Dodaj do ulubionych

Powspominajmy...

IP: proxy / 217.153.15.* 04.11.02, 14:33
Swego czasu na forum był bardzo sympatyczny wątek: Powspominajmy...
A że ja sentymentalną osóbką jestem...

Wiecie, co widziałam wczoraj w ksiegarni???

RYGĘ!

Pamiętacie rygi i czyste zeszyty do biologii :)?
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 04.11.02, 21:36
      a "mam 6 lat" ????? ... ale jazda była ..... ;-))
      • Gość: pinkey Re: Powspominajmy... IP: 81.15.184.* 04.11.02, 22:55
        ja też widziałem rygę... i w tej samej księgarni :)
    • Gość: wuen Re: Powspominajmy... IP: *.ha3.agh.edu.pl 05.11.02, 23:39
      A pamiętacie takie pachnące gumki do wycierania. Tak smakowicie pachniały, że do tej pory ślina
      napływa mi do ust na ich wspomnienie. Ale po spróbowaniu smakowały jak zwykła guma :-((((
      A czy macie może, gdzieś na dnie szuflady tarczę swojej szkoły?
      Pozdrawiam.
      wuen
      • Gość: jabluszko Re: Powspominajmy... IP: *.wat.waw.pl 06.11.02, 00:27
        > A czy macie może, gdzieś na dnie szuflady tarczę swojej szkoły?
        > Pozdrawiam.
        > wuen

mam, mam :) obie i z podstawowki i liceum... o zestawie odznak 'wzorowego
        ucznia' nie wypada wspominac :) a i niebieski fartuszek, zdobyty prawie
        przemoca by sie znalazl :)
        • Gość: NITKA Re: Powspominajmy... IP: proxy / 217.153.15.* 06.11.02, 08:40
          I ja też mam :)
          A elementarz pamiętacie: ALA MA ASA.
          • Gość: DAY Re: Powspominajmy... IP: *.radom.leased.ids.pl 06.11.02, 10:00
            A ja wczoraj widziałem tępego urzędnika szefa wydziału, a myślałem że już
            takich tępaków nie ma. To Marian P.
            • Gość: KIELBASA Re: Powspominajmy... IP: *.radom.leased.ids.pl 06.11.02, 10:31
              A JA OTWORZYŁEM LODÓWKĘ I WLECIAŁ Z NIEJ STARY ZUŻYTY SEKRETRZYK KW WŁODARCZYK.
            • Gość: Ferd Re: Powspominajmy... IP: proxy / *.radom.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 14:49
              Gość portalu: DAY napisał:

> A ja wczoraj widziałem tępego urzędnika szefa wydziału, a myślałem że już
              > takich tępaków nie ma. To Marian P.
              Tak, to był on - Marian PO-PIS.
    • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 25.11.02, 19:39
      hmmmm.... wlasnie przypomnialem sobie cafe-nai na ustroniu .....
      • Gość: NITKA Re: Powspominajmy... IP: proxy / 217.153.15.* 26.11.02, 10:06
        a ja wczoraj żułam gumę "kulkę" :)
        • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 26.11.02, 13:27
          Gość portalu: NITKA napisał:

> a ja wczoraj żułam gumę "kulkę" :)

hmmm.... ja mam w szafie komputer PC XT - jeszcze na chodzie ..... ;-))
          • Gość: jabluszko Re: Powspominajmy... IP: *.wat.waw.pl 26.11.02, 13:37
            u mnie spoczywa C-64 z magnetofonem i zielonym moniorem :) wszystko sprawne...
            • Gość: NITKA Re: Powspominajmy... IP: proxy / 217.153.15.* 05.12.02, 09:44
              Pamiętacie jak na barbórki robiło się górnicze czapki w szkołach? Malowało się
              karton na czarno i zawieszało czerwoną bibułę :)
              • Gość: gofia Re: Powspominajmy... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.12.02, 21:58
                Pamietam zakupy do szkoly, to chyba byl poczatek 2 albo 3 klasy w podstawowce,
                najbardziej cieszylam sie, ze mam granatowe juniorki, fartuszek - krzyzaczek,
                nowe ksiazki, zeszyty, pachnace gumki (ktore rzeczywiscie mialo sie ochote od
                razu zjesc), i to wszytsko bylo takie piekne i nowe... I zawsze w takiej
                chwili, a wiec na poczatku roku szkolnego, obiecywalam sobie, ze no juz tym
                razem to bede bardzo wzorowa uczennica... ;-)
                • sylvio Re: Powspominajmy... 06.12.02, 16:55
                  A serwovit pamiętacie, w takich ćwiartkowych butelkach na śmietatę. Najlepiej
                  smakował po wielkich podwórkowych meczach. Siadało się pod sklepem na
                  parapecie, piło i rozpamietywało stracone okazje. A co do fartuszków to
                  pamiętam, że każda klasa miała inną lamówkę na kołnierzyku (oczywiście białym).
                  Moja klasa miała zielony. Dlaczego?. To proste: Ra-do-miak, Ra-do-miak, Ra-do-
                  miak...
                  • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 06.12.02, 19:02
                    serwovit ???? mmmmmm.... miodzio. dlaczego teraz nikt tego nie robi ???????
                    • Gość: dziura w desce Re: Powspominajmy... IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 20:06
                      a panska skórka?
                      • Gość: dziura w desce Re: Powspominajmy... IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 20:09
                        republika.pl/printo/warszawa/ idżcie tam, co prawda tylko
                        o warszawie ale i tak łza się w oku kręci
    • Gość: wuen Re: Powspominajmy... IP: *.ha3.agh.edu.pl 06.12.02, 22:01
      Ach serwowit! To se ne vrati, bo nie mieści się w żadnej unijnej normie.
      Zawsze na dużej przerwie goniłem do sklepu na rogu Kwiatkowskiego
      i Kośnej, kupowałem chałkę, serwowit i to było moje śniadanie. Teraz już
      chyba nie ma nawet tego sklepu. Nie da się dwa razy wejść do tej samej
      rzeki.
      Pozdrawiam
      wuen
      • Gość: kuba Re: Powspominajmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.02, 16:54
        ten sklep jest nadal, ale z deka podupadły (prywatny właściciel)
    • Gość: Slawek Re: Powspominajmy... IP: *.com.pl 07.12.02, 11:56
      A chłopcy ze skórzanki na spodniach lampasy,
      a w mechaniku krokiewki na rękawach marynarki,
      "elektronik" plakietki zamiast tarcz na rękawie, najpierw ogromne a pózniej małe
      a dziewczyny z medyka na głowach czepki i bluzy z dużymi kołnierzami
      Do pańskiej skórki dodałbym wapna i maki - czy ktoś pamięta?
      pozdrawiam
      • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 14.12.02, 22:18
        Lodowisko sztuczne na PSP 2 ..... WIelkie sztuczne agregaty od Ruskich. Jak je
        przywozili helikopterami to zamkneli ruch kolowy na okolicznych ulicach, ludzi
        z "dwójki" zwolnili z zajec i posłali do domu, a milicja ganiała wszystkich do
        domów zeby nie ogłuchli od huku albo zeby im agragat na łeb nie spadł. Fakt ze
        tak wielgachnych smigłowców nigdy wczesniej i nigdy potem nie widziałem ...
      • Gość: misiak Re: Powspominajmy... IP: *.ask / 192.168.0.* 11.01.03, 15:17
        Gość portalu: Slawek napisał(a):

> A chłopcy ze skórzanki na spodniach lampasy,
        > a w mechaniku krokiewki na rękawach marynarki,
        > "elektronik" plakietki zamiast tarcz na rękawie, najpierw ogromne a pózniej
        mał
        > e
        > a dziewczyny z medyka na głowach czepki i bluzy z dużymi kołnierzami
        > Do pańskiej skórki dodałbym wapna i maki - czy ktoś pamięta?
        > pozdrawiam

Chodziłem do mechanika ale to nie były <<krokiewki>> tylko srebrne lub złote
        paski. Chyba,że po 1981 coś się zmieniło. A na marginesie : czy ,,mechanik<<
        jeszcze Żyje ?
        Pozdrawiam m.d.
        • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 11.01.03, 16:35
          niestety nie. teraz tam jest centrum kształcenia praktycznego czyli szkoła
          srednia dla dorosłych chcących się przekfalifikować.
    • isoxazolidine Re: Powspominajmy... 11.01.03, 10:43
      nikt wiecej nic ciekawego z dawnych czasow juz nie pamieta ?
      niemozliwe ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka