Gość: xxx IP: 80.249.0.* 28.06.05, 08:23 Kolejna bezpłodna "gadka szmatka". Od 50 lat tylko sie mówi o odnowie starówki. Teraz na jej grzbiecie chcą sie wypromować : Banan i Generał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oksza Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:33 I jeszcze dobrze na tym zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Porozmawiajmy o starówce 28.06.05, 11:34 Tyle ze po raz pierwszy od 50 lat na Starowce cos zaczyna sie dziac. Vide Rwanska, nowe kamienice w kwartale Grodzka/Mala/Walowa, nowe i remontowane kamienice na Rwanskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Porozmawiajmy o starówce 28.06.05, 11:39 Radomska "starówka", bueheheheheh-----większego obciachu jeszcze nie widziałem.Wstyd na maxa!!!!! pozdrawiam ,ale to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
jdk [OFF TOPIC] 28.06.05, 11:42 [do gladiatorka - Poza tematem: Chyba znow pomyliles fora. Nie zauwazyles, ze nikt nie ma ochoty wdawac sie z Toba w dziecinne pyskowki - bo przesada byloby nazwac to dyskusja czy rozmowa? Spadaj do siebie!] Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: [OFF TOPIC] 28.06.05, 11:51 Nie mam zamiaru z nikim dyskutowac. Występuhje w roli komentatora--roztoczyłem duchową opiekę nad Radomiem. Mógłbym się bardziej wyżywać, jak cio niektórzy z Waszej kliki na forum kieleckim, ale nie chce sie do tego poziomu znizać. Pozdrawiam, ale sam kiedys przyznałeś ,że tzw."starówka" w Radomiu to kiła, więc nie rozumiem Twojego oburzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: [OFF TOPIC] 28.06.05, 11:59 I jeszcze smiesz bezczelnie klamac??? Powtarzam: spadaj! "Duchowa opieka"... Usmiac sie mozna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u -2 A radni nie byli, bo nie ma po co.O ! IP: *.udn.pl 01.07.05, 18:15 Nie było ani jednego radnego.Ale regularnie chodzą do kasy po kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrucha Re: A radni nie byli, bo nie ma po co.O ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 18:25 Nie kłam bo był Fałek, Sońta i Rejczak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: A radni nie byli, bo nie ma po co.O ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 18:51 obecny był p. Prezydent A. Banasiewicz i radny Fogiel Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: [OFF TOPIC] 01.07.05, 19:12 jdk napisał: > I jeszcze smiesz bezczelnie klamac??? > > Powtarzam: spadaj! > > "Duchowa opieka"... Usmiac sie mozna.. > A co mi zrobisz jak mnie złapiesz? :))) Buziaczki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 11:46 I o czym ma być ta rozmowa? Kolejne inwektywy pod adresem radnych i prezydenciunia? A komu to potrzebne? Koń jaki jest każdy widzi. A na prezentacji koncepcji rewitalizacji nie byłem, bo chyba tajna była, więc nie wiem co tam wymyśliły nasze najświatlejsze mózgi z MPU. Dotychczas żadnych publikacji projektów nie widziałem ani w internecie, ani w innych mediach (chyba parę jakichś małych zdjęć było w GW - ale jakoś nie trafiłem). Publikowany tekst programu rewitalizacji nie zawiera ilustracji koncepcji architektonicznych, które muszą być realizowane, o ile właściciel ma dostać wsparcie ze strony programu. Sytuacja jest taka, że jak rewitalizacja się skończy, to my Społeczeństwo Obywatelskie będziemy mogli "podziwiać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.07.05, 12:26 powyzsza prezentacja przygotowana została i zaprezentowana przez Spółkę Rewitalizacja, zawarte w niej rozwiazania konretnych budynkow sa dostępne w siedzibie Spółki, można było się z nimi zapoznać na publicznej prezentacji w NOT, mozna było też je skomentowac i wnieść swoje uwagi (ci którzy chcieli), Spółka nie posiada możliwości prezentacji powyższych wizualizacji w internecie, powyższe wizualizacje nie wchodzą w skład programu rewitalizacji ponieważ one stale powstają, na powyższej prezentacji udział wzieli p. Prezydent Andrzej Bansiewicz i radny Mariusz Fogiel, Z poważaniem Rewitalizacja Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 14:22 Dzięki za informację po fakcie. -To klasyczna polityka radomskich wszystkonajlepiejwiedzących urzędasów. A gdzie ogłoszono o terminie prezentacji? -Na tablicy ogłoszeń spółki Rewitalizacja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny Re: Porozmawiajmy o starówce IP: 193.111.166.* 04.07.05, 15:14 Pisala kilka dni wczesniej chocby Gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoda Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 13:20 O.K. Może i pisała -nie wiem, nie prenumeruję. Tak, czy owak - program rewitalizacji i wszystkie projekty realizujące go, zostały opracowane praktycznie bez udziału społeczności lokalnej i są teraz prezentowane jako jedyna słuszna (bo jedyna własnie) koncepcja. To samo było w przypadku remontu Żeromsiego i to samo w każdym innym przypadku bardziej znaczących inwestycji miejskich. Wieśniaki rządzą i wieśniaki ich wybierają - mało kto ma tutaj odrobinę pojęcia o tym, na czym polega samorządność. Jakoś nie mogę uwierzyć w to, że nikt związany z opracowaniem PR dla MK nie posiadł powszechnej w dzisiejszych czasach umiejetności czytania w jęz. angielskim i z tego powodu nie był w stanie zapoznać się z jakimiś dobrymi wzorcami uspołecznienia takich działań. Rozumiem, że żaden urzednik nie bedzie sobie dodawał roboty, o ile nikt go do tego nie zmusi. Nikt nie zmusza - efekty widać. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Porozmawiajmy o starówce 06.07.05, 17:56 zainteresowanym tematem rewitalizacji polecam jeden z biuletynów kwartalnych Radomskiego Towarzystwa Naukowego poswiecony specjalnie problemom rewitalizacji. do kupienia m.in w Antykwarni na Rwanskiej. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Rynek to nie starówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:09 Widzę, że forumowicze zabierajacy głos w tym temacie nie znają Radomia. Rynek nie jest Starówką. Starówka to teren wokół kościoła p/w Św. Wacława, dla niewierzacych - tam gdzie klub Katakumby, dla filologów - Starówka to miejsce wokół Kolegim Językowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd... Re: Rynek to nie starówka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.07.05, 16:45 myślę że władze powinny sie co kwartał rozliczać z tego co zrobiły w sprawie rewitalizacji Radomia......... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Rynek to nie starówka 07.07.05, 16:50 Gość portalu: Marek napisał(a): > Widzę, że forumowicze zabierajacy głos w tym temacie nie znają Radomia. Rynek > nie jest Starówką. Starówka to teren wokół kościoła p/w Św. Wacława, dla > niewierzacych - tam gdzie klub Katakumby, dla filologów - Starówka to miejsce > wokół Kolegim Językowego racja pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś