Dodaj do ulubionych

Tusk słabszy niż Kaczyński

IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 27.09.05, 11:47
Niestety wczorajsza debata pokazała, że Kaczyński to jednak zawodowy polityk
i osobować. Mój faworyt Tusk mószę przyznać bezpośrednio przy nim wypada
blado. No i zaczyna jakąś dziwną grę która obawiam się, że zacznie oddalać go
od fotela prezydenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: krakow Re: Kaczyński słabszy niż Tusk IP: 194.150.99.* 27.09.05, 11:53
      To chyba ogladalismy dwie rozne debaty. Tusk jest konkretnym politykiem-
      dyplomata a Kaczynski usilnie jedynie stara sie nim byc. Poza tym Tusk ma takze
      poparcie elktoratu z lewej strony ktora nie dopusci na nastania kaczyzmu i
      homofobii...
      • Gość: vis Re: Kaczyński słabszy niż Tusk IP: *.92.udn.pl 27.09.05, 16:42
        Rzeczywiscie ogladałes co chciałeś. Zdecydowana wiekszośc ludzi z którymi
        rozmawiałem o debacie (i eseldowcy też)stwierdzili, że Kaczyński był
        wiarygodniejszy, wiedział co mówi, to rasowy polityk. Donald niestety pływał,
        ale to nic dziwnego. Prawda?
      • symbian1 Re: Kaczyński słabszy niż Tusk 30.09.05, 22:53
        Pisząc o "kaczyzmie" wyraźnie dałeś znać kim jesteś: podwładnym tego
        zmutowanego monstrum (bo tylko tak można nazwać tego obrzydliwego, skrzykliwego
        babona), które wynalazło to określenie.
        • Gość: mm Re: Kaczyński słabszy niż Tusk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 16:02
          • Gość: :) Re: Kaczyński słabszy niż Tusk - odwrotnie IP: *.torun.mm.pl 08.10.05, 17:26
            • Gość: yyy Re: Kaczyński słabszy niż Tusk - odwrotnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:30
              • Gość: lukas Re: Kaczyński słabszy niż Tusk - odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:54
                dajcie spokoj co wy gadacie tylko tusk jest odpowiednim kandydatem na urzad
                prezydenta RP
              • Gość: rysio nasz prezydent tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:56
                • Gość: LIKI TUSK TO DOBRY ZIOMEK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:59
                  GŁOSUJCIE NA TUSKA
                • Gość: JOZIO Z DWOCH KACZOROW WYBIERAM DONALDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:03
                  TUSK TO NORMANY FACET, JEDEN Z NAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZACHECAM
                  GORACO DO ODDANIA SWOJEGO GLOSU WLASNIE NA NIEGO!!!!!!!!!!!!

• Gość: jas Re: Z DWOCH KACZOROW WYBIERAM DONALDA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.10.05, 21:49
                    Stuknąłeś się w czaszkę komuchu
    • Gość: Jaro Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 27.09.05, 12:01
      Odniosłem podobne wrażenie.Tusk wypadł jak uczeń niestety.Opinia publiczna
      chyba zacznie to dostrzegać.On po prostu nie ma osobowości.
    • Gość: Barbara Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 27.09.05, 12:14
      Kaczyński jest z pewnością lepszym kandydatem merytorycznie rzecz ujmując.
      Ludzie jednak kierują się zwykle emocjami a nie rozumem.
      • Gość: lew Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:03
        ---Barbaro "'dotychczas byłem przeciwko Kaczyńskiemu ale ostatnio zrozumiałem
        że jest to polityk który jasno i trzeżwo myśli a nie takim jak pozostali
        politycy.Bedę glosował na niego ale obawiam się o fotel premiera który korci
        wielu polityków a głównie Rokitę i byłby wielki błąd gdyby on (J.M.Rokita)na
        nim zasiadł.Wolałbym na tym fotelu widzieć brata bliżniaka Jarosława.Odnośnie
        Tuska to wydaje mi się że on za bardzo pływa a mówiąc pospolicie "leje wodę na
        młyn" i robi z siebie a nawet rodziny wielkich ludzi oddanych Polsce i tak
        prześladowanych przez ustrój totalitarny.Zartobliwie mówiąc tak jak kiedyś
        chcieli ukraść księżyc tak niech dzisiaj całkiem na poważnie naprowadzą
        porządek w kraju m.innymi w dziedzinie bezrobocia ,korupcji ,wadliwego
        sądownictwa,rozbojów,uzdrowią chorą służbę zdrowia i skorupowaną policję oraz
        zapewnią większe bezpieczeństwo obywatelom.
        • Gość: Barbara Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 27.09.05, 13:13
          Chciałam tylko podzielić się swoimi spostrzeżeniami.Tusk to fajny facet i
          bardzo go cenię ale prezydent to chyba dla niego jeszcze nie. Debata to
          pokazała.
        • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 13:15
          Kiedy ludzie zrozumieją, że miejsca pracy tworzą pracodawcy, a nie politycy,
          wtedy nastąpi "IV Rzeczpospolita". Lech Kaczyński jej nie stworzy. Nawet przy
          pomocy swojego brata i Jacka Kurskiego. Smutne, ale prawdziwe.

• Gość: stan Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 13:44
            Zgoda ale jak na razie mamy czerwonych pracodawców przemalowanych na
            kapitalistów. W spółkach skarbu państwa rządzi koteria z nadania SLD prowadza
            te spółki do upadłości by póżniej przejąc za grosze majątek
      • Gość: Stasiek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 27.09.05, 13:25
        Nie rozumiem co ma do rzeczy,że brat z bratem rządzą. Jeśli sa najlepsi to co
        mam tylko dlatego głosować na gorszego, ze brat z bratem nie mogą być. Obaj
        Kaczyńscy byli konsekwentni w swoim działaniu przez szereg lat.To porządni
        ludzie.W większości ich przeciwnicy to ludzie nie mający żadnych argumentów
        oprócz twierdzenia rodzaju "nie bo nie"
        • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 14:00
          Porządni i konsekwentni. Nie przeczę. Szkoda, że są socjalistami.
          • Gość: Stasiek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 14:08
            Nigdy nie są i nie byli. Prasa i kampania poszły w tym kierunku i kto wie czy
            nie przyczyniło się to do ich wygranej. Im więcej Tusk będzie mówił o ich
            socjalnym programie tym lepiej dla Kaczora
            • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 14:17
              Racja, lepiej dla Kaczora, ale gorzej dla Polski. Znowu stracimy czas, nie
              całkiem, ale sporo na pewno. Rzeczywiście, Tusk nie powinien mówić o ich
              socjalnym programie, bo ich reklamuje. Socjalizm tak przecież dobrze w mediach
              wypada. I naród za nim przecież tęskni. Nieprawdaż?
              • Gość: Berta Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 15:33
                Nie sądzę. Elektorat PZPR-u z pewnością tęskni za dawnymi czasy ale on już ma
                coraz mniej do powiedzenia. Zwolennicy Kaczyńskiego liczą, że zrobi porządek z
                rozpadającym sie państwem. Prawdziwy jego fan który śledzi jego poczynania od
                dłuzszego czasu nigdy nie uwierzy w jego socjalizm.
                • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 15:43
                  Racja. Prawdziwy fan nie uwierzy. Bracia sami nie wierzą w to co mówią? Ja w to
                  nie wierzę.
                  • Gość: Berta Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 16:25
                    I dlatego będziesz z pewnościa na niego głosował.
                    • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 17:36
                      ... z pewnością chyba może na pewno.
    • Gość: gio Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 15:36
      Mam wrażenie ,że Tusk nie dysponuje żadną głębszą
      wiedzą na żaden temat.Niektórych tekstów słucha się
      jakby nauczył się ich na pamięć.
    • Gość: Stefan Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 16:29
      Kaczor planuje zaszachować Platformę i Tuska stawiając czy aby nie na
      Marcinkiewicza jako premiera. Będzie zaskoczenie.
      • Gość: Franek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 17:30
        A ja słyszałem ze ktoś z grupy Kazimierz Marcinkiewicz, Kazimierz Ujazdowski,
        Zbigniew Ziobro i Ludwik Dorn
    • Gość: Zenek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 16:50
      Zgadnijcie kto to powiedział?
      dla miesięcznika "Znak"w 1997 r .nr 11 i 12
      str.190 "Co pozostanie z polskości , gdy odejmiemy od niej cały ten wznioslo -
      ponuro śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń?Polskość
      to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesna natarczywością,
      kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.Polskość wywołuje u mnie
      niezmiennie odruch buntu :historia geografia , pech dziejowy i Bóg wie co
      jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię , którego nie mam specjalnie ochoty
      dźwigać ...Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski , tej ziemi
      konkretnej , brudnej i biednej.I dla tego tak często nas ogłupia, zaślepia,
      prowadzi w krainę mitu.Sama jest mitem "
      • Gość: ??? Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:16
        dokladnie Tusk we wczorajszej debacie wypadl fatalnie, ale tego sie mozna bylo
        po nim spodziewac ... kaczynski to konkretny czlowiek, mowil o swoich planach
        itd. a tusk lapal go za slowa tylko, a kiedy wypadalo na niego jako 1 do
        odpowiedzi to krecil i krecil mowil niezdecydowanie ( widac ze wolal kiedy
        kaczynski odpowiadal 1 bo wtedy mogl zlapac go za slowa i mowic o tym co on
        powiedzial) ze swoich (tuska) nie powiedzial zbyt duzo. A co do wiary? to chyba
        najbardziej wiezacym politykiem w polsce jest wlasnie Rokita, jeszce nie
        widzialem zeby poweidzialem ze "cos bedzie zrobione napewno" tylko caly
        czas "wierze ze to zrobimy", "wierze ze nam sie uda" .... chyba nie wiary nam
        teraz potrzeba bo wierzyc to juz polacy wierzyli ze bedzie lepiej przez 16 lat.
        Rokita sie ie stety na premiera nie nadaje, a propos najlepiej by bylo gdyby
        premierem zostal kaczynski i prezydentem jego brat .. bo tyko wtedybez zadnych
        problemow mogli by wprowadzic zmiany ze swojego programu, jzeli prezydentem
        bedzie tusk to bedzie on wszystko blokowal zeby w czesci zrekompensowac sobie
        przegrana w wyborach i w choc malym stopniu doprowadzic do zrealizowania
        czxesci programu PO.
        • Gość: Barbara Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: 82.139.43.* 27.09.05, 23:01
          Ani Tusk ani Kaczyński.Szkoda, że nie ma Cimoszewicza.
          • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 23:27
            Cimoszewicz, Cimoszewicz....który to?
            • Gość: Barbara Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: 82.139.43.* 27.09.05, 23:47
              To ten mądry i przystojny.
              • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 23:55
                aaaaaaaaa teeeen, pamiętam. Rzeczywiście szkoda chłopa, tak dać się złapać z
                Jarucką... Skiba fajnie napisał, że Jarucka wykazywała klasyczne ruchy
                zdradzonej kochanki. Szkoda chłopa, szkoda. No i ta rodzina - córka, zięć,
                akcje. Najgorszy jest rodzinny biznes.
              • Gość: PiRoman Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 22:13
                Z Toich wypowiedzi Barbaro wynika, że strasznie obawiasz się zrobienia w Polsce
                porządków. Jeżeli nie WC to choćby Tusk, który zatrzyma rozlicznie przekrętów w
                Polsce.
              • Gość: Głupia_baba Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 02:53
                Aaaa, to ten co jak przyszło do pokazania dokumentów z giełdy to się zwinął? No
                tak, ale dla baby najważniejsze, że przystojny. Wiesz co? Stalin za młodu też
                był przystojny, a i głupi też nie był. Powieś sobie jego portret nad łóżkiem,
                zaraz obok Cimoszki.
          • Gość: mag Re: Barbara IP: *.96.udn.pl 28.09.05, 11:39
            Mnie też szkoda Cimoszewicza, ale jak powiedział poeta:nie ma co żałować róż
            gdy płonie las...głosuję na Marka mimo wszystko.
            • Gość: Pęczak Re: Barbara IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.05, 12:57
              Wyjaśnij mi czy TKM to znaczy Ty Komuchu Milcz. Podobno wymyślone przez Marka.
        • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.09.05, 23:43
          >"wierze ze nam sie uda" .... chyba nie wiary nam
          teraz potrzeba bo wierzyc to juz polacy wierzyli ze bedzie lepiej przez 16
          lat.<

Ja uwierzyłem i nie żałuję. Tusk wierzy, że inni też nie pożałują. Kaczyńscy są
          PEWNI, że nikt nie będzie żałował. Tym różni się uczciwość od populizmu. Ale
          może to tylko polityka ????
          • Gość: Roman Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.05, 09:06
            PO jest wściekłe. Zachowuje się nerwowo zdając sobie sprawę, że może przegrać
            drugi raz. To co wczoraj wyprawiali redaktorzy Miecugow i M. Olejnik przechodzi
            wszelkie granice. Rozmowa Olejnik z Marcinkiewiczem odsłoniła całkowicie jej
            zamiary. Próbują manipulować i sami od dawna agitując za PO usiłują wmówić
            elektoratowi PIS, że został oszukany. Śmieszne.Buzkiem i AWS-m w takim samym
            stopniu jak Krzaklewski kierowała Unia Wolności. I to był największy grzech AWS-
            u, że UW go zdominowała. Unia Wolności z Balcerowiczem, Rokitą i Tuskiem na
            czele.
            • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 28.09.05, 10:00
              Śmieszne jest to co piszesz. Jak mogła UW zdominować rząd AWS-u. Przecież UW
              wyszła z koalicji właśnie przez to, że nie miała wpływu ten rząd. Podobnie
              zresztą uczynił wtedy sam Marcinkiewicz. Nie konfabuluj, od tego jest Jacek
              Kurski.
              • Gość: Roman Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.05, 10:36
                Ujazdowski i Marcinkiewicz wyszli z rządu na znak protestu przeciwko odwołaniu
                Lecha Kaczyńskiego. Unia Wolności się wycofała w chwili słabych not rządu Buzka
                sama mając głowną winę to był jej łabędzi śpiew. Nigdy nie mogłem darować AWS-
                owi, ze głosując na nich zafundowałem sobie rządy Unii Wolności. AWS nigdy nie
                mógł poradzić sobie z mediami które do dzisiaj są opanowane przez zwolenników
                UW a teraz PO.
                • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 28.09.05, 11:06
                  To musi ci teraz jak Jolce serce krwawić. Znowu pewnie media sprawią, że
                  gospodarką rządzić będzie PO. Co za czasy. co za czasy....
                  • Gość: Radomiaczek ZADEN z nich IP: *.udn.pl 28.09.05, 11:35
                    jeden wart drugiego!!! obaj do bani chociaz najwazniejsze ze taki giertych nie
                    rzadzi sektowiec jeden plus te bandyty z bojówki jego
              • Gość: Logopeda Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 03:02
                UW wyszła z rządu po prawie TRZECH LATACH psucia, przeszkadzania, obrażania się
                i odgrywania "języczka u wagi". DOKŁADNIE TO SAMO robi teraz PO. Tak jak wtedy
                UW przegrali wybory a chcą DECYDOWAĆ i przez to wszystko blokują i psują. Ale
                co się dziwić, przecież to CI SAMI LUDZIE - Rokita, Tusk. Oni nie rozumieją, że
                przegrany przyjmuje warunki od zwycięzcy (lub ich nie przyjmuje i SPADA NA
                DRZEWO) a nie DYKTUJE JE obrażonym tonem. Swoją drogą to ciekawe, że w
                kierownictwie PO *nikt* (Jan Małja Łokita, Głonkiewicz-Waltz, Tusk) nie umie
                poprawnie wymówić literki "r". Poznali się w poczekalni u logopedy czy jak?
                • Gość: gerdak Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.05, 10:29
                  A swoją drogą to dziwne ale rzeczywiście, żadna z tych osób nie poprawnie mówi
                  r. Czy to jakaś sekta.
                • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.10.05, 12:06
                  UW wyszła z rządu, gdyż nie odpowiadał jej sposób rządzenia przez
                  Krzaklewskiego, za który musiała brać odpowiedzialność. Dokładnie tego samego
                  chce PO od PiSu - klarownej odpowiedzialności. To tak jak wtedy, gdy pasażer
                  widzi że kierowca jest pijany. W pewnym momencie bezpieczniej jest pojazd
                  opuścić. Choć jak widać po twoim poście - pijany kierowca i tak będzie wmawiał,
                  że pasażer był także pijany, bo oddychał tym samym powietrzem co on. A popros,
                  lepiej się poznawać w poczekalni u logopedy, niż w izbie wytrzeźwień. Prawda?

• Gość: gerdak Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.05, 12:25
                    Jakoś długo wychodziła potrzebowała o ile pamiętam aż 3lat. Ten argument Twój
                    mnie nie przekonuje bo wiem jak było. Nie chce powtorki z historii. Kaczyńscy
                    winni wziac wszystko albo nic. Jedno już wzieli jezeli nie wezna drugiego to
                    szarpanina bedzie trwala ku radosci roznego odcienia czerwonosci
                    • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.10.05, 12:45
                      Tu się zgadzamy. Ja też wolałbym, żeby Kaczyńscy nie wzieli nic. Ale jakoś
                      dziwnie jestem spokojny, że po wyborach wszelkie swary ucichną.
                      • Gość: gerdak Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.05, 15:15
                        Nie nie napisałem, że chcę aby nie wzieli nic. Winni brać wszystko co im
                        wyborcy dają. Prezydenta też.
      • Gość: Radomer Re: Dzięki Zenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:04
        Dzięki Zenek za ten cytat. "Polskość to nienormalność" - ja uważam podobnie,
        stąd też z jeszcze większym przekonaniem zagłosuję na Tuska.
        Tak na marginesie, podobnego zdania są w swej masie Kaszubi i Ślązacy, którzy
        po 1918 i 1945 r. bardzo, ale to bardzo sparzyli się na Polsce.
        • Gość: Zenek Re: Dzięki Zenek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.05, 12:00
          Długo to trwało ale jednak zgadłeś. Ten taks powiedział Tusk. Dzisiaj ktoś mi
          powiedział, że na stronie Trybuny są tego rodzaju wypowiedzi Tuska. Jako jego
          gorący zwolennik powinieneś to przeczytać.
          • Gość: twins power Re: Dzięki Zenek IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 28.09.05, 12:21
            Racja, racja. Tusk słynie ze swych radykalnych wypowiedzi. Choć moim zdaniem
            nieco "przerysował" w czwartym rozdziale "Mein Kampf".
          • Gość: Radomer Re: Co długo trwało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:12
            ???? Co długo trwało?
            Niczego nie musiałem zgadywać. Znam ten cytat w całości (notabene bardzo
            ciekawej) i po prostu zgadzam się z wypowiedzią Tuska.
            • Gość: Wypad Re: Co długo trwało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 03:06
              To co tu jeszcze robisz w tym kraju skoro jest dla ciebie nienormalny i
              beznadziejny? Powietrze innym psujesz? Nie podoba się polskość, nie podobają
              się Polacy? To WON stąd! I zabierz swojego kandydata ze sobą.
              • Gość: Radomer Re: Tu chodzi wizję historii Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:15
                W tym cytacie, a ja znam go w całości, chodzi o historię Polski albo raczej o
                powszchnie przyjmowaną wizję tejże historii. A każdy człowiek naprawdę znający
                historię wcześniej czy później - o ile oczywiście ma owagę myśleć samodzielnie -
                niestety dojdzie to takich samych wniosków jak Tusk.
    • Gość: Ferdek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.09.05, 18:19
      No i wczoraj znowu mieliśmy spektakl. Czy Po nie zdaje sobie sprawy, że
      popełniło błąd domagając się publicznej dyskusji na temat rządu. To woda na
      młyn Kaczyńskiego. Jeszcze jedno takie spotkanie i sondaże wykaża przegrana
      Tuska.
      • Gość: ala Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.05, 10:44
        Zasady Tuska: pałką i karabinem

Opór społeczeństwa przed liberalnymi reformami trzeba łamać nawet pałką i
        karabinem. To szczere wyznanie Donalda Tuska z 1992 r. Tusk nie walczył
        wówczas o głosy milionów Polaków w wyborach prezydenckich i mógł bez szkody
        dla siebie głosić zasady zamordyzmu.
        Dziś „człowiek z zasadami" stara się uchodzić za polityka umiarkowanego i
        demokratycznego. Jednak sens tego, co głosi, pozostaje ten sam: kapitalizm za
        wszelką cenę. - Tu chodzi o budowanie kapitalizmu po trupach, dosłownie i w
        przenośni. Są zamarzający w zimie bezdomni, są bezrobotni popełniający
        samobójstwa, bo sobie nie radzą w rzeczywistości kapitalistycznej, to są
        ludzie wegetujący na obrzeżach społeczeństwa - ocenia socjolog dr Jacek
        Kochanowski.
        I co Wy na to kochani wyborcy? Cóz niech kazdy głosuje wg. własnego sumienia.
        Tylko zeby pózniej nie było ogólno narodowego płaczu jak zostanie prezydentem
        Tusk.
        • Gość: twins power Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.10.05, 12:12
          Świetne - trzeba kolekcjonować takie radykalne wypowiedzi, jak jak tą ostatnio
          słynną z 1982 roku wygłoszoną przez "Cimoszewicza" w KC PZPR.
          Z chwilkę na jaw wyjdzie, że to Kaczyńscy inspirowali powstanie takiego dzieła
          jak "Mein Kampf". Dobre, dobre.
    • Gość: faraon Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.05, 10:45
      jeszcze gorzej wygladał w Gdansku kiedy chełpił się jak to załatwił
      Olszewskiego.Był z tego dumny he he he
    • Gość: marek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.05, 15:27
      Kaczyński zapowiedział, że dla żadnego przyzwoitego człowieka, niezależnie od
      jego przekonań, PiS-owski prezydent, ani PiS-owski rząd nie jest groźny i ja
      się z tym zgadzam.
      • Gość: zaciura Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.05, 18:03
        Kaczuńskiego cenię za jego pasję, za to, że nikt mu nie podpowiada co ma robić
        gdyż sam
        dostrzega przestrzeń na której realizuje swoją wizję kraju (dodam, że wybraną
        przez WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW w ostatnich wyborach - wizje Lecha Kaczyńskiego i PiS
        to ta sama rzecz). Mówiąc o Lechu Kaczyńskim nie muszę przypominać sobie
        najpierw jak wygląda aby skojarzyć osobowość. Wolę takie polityczne "brzydkie
        Kaczątko" (niewysokie, mało przystojne) niż politzcynie poprawnego czy
        opalonego Prezydenta RP. O wiele bardziej cenię sobie OSOBOWOSC niz wizerunek
        estetyczny,do ktorego bezmózgowcy dopisują wyimaginowaną osobowość.
        Prezydentura to nie urząd reprezentywny lecz - symbolicznie to tematu
        podchodząc - przyslowiowy ster. Wole pryz nim fachowca niz tolerowana
        blondynke, z ktora po wyjsciu nikt sie nie liczy. Wolę aby moim Prezydentem
        był brzydki Kaczyński niż piękny Tusk.
        Wolę merytorycznie przygotowanego Kaczyńskiego niż estetycznie poprawnego
        Tuska. Wybieram wizerunek intelektualny niż wizerunek efektownie prowadzonego
        Tuska, nie panującego nad swoim zapleczem. Po prostu wolę Lecha Kaczyńskiego
        (dodam, że kilka lat temu było mi dane poznać w/w kandydatów osobiście. I CO?
        Kaczyński zapytał mnie o to jak oceniam stan polskiej polityki
        wewnętrznej?!!! Zatkało mnie, głównie daltego, że On - mąż stanu - zechciał
        wysilić sie na rozmowę ze mną, zupełnie sobie obcym facetem, wtedy studentem.
        A Donald Tusk? Kiedy podawaliśmy sobie dłonie powiedział, że jest zatroskany
        o los młodych ludzi. Niby brzmiał jak polityk, jednak w jego głosie
        usłyszałem cytowaną powyżej POPRAWNOŚĆ idealnie dobraną do sytuacji w
        jakiej się znalazł, w myśl zasady - dla każdego cos dobrego).

Powtórzę się: WOLĘ LECHA KACZYŃSKIEGO.
        • Gość: rydzyk Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.internet.radom.pl 02.10.05, 18:13
          Na wszystkich forach uaktywnili się "moherowe berety" od Rydzyka i agitują za
          kurduplem.Powodzenia.
          • Gość: hera Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.05, 11:29
            dziekujemy brakuje nam jeszcze 7 punktów.
            • Gość: radmir Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.05, 13:11
              I będziemy mieli bajkę o dwóch takich co ukradli władzę, metodami tych co
              ukradli księżyc. Poważnie pisząc, to ludzie braci Kaczyńskich będą realizować
              dziwaczne programy PiS, a znając ich tu namiejscu widzę to, co stało się z
              jakże wyrazistym Millerem i jego gruszkami na wierzbie. Ten był pewniak nie
              mniejszy niż bracia Kaczyńscy. Bardzo boję się takich, którzy zawłaszczają
              tradycje narodowe, którzy są jedynymi wierzącymi i obrońcami wiary i tego
              dowodzą w pismach rozsyłanych do proboszczów. Księża, nawet, poczuli się
              zażenowani peanem na temat walki o jedyną czystą wiarę katolicką braci
              Kaczyńskich. Aż robi mi się zimno na myśl, że jedyni prawomyślni będą mnie
              weryfikować, lustrować itd.
              • Gość: hera Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.05, 15:37
                Mam czyste sumienie i zaryzykuję z Kaczyńskimi.
                • Gość: mag Re: hera IP: *.96.udn.pl 04.10.05, 10:38
                  Gość portalu: hera napisał(a):

> Mam czyste sumienie i zaryzykuję z Kaczyńskimi.

I już nie będziesz go mieć gwarantuje ci to.Głosując na nich głosujesz na
                  Rydzyka na homofobie, państwo o jedynie słusznej religi, na czystki , rasizm.
                  Nie widzisz tego?

• Gość: hera Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.05, 11:31
                    Daj spokój. Rusz głową a nie powtarzaj tej różowej propagandy. Zostaw Rydzyka
                    on ma swój elektorat i to ich sprawa kogo popierają. Kaczyński to Kaczyński on
                    z pewnością, żadnemu sie nie ugnie.Jakoś nie dostrzegam tego o czym piszesz. A
                    sumienie zamierzam mieć czyste bez względu na wynik wyborów.
          • Gość: fan Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.05, 15:24
            To nie Kaczyński popiera Rydzyka ale odwrotnie a to olbrzymia różnica.
    • Gość: eudia1 Tusk kontra Kaczynski IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.10.05, 23:13
      Witam!
      Interesuje mnie Wasze zdanie - jak sadzicie ktory z programow wyborczych z
      dwoch przodujacych w sandazach kandydatow na urzad prezydenta jest
      konkretniejszy - Tuska czy Kaczynskiego?

Czy czytaliscie go?

Dla tych co jeszcze nie czytali, zamieszczam adres do stronki gdzie sa oba -
      www.wybory2005.aq.pl

Napiszcie, ktory konkretnie program przedstawiony przez PiS czy Po jest
      bardziej doslowny, inaczej mowiac lepszy?

Bo ja juz mam swoje zdanie po przeczytaniu stronki, wybieram Kaczynskiego :)
      • Gość: lew Re: Tusk kontra Kaczynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:22
        -Oni są obaj diabła wart - to karierowicze żądni władzy państwowej,proponuję
        aby wydaćim maski szermiercze na ich buśki bo inaczej się pokaleczą jak
        kundelki.Kampania wyborcza pokazuje jak może nisko upaść człowiek szczekając i
        opluwając drugiego chociaż jest sam nic nie wart.Taki jest obraz naszej
        demokracji w kraju .
      • Gość: zosia Re: Tusk kontra Kaczynski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.05, 10:21
        Programów to ja się naczytałem sporo. Mnie interesuje życiorys kandydata
        poparty obserwacjami rzeczywistości. Dla mnie Kaczyński zdecydowanie. Niech
        wygra. Od dzisiaj pro Tuskowe media TVP TVN i GW zacząć mają zmasowaną krytykę
        Kaczyńskiego. Kołowanie z sondażami, p Olejnik, Kolenda, Siekierski itp. Oby
        to przetrwał.
    • Gość: renia Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.05, 11:40
      ale czerwoni naganiają za Tuskiem. Na ich miejscu tez bym sie bała Kaczyńskiego
    • Gość: sroda Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:53
      No i okazało się jak Kaczyński jest zdesperowany, aby wygrać. Nawet fundusze
      gminne uruchomil dla propagandy. Moze jeszcze powinien wytlomaczyc sie ze
      zwolnienia 1000 pracownikow i przyjecia 1500 wiernych oddannych.Powinien tez
      pokazc jak umoczyl 370mil zl na budowe mostu. Moze warto przeanalizować rowniez
      dlaczego inwestycie staneły.
      • Gość: cesiek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.05, 12:10
        W yej sprawie zarówno ja jak i ty jesteśmy ignorantami i nie mamy zadnej szansy
        tego zweryfikowania. Ty już wydałeś wyrok. Ja nie. Gadanie mediów mnie nie
        interesuje bo wszystko co dzisiaj piszą podciągnąć mozna pod kampanię wyborczą.
        Zapewniam Cię, że za misiąc nikt juz nie będzie mówił o sprawie
        • Gość: mietek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.05, 13:18
          Wybitnym członkiem Komisji Likwidacyjnej RSW był Donald Tusk i nie jest
          przypadkiem, że pozostaje faworytem dziennikarzy wywodzących się z komunizmu.
          On im zapewnił przetrwanie, władzę i pieniądze, a więc oni rewanżują się mu
          zmasowaną propagandą zamiast krytycznej analizy kariery lidera "aferałów".
          Właśnie przydzielenie w r. 1990 ludziom PZPR i SB własności nad mediami jest
          przyczyną obecnych kłopotów z wiarygodnością dziennikarstwa i - szerzej -
          polityki. Gdy komunistyczne wyciruchy udają nauczycieli demokracji, nie dziwi
          efekt w postaci społecznego przekonania, że polityka polega na łajdactwie".
          • Gość: AMEN Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:31
            PEWNIE ZE POWINIEN WYGRAC TUSK KACZYNSKI TO KARIEROWICZ POSUNOL SIE ZA DALEKO
            Z TO KAMPANIA JAK PORUSZYL NIECH TO SIE MOWI RYDZYKA ALE SIEGA DO WIERNYCH A
            TEGO MU NIE WOLNO ROBIC DO TEJ PORY MNIE TEN KUR--EK NIE PRZESZKADZAL ALE
            NIECH NIE CZEPIA SIE "LUDZKIEJ WIARY"I TERAZ ROBI SIE SWIETY ALE TYLKO
            CHWILOWO NA WYBORY I TWIERDZI ZE WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE
            • Gość: nora Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.10.05, 08:28
              Synu weż się za ortografię i nie smiec na forum
    • Gość: Jarek Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.05, 18:22
      No to dzisiaj ciąg dalszy debata ostateczna. Oglądamy i komentujemy
    • Gość: vert Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.10.05, 19:52
      Kwach sie opowiedział za Tuskiem no i Wałęsa. Potwierdzaja kto za nim stoi.
      Kwach pewnie podziękuje mu za załatwienie Cimoszewicza. Och ta polityka
    • Gość: wyborca Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:28
      Kaczyński jest jednak do niczego.
      • olo1033 Re: cisza wyborcza - amen 08.10.05, 09:32
        >>>> był apel o ciszę wyborczą dlaczego jej nie szanujecie przyśli wyborcy -
        trochę umiaru i taktu na forum.
    • Gość: mama Re: Tusk słabszy niż Kaczyński IP: *.udn.pl 09.10.05, 14:33
      Nie chce tracic następnych lat i dlatego Kaczyński
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka