Dodaj do ulubionych

Wstępy - końskie targi

27.02.07, 10:13
Piękna tradycja. Należy ją pielęgnować, warto pomyśleć o wybudowaniu jakiegoś
zadaszenia, może hali, w której odbywała się impreza. Warto by ją cywilizować
wraz z upływem czasu oraz rozszerzać ofertę może nawet o konie rasowe?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: UCYWILIZOWAC TARGI Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:52
      Bardzo dobry pomysł, że trzeba ucywilizować te targi.
      Są przecież tereny i hale Centrum Wystawieniczo Targowego w Skaryszewie .

I tam w halach zlokalizować np. przenośne boksy i jakiś wybiegi (poza halami)
      dla oglądania koni w ruchu i biura dla słuzby weterynaryjnej i innej.

Mam na mysli np. sprzedaż koni rasowych czy innych typu kuc.

Tak samo mozna sprzedawać w ciepłych halach: akcesoria,bryczki itp.
      Jest na miejscu stylizowana gospoda-hata góralska i hotel ,miejsca biurowe (
      telefony ,faxy,internet itp.) i to może byc idaealna baza dla kupców w tym tych
      z zagranicy ,bo oni mają kasę.

Ładna ale mało znana impreza i trzeba stwarzyć ucywilizowane warunki( bez
      snieżycy,zawieji,deszczu ,wiatrów ) sprzedającym i kupującym oraz zwiedzającym
      bo od zwiedzania czy zapoznania zaczyna się często kupowanie.

Może zorganizować RODEO SKARYSZEWSKIE ???aby przyciągnąć widzów i zwiedzających
      (ktoś w Polsce już coś takiego robi). Może przyjedzie i niech zarabia ?
      • michal.vel.misiek Re: Wstępy - końskie targi 27.02.07, 14:12
        No właśnie! Jest dużo ciekawych pomysłów na targi w Skaryszewie, ciekaw jestem
        co na to UM w owym mieście.
        Pozdrawiam
        • Gość: parodia prom. mia Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:01
          Byłem na tych targach.
          Moja ocena- parodia promocji miasta.
          DNO marketingowe.
          Impreza na poziomie IX wieku lub "piasta kołodzieja".
          Powiedzieli mi miejscowi obserwatorzy ,że ZMIENIŁA SIę WŁADZA W MIASTO-GMINIE
          i wyszło ,że "zamienił stryjek siekierkę na kijek", jak mówi stare
          przysłowiełowie polskie.
          Co ma z targami wspólnego handel przez bułgarki np. za 5 zł kombinerkami i inne
          wynalazki.Może impreza towarzysząca ?
          Widok na przczepie ciagnikowej :radnych ,posłów i dygnitarzy miejskich
          powiatowych przypominał akademię w biednym kołchozie na Syberii z poczatków
          władzy radzieckiej lub piknik dla kozaków donskich na koniach.
          Brakowało POPA.
          To przepędzanie koni na orance to skala prymitywnej improwizacji chyba
          zrodzona i zrobiona po szklanie bimbru '" grunwaldzkiego"i bez zagryzania!!
          Wróciłem do Warszawy "oczarowany" imprezą na poziomie " O " chyba reżysera-
          organizatora "chłopa panszczyznianego" .
          Coś mnie nurtowało i kliknąlem na radomskie ECHO DNIA i to co zobaczyłem w
          internecie toż to 100%-200% prawdy.
          Ponieważ znajomi moi spece od koni z Włoch i Francji wiedzieli ,że jadę do
          Skaryszewa zapytali mnie o te targi.Nic nie powiedziałem konkretnego tylko
          zaproponowałem żeby zajrzeli na strony ECHA DNIA gdzie jest VIDEO JARMARK z
          muzyką i FOTOGALERIA.
          Czekałem na komentarze 2 godziny.
          Jeden zapytał czy to zdjęcia z Armenii z XIX w.z dodanym podkładem żempolonej
          ludowej muzyki polskiej , a drugi zapytał czy ja byłem z nim na podobnych
          targach kilkadzisiat lat temu w Bułgarii, które były bardzo podobne.
          Pozostawiam szanownych panstwa w celu obejrzenia stron internetowych ECHA DNIA
          Autor prosi aby podać, które zdjęcia są ciekawe i fajne.Odpowiadam,że np.
          7 -kawalerzysta na orance marketingowej,
          21- W OCZEKIWANIU NA POGRZEB
          16-17 POKLEPANKA
          i NA ZAKONCZENIE COS Z WIDEO TO " NIEUDANE SALTO PRZEZ BARYJERKĘ PO 3-5
          KIELICHACH".
          PANOWIE ROBCIE TAK DALEJ juz niedługo dojdziecie do poziomu z 1907 roku ,a
          za sto lat będziecie obchodzic 2007 rok.

• Gość: żena-da Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 11:17
            Ogladalem strone Echa dnia na ten temat.Toz to odpust pijanych a może i nie
            handlarzy z Kamczatki.
          • micra7 Re: Wstępy - końskie targi 28.02.07, 11:25
            "znajomi z Włoch i Francji" gdzie ginie w meczrniach wiekszosc naszych pieknych
            koni ... no wszystko jasne.....
      • micra7 Re: Wstępy - końskie targi 28.02.07, 11:23
        "Ogladac na wybiegu"? Przeciez te konie sprzedaja sie gl. do rzezni, albo na
        rozrod i zrebaki do rzezni. A co z tymi, ktore nie maja sily sie podniesc, bo
        takie sa skatowane? Bedzie sie je wozic na wozku po padoku?
    • micra7 Re: Wstępy - końskie targi 28.02.07, 11:20
      Czlowieku.... czy Tu wiesz co w ogole piszesz?..... Przeciez te konie, takze
      zrebaki sa sprzedawane gl. do rzezni, na uboj , na mieso.... To nie jest jakis
      wesoly jarmark, ani zabawa. Czy to dla Ciebie takie bez znaczenia? Tradycja....
      jak jest jej wartosc, gdy za tym stoi strach, bol, bezsilnosc ktorychs z
      uczesnikow? To nie jest wystawa koni, gdzie kazdy zapatrzony w swojego
      zwierzaka, chce sie nim pochwalic. Tu chodzi TYLKO o pieniadze. Tu nie ma
      uczuciowosci wyzszej.
    • micra7 Re: Wstępy - końskie targi 28.02.07, 11:27
      No sorki, ale widze, ze to strata czasu. Tu nie ma ludzi na tym forum, ktorzy
      widza KONIA, ale kilogramy MIESA. Nie ma w ogole o czym rozmawiac.
      Na tym poziomie niedorozwoju uczuciowosci wyzszej szkoda mojego czasu....:(((
    • Gość: Benek z Gliwic Re: Wstępy - końskie targi IP: *.gts.entel.pl 28.02.07, 22:39
      Cywilizować????? Dla kogo? Dla tych przepitych gęb handlarzy? Toż to ciury wiejskie zaprawione w mrozach i deszczu - po co im zadaszenie???
      • michal.vel.misiek Re: Wstępy - końskie targi 01.03.07, 14:50
        Postęp cywilizacyjny powinien dotrzeć nawet na prowincję.
        Zmieniając formę imprezy zmienia się powoli ludzi uczestniczących w niej.
        Pozdrawiam
        • babskifilozof Re: Wstępy - końskie targi 01.03.07, 23:33
          jesli cos ma swoja tradycje przez tyle lat pielegnowana to niech bedzie, jak bylo. wprowadzanie cywilizacji jest bledem, to tak jak wymalowac stara zmarszczona kobiete, przykleic jej sztuczne rzesy, na czerwono usta. zachod cywilizacje to ma u siebie, a wstepy to maja byc jak wstepy. a nowoczesne takze mozna wybudowac, jak kto chce. nie niszczyc tradycji wprowadzaniem cywilizacji. tylko znawcy, zapachem gnoju potrafią sie zachwycac, mieszczuchy wy.
          • Gość: Benek z Gliwic Re: Wstępy - końskie targi IP: *.gts.entel.pl 07.03.07, 14:47
            Odezwała się ta wsiowa baba - to powinni w pixdziec zliwkidować bo to żadna tradycja - kiedyś może tak było jak koń pracował w polu, rolnik przyjeżdżał na targ kupić końskie akcesoria, konia do pracy, a teraz to jest Święto Rzeźni - takie słowa usłyszałam od cywilizowanego hodowcy koni. Byłem i widziałem co się tam dzieje, jestem chłop ze Śląska, niejedno widziałem w życiu ale takiego chamskiego traktowania koni to chyba nie ma nigdzie na świecie tylko w Polsce... Ale co się dziwić wiejskie chamowo tylko kasę widzi i swój czubek nosa :-P
    • Gość: konik Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:31
      to wielka rzeznia ,nie ma co pieczolowicie kultywowac konie na konserwy do
      wloch ...ochyda bylem widzialem tiry pelne koni . po co robic oprawe do
      jatki konskiej .trzeba schowac to smutne widowisko daleko daleko
    • Gość: Jaro Re: Wstępy - końskie targi IP: 82.139.33.* 02.03.07, 22:47
      Piękna tradycja i święto szczególnie dla złodziei i kieszonkowców. Już przed
      godz. 5 ustawiali się na krojenie pijanych chłopków. Jednego to ponoć skroili
      na całe 10 tys. A policja zamiast wmieszać się w tłum to jeździła radiowozami i
      łapała pijanych rowerzystów.
    • Gość: munk Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:23
      festiwal chamstwa obludy i zlodziejstwa, a i propaganda pijactwa jak za komuny
      chyba tylko to moze przyciagnac na ten jarmark koniny smierdzonce pijane
      flejtuch ,kufaje i waciaki, kwinesencja polskiej wsi w najgorszym wydaniu i
      zlodziejstwo (ukradkli mi portwel) nigdy tam juz nie pojade i nikomu nie adzeze
      • Gość: ktosia Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:34
        A mnie ukradli portfel w autobusie linii "9". Czy w związku z tym mam
        wszystkich Radomian wyzywać od złodzieji. Przyjeżdżać nie musisz, ale nie
        ubliżaj ludziom, bo wówczas sam nie jesteś o wile lepszy od nich. A jak chcesz
        wiedzieć to mieszkańcy w 90% także nie znoszą tego zwyczaju, zwłaszcza, że nie
        wygląda on już dzisiaj tak jak wiele lat temu.
        • Gość: Benek z Gliwic Re: Wstępy - końskie targi IP: *.gts.entel.pl 07.03.07, 14:50
          Ale tu się nikt nie czepia Skaryszewian, przeca na targu są w 90% przyjezdni (handlarze i złodzieje), a złodziej nie kradnie we własnym mieście tylko na "występach gościnnych" z reguły :-/
    • Gość: patiot Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:32
      skaryszew to mala zydowskimiasteczko przed wojna ,teraz to co innego tylko co?
      ciekaw jestem ilu potomkow dawmych mieszczan jeszcze zyje ,to w skaryszewie
      bylo inko piaseckiego ,i czy dawni wlasciciele zaloza tyam gmine
      • Gość: jdd Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:56
        a skąd masz takie wiadomości?? w radomiu też było pełno żydów cały wał to był
        żydowski a w skwryszewie tylko na jednej ulicy mieszkali żydzi.
      • Gość: ??? Re: Wstępy - końskie targi IP: *.tkdami.net 06.03.07, 21:52
        Idiotyczna wypowiedź. Lepiej nicż nie pisz
    • Gość: Alex Re: Wstępy - końskie targi IP: 213.17.241.* 06.03.07, 14:44
      Rzeczywiscie piękna tradycja, zwłaszcza że większość koni pojedzie w ostatnią
      drogę swojego życia, by wylądować na polskich czy włoskich talerzach w postaci
      pysznego kabanoska. To jest wstrętna impreza, wstyd mi za to, że jest chlubą
      Skaryszewa. Jest tak samo zakłamana jak wszystko w naszym kraju. Ciepłe boksy,
      zadaszenia...o czym Wy w ogóle piszecie...A te urocze ciężarówy z napisami
      Fleisch, Cavalli Transport...Z pewnoscią zawiozą nasze konie na zieloną trawkę,
      tylko że po tamtej stronie tęczowego mostu.
      I proponuję do programu tej imprezy dopisać:
      - jak się zabija konie
      - jak się obdziera ze skóry
      - jak się ćwiartuje,
      a do potraw serwowanych na imprezie proponuję włączyć: kabanos prosto z konia.
      Impreza polecana zwłaszcza dla dzieci.
      • Gość: RIPOSTA Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:53
        CIEKAWE ALEX CO TY JESZ NA OBIADEK CZY POŻĄDNEGO SZNYCLA ZE ŚWINI, KTÓRĄ JAK
        PEWNIE WIDZIAŁEŚ W TV GOTUJĄ ŻYWCEM, CZY KOTLECIKA SOJOWEGO KTÓRY NIE ZABIJA
        ZWIERZĄTEK. WIĘC NAJPIER ZASTANÓWCIE SIĘ CO RZRECIE A DOPIERO PÓŹNIEJ PISZCIE
        TE BREDNIE
    • Gość: ignac Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 02:20
      fuuuj cos okropnego ,przedsionek smierci na ktorym trwa zabawa w dobrego
      czlowiek,schowac to predko schowc .a swoja droga skarysze łyzwinskim slynie to
      i los koni jest nielekki jak nie ma krawczykowej pod reka ...ups pod koniem
    • Gość: goj Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 02:22
      hej hej konie w dłoń łyzwińskiego goń goń goń
    • Gość: marian Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:02
      SKASOWAC RZEZNIE W SKARYSZEWIE ,moze wreszcie ekolodzy i obroncy zwierzat
      pogonia wlochow i innych oprawcow ze skaryszewa
      • Gość: konik Re: Wstępy - końskie targi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:55
        ty jesz świnie i krowy i nie obchodzi cię to że gotują je żywcem. Włosi z
        koleii jedzą konie.
    • Gość: al Re: Wstępy - końskie targi IP: *.tkdami.net 09.05.07, 13:52
    • Gość: , Re: Wstępy - końskie targi IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:43
      jesyna impreza na której można sobie konia zawlic przy ludziach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka