Dodaj do ulubionych

Jogurcik lepszy od mleczka

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.08.04, 22:40
w latach 50, 60, każde dziecko dostawało w szkole szklanke mleka nikt sie
rodziców nie pytał ani rodzice niedopłacali kazde dziecko pod opieką
nauczyciela-wychowawcy musiało wypic szklanke mleka.
Obserwuj wątek
    • Gość: isiak mleko... blee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:02
      jak chodziłam do podstawówki (lata 80-te) też nas katowali gorącym mlekiem, a
      ja nienawidze mleka, wypijałam bo mi nauczycielka kazała a potem biegłam fo
      łazienki zwymiotować.
      • b4rtek Re: Nareszcie! Społeczeństwo czekało na taki gest! 26.08.04, 12:19
        To piękne... jak się władze troszczą o nasze pociechy. Ile trudu wkładają w to
        aby najpierw w pocie czół setek urzędników wydrzeć rodzicom poprzez podatki
        pieniądze, potem na szczeblu ministerialnym decydować o zkanalizowaniu tych
        środków, przekazywać je do regionów, gdzie kolejni (tak potrzebni) buirokraci
        mogli ocenić potrzeby każdego z osobna dziecka, i wreszcei przelać je w postaci
        250ml mleka do szlanek trzymanych przez biedne dziadki, których rodzice w domach
        próbują zagłodzić na śmierć! Serce roście - idzie ku lepszemu!
    • Gość: Pello Re: Jogurcik lepszy od mleczka IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.08.04, 13:09
      "Na środowej naradzie dyrektorów radomskich szkół, zwołanej przez Wydział
      Edukacji, był przedstawiciel Zakładu Mleczarskiego Figand. Firma jest bardzo
      zainteresowana dostawami do szkół. Problem w tym, że mogą dostarczać jedynie
      mleko. - Nie możemy zaoferować żadnych kartoników czy jogurtów - mówi Leszek
      Figarski, właściciel Figanda. "

..aaa przepraszam, jaki to problem? Nie ma innych dostawców ? Np. Leclerc? :)
      • Gość: cynik Re: Jogurcik lepszy od mleczka IP: 80.249.4.* 26.08.04, 13:49
        mleko jest niezdrowe i po co truc biedne dzieci?
    • Gość: KLH Re: Jogurcik lepszy od mleczka IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.08.04, 21:17
      Rodzice mają dopłacić 3,96zł miesięcznie.Litr mleka w supermarkecie kosztuje
      ok. 1zł.Policzmy:mogę za tą sumę kupić 4 litry mleka,czyli
      16szklanek.Przeciętnie dziecko jest w szkole ok.20 dni w miesiącu,a czasami
      krócej.4 szklanki za darmo i o co tyle szumu.Czy chodzi o dobro dzieci??????????
      • Gość: Marian Re: Jogurcik lepszy od mleczka IP: *.udn.pl 26.08.04, 21:29
        Litr mleka w super... kosztuje od 1,60. Gdzie jest takie tanie mleko i co ono
        jest warte, oczywiście odżywczo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka