Dodaj do ulubionych

Przykład aktywizacji

10.04.07, 15:36
biznes.onet.pl/0,1516684,wiadomosci.html
Inni moga.

Nie rozumiem dlaczego nie mozna zabrac sie za te sprawe. Jest tyle
nieuporzadkowanych miejsc w Radomiu

Wystarczy chciec. Koszta jak widac sa, jakby to ujac, niezauwazalne

Tym bardziej polecam zajecie sie ta sprawa, gdyz plywa ona bezposrednio na
odbior Radomia wsrod jego mieszkancow i przyjezdnych co odzwierciedla sie
pozniej w lepszych opiniach o Naszym miescie i jego mieszkancow.

To lepszy sposob na reklame niz najwieksza i najkosztowniejsza kampania reklamowa.

Nikt tak nie bedzie dobrze mowil o Radomiu jak jego mieszkancy. Warto postarac
sie o ich dobra opinie

Pozdrawiam serdecznie
Dominik P.
Obserwuj wątek
    • Gość: dyrektor mops Re: Przykład aktywizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:56
      Mieszkańców Radomia zainteresowanych programem prac społecznie użytecznych
      zapraszam do naszego sprawozdania za rok 2006 /strona 40/. Sprawozdanie jest
      umieszczone na stronie tytułowej www.mops.radom.pl. Prace społecznie użyteczne
      są realizowane również w roku bieżącym. Zwracam uwagę na fakt, że organizacja
      prac społecznie użytecznych nie może prowadzić do ograniczania lub likwidacji
      miejsc w istniejących firmach zajmujących się np. oczyszczaniem lub estetyką
      miasta.

Krzysztof Błędowski
      dyrektor MOPS Radom
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Przykład aktywizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:22
        Swietny link Domela.W Radomiu jest 26% bezrobocie z tych osób tylko chyab 15%
        ma prawo do rocznego lub półroczngeo zasiłku.Reszta tych osób nie wiem z czgeo
        zyje , moze z pomocy z MOPS-u.W Radomiu w jak kazdym polskim duzym miescie są
        miejsca brudne , ktos musi je sprzatac.Nie wiem czy tylko ten pomysl spodoba
        się tej socjalistycznej roszczeniowej czesci radomskiego PiS?

MlodyRadomianian
        • domel_radom Re: Przykład aktywizacji 10.04.07, 20:09
          Domela? ;/
          • szybka.osa Re: Przykład aktywizacji 10.04.07, 23:02
            Domela_radomela? :)
            W Radomiu chyba coś takiego już działa, czasem widzę jak chodzą w pomarańczowych
            kamizelkach i sprzątają pasy drogowe. A może to nie z tego....
    • Gość: dyrektor MOPS Re: Przykład aktywizacji IP: *.138.unknown.vectranet.pl 11.04.07, 00:32
      Program prac społecznie uzytecznych działa w Radomiu od ponad roku. Syntetyczna
      informacja na stronie 40 sprawozdania MOPS za 2006 rok /www.mops.radom.pl/. Mam
      wrażenie, że działa zasada "cudze chwalicie - swojego nie znacie" lub wyważania
      otwartych drzwi. MOPS nie ma problemu z naborem do prac społecznie użytecznych!
      Jest odwrotnie - mamy nadmiar chętnych klientów MOPS do tych prac ! Za godzinę
      pracy zgodnie z ustawą przysługuje wynagrodzenie 6,20 złotych. Limit pracy w
      miesiącu 40 godzin co oznacza 40 x 6,20 złotych = 248 złotych na miesiąc/netto/
      Osoby długotrwale bezrobotne np, nasi uczestnicy Klubu Integracji Społecznej
      oczekują na taką pracę ! Ale takie prace, choć bardzo potrzebne, nie rozwiążą
      problemu 25% bezrobocia w Radomiu! To jest zresztą jeden z mitów /stereotypów/
      tak chętnie głoszonych, że ludzie nie chcą pracować ! Chcą pracować,tylko nie
      ma dla nich ofert pracy ! Chętnie pomogę Urzędowi Pracy w zdobyciu dodatkowych
      ofert pracy dla naszych klientów ! Proszę o kontakt i oferty wolnych miejsc
      pracy /oczywiście wyłącznie legalnej/! Takie propozycje można również zgłaszać
      poprzez pracowników socjalnych MOPS !

Z wyrazami szacunku

Krzysztof Błędowski
      dyrektor MOPS Radom
      • Gość: ferdi Re: Przykład aktywizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 02:51
        No, któtko i na temat. Dzięki.
        • Gość: ferdi Re: Przykład aktywizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 02:52
          tzn. krótko i na temat.
          • michal.vel.misiek Re: Przykład aktywizacji 11.04.07, 12:57
            Pan Błędowski chyba wyczerpał temat.
            Pozdrawiam p. dyrektora i jego syna. Do dzisiaj pamiętam kilka secików w ping
            ponga rozegranych w pewnych podziemiach.
            :))
            • domel_radom Re: Przykład aktywizacji 11.04.07, 15:43
              Po pierwsze nie spodobal mi sie krzykliwy sposob wypowiedzi. Zadzialala zasada
              "wbijania mlotem do glowy".

Wymieniona przez Pana zasada w tym wypadku nie znalazla zastosowania.

Co to samej tresci, ktora staral sie Pan Nam przekazac. Nadal nie wiem, czy
              Radom zatrudnia wiecej osob pracujacych spolecznie niz Jaworzno czy tez nie.

Rozumiem, ze ludzie czekaja na te prace. Dlatego prosze mi wytlumaczyc, dlaczego
              osob zajmujacych sie "pracami spolecznie uzytecznymi".

Prosze zatem wszystkim wytlumaczyc, dlaczego nie mozna zatrudnic wiekszej ilosci
              osob chetnych do takich prac.

Prosze takze nie wmawiac ludziom, ze takie prace nie przyniosa zmniejszenia
              bezrobocia. Jesli one go nie zmienia, to zle? Zle sie stanie gdy ludzie zobacza
              czyste parki, ladny trawnik, czysty staw i pusty kosz przed blokiem?

To da ludziom wiecej niz statystyczny spadek bezrobocia.

Mam nadzieje, ze czuje Pan to, co chce przekazac.

Pozdrawiam
              Dominik P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka