IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 01:53
Ach nasz Yodo, Yodyneczko, czemuś taki śliczny,
Twoje oczy jak jeziora, móżdżek artystyczny,
Mądra głowa, serce czułe, w wietrze włos rozwiany,
O Twą mądrość będziem walczyć do śmiertelnej rany.

Jeśli sobie życzysz nasz wielbiony purysto, polonisto, ekonomie, specjalisto,
planisto, inżynierze, matematyku, człowieku wybitnego intelektu, domniemany
członku (bez skojarzeń) MENSY o mózgu pojemniejszym od niejednego z twardych
(nad wyraz) dysków naszych skromnych (forumowiczów przyp. wojtek Yodzie)
komputerów, pisz śmiało, wytężę swój mały móżdżek, aby móc przypodobać się
naszemu Cenzorowi i Nauczycielowi-Jego Eks(ten nawias jest nieprzypadkowy)
Celencji, Mocarzowi i Wszechwładcy radomskiego forum GW, mistrzowi Yodzie:)
Obserwuj wątek
    • marcmal Re: do Yody 22.03.06, 07:35
      Czy to ty teraz wylewasz swe frustracje na forum Kielc, jeśli tak to proszę,
      żeby Yoda cię pognebił do reszty.
      • komnen Re: do Yody 22.03.06, 09:06
        nawet śmieszny, taki dowód uwielbienia dla mistrza Yody
        • Gość: Yoda Re: komnen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:16
          Nie od dziś inspiruję ludzi - i taka jest prawda, z którą muszę się mierzyć...
          Nie pierwszy wojciech próbuje sił i nie ostatni polegnie... Ale styl się liczy!
          Teraz przynajmniej wysilił się na coś więcej niż obelgi - ale pewnie do nich
          wróci, bo w dowcipie słaby on jest -ten wojciech:)))
          Pzdrwm
      • Gość: Yoda Re: do Yody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:10
        :))) Macmal, dzięki za zaufanie, ale nawet gdyby mi się chciało dalej poświęcać
        na to czas (a już choćby dla Ciebie byłbym skłonny to zrobić) -to wojciech i
        tak nie zauważy, że został pognębiony! Natomiast ci, którzy mają odrobinę oleum
        w głowie, widzą -że to już dawno się stało:)))
        Pzdrwm Ciebie, Crux-a i pozostałych trzeźwo myślących sąsiadów -trzymta się
        chłpaki:)
      • wichajsterr Re: do Yody 22.03.06, 09:24
        Siemka Marcmal forum w Kielcach zamknęli?
        Co tam słychać ciekawego u Ciebie dawno Cię na forum Radom nie było :-)
        Przy okazji pozdrawiam także Yode mistrza mego gdzie w pojedynku z nim poległem
        bo dostałem zaćmienia mózgu od czytania bredni, ale co tam jeszcze rozszyfruje
        opakowanie do gum do żucia...
        • marcmal Wichajstrze muj ólóbiony 22.03.06, 09:30
          Strasznie zamknięty masz katalog zawołań i pozdrowień,zupełnie jak pies Pawłowa
          czytasz marcmal- myślisz zamknęli forum Kielce. Natomiast ja widzę Wichajster
          przez dwa r na końcu, myślę to ten od zamykania forum, zupelnie jak z dzrzwiami
          do lasu:)
          Pozdrawiam ciepło, aby do wiosny:)
          • komnen Re: Wichajstrze muj ólóbiony 22.03.06, 09:42
            tak, rosyjscy naukowcy skrzyżowali podobno psa pawłowa z królikiem, teraz spróbujcie wejśc do klatki i zapalić światło
            • Gość: Yoda Re: Wichajstrze muj ólóbiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 10:01
              :))) podobno skrzyżowali też tramwajarza z lotniskowcem -do jego klatki też
              lepiej się nie zbliżać...
              Pzdrwm
              • wichajsterr Re: Wichajstrze muj ólóbiony 22.03.06, 10:37
                No i tak trzymać... nie zbliżać się bo oparzę i pogryzę, ja robię swoje i
                tyle :-)
                Przynajmniej lepsze takie krzyżówki niż krzyżówka marudy jęczały pesymisty i
                kręta w jednym :->
                POZDRAWIAM serdecznie.
                • Gość: Yoda Re: Wichajstrze muj ólóbiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 10:51
                  Rób swoje, bądź prostoduszny, tak trzymaj - a najpierw skończ jakąś szkołę.
                  Wierzę w Ciebie i jestem niepoprawnym optymistą w kwestii zdolności ukończenia
                  przez Ciebie przynajmniej gimnazjum. Może nauczą Cię w nim czegoś zamiast
                  gryzienia:)))

Pzdrwm cieplutko:)
                  • wichajsterr Re: Wichajstrze muj ólóbiony 22.03.06, 11:10
                    Gość portalu: Yoda napisał(a):

> Rób swoje, bądź prostoduszny, tak trzymaj - a najpierw skończ jakąś szkołę.
                    > Wierzę w Ciebie i jestem niepoprawnym optymistą w kwestii zdolności
                    ukończenia
                    > przez Ciebie przynajmniej gimnazjum. Może nauczą Cię w nim czegoś zamiast
                    > gryzienia:)))
                    >
                    > Pzdrwm cieplutko:)

Ta naprawdę to się pochwale że gimnazjum już skończyłem, teraz kończę liceum i
                    wybieram się na studia...
                    Nie wiem skąd u Ciebie te informacje ale Ty jak zwykle piszesz żeby pisać a czy
                    ma to sens i jest zgodne z prawdą to nie przejmujesz się tym ale cóż nie szkoła
                    kształtuje człowieka a widać, że (nie wiem czy skończyłeś czy nie ale chyba tak
                    bo chwalisz się jak cholera) Ty i po szkole nic wielkiego sobą reprezentujesz...
                    Pozdrawiam Yodo i „więcej wiary w ludzi”
                    • Gość: Yoda Re: Wichajstrze muj ólóbiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:37
                      Wybacz, wichajsterr, że nie zgromadziłem stosownych informacji o Twoim
                      wykształceniu, ale służby specjalne jakoś nie chciały się tym zająć... Widać
                      nie stanowisz jeszcze wielkiego zagrożenia dla porządku publicznego. Ja tylko
                      wnioskowałem o tym wykształceniu z poziomu Twoich wypowiedzi - a teraz, po
                      uzyskaniu informacji z pierwszej ręki, jestem głęboko rozczarowany poziomem
                      radomskich liceów...
                      Ale patrząc na to z innej strony: masz trochę racji! - wdawanie się w polemiki
                      z licealistami, którym się wydaje, że są w stanie zrecenzować to, co ja sobą
                      reprezentuję - to byłaby głupota z mojej strony. Tylko że ja z Tobą nie
                      polemizuję - Tobie się tylko tak wydaje:))) Wobec absencji wybitnego poety
                      lotnisk -wojciecha (pewnie uzwojenie mu się przegrzało na skutek obciążenia
                      przy przy wyszukiwaniu zaimnków osobowych w moich wypowiedziach) -jesteś dla
                      mnie marną, bo marną - ale jednak rozrywką.
                      Pzdrwm:)))
                      • wichajsterr Re: Wichajstrze muj ólóbiony 22.03.06, 11:57
                        Ja Cię tak traktuje jak wypadek przy pracy...
    • Gość: wojtek Re: do Yody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:33
      Widzę, że nasz arcykapłan Yoda, mimo swojej inteligencji, daje sie sprowokować
      prostactwu i wchodzi ze wszystkimi w denne gadki. Przeczuwałem jakieś podłoże
      psychiatryczne, ale niestety, psychiatrzy odmowili pomocy w tym przypadku.
      Aha, jeszcze jedno, czy ten nick to od Jodyny? Wydaje mi się, że jeśli ktoś
      reprezentuje sobą taki poziom jak nasz mistrz, nie splamił by sie bezpośrednimi
      odniesieniami do amitnych Gwiezdnych Wojen czy reszty komercyjnego gówna.
      Proponuje zmianę nicku na "Ch..ogrom"(to taki bohater drugoplanowy od Fredry).

W poważaniu:D
      • Gość: Yoda Re: wojciech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:54
        No, wojciech, dlaczego poniżasz swojego wyznawcę wichajstrra, nazywając go
        prostakiem? Poniżasz w ten sposób siebie - boć tylko wichajsterr podziela twoją
        światłą argumentację w sprawie lotnisk.
        A jakie podłoże psychiatryczne ma założenie tego wątka, w którym wykonujesz
        personalne wycieczki, bo twoje "argumenty" i "wiedza" zostały ośmieszone w
        dyskusji na konkretny temat? -Wg mnie, jest to wykwit twoich kompleksów i efekt
        urażonej ambicji odgrywania forumowego experta. Spotkałeś się z czymś, co cię
        przerasta i reagujesz agresją - zachowanie prymitywne, ale normalne u osobników
        niedojrzałych emocjonalnie.

Pzdrwm, spróbuj zasięgnąć porady egzorcysty - może pomoże ci w sytuacji, gdy
        (jak twierdzisz) psychiatrzy leczyć cię nie chcą:)))
      • Gość: Yoda PS wojciech zgromiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:30
        >Proponuje zmianę nicku na "Ch..ogrom"(to taki bohater drugoplanowy od Fredry).

-Toś sobie teraz pojechał, wojciech... Aż mi ciebie żal. Nawet nie muszę
        przykładać ręki do kompromitowania ciebie -sam radzisz sobie doskonale:)))
        Ale cieszę się, że masz możliwość literackiego i intelektualnego wyżycia się.
        Może nie będziesz tym sposobem zaśmiecał różnych forów i różnych wątków swoimi
        bredniami.

Pzdrwm i wyzdrowienia życzę - może jakiś urlop i sanatorium?
        • Gość: COMEBACK!!!! Yoda na prezydenta!!!! IP: *.radom.net 22.03.06, 13:47
          I to mówię na serio. Jemu się wydaje, że jest pępkiem świata. Myśli, że ma
          wiedzę i tylko liczy się to, co on powie. Jesli ktoś zechce mieć inny pogląd na
          świat (nie daj Panie Boże), to szanowny Yoda sprowadzi go na ziemię... Bo tylko
          ON ma rację! Nikt inny! To dzięki niemu żyjemy na tym świecie. On jest władcą,
          a my pionkami w grze. Tak sobie myślę... Może zaproponować twoją kandydaturę na
          sekretarza generalnego ONZ? Ale i tak nikt by cię chyba nie poparł, skoro dla
          ciebie wszystko jest bez sensu. Na pewno żałowałbyś pomocy dla państw trzeciego
          świata, skoro zawsze wychodzisz z założenia, że nic nie jest opłacalne...
          Mam dla ciebie niespodziankę. Napisałem krótką opowiastkę o tobie. Zaraz to
          opublikuję na naszym tramwajowym forum... A więc zaporaszam!
          • Gość: Yoda Dzięki -wojciech będzie lepszy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:13
            > Mam dla ciebie niespodziankę. Napisałem krótką opowiastkę o tobie. Zaraz to
            > opublikuję na naszym tramwajowym forum... A więc zaporaszam!

Dzięki, BACK-end, za "zaporaszenie" - ale raczej nie skorzystam, bo nie jestem
            ciekaw twoich wypocin. Jednak cieszę się, że na "twoim forum tramwajowym" masz
            wreszcie pole do zademonstrowania swoich zainteresowań i zdolności
            intelektualnych. -Rozwiązywanie problemów komunikacyjnych (nawet pomiędzy twoją
            sypialnią a WC) przerasta cię, ale teraz masz przynajmniej winnego twojej
            niemocy: to MOJE prywatne opinie spowodowały, że nie możesz zbawić mieszkańców
            Radomia za pomocą swojej WIZJI. Bo bez mojego poklasku na forum, twoim światłym
            i wyważonym zdaniem, nie uda się w tym mieście absolutnie nic... Co za
            przytłaczająca odpowiedzialność na mnie ciąży... Ale uniosę ją jakoś - dalej
            będę pisał o tym, co uważam za rozsądne i celowe, a jeśli się ktoś ze mna nie
            zgadza - jego dobre prawo. Zawsze chętnie wysłucham jego argumentów i w miarę
            możliwości odniosę się do nich.

Pzdrwm i spełnienia w pisaniu opowiastek o mnie życzę:)))
            • Gość: COMEBACK!!!! Szanowny obywatelu Yodo IP: *.radom.net 22.03.06, 14:25
              Nie chcesz tego czytać, bo prawda zawsze boli.... Wiem, że to rozumiesz.
              Twoje opinie nie mają nic wspólnego z moimi problemami, bo to nie TY decydujesz
              czy tramwaje będą czy nie. Żyjemy w Polsce, a nie na Białorusi. Tak sobie
              myślę, że Łukaszenka mógłby być twoim dobrym kumplem. Jesteście do siebie
              podobni w pewnym stopniu, jęsli chodzi o mózgi... A wiesz, jak Łukaszenka za
              jakiś czas skończy... A co do twoich "argumentów" - to nie można nimi nazwać
              tego, co piszesz...
              • Gość: wojtek Re: Szanowny obywatelu Yodo-lecz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:37
                Czyli jednak podłoże psychiatryczne...
                • Gość: COMEBACK!!!! Wojtku... IP: *.radom.net 22.03.06, 14:42
                  Zapraszam na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=31642728&a=38977167
                  Tam wyraziłem dosadnie moją opinie o Yodzie.
                • Gość: Yoda Re: wojciech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:49
                  Czyli jednak, wiojciech... -dobrze się zdiagnozowałeś, a poziom twoich
                  aliantów, dla których założyłeś ten wątek -świadczy wydatnie o tobie.

Pzdrwm -bawta się dobrze chłopaki, ja już nie mam dla was czasu:)))
                  • Gość: COMEBACK!!!! Yoda IP: *.radom.net 22.03.06, 14:52
                    Nie masz czasu? A czemu nie masz? Do tej pory jakoś miałeś... A gdy przyszło
                    tobie czytać opinie innych o twojej mądrej główce - to nagle uciekasz...
              • Gość: Yoda Re: Szanowny obywatelu BACK-endzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:40
                Tak, BACK-end, ugodziłeś mię w samo serce...!:)))
                A to zestawienie mnie z Łukaszenką - to juz argumentacja za budową linii
                tramwajowych w Radomiu bez pytania mieszkańców o zdanie w tej kwestii i
                słuchania racji osób niekoniecznie nastawionych entuzjastycznie -na najwyższym
                poziomie merytorycznym... Gratuluję! -Wygrałeś, historia cię wynagrodzi!
                Maszeruj dzielnie w świetlaną przyszłość, a wichajsterr z wojciechem niech ci
                marsza grają.

Pzdrwm i gratuluję zwycięstwa, możesz teraz zmienić nick-a zgodnie z regułą
                właśnie wypracowaną przez wojciecha -na: MEGAch...grom:)))
                • Gość: COMEBACK!!!! Re: Szanowny obywatelu Yodo IP: *.radom.net 22.03.06, 14:45
                  A skąd wiesz, że obywatele odrzucą ten wniosek? Ta inwestycja, jak i lotnisko
                  mają i będą maiły poparcie mieszkańców. Na szczęście nie wszyscy w Radomiu mają
                  taki móżdżek jak ty. Bo gdyby wszyscy tak myśleli, jak ty - świata by już dawno
                  nie było. O tym tez będzie fabuła mojej opowiastki, którą za chwilę będziesz
                  mógł przeczytać.
                  A porównanie ciebie do Łukaszenki jest jak najbardziej na miejscu.
                  • Gość: Yoda Re: BACK-end IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:59
                    Nie wiem, czy odrzucą, ale ja bym ich o to najpierw zapytał, podając im
                    uprzednio pod rozwagę argumenty za i przeciw -a tobie to do głowy jakoś nie
                    przychodzi. Bo ty masz WIZJĘ i nie obchodzi cię nic poza nią, a każdemu, kto ma
                    inne zdanie niż ty -potrafisz tylko naubliżać na forum (dokładnie tak, jak
                    zapewne troche starszy od ciebie wojciech).
                    Nikt poważny już z tobą nie rozmawia - ja też nie będę.

Pzdrwm - wydoroślej.
                    • Gość: COMEBACK!!!! Yoda Elektroda IP: *.radom.net 22.03.06, 15:09
                      Widzę, że zmieniasz ton rozmowy... Oczywiście - mam wizję. Ale ta wizja jest po
                      to, by coś się zaczęło dziać w tym mieście. By jego istnienie nie ograniczało
                      się tylko do miejsca na mapie i przekonania, że jest to tylko dziura na trasie
                      Warszawa - Kraków. Ty pewnie tak byś chciał. A ty na mnie nie wrzucałeś? A kto
                      się podawał za jakiegoś Psychologa na tym forum i pisał głupoty o mnie? I to
                      dziwne, że sposób pisania i układania zdań był taki sam, jaki ty prezentujesz.
                      Skoro w innych mniejszych miastach ten tramwajów sprawdził się, to w Radomiu
                      będzie podobnie. Ty określasz siebie mianem poważnego? Poczytaj sobie opinie
                      forumowiczów i odpowiedz sobie na pytanie, co myślą o tobie inni.
                      Ponownie ciebie pytam - a co TY chcesz zrobić dla miasta? Jaki masz plan?
                      • Gość: COMEBACK!!!! Errata IP: *.radom.net 22.03.06, 15:13
                        "Skoro w innych mniejszych miastach ten tramwajów sprawdził się, to w Radomiu
                        będzie podobnie". Chciałem napisać: Skoro w innych mniejszych miastach ten plan
                        sprawdził się, to w Radomiu będzie podobnie.
    • wichajsterr Re: do Yody 22.03.06, 14:52
      Yodo mam pytanie do Ciebie..
      Spytam się jak kumpel kumpla powiedz mi co Ty chciałbyś zrobić dla miasta Radom?
      • Gość: Yoda Re: wichajsterr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:18
        Nie jesteś moim kumplem, wichajsterr -uprzytomnij to sobie.

A co do moich pomysłów -mogę je wyłożyć, ale potrzeba na to wiele miejsca i
        czasu. Teraz mogę tylko powiedzieć coś, co cię zapewne zaszokuje:
        1. chcę lotniska cywilnego na Sadkowie (uruchomionego za pieniądze z zewnątrz,
        legalnie, z zabezpieczeniem praw mieszkańców i z operatorem, który weźmie na
        siebie ryzyko prowadzenia tego interesu bez obarczania gminy i mieszkańców
        kosztami tego interesu);
        2. chcę też kilku linii tramwajowych w Radomiu (poza ścisłym centrum i
        sensownie zaprojektowanych, funkcjonujących w systemie z innymi, bardziej
        elastycznymi środkami komunikacji publicznej, -ale wiem, że do tego potrzebne
        jest profesjonalne i całościowe podejście do planowania przekształceń miasta, a
        w tym sensowna kolejność działań, bez propagandowych i ambicjonalnych zrywów).
        To tyle w kwestiach, w których zarzuca mi się obstrukcję.
        Nie tłumaczę się wam - licealistom, bo wasza opinia o mnie nie obchodzi. Piszę
        to dla tych - którzy mogą być zdezorientowani, bo nie chce się im czytać całego
        ciągu moich argumentów i waszych obelg.
        A czy ja mogę coś w tej kwestii zrobić? -Zapewniam cię, że robię tyle, ile
        tylko mogę (z bardzo nędzną pomocą lokalnych aktywistów -a raczej bez niej) i
        będę robił więcej -ale nie muszę tego objaśniać na forum. Tu się wymienia
        poglądy i waży argumenty. Działa się w rzeczywistości.
        Pzdrwm
        • Gość: COMEBACK!!!! SZOK.... IP: *.radom.net 22.03.06, 15:24
          Yoda chce lotniska... Yoda chce kilku linii tramwajowych....
          Czy to sen? Ha ha. Poza tym ja nie jestem już licealistą. A studia kończe w tym
          roku i to na uczelni państwowej, na której jest wysoki poziom.
          Ja już cię Yod anie rozumiem. Przeczysz samemu sobie. Ale i tak nic nowego nie
          wymyśliłeś. Dalej jestem zdania, że ci wszyscy Licealiści (tak - przez duże L -
          z mojego szacunku do nich) więcej sobą reprezentują niż ty.
        • wichajsterr Re: Kingi 22.03.06, 15:30
          Podobno prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
          Więc czemu Ty boisz się krytyki ze strony 19 latka?
          Jeżeli On Cię krytykuje to chyba coś jest nie tak, nie praw dasz?
          Poza tym czy ja chociaż raz cię obraziłem ? Raczej na mnie lecą obelgi z Twojej
          strony nie będę ich wymieniać bo i po co sam dobrze wiesz co pisałeś...
          Poza tym jak robisz tak wiele i jesteś i za lotniskiem i chociaż za komunikacją
          tramwajową to czemu na forum cały czas masz odmienne zdanie od współrozmówców?
          Piszesz że teraz robisz wiele dla miasta i nie dostajesz pomocy od nikogo a
          patrz właśnie gadasz z ludźmi co też chcą zrobić coś dla miasta więc czemu nie
          zaczniesz współdziałać z sensem tylko piszesz pierdoły nie trzymające się kupy
          i obrażasz wszystkich twierdzeniem że nic nie wiedzą że mają za mało miejsca na
          dyskach i inne tam, poza tym nie trzymasz się sedna sprawy tylko omijasz
          wszystkimi możliwymi sposobami pisząc o rzeczach które nie mają największego
          sensu, bądź na zadawane pytania odpowiadasz pytaniem albo wymigujesz się od
          odpowiedzi całkowicie.
          Idź bo widzę że się śpieszysz, w końcu grunt pod nogami się pali i może
          wreszcie pomyślisz też że ktoś oprócz Ciebie może mieć jakiś pomysł i mieć
          rację.
          • Gość: COMEBACK!!!! BRAVO! IP: *.radom.net 22.03.06, 16:14
            Nic dodać, nic ująć. Tym samym już kolejny raz licealista pokazał swoją klasę i
            wyższość nad absolwentem wyższej szkoły... Kto jaką bronią walczy, ten sam od
            niej ginie.
            • Gość: COMEBACK!!!! Jeszcze kilka słów do Yody IP: *.radom.net 22.03.06, 16:31
              A czy widać te jego działania? Koleś jest śmieszny i tyle. Najpierw wszystko
              neguje i krytykuje, a potem stwierdza, że jest za. Przypomina mi to naszego ex
              prezydenta-elektryka (z całym szacunkiem do jego osoby) i jego mądre
              stwierdzenie: "jestem za, a nwet przeciw". Taki też jest nasz idol Yoda.
              Nasz bohater zarzuca nam zrywy. A ja mu tak odpowiem, że wkońcu od czegoś
              trzeba zacząć. Opracowałem wstępny projekt linii tramwajowych, których trasy
              nie będą wpływać na ruch w naszym mieście. Poprzedni mój projekt uległ zmianie.
              Niebawem zacznę wyliczać koszty inwestycji (oszacowanie materiałów, robocizny,
              długości torów). W tej chwili przy pomocy bardzo uprzejmych ludzi z Urzędu
              Miasta szukam miejsca na zajezdnię. W planach mam również stronę internetową,
              gdzie będzie wszelkie info na ten temat. Ankieta też będzie. Przygotowałem już
              pismo do prezydenta miasta w tej sprawie. Wcześniej trzeba będzie nagłośnić
              sprawę w mediach. Rozpocznie się to od artykułu w prasie. Tak więc, będą
              podejmowane kolejne kroki w celu realizacji tego. A nie wierzę w to, by wśród
              radnych z naszego regionu, posłów czy współpracowaników prezydenta, nie było
              osób, które by poparły ten projekt.
              Pisałem też o tym w grudniu na tym forum - że mam kontakt z posłem, który
              popiera ten projekt. Od niedawna mam też bliski kontakt z osobą, która
              odpowiada za budowę lotniska w naszym mieście. Więc ja mam trochę wiedzy na ten
              temat i wiem, co piszę. Dlatego powtarzam kolejny raz, mam gdzieś negatywne
              opinie innych. Robię swoje. Gdybym do tego tematu podchodził tak, jak nasz idol
              Yoda, to już dawno bym z tego świata zniknął. Trzeba być przedsiębiorczym i
              mieć jakieś cele w życiu, a nie tylko kłapać jadaczką i wszystko wykluczać.
              • wichajsterr Re: Jeszcze kilka słów do Yody 22.03.06, 16:42
                Chciałem tylko dodać/ zapytać czy zajezdnia tramwajowa nie mogła by się mieścić
                na wjazdowej?
                Przecież tam jest bardzo duży plac który stoi pusty ( tyły budynków hal
                naprawczych ),tam mogą stać tramwaje kończące pracę, a co do serwisu to czy nie
                wystarczy wybudować tory i przerobić parę stanowisk naprawczych dla autobusów
                tak, żeby i tramwaj mógł wjechać...?
                • Gość: COMEBACK!!!! Re: Jeszcze kilka słów do Yody IP: *.radom.net 22.03.06, 16:58
                  Nawet dobry pomysł. Wcześniej brałem pod uwagę Prędocinek (pół kilomentra od
                  końcowego 9, blisko parkingu). Ale ta propozycja wydaje się interesująca. Będę
                  musiał się tam przejechać. Pozdrawiam
                  • Gość: COMEBACK!!!! Re: Wichajster IP: *.radom.net 22.03.06, 17:01
                    jakby co - to przejdźmy już na forum tramwajowe. Nie ma sensu pisać o tym
                    temacie na forum naszego idola
    • Gość: wojtek Re: do Yody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:24
      Z uwagi na niemale powodzenie watku wsrod obmawiajacych i obmawianych,
      zdecydowalem sie na dopisanie kolejnej strofki:D

Ale usta Twoje Panie milczą jak zaklęte
      Jakąż mamy wybrać drogę, jakież dróżki kręte?
      Rzeknij Yodo jedną mądrość, jedno skromne zdanie
      Zlituj się nad biednym plebsem nasz Arcykapłanie!

"Mój ty plebsie, ma hołoto"-na to odpowiedział
      Będę dalej radą służył, ja-Yodyna p...ł.
      Ze wzruszenia głos nam zamarł, coś ścisnęło w sercu
      Już niedługo staniem razem na wspólnym kobiercu.

"Ach bydlęta i debile, tonę w szcęscia fali,
      teraz wykład wam pie..ę w wykładowej sali"
      Tu przyjąwszy mądrą pozę, podrapał się po jądrach,
      "Słuchaj bydło, słuchać śmiecie"-gadka będzie mądra.

Lecz się pospół trochę zdziwił słysząc pierwsze dźwięki
      Myślał, że go tutaj doszły ze szpitala jęki
      Coś pieprzyło, mamrotało, wyło i gadało wściekle,
      jakby szakal na pustkowiu, jakby dusze w piekle

Chciał doczekać pospół końca, dosyć miał cierpienia,
      Zatkał uszy, zaczął gadać lecz wciąż słyszał pienia.
      W końcu nikt już nie wytrzymał i wyszli ukradkiem
      "Będziesz mógł se dyskutować co najwyżej z dziadkiem,
      z takim dziadkiem co nie szłyszy, co to głuchy jest jak pień
      Wszyscy inni zaraz zwieją, nie zostanie nawet cień!"

Jesli jeszcze Yoda ladnie poprosi, moze rozwaze mozliwosc kontynuacji "Ody do
      Yody":D
      • Gość: wojtek Re: do Yody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:33
        Bez urazy:) Powiedz ty czy masz moze jakiegos mejla? Takie indywiduum jak ty
        nie moze nie zainspirowac:P
    • wariag Re: do Yody 24.03.06, 20:30
      Yoda zatopiony w karbonicie nie sięgnie miecza ;-)

• Gość: rina Re: do Yody IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.03.06, 21:41
        Oda przednia.Może być jeszcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka