Dodaj do ulubionych

Tusk farbowany lis kłamie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:48
Tusk przemalowany z rudego na szaro - w telewizji pokazuje płytę niby z
programem z jego strony internetowej -tak nam wmawia.
Sprawdź sam - jest tam tylko strona maszynopisu, bzdetu wygłoszonego gdzieś
podczas spotkania wyborczego.

Kłamie jak kłamał w sprawie niewiedzy o działaniach Miodowicza, czy też w
sprawie poręczeń za gdańskich przestępców. Ciekawe Kaczyński też ręczył za
gdańskiego bandytę - dziwny zbieg okoliczności.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja To ty kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:11
      www.janrokita.pl/
      Wystarczy że wejdziesz na tą stronę
      klikniesz na "konstytucja"
      a później "dalej"

Program wraz z wyjaśnieniem dlaczego chcą co zrobić

To raczej ty kłamiesz... Albo jesteś niedoinformowany...
      • Gość: Barbara Re: To ty kłamiesz IP: *.udn.pl 20.09.05, 20:55
        Ostatnio przeczytałam artykuł pod którym całkowicie się podpisuję.Treść jego
        jest taka,oczywiście w skrócie.Publiczna telewizja pokazała nam spot pana
        Tuska, który wygłosił podniosły tekst, że tam(w nieokreślonej przestrzeni)
        milicja strzelała do stoczniowców i wtedy on doszedł do wniosku, że tak długo
        żyć się nie da. Zgodnie z prawicową propagandą, nie wyjaśnił przyczyn tej
        strzelaniny. Młodym ludziom należy przypomnieć, że powodem strajku stoczni była
        podwyżka cen artykułów spożywczych, a głównie cukru.Idologiczną otoczkę
        dorobiono znacznie później.Zakres "cukrowego" buntu był przerażający.Do tego
        nigdy nie powinno było dojść. A dzisiaj drożeje wszystko, i to z dnia na dzień,
        to rzecz normalna w wolnym kraju.Proszę, przypomnijcie mi kiedy "S" ostatnio
        ogłosiła strajk w obronie robotników w związku z podwyżkami cen
        żywności,prądu,gazu itp.Mamy przecież prawo do strajku.
        • Gość: Pello Barbara i przypominanie... IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.09.05, 00:26
          Coś tu się nie zgadza, Barbaro z tym przypominaniem młodym ludziom. Skoro w
          czasach najlepszego z ustrojów ludzie nie głodowali, mieli pracę i mieli gdzie
          mieszkać, dlaczego z błahego powodu podwyżki cen cukru postanowili strajkować,
          i za to być przez lewicowy rząd mordowani. Może było w tym coś więcej, o czym
          zapominasz przypominać młodym ludziom - coś co z szacunkiem uznali niedawno w
          Gdańsku nawet Twoi proletariusze: Kwaśniewski i Cimoszewicz. Tym "czymś" była
          obrona godności i wolności, również prawa do strajku w obronie swoich interesów
          grupowych, kosztem innych.
          • Gość: Barbara Re:Pello. IP: *.udn.pl 21.09.05, 01:05
            Powodem strajku były podwyżki cen żywności.Stocznia jeszcze na początku lat
            dziewięćdziesiątych utrzymywała ośrodki wczasowe, w których niemal darmo
            wypoczywali jej pracownicy z rodzinami. A o co niby awanturowali się górnicy,
            jak nie o przywileje socjalne z czasów wrednej komuny?Zgadzam się z Tobą
            strajkowali w obronie godności i wolności,również o prawa do strajku, o wolne
            soboty,o skrócony czas oczekiwania na mieszkania,o równoległym wzroście płac ze
            wzrostem cen itd. Postulatów było 21. I jak podkreślałam wiele razy co z tego
            zostało? Kto na tym stracił a kto zyskał.Trzeba oddać szacunek tym
            ludziom.Chciałam tylko podkreślić,że Ci którzy teraz najwięcej obiecują nic
            przez ten miniomy czas dla ludzi nie zrobili.Ani Tusk ani Kaczyński wywodzący
            się z "solidarności".Wtedy to wszyscy strajkowali bo było ludziom tak źle a
            teraz jest tak dobrze? Widać, jak z dnia na dzień poszczególne postulaty
            Sierpnia 80 tracą na wartości.Obiecują jak dojdą do władzy to zrobią to czy
            tamto.U władzy już byli, wszystkim się polepszyło? Nie mówię,że rządy SLD były
            idealne. Wiele rzeczy mi się nie podoba ale oni nie obiecują gruszek na
            wierzbie.Podziwiam ludzi za wiarę albo naiwność. Podobna wiara czyni cuda. Ja w
            cuda nie wierzę.Serdecznie pozdrawiam.
            • Gość: Pello Re:Barbaro IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.09.05, 09:56
              Lapidarne stwierdzenie, że powodem strajków sierpniowych była podwyżka cen
              żywności to to samo, jakby powiedzieć, że powodem wybuchu II wojny światowej,
              była prowokacja gliwicka. Ponownie się pytam Barbaro: skoro stoczniowcy wraz z
              rodzinami niemal za darmo wypoczywali w ośrodkach wczasowych, co ich obchodziła
              podwyżka cen, skoro i tak "na wszystko było ich stać"? To sie kupy nie trzyma.

Postulaty sierpniowe dotyczyły walki o godne warunki życia w najlepszym z
              ustrojów. Najlepszy z ustrojów zbankrutował, bo zakładał szczęście i dostatek
              dla każdego. Socjaliści walczyli o to szczęście i dostatek będąc u władzy 50
              lat. I co Barbaro, WSZYSTKIM się polepszyło? 50 lat PZPR a następnie SLD
              obiecywało gruszki na wierzbie. A TY Barbaro...jednak w cuda dalej wierzysz.
              Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: rac Re: Wypociny Rokity Tusk uznał jako swój program? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:56
        Dla ratowania twarzy powiedział, że tekst Rokity jest programem. Kiedy partia
        przyjęła to jako program PO? Nawet w tym tekście nie ma nic o tym, że ta
        powiastka jest programem Tuska lub jego partii. To taki dokument, którgo nawet
        nie mieli okazji wydrukować. Prawdopodobnie Tusk w pośpiechu machał czystą
        płyta CD.
        • Gość: ja Re: Wypociny Rokity Tusk uznał jako swój program? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:42
          hmm.. Tusk najprawdopodobniej zostanie prezydentem.
          Kandydatem na premiera będzie zaś Rokita.
          I pokaż mi lepszy program. Poza PJKM bo oni maja naprawde dobry i konkretny
          program - pewnie dlatego nikomu nie chce sietego czytać.
      • Gość: Niewierzący Bzdety Rokity to stek pobożnych życzen IP: *.udn.pl 22.09.05, 00:23
        Czy Wy ludzie musicie być jak panienka, która dobrze czuję się, jak nagadamy
        jej słodkich kłamstw ? Wypociny Rokity to żaden program a stek pobożnych życzeń.
        PIT na formacie widokówki i na widokówce jeszcze zmieści się foto Rokity,
        Tuska, Kaczora oraz Nelly Rokity. Zadne radykalne zmiany podatkowe nie przejdą
        w tym kraju, najwyżej jakaś kosmetyka
    • Gość: mm Co z tym programem PO - Głosuję na PD IP: 193.111.144.* 21.09.05, 10:03
      Jeszcze wczoraj na oficjalnej stronie PO (www.PO.org.pl) po kliknięciu na link
      PROGRAM można było przeczytać dwie i pół stroniczki w stylu "lepiej być zdrowym
      i bogatym niż chorym i biednym". Dzisiaj pojawił się link na stronę Rokity.
      Zastanawiające jest, że program jednej z najpoważniejszych partii politycznych
      w Polsce był trzymany w ukryciu (a może wcale go nie było?). Upominał się o ten
      program publicznie wódz Kaczyński. Dziś się dowiedziałem że najbardziej
      liberalne ugrupowanie w Polsce chce bezpłatnego szkolnictwa wyższego, co
      spowoduje, że dalej dzieci najbgatszych będą miały darmową edukację - może to o
      to chodziło? Ja w każdym razie głosuję na demokratów.pl. Onie nie kombinują z
      programem wyborczym
      • Gość: PJKM PD - gdzie jest ich program? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:46
        Najbardziej liberalne - mówisz o PJKM? Coś mi się wierzyc nie chce w to co mówisz!
        Jak oglądam reklamówki PD to mam wrażenie że to koncert życzeń.
        A w tym Programie na sronie rokity jest sporo konkretów. Wystarczy tylko
        dokładnie przeczytać. np. zmniejszenie liczby posłów o połowę. Moim zdaniem
        pomysł wręcz genialny. Szkoda tylko, że jedynie o połowę a nie o jakieś 80%.
    • Gość: adaś Re: Tusk farbowany lis kłamie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.09.05, 18:26
      Aktualna kampania wyborcza jest bezwzględna i godzi w powagę władzy publicznej.
      Partie przeznaczają na propagandę wyborczą milionowe kwoty, które są
      marnotrawione.
      Wspólnota Samorządowa Ziemi Radomskiej wzywa do udziału w głosowaniu!
      Jest to nasze prawo i obowiązek.

Moimi kandydatami na senatorów są:

Jan Rejczak
      Krzysztof Sońta

Wybór na senatorów osób spoza układu partyjnego daje szansę na uratowanie
      autorytetu Parlamentu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka