale czy prywatni inicjatorzy projektu są właścicielami gruntu, na którym chcą usadowić pomnik? Właścicielem gruntu zapewne jest miasto i PiS lub pan Suski chyba powinni kupić działkę, oczywiście w przetargu.
      Miasto powinno zaangażować się chyba tylko w pomnik Józefa Grzecznarowskiego, wielkiego budowniczego Radomia.
      Żaden prezydent ani naczelnik Rzeczypospolitej w Radomiu nie ma pomnika. I niech tak zostanie. A Grzecznarowskiemu sie nalezy.
    • Gość: wielolatek Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.12, 22:07
      A ja pamiętam, że przed "Kopernikiem" kiedyś była fontanna (wtedy było to I Liceum Ogólnokształcące).
      W tej fontannie utopił się po pijaku jakiś facet. Dlatego fontannę zlikwidowano.
      A może pomnik postawić temu pijaczkowi, który poniósł śmierć w tym miejscu ?
      • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 18.06.12, 06:28
        PO ma kompleksy ...poczytajcie katolickie c...jak o was mówi PALIKOT ..

Lech Kaczyński
        Data i miejsce
        urodzenia: 1949-06-18, Warszawa
        Stan cywilny: żonaty
        Wykształcenie: wyższe
        Lech Kaczyński
        - Urodził się w 1949 r. w Warszawie. Studiował prawo na Uniwersytecie Warszawskim. W 1971 roku przeprowadził się do Sopotu, by podjąć pracę naukową na Uniwersytecie Gdańskim. W 1980 roku obronił doktorat z prawa pracy, a w 1990 r. – habilitację.
        - W 1977 roku podjął współpracę z Biurem Interwencji Komitetu Obrony Robotników. Rok później związał się z Wolnymi Związkami Zawodowymi. W Sierpniu ‘80 został doradcą gdańskiego Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego. Był delegatem na I Krajowy Zjazd „Solidarności”. Internowany w stanie wojennym. Po uwolnieniu powrócił do działalności związkowej. Był członkiem podziemnych władz „Solidarności”.
        - W 988 r. został członkiem Komitetu Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie. Brał udział w obradach okrągłego stołu w zespole do spraw pluralizmu związkowego. W 1990 r. został I wiceprzewodniczącym Związku. Współkierował „Solidarnością”. W wyborach czerwcowych 1989 r. wybrany na senatora, a dwa lata później na posła z listy Porozumienia Obywatelskiego Centrum. W 1991 roku został ministrem stanu w Kancelarii Prezydenta RP. W roku 1992 wybrany prezesem Najwyższej Izby Kontroli (NIK). Funkcję tę piastował do 1995 roku.
        - W czerwcu 2000 roku Lech Kaczyński został ministrem sprawiedliwości w gabinecie Jerzego Buzka.
        - W kwietniu 2001 r. stanął na czele Komitetu Krajowego „Prawo i Sprawiedliwość”. Na wiosnę 2001 roku wybrany prezesem PiS. Po wrześniowych wyborach wraca do Sejmu. Jesienią 2002 r. znaczną przewagą wygrywa wybory na prezydenta Warszawy. Rządy w stolicy rozpoczął pod hasłami zlikwidowania układów korupcyjnych - tzw. „układu warszawskiego” oraz przywrócenia ładu i porządku. W marcu 2005 roku oficjalnie ogłosił zamiar kandydowania w wyborach prezydenckich.
        - 23 października został Prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej. Urząd objął w dniu 23 grudnia 2005 składając przysięgę przed Zgromadzeniem Narodowym.
        - Żona Lecha Kaczyńskiego - Maria - była z zawodu ekonomistką. Córka Marta ma męża Marcina i obydwoje są aplikantami adwokackimi. Prezydent Lech Kaczyński miał dwie wnuczki: Ewę i Martynę.
        - Para prezydencka zginęła tragicznie 10 kwietnia 2010 roku w katastrofie samolotu pod Smoleńskiem. Lecieli na obchody rocznicy mordu w Katyniu.
        • Gość: Moro Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 07:18
          Jeśli to prywatna inicjatywa to zamiast oszpecania miasta może by pomyśleć o stosownym pomniczku na cmentarzu np.na Limanowskiego ?
          • Gość: radom pomnik dla Grzecznarowskiego !!! IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 08:57
            ten pomnik to ma byc przyszła mekka pisu, zaczatek do budowania czwartej republiki, i o to tu chodzi, a przy okazji do falszowania historii przez tworzenie mitow i legend o kaczorze, czego on dla polski nie zrobil. a zrobil, zasluzyl sie, rzeczywiscie, wielkim G.
            na identycznym gruncie powstawaly religie swiata, w tym sekty, ktorych fundamentem w 99,9 % byly wierzenia, legendy, mity, opowiastki, zabobony itp. ktore w faktografii miejsca nigdy nie mialy.

radom sprawia wrazenie idealnego do tego celu miejsca. ludzie mlodzi, wyksztalceni, nowoczesni, inaczej patrzacy na swiat stale wyjezdzaja. rownowaga pomiedzy starcami, ktorzy od pokolen daja sie manipulowac, a mlodym pokoleniem zostala zaburzona, a to wlasciwy klimat dla takich partii jak pis. niezbedne narzedzie, tzn. wladze juz posiadaja i tu nalezy zastanowic sie, kto tak naprawde radomiem rzadzi ? czy jest to:
            prezydent ?
            cham z grojca: fryzjer vel wasik ?
            radomski putin tj. falek ?, ktory ciagle przy korycie, najpierw zamykal szkoly techniczne, teraz chce je otwierac, ale zamykajac ogolniaki,
            pani kwietniowa ? (ktora nawet nie potrafila zebrac minimalnej liczby glosow "wiernych"),
            czlowiek z psl-u ?, spec od zamiatania ulic i porzadku. czy ten pan jeszcze zyje, bo jakos nie widac, w kazdym razie role klawisza (przyscisku) do glosowania wypelnia znakomicie :)

moznaby jeszcze dlugo nt. radomskiej patologii pisac.
            dla pocieszenia, kazdy pomnik mozna przeniesc, zburzyc itd.
            komitet ds. przeniesienia, zburzenia pomniku tez mozna stworzyc. nawet bedzie to tansza inicjatywa ....

zal tylko, ze ludziom, ktorzy w historii radomia zapisali sie zlotymi zgloskami, dzieki ktorym miasto rozwijalo sie, kwitlo, rozbudowywalo, pomnik po dzis dzien nie doczekali sie vide JÓZEF GRZECZNAROWSKI (dla tych ktorzy nie slyszeli odsylam do lektury)

• Gość: Emski Re: pomnik dla Grzecznarowskiego !!! IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 09:25
              Mądre i prawdziwe słowa -popieram .Ta wypowiedź zawiera kwintesencje radomskiej sytuacji .Szkoda tylko że tego typu myślenie i ocena sytuacji zanika w tym mieście i ginie w morzu ciemnoty i zawiści .
            • ar.co Re: pomnik dla Grzecznarowskiego !!! 18.06.12, 10:11
              Drugiemu Kaczyńskiemu na prawdziwy grób Lecha (w Krakowie, niestety) jeździć się nie chce, to stara się o namiastkę w Radomiu, zawsze to 200 km bliżej niż Kraków.
              • Gość: jitter Re: pomnik dla Grzecznarowskiego !!! IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 13:51
                co ty frajerze za bzdury piszesz
            • Gość: Mieszkaniec Re: pomnik dla Grzecznarowskiego !!! IP: 218.24.171.* 18.06.12, 13:26
              > zal tylko, ze ludziom, ktorzy w historii radomia zapisali sie zlotymi zgloskami
              > , dzieki ktorym miasto rozwijalo sie, kwitlo, rozbudowywalo, pomnik po dzis dzi
              > en nie doczekali sie vide JÓZEF GRZECZNAROWSKI (dla tych ktorzy nie slyszeli od
              > sylam do lektury)

Grzecznarowski mail to szczescie ze nie musial splacac dlugow ktorych narobil. Fakt pieniadze nie zostaly "przejedzone", ale bylo to dzialanie na zasadzie "robmy potem sie zobaczy", to akorat nie jest cecha dobrego gospodarza. Grzecznarowski obrosl mitem dobrego gospodarza, tak jak Lech Kaczynski dobrego prezydenta, ot kazdy widzi to co chce zobaczyc.

> (dla tych ktorzy nie slyszeli odsylam do lektury)
              Ja tez.
              • Gość: jitter Re: pomnik dla Grzecznarowskiego !!! IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 13:48
                Graecznarowski to kontrowersyjna postać. Dobry spolecznik i społdzielca beznadziejny prezydent. A madrale najpierw niech coś innego przeczytają niż to GóWno
    • wemur Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 18.06.12, 09:57
      Wydaje mi się, że PiS stawiając popiersie Chopina ( czy muzyk to mniejszy Polak od prezydenta?) vis a vis "kiblozamku w stylu neokosztowniaka" ma już znakomitą lokalizację.
      Po co to zmieniac? Chyba w ten sposób dostatecznie go uhonorują?
      • Gość: wawelski Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.pilicka.pl 18.06.12, 11:22
        Nie jesteśmy osamotnieni. W Wołominie mają identyczny problem ze swoimi "politykami".
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11955803,Pomnik_Lecha_Kaczynskiego_stanie_wsrod_grobow_z_1920.html?lokale=radom
        • Gość: jitter Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 13:46
          problem to ty masz sam ze sobą
    • Gość: ders Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.wsd.pl 18.06.12, 11:50
      skandal. nieudaczny prezydent, zakompleksiony facet, z którego agresywna pisowska propaganda robi bohatera i męczennika. Dość już było obciachu z pochówkiem na Wawelu. niech pis utworzy sobie partyjny skansen i tam umieszcza takie pomniki.
      • Gość: jitter Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.12, 13:38
        No dobra namądrzyleś sie a poza tum jesteś idiotą. Weż się walkoniu za naukę bo wiedzy ci trzeba.
        • Gość: 07 zgłoś się Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.31.1.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.12, 13:55
          Cześć Olo vel dwadzieścia innych nicków. Wiesz....nie stęskniliśmy się za tobą.
          • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 18.06.12, 14:19
            prawda jest taka PO w radomiu prawie nie istnieje,wie ze tutaj w zagłębiu wolnosciowym nigdy nie wygra,nikt z nami warcholami nie bedzie cudował ,taka jest prawda,i boli bardzo,pomnik będzie naszego JEZU LECHU UFAM TOBIE
            • zibislon Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 18.06.12, 22:08
              Radom jest ostoją socjalizmu i czerwonych włodarzy Naszego miasta wystarczy zobaczyć na życiorysy niby rodowitych radomiaków i ich pochodzenie, likwidacja przemysłu w takim mieście to zbrodnia ! ale cóż pokolenie 1976 wymiera !!!
          • Gość: u6437 Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.rivalhost.com 18.06.12, 14:20
            A ty kim jestes POlityczny POmiocie? Sprzedaliscie smiecie swoich rodakow a teraz wasz cpun PaliGlup pisze na Polakow donosy do ambasady ZSRR. Jak byliscie scierwa tak juz na wieki POzostaniecie sprzedawczyki jedne.
      • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 18.06.12, 14:30
        kazdy myslal zalatwimy Prezydenta i pójdzie w zapomnienie ,a tu szok coraz więcej Polaków tych prawdziwych wierzy ze rosjanie z premedytacją to zrobili,PO ma kompleks ,bo kim jest tusk,no kim.tylko agencji ratongowe tupnieli a on musial wprowadzic 72 lata,strach przed utratą wladzy,gdyz boi ze podzieli los tymoszenki
        • Gość: PWn GORĄCY APEL! IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.12, 13:11
          Narodku, przestań wreszcie dawać się manipulować przez media typu wyborcza czy tvn i zacznij robić użytek z własnego rozumu, jeżeli coś takiego posiadasz.
          • Gość: zachrystian z pisu Gorący APEL! Wyburzyc I LO! Plac za mały!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 10:38
            Jak osoba bardzo popierajaca wszelka dzialalnosc pana posla z Grojca szczególnie na terenia NASZEGO MIAST Radomia. ZGłASZAM PROPOZYCJE DO PREZYDENTA MIASTA z pisu ABY PLAC POD PRZYSZŁA LOKALIZACJE ZOSTAL DO TEGO STOSOWNIE PRZYGOTOWANY POPRZEZ BYBURZENIE I LO I ZLOKALIZOWANIE W TYM MIEJSCU nie pomnicza za 300 ooozł lecz PANTEON .
    • abbell Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 22.06.12, 14:06
      Biedny ten Lechu. On nie winien, że są takie głupie ludzie. I niech się przyzna ten, co taki głupi i wydumał "mądry" pomysł z pomnikiem.
    • anamaria12 Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 23.06.12, 05:47
      A ja chciałabym się dowiedzieć ,co takiego p. Kaczyński zrobił dla nas Polaków,aby mu pomnik stawiać? Brat + Dziwisz wepchnęli p.Kaczyńskiego na Wawel i jakoś na zdrowie im to nie wyszło. Dzisiaj nawet już prominentni politycy PiS- u mówią,że to był błąd. Stara jestem i pamiętam jak za komuny też na siłę stawiano pomniki różnym "Wielkim". I cóż się stało z tymi pomnikami ?
      • Gość: ciotka skleroza Drugi pomnik Kaczyńskiego stanie w Grójcu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 10:14
        A to o To chodzi.Ciekawe co na to miejscowe wladze???? Podobno nie chca sluchać pisu??
        • Gość: Rozmodlony Re: Drugi pomnik Kaczyńskiego stanie w Grójcu?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.12, 08:56
          Podobno w Grójcu stanie pomnik ale pod nazwą "Hołd Suski" :)
    • Gość: Bromba Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.12, 16:05
      Pomnik Kaczyńskiego w Radomiu to będzie taka sama żenada, jak tupolew w Kałkowie.
      • prawdziwyradomianin Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 25.06.12, 16:42
        LECHU JESTES BOŻE SWIĘTY.
        • Gość: śr_Olo Kartofel na badania do Krychnowic! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.12, 18:17
          Dlaczego ta kłótliwa niedorajda tak nie męczy :)
        • Gość: jeny Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: 213.17.242.* 25.06.12, 20:51
          Oszuści....!!! a pomnik Kaczyńskiego to beznadziejny pomysł!!!

• Gość: PIZ KALKOW Monument Kalkow IP: *.vfserver.com 25.06.12, 22:54
            Zbudujmy tak piękny i monumentalny jak ten w Kalkowie
            kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,12002813,Odslonieto_10_metrowego_tupolewa_z_betonu___To_wspolny.html
            • Gość: M.....k Re: Monument Kalkow IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.12, 23:07
              Mój przodek miał dużo większe zasługi dla Radomia w porównaniu z Kaczyńskim i nikt nie chce postawić mu pomnika.W zasadzie nie można pisać o porównaniu.Kaczyński nie wniósł nic i niczym nie zasłużył się poza obiecankami.
              • Gość: Rozmodlony Re: Monument Kalkow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.12, 00:05
                Podobno był świetnym bramkarzem :)
    • mojatuba Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 25.06.12, 23:18
      No a kto to ten Kaczyński? Z TYCH Kaczyńskich czy z tych? Bo jak z tych, to faktycznie kompromitacja i wstyd. I Twoja racja jest
      • Gość: BOB Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 08:18
        Ale to jest żart, prawda? Taki proma aprilis w czerwcu? Nie straszcie mnie już więcej....
        • wemur Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 26.06.12, 10:41
          Gość portalu: BOB napisał(a):

> Ale to jest żart, prawda? Taki proma aprilis w czerwcu? Nie straszcie mnie już
          > więcej....

Czemu zaraz żart.
          Pomnik trzeba nawet zrobić od razu w dwóch egzemplarzach. Ten drugi dostawi się w odpowiednim momencie i będzie taniej. I Chopinowi w Parku Kościuszki to towarzystwo będzie chyba odpowiadało - miejsce przed kiblozamkiem to profanacja a tak to będzie zaszczyt...
          Trudniej będzie na Wawelu.
          • Gość: lemur Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? IP: *.radom.vectranet.pl 26.06.12, 11:11
            wemur darmozjadzie weż się za coś pożytecznego bo psujesz powietrze
            • wemur Re: Pomnik Lecha Kaczyńskiego stanie przed I LO ? 27.06.12, 22:13
              lemur, ćwoku - a jak nazwać twoje wypociny :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka