Dodaj do ulubionych

Dla Gazety

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 05.07.04, 22:03
gazety trzeba kupować koscielne w kościele od dzieci ze szkół podstawowych
czyli ministrantów bo nimi sie ksieża posługują szkoda ze markety będą
zamknię bo ja pracuje w zakładzie krawieckim Świat Kobiet przez 6 dni w
tygodniu po 10 godzin to kiedy mam zrobic zakupy na cały tydzień może by tak
wziąśc sie za właścicieli prywatnych zakładów jak oni wykorzystuja ludzi za
marne grosze i to płacone w paru ratach ja dopiero wzięłam 200 zł za maj i to
sie pyta na co mi pieniądze.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziuta Re: Dla Gazety IP: *.udn.pl 05.07.04, 22:20
      Skoro masz 200zł za maj to co ciebie obchodzą supermarkety. Wypowiadaj się
      rzeczowo. sprawa dotyczy tych nowobogackich chamów, którzy cały tydzień grabią
      kasę a w niedzielę walą do tych wózków setki niepotrzebnych pierdół i są tacy
      szczęśliwi. Potem MCDonald i ekstaza. Bardzo dobra decyzja, szkoda że nie
      zakazali handlu przez całą niedzielę.
      • Gość: vault Re: Dla Gazety IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 22:53
        Ziuta idz spac, nikt ci nie każe tam łazic.
        Wypowiadaj się rzeczowo.
        Sklepy dla ludzi czy ludzie dla sklepow?
        • Gość: ziuta Front Wyzwolenia Kasjerek i Sprzedawczyń IP: *.udn.pl 06.07.04, 00:39
          Niedziela dla ludzi. Każdy ma prawo do jednego chociaż dnia odpoczynku. A są
          tacy co i soboty mają wolne.
      • Gość: jkgh Re: Dla Gazety IP: *.rwt.pl 06.07.04, 08:39
        Zazdrośc ci mózg przepaliła......
      • Gość: Baryla Re: Dla Gazety IP: 80.249.4.* 06.07.04, 09:40
        To może zakazać handlu w ogóle, przez cały tydzień???? Kiedyś nie było sklepów
        i ludzie też jakoś sobie radzili, coś sobie można upolować, wyhodować, jakieś
        korzonki i na mszę można lecieć. Co za kretyński pomysł. Dlaczego jakiś pryk
        radny ma mi kreować życie rodzinne na swoją modłę. Ja robię zakupu kiedy mam
        na to czas, a rodziną nie zajmuję się tylko w niedzielę w godzinach
        popołudniowych, tylko przez cały tydzień. I uspokajanie sumienia tym, że spedzi
        się cudowne popołudnie z dziećmi i tym samym zapewni im wspaniałe wychowanie to
        hipokryzja do jakiej nasi lokalni politycy nas już chyba przyzwyczaili.
      • Gość: Kudlacz Re: Dla Gazety IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 06.07.04, 13:24
        Ziuta! Ty jakas nawiedziona jestes! Sa ludzie ktorzy zapieprzaja przez caly tydzien i w sobote i
        w niedziele tez! I kto ma mi zabraniac zakupow wieczorem po przepracowanym tygodniu? Dla
        Ciebie (zapewnie grzejacej dupe w domowym zaciszu to norma), dla urzednikow ktorzy to
        uchwalili tez nie problem bo prace koncza o 15.30.
        Przemysl to slonko a potem krzycz o ludziach ktorzy wywoza zakupy na caly tydzien do domu,
        bo codziennie nie moga rozkoszowac sie tak cudownym zajeciem!
        • Gość: macho Re: Dla Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:02
          A na h...j im tyle kasiory! Ta mamona przysłonila wam już ślepia. Wyluzuj
          trochę. Daj sobie upust. jedź z rodziną poodpoczywać a nie gonisz calymi
          tygodniami za kasiorą. Później dziwisz się że twoje dziecko pali marychę, córka
          się piep...rzy, syn oddaje modnym teraz rozrywką (panom z dworca Centralnego),
          żona kupuluje z listonoszem a ty dalej zapier...lasz za mamoną. Sa tacy co tak
          lubią, ja nie! Popieram ZIUTĘ!!!
    • Gość: Krzysztof Siek Re: Dla Gazety IP: *.zakrzew.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 07:38
      Radom został sklasyfikowany na 59 miejscu pośród 62 miast biorąc pod uwagę
      wszystkie aspekty życia; bezrobocie prawie 30 % czyli ponad 2 razy więcej niż w
      porównywalnych miastach. Dzięki tak kretyńskim decyzjom jak ta zakazująca
      handlu w niedziele bezrobocie jeszcze wzrośnie , a nasze miejsce w rankingu
      spadnie gdzieś w okolice 720. Tej uchwały nie wolno wprowadzić w życie.
      • Gość: citizen Re: Dla Gazety IP: 213.199.199.* 06.07.04, 08:02
        Prawo do odpoczynku pracowników powinno się egzekwować istniejącymi
        instrumentami. Powinna prawidłowo działać PIP, Policja, PIS - częste i
        drobiazgowe kontrole zmusiłyby supermarkety do respektowania praw pracowniczych
        i konsumenckich. Wprowadzanie zakazów handlu nic nie da. Spowoduje tylko
        zamieszanie. Ci co chodzili do supermarketu zamiast do kościoła i tak nie pójdą
        do kościoła. Oni pojadą sobie np. do Janek. Natomiast jeśli nie można handlować
        w niedzielę to będzie potrzeba mniej sprzedawców i kilku wyleci na bruk.
        • Gość: deri Re: Dla Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:03
          Nie wymieniaj skorumpowanych urzędników bo oni nic nie wskórają.
      • Gość: irka Re: Dla Gazety IP: *.udn.pl 06.07.04, 09:47
        Dla badylarzy z zakrzewa to była jedyna rozrywka i wy chcecie ich pozbawić tej
        kultury wielkomiejskiej?
    • Gość: sm Pani Kosman stosuje szantaz emocjonalny ! IP: *.stat.gov.pl 06.07.04, 08:24
      Straszy zwolnieniami, pokazujac ze to wina radnych, a w miescie takim jak Radom,
      to jest nie fair. Kazdy pracownik ma prawo do weekendowego wypoczynku, ale nie w
      supermarketach. Wlasciciele sklepikow czy kioskow nie beda narzekac az tak
      bardzo, gdyz glownie uderzy to w supermarkety.
      • Gość: sm ...jeszcze jedno. IP: *.stat.gov.pl 06.07.04, 08:26
        A powolywanie sie na niezmiennosc warunkow ekonomicznych jest po prostu
        smieszne, bo przez ten czas przeciez dziesiec razy zdazyly sie pozmieniac
        przepisy podatkowe i rozne inne i jakos nikt sie nie stawial. A sygnal dla
        inwestorow jest nastepujacy: jak masz zamiar zatrudniac murzynow do pracy na
        okraglo, to inwestuj w Nigerii.
    • Gość: rool Re: Dla Gazety IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 08:44
      Naszym miastem żądzą wariaci, aż wstyd przed całym krajem. To na zakupy
      będziemy jeździć do Przysuchy, Kozienic albo do Janek
      • Gość: graham Re: Dla Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:07
        A dlaczego tam? Nie ma u ciebie polskich sklepów? Czy przyzwyczaiłeś się już do
        odlotowych rzeczy z Adlera, w które wstydziłbym się ubrać pracowników
        sezonowych? A może jednorazowe wierła za 1 zł? Chłop zawsze będzie chłopem.
        Poprzez marker zobaczył trochę "wielkiego" świata i teraz żal mu powrotu do
        korzeni?
    • Gość: zuzia Re: Dla Gazety IP: *.client.comcast.net 06.07.04, 09:31
      kolejna kretynska decyzja nie pierwsza i jak sadze nie ostatnia.Czy ci
      zacofancy zajmujac sie takimi idiotyzmami chca uzasadnic swoje wysokie pensje?
      Niech sie zajma czyms konstruktywnym a nie biciem piany i ustanowianiem jakis
      sredniowiecznych decyzji.Dziwne,bo w Polsce kopjuje sie Ameryke "zywcem" a w
      Ameryce sklepy sa czynne niemal 24/7.I co wy na to panwie radni?
      • Gość: matematyk Re: Dla Gazety IP: *.udn.pl 06.07.04, 09:53
        24 podzielić przez 7 to tylko trochę ponad 3 czyli tyle co u nas.
    • Gość: zuzia Re: Dla Gazety IP: *.client.comcast.net 06.07.04, 10:15
      Hej ty lotny umysle matematyku! 7/24 tak sie mowi w ameryce moronie 24 godziny
      7 dni w tygodniu
      • Gość: wierzaca Re: Dla Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:12
        Zuziu, zabraklo ci poczucia humoru, to byl zart i to przedni, na temat
        umiejetnosci jezykowych i zdolnosci przyswajania nowinek z Ameryki.
        Wczoraj weszlo do mojego biura dwoch mlodych bandytow i ukradli mi telefony
        sluzbowe.Zastanawiam sie czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji. Rodzice nie
        maja pracy, oni chodza samopas, sa latwym lupem dla wszelkiego zla, bo to zlo
        pozwala im miec wlasne pieniadze, Boze zlituj sie nad nami, podsun im (radnym)
        we snie jakies madrzejsze decyzje! Ja naprawde chce mieszkac w tym miescie.
        Oprocz Pana Boga juz nie licze na nikogo. Wierzaca
    • Gość: heya Re: Dla Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:09
      Rzecznik prasowy Ahold Polska nawet słowem nie wspomina ile miejsc pracy
      straciło rodzimych kupców przez niekontrolowane otwieranie marketów. Wyliczenia
      ekspertów są nieubłagalne: 1 miejsce pracy utworzone przez market=utracie 4
      miejsc pracy rodzimego rynku pracy. To są fakty!!! Szkoda, że Gazeta w
      swojej "otwartości" na wszystko co niepolskie nie sięgnie do danych np w PUPie.
      W jakim okresie bezrobocie w Radomiu sięgnęło dzisiejszych rozmiarów?
      Największy skok zanotowano w 1997/98 czyli na przełomie rozwinięcia skrzydeł
      przez 3 największe marketyv w mieście. I na koniec pytanie zasadnicze: jakie
      korzyści z marketów ma samo miasto oprócz funkcji rozrywkowo-kulturalnej dla
      ciemnogrodzian?
      • Gość: yordan Re: Dla Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:30
        Drogi (a) heya! Pierwszy hipermarket M1 zaczal dzialac w grudniu 1998r. a wiec
        rok pózniej. W 1996 r. powstala Billa. Nawet jezeli jakis sklepik upadl ( Na
        moim osiedli raczej przybylo - Idalin)to wielkie sklepy zatrudnily
        kilkadziesiat razy wiecej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka