Dodaj do ulubionych

prezydent Włodarczyk i rządy SLD

IP: 81.15.184.* 20.10.02, 13:04
Myślę, że należy zaznaczyć, że SLD przejęło rządy po AWS. Patria ta zdążyła w
czasie swoich przysłowiowych 5 minut doprowadzić budżet mista do ruiny.
Ludzie! Macie pretensje do SLD! Spróbujcie jednak spojrzeć obiektywnie: SLD
doskonale sobie radzi starając sie naprawidź błędy swoich AWS-owskich
poprzedników. DAJMY IM JESZCZE TROCHĘ CZASU, KOLEJNE 4 LATA A POSTAWIĄ NASZ
RADOM NA NOGI. Jeśli "prawica" wygra wybory dojdzie do kolejnej tragedii, bo
nie przypomonam sobie, żeby zrobiła ona coś dobrego. Potrafi tylko
krytykować, kończąc rządy zostawić bałagan, a potem oskarżać o nieudolność
SLD, który musi sprzątać te "prawicowe" brudy i porządkowć.
Ludzie! Nie dajmysię ogłupić "prawicowym" hasłom!
Prezydent Włodarczyk doskonale radził sobie przez swoją kadencje. Nie
obiecuje gruszek na wierzbie, nie robi z sibie błazna proponując ogrzewanie
Radomia wierzbiną...etc. Jest szczery, jako prezydent zna radomskie problemy,
wie, co jest możliwe do wykonania.
Należy zwrócić uwagę, jak doskonale sobie poradził z reformą edukacji, którą
MUSIAŁ przeprowadzić (zaznaczam, że AWS doprowadziła do uchwalenia reformy,
nie można było się wycofać).
Niektórzy mówią o braku pieniędzy w kasie miasta, złym gospodarowaniu! Banał,
nonsens!!! AWS zostawiła kasę miasta pustą, więc trzeba mieć szacunek dla
pana Włodarczyka, że poradził sibie z tym problemem.
DAJMY MU SZANSĘ, A POSTAWI RADOM NA NOGI!
On wie, że dla nas "warto i trzeba":)
Obserwuj wątek
    • Gość: zewox Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: 81.15.184.* 20.10.02, 13:06
      Zgadzam się całkowicie z opinią autora!
      Podziwiam pana Włodarczyka i SLD, że poradzili sobie z tym "rozpiździelem"
      którygo dokonała AWS! Tak trzymajcie! Panie i Panowie! Z Wami nam się wszystko
      uda!!!
      • Gość: Lauda Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: 81.15.184.* 20.10.02, 13:33
        AWS zostawił kasę=0,obecne saldo=-60 milionów zł i jeszcze jedno,
        ile lat rządów potrzeba SLD aby przestał powoływać się na poprzedników?
        • Gość: elektron Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: *.radom.pilickanet.pl 20.10.02, 17:57
          Gość portalu: Lauda napisał(a):

> AWS zostawił kasę=0,obecne saldo=-60 milionów zł i jeszcze jedno,
          > ile lat rządów potrzeba SLD aby przestał powoływać się na poprzedników?

skad te wyliczenia

a jezeli nawet to wynikalo to z tego,ze sprzedawali (za bezcen) wlasnosc miasta
          a poza tym wiecrj zostalo zrobione w naszym miescie niz w poptrzednich latach
          nie liczac oczywiscie marketow ktore nie daja miastu korzysci (podatki
        • Gość: pd1 Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: *.radom.pilickanet.pl 20.10.02, 17:59
          Gość portalu: Lauda napisał(a):

> AWS zostawił kasę=0,obecne saldo=-60 milionów zł i jeszcze jedno,
          > ile lat rządów potrzeba SLD aby przestał powoływać się na poprzedników?
          A jeżeli chodzi o reformę edukacji, to fakt oczywisty - pokażcie mi teraz
          jakiegoś nowego dyrektora w szkole, który nie zależy od SLD, zrobił Włodarczyk
          z pijaczkiem Wieczorkiem czystkę, ostatni najbardziej chamski i bezczelny
          przykład to skasowanie dyr. HUBALA, po to zmianiali nazwę szkoły, aby dokonać
          kolejnego konkursu i dać w dupę Kiełbasińskiemu. A kogo mianowali? i to nie
          tylko w tej szkole (na 5 lat bez konkursu), zobaczcie PSP nr 17 (mało ślepia
          Wieczorkowi nie wylezą jak widzi na kuso ubraną Panią Dyrektor i jej grube
          nóżki), ale cóz rozrywkowe dyrektorki też są potrzebne, bo przecież za
          czasów "rozwiniętego socjalizmu" PAN INSPEKTOR WIECZOREK musiał przecież dobrze
          sie bawić. Dzisiaj w DAMI jego wypowiedź:"... wiem co zrobiłem i wiem co jeszce
          mogę zrobić...", a uchowaj Panie Boże Radom od niego i od modlącego się
          Włodarczyka.
          • Gość: kat Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: 81.15.184.* 20.10.02, 22:10
            Gość portalu: pd1 napisał(a):

> Gość portalu: Lauda napisał(a):
            >
            > > AWS zostawił kasę=0,obecne saldo=-60 milionów zł i jeszcze jedno,
            > > ile lat rządów potrzeba SLD aby przestał powoływać się na poprzedników?
            > A jeżeli chodzi o reformę edukacji, to fakt oczywisty - pokażcie mi teraz
            > jakiegoś nowego dyrektora w szkole, który nie zależy od SLD, zrobił
            Włodarczyk
            > z pijaczkiem Wieczorkiem czystkę, ostatni najbardziej chamski i bezczelny
            > przykład to skasowanie dyr. HUBALA, po to zmianiali nazwę szkoły, aby dokonać
            > kolejnego konkursu i dać w dupę Kiełbasińskiemu. A kogo mianowali? i to nie
            > tylko w tej szkole (na 5 lat bez konkursu), zobaczcie PSP nr 17 (mało ślepia
            > Wieczorkowi nie wylezą jak widzi na kuso ubraną Panią Dyrektor i jej grube
            > nóżki), ale cóz rozrywkowe dyrektorki też są potrzebne, bo przecież za
            > czasów "rozwiniętego socjalizmu" PAN INSPEKTOR WIECZOREK musiał przecież
            dobrze
            >
            > sie bawić. Dzisiaj w DAMI jego wypowiedź:"... wiem co zrobiłem i wiem co
            jeszce
            >
            > mogę zrobić...", a uchowaj Panie Boże Radom od niego i od modlącego się
            > Włodarczyka.

No cóż...każdy sądzi innych po sobie i według własnych kryteriów. Jeśli pd1
            zwraca uwagę na grube nóżki-jego sprawa, tylko skąd ma pewność, że pan
            Wieczorek również??? O ile się nie myle ma on żonę i "rozrywkowe dyrektorki"
            nie są mu do szczęścia potrzebne.
            "Pijaczkiem Wieczorkiem"-to zniesławienie, sądzę, że fakt, iż wypowiada się Pan
            anonimowo nie uprawnia Pana do wysuwania podobnych oskarżeń! Najwidoczniej w
            przeciwieństnie do Pana, ja lepiej znam pana Wieczorka.
            Dyr Hubala nie miał odpowiednich kwalifikacji, by piastować urząd. "Dawanie w
            dupę"-skąd to określenie? Żenujące.
            Sądze, że autor pd1 skompromitował się postem. Brak odpowiedniego zasobu słów,
            wiadomości, brak obiektywizmu i osąd wg "siebie" nie świdczą pozytywnie o nim.
            Jak widać obecne rządy umieją krytykować tylko ludzie "na poziomie"...ale chyba
            niedorozwiniętego czworonoga.
            Pozdrawiam
            • Gość: spokojny Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 22:33
              Trzeba jasno stwierdzić, że za prezydentury Włodarczyka wiele obiektywnie
              dobrego się stało - inwestycje drogowe czy szkolne. Były też wpadki - np.
              bezpardonowa wymiana dyrektorów w szkołach. Lewica pozwoloła sobie na wieksze
              wydatki kosztem powiększenia długu, z którym nowa rada będzie musiała jakoś
              sobie poradzić.
              Nie zapominajmy, że lewica nie miała w poprzedniej radzie absolutnej
              większości - musiała tworzyć koalicję z radnymi ze Stowarzyszenia Radomianie
              Razem. Najlepiej byłoby, gdyby układ się powtórzył - jeśli wygra Włodarczyk,
              to więcej powinno być w radzie radnych z innych opcji, niż lewica (SLD) i tzw.
              prawica (Prawy Radom), np. sprawdzone już Stowarzyszenie Radomianie Razem.
              Dlatego sugeruję następujący sposób głosowania: jeśli prezydentem Włodarczyk,
              to radny z Radomian Razem, jeśli prezydentem Marcinkowski, to radny z lewicy
              lub prawicy.
              Wtedy radni z innej opcji będą patrzeć prezydentowi na ręce i nie dopuszczą do
              przekrętów.Pozdrawiam i życzę przemyślanych wyborów.
    • Gość: kira Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: 81.15.184.* 20.10.02, 22:24
      małe sprostowanie wypowiedzi "kat": może pan Kiełbasiński miał odpowiednie
      kwalifikacje, ale podczas konkursu inni okazali się do niego
      lepsi! "Nauczycielem się jest, a dyrektorem się bywa". Stanowisko nie
      jest "dopuki śmierć nie rozłżczy:)".
      "Stołki" różnie się rozkładają.
      Serdeczne życzenia dla SLD: powodzenia w wyborach, sukcesów w kampanii i
      kolejnej kadencji rządów "z głową"!!!
      • Gość: kir Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: *.radom.leased.ids.pl 21.10.02, 10:35
        Kira wierzy w obiektywne konkursy w wykonaniu SLD.To nie naiwnosc to głupota.
        Sld wymieniło kadry łamiąc prawo i za to kiedyś odpowie przed sądem.ODSUNĄĆ
        CZARWONYCH OD WŁADZY WYBORY SĄ ZNAKOMITĄ BEZKRWAWĄ OKAZJĄ. JEŚLI TAK SIĘ NIE
        STANIE TO PRZYJDĄ NIEBAWEM ROZWIĄZANIA SIŁOWE.PIERWSZE OZNAKI WIDAĆ W SEJMIE I
        PRZED URMEM.
        • Gość: elektron Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: *.internet.radom.pl 21.10.02, 12:54
          mam pytanko do was wszystkich - za jakich rzadow pojawilo sie haslo

T.K.M.

(teraz k..wa my)

nie ma idealow - a ci co mowia ze ten czy tamten nie kradnie,nie obsadza
          stanowisk swoimi itd jest dla mnie zaslepionym fanatykiem

w kazdym ugrupowaniu sa madrzy ludzie ale niektorzy nie maja mozliwosci sie
          wykazac/wychylic i to jest cala prawda na temat polityki nie tylko w naszym
          kochanym kraju ale na calym swiecie

ot i tyle

pzdr
          • Gość: M Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: 194.181.0.* 21.10.02, 14:47
            Nazwy i slogany partii mają znaczenie tylko raz na cztery lata. Na co dzień
            ważne jest jak działają urzędy, szkolnictwo, słuzba zdrowia. Jakimi jeździmy
            drogami, czy jest bezpiecznie, a straż miejska nas strzeże czy nęka. Szkoda, że
            w wyborczym szaleństwie bijemy kolejny raz pianę zamiast rozmawiać o
            konkretach.

Prawda jest taka, że przez ostatnie cztery lata niewiele się zmieniło na plus w
            Radomiu.

To co powinno być zrobione już dawno (remont E77) rzuca się jako kiełbasę
            wyborczą.

Starania o Cargo spełzły na niczym. Jak mogło być inaczej skoro nie zadbano o
            zaplecze. Dojazdy, hotele.

Plaza Center się cosik nie buduje. Multipleksu (ani innego profesjonalnego
            kina) nie ma, a to obciach w tak dużym mieście.

Najbardziej smuci mnie brak lobbingu na rzecz Radomia w tzw. szerszych kręgach.
            Brak promocji miasta w kraju. Brak bodźców zachęcających dla dużych inwestorów.
            Ta wszechobecna zgoda na "bylejakość".

Niestety podobnie było przez wcześniejsze cztery lata.
            Przyznam, że w związku z powyższym nie mam pojęcia jak głosować
    • Gość: j 23 Re: prezydent Włodarczyk i rządy SLD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 17:20
      Znowu pod jednym adresem i jednej osobie kryje się kilku bandytów: kat,zowex,
      kira, lauda i jeszcze wiele innych np. temida. Jedna czerwona gnida pisze pod
      tyloma nickami. Wstydź się towarzyszu. Kiedyś czerwoni mieli dwie twarze. Ile
      mają teraz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka