Dodaj do ulubionych

Porozmawiajmy o starówce

IP: 80.249.0.* 28.06.05, 08:23
Kolejna bezpłodna "gadka szmatka". Od 50 lat tylko sie mówi o odnowie
starówki. Teraz na jej grzbiecie chcą sie wypromować : Banan i Generał.
Obserwuj wątek
    • Gość: oksza Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:33
      I jeszcze dobrze na tym zarobić
    • jdk Re: Porozmawiajmy o starówce 28.06.05, 11:34
      Tyle ze po raz pierwszy od 50 lat na Starowce cos zaczyna sie dziac.

Vide Rwanska, nowe kamienice w kwartale Grodzka/Mala/Walowa, nowe i remontowane
      kamienice na Rwanskiej...
      • gladiator.ek Re: Porozmawiajmy o starówce 28.06.05, 11:39
        Radomska "starówka", bueheheheheh-----większego obciachu jeszcze nie
        widziałem.Wstyd na maxa!!!!!
        pozdrawiam ,ale to prawda
        • jdk [OFF TOPIC] 28.06.05, 11:42
          [do gladiatorka - Poza tematem:

Chyba znow pomyliles fora. Nie zauwazyles, ze nikt nie ma ochoty wdawac sie z
          Toba w dziecinne pyskowki - bo przesada byloby nazwac to dyskusja czy rozmowa?

Spadaj do siebie!]
          • gladiator.ek Re: [OFF TOPIC] 28.06.05, 11:51
            Nie mam zamiaru z nikim dyskutowac. Występuhje w roli komentatora--roztoczyłem
            duchową opiekę nad Radomiem. Mógłbym się bardziej wyżywać, jak cio niektórzy z
            Waszej kliki na forum kieleckim, ale nie chce sie do tego poziomu znizać.
            Pozdrawiam, ale sam kiedys przyznałeś ,że tzw."starówka" w Radomiu to kiła,
            więc nie rozumiem Twojego oburzenia:)
            • jdk Re: [OFF TOPIC] 28.06.05, 11:59
              I jeszcze smiesz bezczelnie klamac???

Powtarzam: spadaj!

"Duchowa opieka"... Usmiac sie mozna..
              • Gość: u -2 A radni nie byli, bo nie ma po co.O ! IP: *.udn.pl 01.07.05, 18:15
                Nie było ani jednego radnego.Ale regularnie chodzą do kasy po kasę.
                • Gość: Pietrucha Re: A radni nie byli, bo nie ma po co.O ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 18:25
                  Nie kłam bo był Fałek, Sońta i Rejczak!!!
                  • Gość: marti Re: A radni nie byli, bo nie ma po co.O ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 18:51
                    obecny był p. Prezydent A. Banasiewicz i radny Fogiel
              • gladiator.ek Re: [OFF TOPIC] 01.07.05, 19:12
                jdk napisał:

> I jeszcze smiesz bezczelnie klamac???
                >
                > Powtarzam: spadaj!
                >
                > "Duchowa opieka"... Usmiac sie mozna..
                >

A co mi zrobisz jak mnie złapiesz?
                :))) Buziaczki:))))
    • Gość: Yoda Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 11:46
      I o czym ma być ta rozmowa? Kolejne inwektywy pod adresem radnych i
      prezydenciunia? A komu to potrzebne? Koń jaki jest każdy widzi. A na
      prezentacji koncepcji rewitalizacji nie byłem, bo chyba tajna była, więc nie
      wiem co tam wymyśliły nasze najświatlejsze mózgi z MPU. Dotychczas żadnych
      publikacji projektów nie widziałem ani w internecie, ani w innych mediach
      (chyba parę jakichś małych zdjęć było w GW - ale jakoś nie trafiłem).
      Publikowany tekst programu rewitalizacji nie zawiera ilustracji koncepcji
      architektonicznych, które muszą być realizowane, o ile właściciel ma dostać
      wsparcie ze strony programu. Sytuacja jest taka, że jak rewitalizacja się
      skończy, to my Społeczeństwo Obywatelskie będziemy mogli "podziwiać".
      • Gość: marcin Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.07.05, 12:26
        powyzsza prezentacja przygotowana została i zaprezentowana przez Spółkę
        Rewitalizacja, zawarte w niej rozwiazania konretnych budynkow sa dostępne w
        siedzibie Spółki, można było się z nimi zapoznać na publicznej prezentacji w
        NOT, mozna było też je skomentowac i wnieść swoje uwagi (ci którzy chcieli),
        Spółka nie posiada możliwości prezentacji powyższych wizualizacji w internecie,
        powyższe wizualizacje nie wchodzą w skład programu rewitalizacji ponieważ one
        stale powstają,
        na powyższej prezentacji udział wzieli p. Prezydent Andrzej Bansiewicz i radny
        Mariusz Fogiel,
        Z poważaniem
        Rewitalizacja Sp. z o.o.
        • Gość: Yoda Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 14:22
          Dzięki za informację po fakcie. -To klasyczna polityka radomskich
          wszystkonajlepiejwiedzących urzędasów. A gdzie ogłoszono o terminie
          prezentacji? -Na tablicy ogłoszeń spółki Rewitalizacja? ;)
          • Gość: uwazny Re: Porozmawiajmy o starówce IP: 193.111.166.* 04.07.05, 15:14
            Pisala kilka dni wczesniej chocby Gazeta
            • Gość: yoda Re: Porozmawiajmy o starówce IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 13:20
              O.K. Może i pisała -nie wiem, nie prenumeruję. Tak, czy owak - program
              rewitalizacji i wszystkie projekty realizujące go, zostały opracowane
              praktycznie bez udziału społeczności lokalnej i są teraz prezentowane jako
              jedyna słuszna (bo jedyna własnie) koncepcja. To samo było w przypadku remontu
              Żeromsiego i to samo w każdym innym przypadku bardziej znaczących inwestycji
              miejskich. Wieśniaki rządzą i wieśniaki ich wybierają - mało kto ma tutaj
              odrobinę pojęcia o tym, na czym polega samorządność. Jakoś nie mogę uwierzyć w
              to, że nikt związany z opracowaniem PR dla MK nie posiadł powszechnej w
              dzisiejszych czasach umiejetności czytania w jęz. angielskim i z tego powodu
              nie był w stanie zapoznać się z jakimiś dobrymi wzorcami uspołecznienia takich
              działań. Rozumiem, że żaden urzednik nie bedzie sobie dodawał roboty, o ile
              nikt go do tego nie zmusi. Nikt nie zmusza - efekty widać.
    • isoxazolidine Re: Porozmawiajmy o starówce 06.07.05, 17:56
      zainteresowanym tematem rewitalizacji polecam jeden z biuletynów kwartalnych Radomskiego Towarzystwa Naukowego poswiecony specjalnie problemom rewitalizacji. do kupienia m.in w Antykwarni na Rwanskiej.
      pozdr
    • Gość: Marek Rynek to nie starówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:09
      Widzę, że forumowicze zabierajacy głos w tym temacie nie znają Radomia. Rynek
      nie jest Starówką. Starówka to teren wokół kościoła p/w Św. Wacława, dla
      niewierzacych - tam gdzie klub Katakumby, dla filologów - Starówka to miejsce
      wokół Kolegim Językowego
      • Gość: stąd... Re: Rynek to nie starówka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.07.05, 16:45
        myślę że władze powinny sie co kwartał rozliczać z tego co zrobiły w sprawie rewitalizacji Radomia.........
      • isoxazolidine Re: Rynek to nie starówka 07.07.05, 16:50
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Widzę, że forumowicze zabierajacy głos w tym temacie nie znają Radomia. Rynek
        > nie jest Starówką. Starówka to teren wokół kościoła p/w Św. Wacława, dla
        > niewierzacych - tam gdzie klub Katakumby, dla filologów - Starówka to miejsce
        > wokół Kolegim Językowego

racja
        pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka