Dodaj do ulubionych

Sezon Ogórkowy

22.06.07, 10:24
"Sezon Ogórkowy" to może być w telewizji. Czy gmina w wakcje nie funkcjonuje?
Czy nie ma spraw, o których powinni być informowani mieszkańcy? Czy Radni
sobie robią urlop jak nauczyciele na 2 miesiące? To po to Was wybieraliśmy?
W jakim celu całą zimę i wiosnę się tutaj produkowaliście? Po to tylko by
siać zamęt i zabić nudę przed komputerem?!
Jak dla mnie żenua.
Najgorsze, że o tym pisze kandydat na wójta i administratorzy tego forum.
Obserwuj wątek
    • administratorgw Re: Sezon Ogórkowy 22.06.07, 10:42
      Witam
      Przywaiarz2 forum istnieje juz kilka lat i co roku w okresie wakacyjnym
      aktywność wszystkich forumowiczów spada. Każdy ma prawo do wakacji i odpoczynku
      a tym bardziej nie można nikogo zmusić by pisał na forum kiedy jest upał na
      dworze, chłodna rzeka i zimne piwo. Chcesz to pisz masz do tego prawo ale nie
      zmuszaj innych. Tu na forum panuje demokracja i wolność wyboru. I to jest
      właśnie siła tego forum ludzie piszą kiedy chcą i czują taką potrzebę a nie
      wtedy kiedy im ktoś nakaże. Ile razy narzekałeś, że to forum jest takie
      nieobiektywne i jednostronne a teraz nagle pragniesz informacji z naszego
      forum. Przecież aby mieć obiektywny obraz spraw nie możesz o wszystkim
      dowiadywać się z „nieobiektywnego forum”. Jest ładna pogoda przespaceruj się do
      gminy tam bez wątpienia odpowiedzą na Twoje wszystkie pytania.

Wszystkim, dla których właśnie rozpoczynają się wakacje w imieniu zarządu
      forum, życzę udanego wypoczynku. I pamiętajcie o Forum Odrzywół po urlopach i
      wakacjach.
      Pozdrawiam Administratorgw
      • prywaciarz2 Re: Sezon Ogórkowy 22.06.07, 10:56
        A co z tymi głośnymi przyrzeczeniami radnych, że będą nas tutaj informować o
        każdej sprawie itp. Do forumowiczów nie mam żadnych pretensji chcą to piszą ale
        radni okazali się po prostu.... ale oczywiście ich trzeba bronić. Gratuluję
        postawy.
        Jak zaczną szczekać koło września przypomnę im o tych 2 miesiącach urlopu przy
        piwku i leżaku. PS. Mam nadzieje, że w tym okresie nie będą brali diety?
        • townes Re: Sezon Ogórkowy 22.06.07, 11:08
          Z gadzam się z tobą <prywaciarz2> sam założyłem niedawno wątek „Czas płynie
          radni” i oprócz <nemne> nikt nawet raczył cokolwiek napisać.
          Pozdrawiam
          • nemne Czy Gmina to prywatny folwark?! 22.06.07, 12:02
            Witaj <prywaciarz2>
            Myślę, że "cościk" (tak mówił Waluś Pyzdra do Jędrusia Kwiczoła, albo
            odwrotnie) przesadzasz. A już na pewno co do mojej osoby. Na tym forum jest
            moich wpisów i informacji ......... "łołołoooooooo" albo może i więcej. Ponadto
            wpisywali się tu także i Artek i Przemek. (Ewa nie ma netu, ale uzyskane od
            neij informacje kilka razy przekazywałem na forum)
            Ponadto jesteśmy, "młodzi" radni, dlatego jesteśmy członkami tylko jednej
            komisji jakie istnieją prze Radzie Gminy. ("starzy" są członkami dwóch. Zapewne
            są lepiej wykształceni).
            Chociaż, gdybyś zobaczył protokoły z sesji (POWINNY być na BIP UG, ale .....
            protokołów nie ma), to byś zobaczył, kto tam "śpi" i jest "niemowa". (na
            pewno "młodzi na sesjach nie śpią").
            Dla jasności, to nawet dzisiaj byłem w UG aby dowiedzieć się, kiedy jest termin
            najbliższej sesji, (ostatnia odbyła się 29 kwietnia 2007r.) ponieważ chciałbym
            na niej poruszyć sprawy, które poruszane były na tym forum. (Dla
            niewtajemniczonych, to sesje zwołuje Przewodniczący na wniosek wójta).
            Dodatkowo „zagroziłem”, że zwołam „nadzwyczajną”, bo takie prawo daje ustawa o
            samorządzie gminnym. Wystarczy, że taki wniosek podpisze ¼ radnych, co w
            naszym przypadku stanowi 4 radnych.

Czyli:
            1. Twoje wołanie „Po co was wybieraliśmy” w naszym przypadku jest zbędne.
            Dodatkowo, kto jak kto, ale Ty zapewne na mnie nie glosowałeś. (nieprawdaż!).
            2.Również zasadne byłoby abyś zwrócił uwagę, że jestem radnym od listopada
            2007r. Do tego czasu ktoś inny był radnym i co? Czy ktokolwiek, lub cokolwiek
            od nich wiedział o sprawach, o których informujemy?! (pytanie retoryczne).
            3. Mimo, ze jestem radnym i mam z tego powodu (nawet wg Ciebie) obowiązki, to
            mam także i prawa. Z tym, że jako jedyny radny (zapewne „za karę” nie dostaję
            zaproszeń na otwarcie inwestycji gminnych. (To nie są w końcu inwestycje p.
            Kmieciaka, gdzie może sobie zaprosić kogo lubi, ale są to inwestycje GMINNE i w
            takim razie czy On mnie lubi czy nie lubi nie powinno być to „karą”. W końcu
            Gmina to nie film „Rancho” i nie stanowi prywatnego folwarku p. Kmieciaka. W
            końcu napisanie zaproszeń na tę uroczystość oraz przesłanie zaproszeń
            kosztowało GMINĘ.
            4. Inny mój kolega kiedyś w takich sytuacjach zwykł mawiać „Kto się ch……..
            urodził, to skowronkiem nie umrze” .
            Pozdrawiam – (nemne)
            PS.
            Droga do tej pory NIE została odebrana.
            • prywaciarz2 Re: Zarobieni 22.06.07, 12:42
              Zazdrość przeze mnie przemówiła, że ja muszę ciułać na życie w robocie a radni
              mają urlop 2 miesiące. No cóż wypijcie i browara za mnie. Pamiętajcie " żubr
              podchodzi wieczorem bardziej". Naharowaliście się od tego listopada jak "konie"
              więc jak najbardziej na urlop. No nie głosowałem na Ciebie to nie będę Cię z
              urlopów rozliczał w sumie pracujesz jako radny tylko dla tych osób, które na
              Ciebie głosowali. Sezon ogórkowy trzeba olać” wszystko i wszystkich”, za
              gorąco, przy jesieni się coś nowego wymyśli.
              • nemne Czy to jest uczciwe 22.06.07, 13:01
                <Prywaciarz2> napisał:

>Zazdrość przeze mnie przemówiła, że ja muszę ciułać na życie w robocie a radni
                >mają urlop 2 miesiące. No cóż wypijcie i browara za mnie. Pamiętajcie " żubr
                >podchodzi wieczorem bardziej". Naharowaliście się od tego listopada
                >jak "konie" więc jak najbardziej na urlop. No nie głosowałem na Ciebie to nie
                >będę Cię z urlopów rozliczał w sumie pracujesz jako radny tylko dla tych osób,
                >które na Ciebie głosowali. Sezon ogórkowy trzeba olać” wszystko i wszystkich”,
                >za gorąco, przy jesieni się coś nowego wymyśli.

Witaj <prywaciarz2>
                Skopiowalem twoj wpis, jako odpowiedż na to co wyzej napisałem. Dlatego uwazam,
                że "z całym szcunkiem do Twojej i mojej intelgencji" jest to nieuczciwe.
                Napiasłes sobie "ot tak" nie wskazując KONKRETÓW.
                Napisz moze czego oczekujesz ode mnie, jak rowniez od "bliskich ci radnych".
                Dla jasnosci, ryczałt radnego to 180 zł. (Dla "przypomnienia" w BIP zobaczysz
                ile zarabia JNP, jego zastępca, sekretarz, a także ....... Naczelny Hydraulik).
                Czyli o jakim "uropie" Ty mówisz. Przecież, nie kazdy ma tak dobrze,
                ze "pracuje u prywaciarza, wali na forum" i do tego mu jeszcze płacą.

Dodatkowo, w kazdym solectwie jest Sołtys i rada sołecka. Dlatego coś "dziwne",
                że nie jesteś zbulwersowany faktem, że w/w Władze Organów Pomocniczych Gminy
                nic nie piszą na forum.
                Pozdrawiam - (nemne)
            • administratorgw Forum 22.06.07, 12:50
              Witam
              Zapominasz prywaciarz2, że forum jest w dziale fora prywatne więc może w każdej
              chcwili zniknąć, przekształcić się w zamkniete lub ukryte takie są typy for
              prywatnych. Zarząd też składa sie z osób prywatnych a nie urzędników państwowych
              i dlatego jest wolnośc wyboru chcesz to piszesz nie to nie. Już kiedyś w
              zarzadzie był wniosek aby przekształcić obecnie forum otwarte np. w zamknięte
              wtedy administratorzy mięli by wpływ na weryfikacje osób logujacych sie na forum
              i wybierane by były osoby piszace. Jednak decyzja zarzadu forum dalej jest
              otwarte a może jednak zamienić sie w np. ukryte gdzie wtedy tylko osoby
              zarejstrowane na forum będą miały do niego dostęp.
              Pisze to po to aby wam uświadomić, że forum to jest miescem dyskusji wolnych
              ludzi a nie polem obowiazkowym do obrabiania np. przez radnych.
              Chwała im za to, że włączyli sie do dyskusji w przeciwieństwie do władz - ale
              nie przsadzajmy, że powinni się wpisywać zawsze.

Pozdrawiam Adminstratorgw.
              • administratorgw Re: Forum 22.06.07, 13:00
                Ponadto istnieje przecież jeszcze drugie forum oficjalne gminy zobacz prywacirz
                ile tam jest wpisów i jak frekfencja?
                Pozdrawiamy drugie forum i życzymy owocnej duskusji.
                • prywaciarz2 Re: Forum 22.06.07, 13:32
                  Na tym drugim forum frekwencja jest teraz podobna, zbliżona do tego. I ja wiem
                  i wy wiecie, że na dzień dzisiejszy to forum nie zostanie ukrytym forum bo
                  zmieniło by się w gadu-gadu 5 lub 8 osób. Cała siła tkwi w tym, że jest ogólne
                  i tylko dzięki temu jeszcze istnieje.
                  • nemne Re: Forum 22.06.07, 13:43
                    Witaj <prywaciarz2>
                    Oczywiście, bez "dogryzek", mam prośbę abyś napisał: Jakie jest Twoje zdanie na
                    temat "kary" dla mnie jako radnego? (pisałem o tym wyżej).
                    Pozdrawiam - (nemne)
                    PS.
                    Niech i tak dzisiaj będzie, że "jestem na czacie" na forum i możemy
                    podyskutować ;))
                    • prywaciarz2 Re: Forum 22.06.07, 14:45
                      Chodzi Ci o "karę", że nie zapraszają Cię na otwarcie jakiegoś obiektu? Jeśli o
                      to, to nie wiem jakimi przesłankami kieruje się wójt. Stanowisko wymagałoby
                      zapraszać wszystkich radnych.
                      Prywatnie jednak jeśli chodzi o mnie to w jakim celu miałbym zapraszać na
                      otwarcie jakieś inwestycji, gdzie wszyscy się cieszą, że coś nowego powstało
                      osobę, która cały czas krytykowała, rzucała kłody pod nogi. Nie wnikajmy już
                      czy słusznie czy też nie była ta krytyka i nie chęć, chodzi o fakt. Poszedłbyś
                      i cieszyłbyś się z innymi gratulując wójtowi czy stałbyś z boku krytykując pod
                      nosem, że i tak mogłaby być lepsza?
                      Ja jako wójt bym Cię zaprosił mimo, że prywatnie miałbym inne zdanie.
                      PS. Zapomniałem, że przy jakieś uroczystości dumnie z swoimi ministrantami
                      opuściłeś uroczystość. Mogło to urazić wójta. Czyli gracie na tych samych
                      zasadach. Poprosiłbym byście podnieśli poprzeczkę o jeden poziom przynajmniej w
                      tej sprawie.
                      • sior Re: Forum 22.06.07, 15:01

Sławek: impreza z okazji otwarcia "super drogi"? Chyba nie było czego żałować.
                        Fakt, Sławek w kilku sprawach przesadza (wkurza mnie to), ale ty <prywaciarz2>
                        nie jesteś lepszy.Czemu czepiasz się tylko kilku radnych (chodzi o Przemka,
                        Artka i Sławka)?Inni nie mają dostępu do internetu i nie czytają tego forum?
                        Wierz mi, czytają. Tylko czemu się nie wypowiadają? U nich "sezon ogórkowy"
                        trwa chyba cały rok.
                        I nie obrażaj ministrantów.
                        • prywaciarz2 Re: Forum 22.06.07, 15:13
                          Nie obrażaj "super drogi".
                        • parafjanin Re: Forum 22.06.07, 15:14
                          Sior dobrze zuważył nasza gmina to nie tylko 4 radnych z Odrzywołu ale z innych
                          miejscowosci.... i też staje w obronie ministrantów bo sam kiedyś byłem.
                          • nemne "kara" dla radnego 22.06.07, 16:29
                            <Prywaciarz2> napisał:
                            >Chodzi Ci o "karę", że nie zapraszają Cię na otwarcie jakiegoś obiektu? Jeśli
                            >o to, to nie wiem jakimi przesłankami kieruje się wójt. Stanowisko wymagałoby
                            >zapraszać wszystkich radnych.
                            >Prywatnie jednak jeśli chodzi o mnie to w jakim celu miałbym zapraszać na
                            >otwarcie jakieś inwestycji, gdzie wszyscy się cieszą, że coś nowego powstało
                            >osobę, która cały czas krytykowała, rzucała kłody pod nogi. Nie wnikajmy już
                            >czy słusznie czy też nie była ta krytyka i nie chęć, chodzi o fakt. Poszedłbyś
                            >i cieszyłbyś się z innymi gratulując wójtowi czy stałbyś z boku krytykując pod
                            >nosem, że i tak mogłaby być lepsza?
                            >Ja jako wójt bym Cię zaprosił mimo, że prywatnie miałbym inne zdanie.
                            >PS. Zapomniałem, że przy jakieś uroczystości dumnie z swoimi ministrantami
                            >opuściłeś uroczystość. Mogło to urazić wójta. Czyli gracie na tych samych
                            >zasadach. Poprosiłbym byście podnieśli poprzeczkę o jeden poziom przynajmniej
                            >w tej sprawie.

Witaj <prywaciarz2>
                            Już Ci pisałem, żebys odpisywał z "szacunkiem do Twojej i mojej inteligencji"
                            (tak powiedział JM.Rokita)dlatego:
                            1. To nie "prywatna inwestycja p. Kmieciaka", tylko Gminy (a to co innego)
                            2. Gdzie i kiedy, przy jakiej inwestycji "kładlem kłody". To że
                            interweniowalem, że za dlugo to trwa, czy też że są "niedoróbki" (zresztą na
                            prośbę forumowiczow) nie świadczy, a jakiś "klodach". (A tak przy okazji, to po
                            co bylo robić "bibę", skoro droga do tej pory nie odebrana)
                            3. CIESZĘ się (Czyli jesteś znowu w błędzie i mnie bezpodstawnie pomawiasz),
                            że nareszcie do Nowego Miasta nie muszę jezdzić przez Ossę i Lipiny, czy też
                            do Przysuchy przez Klwów (czy też między stodołami na Pradze).
                            4. Mowiąc o "karze" miałem na mysli część oficjalną, a nie "koryto", do ktrego
                            zaproszono z 50 osób.
                            5. Nie ulega watpliwości, ze zarówno opozycja w Sejmie, jak i w radzie ma swoje
                            prawa. Oczywiście na wiele spraw mam swoje zdanie, które zreszta czesto tu
                            prezentuję, co nie zmienia faktu, ze często także mam takie samo zdanie jak
                            przygotowana perzez wójta uchwała i głosuję za jej przyjęciem. /dowód-protokoly
                            RG/.
                            6. Sam w to nie wierzysz, że jest wszystko "cacy", bo "domagasz" się wpisów
                            radnych. Dlatego jeśli wszystko byloby "cacy" to powinno Ci wystarczyć
                            oficjalne stanowisko JNP, że jest "cacy". A tak zapewne nie jest. I Ty o tym
                            dobrze wiesz.
                            Pozdrawiam - (nemne)
                            • nemne Forum 22.06.07, 17:36
                              parafjanin napisał:

> Sior dobrze zuważył nasza gmina to nie tylko 4 radnych z Odrzywołu ale z
                              >innych miejscowosci.... i też staje w obronie ministrantów bo sam kiedyś byłem.

Witam
                              Dla jasnosci, ja też kiedyś byłem ministrantem.
                              Pozdrawiam - (nemne)
                              • kurde22 Re: Forum 23.06.07, 23:04
                                Ja też "ministrantowałem", ale w poniedziałek na speazji przyjazdu telewizji
                                "Ojca Dyrektora" nie pójdę.
                            • hasch1 Re: "kara" dla radnego 05.07.09, 15:56
                              A o jakiej drodze mowa, bom się pogubił.
    • radny13 Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 10:24
      Prawaciarz2 odnoszę wrażenie, że Tobie chodzi tylko o to "by gonić
      kroliczka....." masz do tego prawo by krytykować i stawiać żądania ale trochę
      obiektywizmu by sie przydało. Może wreszcie przestaniecie wypominać nam te 180
      zł, które was tak bardzo bodzie (to naprawdę żałosne a kariery finansowej to
      raczej za te pieniądze się nie zrobi). Pewnie już nie pamiętacie ile zarabiali
      radni w poprzedniej kadencji gdzie również płacono za udział w komisjach. Ale
      przecież nie o to chodzi by sobie wypominać. Jestem radym po raz pierwszy i
      cały czas uczę się tej służby Wiem, że to co robię może się komuś nie podobać
      ale mówiąc szczerze niewiele mnie to obchodzi. Ja kieruję się przede wszystkim
      interesem mieszkańców Odrzywołu i co za tym idzie Gminy Odrzywół.
      Co do ministrantów, byłem ministrantem i obecnie też zdarza mi sie jeszcze
      służyć do mszy świętej podczas imprez stażackich więc jeśli chciałeś mi dosrać
      w ten sposób to raczej Ci sie nie udało. Wypraszam sobie teksty, że opuszczałem
      jakieś uroczystości gminne. Jestem na każdej oficjalnej uroczystości
      organizowanej w gminie (choć pewnie niedługo przestanę być na nie zapraszany).
      Reprezentuje na nich mieszkańców i to jest mój obowiązek, który staram sie
      wypełniać. To, że nie uczestniczę w sponsorowanych obiadach po tych
      uroczystościach to co innego. Nie jest to moim obowiązkiem i nikt nie będzie mi
      tego narzucał. Mam inne zdanie na wydawanie pieniędzy sponsora ale może o tym
      innym razem. To czy p. Wójt się za to obraża, no cóż jeszcze się taki nie
      urodził .......... Ponadto niezapraszanie radnych na takie uroczystości uważam
      za naganą praktykę i mam nadzieję, że następne uroczystości będą organizowane w
      pełnym składzie. Jest to niepoważne traktowanie nie tylko radnych ale kilkuset
      mieszkańców, którzy wybrali swoich przedstawicieli do Rady a także,
      lekceważenie samej Rady Gminy jako organu uchwałodawczego. Jakoś nie mogę sobie
      wyobrazić by na uroczystości państwowe była zapraszana tylko część sejmu a
      opozycja zwyczajnie olewana.
      Prywaciarz2 czytając twoja wypowiedź
      "Prywatnie jednak jeśli chodzi o mnie to w jakim celu miałbym zapraszać na
      osobę, która cały czas krytykowała, rzucała kłody pod nogi"
      nasuwa się podobieństwo do wypowiedzi na ten sam temat p. Wójta podczas
      ostatniej sesji Rady Gminy, czy to przypadek? Więc proszę oszczędź sobie już
      tekstów o swojej autonomi i niezależnośći i otwarcie broń swoich poglądów,
      które są zbieżne a nawet identyczne z poglądami rządzących naszą gminą. Może z
      tej wymiany myśli powstanie coś ciekawego?
      Pozdrawiam PS
      • nemne Urząd czy prywatny folwark ("Rancho") 25.06.07, 10:46
        Witam
        1.Oczwiscie, KAŻDY by się cieszył gdyby mógł wywalić nie swoje pieniądze na
        wybudowanie "stadionu" za 506 tys. i KAŻDEGO by denerwowało, gdyby ktoś "miał
        wąty", że fajnie, ładnie ale "cościk za drogo" i jeszcze wykazywałby porównania
        z innymi tego typu obiektami:)
        2. To że nie mam przyjemności prywatnie utrzymywać kontaktu z p. Kmieciakiem,
        nie oznacza że "olewam" Wójta Gminy Odrzywół. Wprost przeciwnie, często ze sobą
        korespondujemy i jeszcze udzielam bezpłatnych porad prawnych ;)
        3. Pamiętacie ze szkoły: "Satyra prawdę mówi, kłamstwa się wyrzeka. Wielbi
        urząd, czci Króla (JNP) lecz sądzi człowieka"
        Pozdrawiam - (nemne)
        PS.
        "Wątpienie jest rzeczą ludzką"
        • prywaciarz2 Re: Urząd czy prywatny folwark ("Rancho") 25.06.07, 11:12
          Powinieneś zostać nadwornym komikiem Odrzywołu.
      • prywaciarz2 Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 11:10
        Barvo! Wystąpienie prawie jak A. Leppera. Populizm górą! Chyba tej samej osobie
        zlecacie pisanie swoich tekstów. Może zacznij jak Andrzej na solarium chodzić.
        radny 13 napisał:
        ostatniej sesji Rady Gminy, czy to przypadek?
        Jak już kilka osób nie konsultujących się ze sobą ocenia w ten sam sposób Wasze
        zachowanie to musi być w tym dużo prawdy. Więc prosiłbym się zastanowić a nie
        mieć "klapek na oczach" i żalić się na forum.
        PS. Już po urlopie?
        PS. Nikt wam nie wypomina tych 180zł musiałeś źle zrozumieć.
        • prywaciarz2 Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 11:16
          Tekst o populizmie był do Radnego 13.
        • nemne Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 11:20
          Witaj <prywaciarz2>
          Dwa wpisy poniżej Twojej intelgencji. Uważam, że stać Cię na coś bardziej
          konkretnego. Świadczy o tym, ze najpierw napisałeś jeden tekst, aby nastepny
          tekst "wkleić" jeszcze wczesniej. Dlatego zamiast od razu pisać, to najpierw
          dokladnie sobie przemyśl o co Ci chodzi. Tylko się nie denerwuj.
          Pozdrawiam - (nemne)
          PS.
          Kierowalem do Ciebie pytanie dotyczace postepowania Wójta wobec radnego (nawet
          i nielubianego, ale radnego) i ......Koniec.Tymczasem Ty odpisywałeś mi coś
          o "prywatnej przyjażni", co jest nie na temat.
          • prywaciarz2 Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 11:32
            Nie wklejałem nic jeszcze wcześniej. To forum przerzuciło wpis na koniec.
            Z populizmem i A.Leperem odpisywałem na wpis radnego 13 ale przerzuciło mi go
            pod twój wpis. Zobacz tytuły wpisów a wszystko ci to wyjaśni.
            Później przeczytałem Twój wpis i go skomentowałem jednym acz troszkę chyba
            trafnym spostrzeżeniem. Później by nie pomylono wpisów napisałem, który do kogo
            się tyczy.
            O co kaman?
            Skierowałeś pytanie a ja Ci odpowiedziałem co o tym sądzę. Nie pisałem o żadnej
            przyjaźni tylko jak ja bym się prywatnie zachował a jak na stanowisku.
            Czytaj proszę uważnie lub ze zrozumieniem.
            • radny13 Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 12:19
              No cóż, masz prawo do własnego zdania możesz nazywać mnie i populistą.
              Andrzej. L. zawsze dodaje “Balcerowicz musi odejść” ale miło, że doceniasz moją
              wypowiedź. Wypowiedzi piszę sam, niestety nie dorobiłem się jeszcze
              specjalisty public relations. Urlop mam od 15 lipca, jeśli więc masz jakąś
              pilną sprawę pisz do mnie na gg 4941961.
              Pozdrawiam PS
              • prywaciarz2 Re: Sezon Ogórkowy 25.06.07, 13:59
                Na tym szczeblu "politykowania" PRowiec nie jest Ci potrzebny. Widzę, że jesteś
                ambitny więc w przyszłości może Ci się przydać choć co ja Ci będę podpowiadał
                jak sam dobrze widzę znasz temat.
                Tak dla ciekawości program gg jest najłatwiejszym programem przez jaki można
                włamać się do komputera użytkownika więc na przyszłość jak już będziesz miał na
                nim jakieś rządowe dokumenty nie radziłbym podawać numeru gg:)
                PS. Miłego urlopu.
      • townes Re: Sezon Ogórkowy 27.06.07, 19:05
        Radny 13 napisał:
        „Jestem radym po raz pierwszy i cały czas uczę się tej służby Wiem, że to co
        robię może się komuś nie podobać ale mówiąc szczerze niewiele mnie to obchodzi.
        Ja kieruję się przede wszystkiminteresem mieszkańców Odrzywołu i co za tym
        idzie Gminy Odrzywół.”

1) nasuwa się podobieństwo do wypowiedzi J. i L. Kaczyńskich szczególnie: „to
        co robię może się komuś nie podobać ale mówiąc szczerze niewiele mnie to
        obchodzi” tylko oni kierują się interesem Polski. Czy to jakiś przypadek? :)))
        2 Może zanim podjąłeś decyzję o kandydowaniu trzeba było przejść jakiś
        instruktaż stanowiskowy i dopiero zostać radnym, a nie odwrotnie zostać radnym
        i dopiero się uczyć!!!
        3 A co tak naprawdę robisz oprócz kierowania się interesem mieszkańców i
        reprezentowania ich w uroczystościach gminnych bo tego typu teksty to mi nic
        nie mówią?
        4 Zostaniesz Wójtem to będziesz decydował o wydawaniu „pieniędzy sponsora”, ale
        jak sam stwierdziłeś „to co robię może się komuś nie podobać ale mówiąc
        szczerze niewiele mnie to obchodzi” więc może jego to też nie obchodzi. Chyba
        nadajecie na tych samych falach, czy to przypadek?
        5 Ministrantem też byłem i to długo, ale jakoś nie czuję się urażony. Było tyle
        różnych wpisów na tym forum na temat księży w naszej parafii i jak oni muszą
        czuć się urażeni z powodu niektórych z nich. Więc nie przesadzajcie.
        Wypowiedzi piszesz sam, ale lepiej dwa razy pomyśleć i dopiero coś napisać.
        Pozdrawiam
        • nemne Re: Sezon Ogórkowy 27.06.07, 19:47
          Witaj <townes>
          Przepraszam, że się "wtrącę", ale Twój tekst zlośliwie przekręca wyrwane z
          kontekstu wypowiedzi <radnego13> (Przemka).
          Dodkonale wiesz, (a jak nie wiesz, to się popytaj), że jest wielu radnych,
          którzy są juz kolejną kadencje i .......... nie zabrali głosu, a ich zdanie to
          co napisze JNP.
          Z drugiej strony, może to i dobra metoda, że JNP ma zawsze rację, a jak nie ma
          racji to patrz pkt. 1.
          Z tym, że za to, że radny jest bmw (bierny, mierny i wierny)to nie tylko ma
          udogodnienia w zatrudnieniu mu rodzinki, ale też zaproszą go co jakis czas
          do "koryta" po inwestycji, czy też obchodzonych hucznie uroczystości typu
          (puszczanie wianek do rzeki czy też UROCZYSTOŚĆ 50 - lecia oddania do użytku
          BUDYNKU szkoły. Jeszcze raz podkreślam. BUDYNKU, bo szkoła istniała jeszcze
          przed wojną). To nie żart, tu też się "swiętuje" budynki. Swoja drogą juz się
          nie moge doczekać, kiedy będzie "biba" z powodu oddania do użytku BUDYNKU PKS w
          Odrzywole;))))
          Pozdrawiam - (nemne)
          • townes Re: Sezon Ogórkowy 27.06.07, 20:41
            Witaj <nemne>
            Przykro mi, ale kontekstu do tego cytatu się nie doszukałem. To, że jest
            wyrwany z wypowiedzi to ok., ale nie z kontekstu i nic nie przekręciłem. Do
            wszystkich radnych już apelowałem w wątku „Czas płynie radni”. I sam zauważ, że
            ciebie z tego apelu wyłączyłem. Nawet się ze mną zgodziłeś i dodałeś: „Radny
            powinien działać i zgłaszać pomysły oraz reprezentować mieszkańców w relacji
            Obywatel - Urząd.”
            A mnie o nic więcej nie chodzi, może właśnie jeszcze o jakieś info. A co do
            tych, którzy są BMW to zgadzam się z tobą w zupełności i zdecydowanie zasługują
            na krytykę. Oby była to ich ostatnia kadencja.
            Jeżeli chodzi o „przypadki” to rozśmieszyła mnie wypowiedź radnego13 do
            prywaciarza2:

„Prywaciarz2 czytając twoja wypowiedź
            "Prywatnie jednak jeśli chodzi o mnie to w jakim celu miałbym zapraszać na
            osobę, która cały czas krytykowała, rzucała kłody pod nogi"
            ostatniej sesji Rady Gminy, czy to przypadek?”

Więc wykazałem, że przypadki chodzą po ludziach i ich wypowiedzi są zbliżone do
            wypowiedzi innych osób. Przyznaję, że to było trochę celowo ironiczne.
            Pozdrawiam
            • radny13 Re: Sezon Ogórkowy 28.06.07, 18:11
              Myślałem, że dyskusja w tym temacie pomiędzy mną a prywaciarz2 już się
              zakończyła na wymianie argumentów. Ale widzę, że też chciałeś „dorzucić parę
              kamyczków do mego ogródka”, więc proszę .

1.Mówiąc szczerze nie sądziłem, że używam retoryki Kaczyńskich, ale chyb to nie
              jest złe skoro oni są teraz na szczycie to komuś się ich gadka podoba.
              2.Nie sądzisz, że odbywanie kursów przygotowujących do pracy radnego przed
              wyborem jest co najmniej niestosowne? Człowiek uczy się całe życie, masz mi to
              za złe? Wiedzę teoretyczną zdobyłem na studiach i w szkole teraz czas na
              praktykę. Nieskromnie powiem, że raczej nie mam prawa mieć kompleksów w
              stosunku do innych radnych przy całym szacunku do nich i ich pracy w radzie.
              3.Może nie mam na kącie tylu wystąpień i interpelacji co radny Sławek Gajewski
              ale pod tym względem wypadam też powyżej średniej. Zamieszczałem wszystko na
              forum a dodatkowo polecam lekturę protokołów z sesji oraz komisji oświaty,
              4.Przez najbliższe kilka lat nie zamierzam zostać wójtem ale w przyszłości kto
              wie takich rzeczy się nie wyklucza a gdybać zawsze wolno. Nie pisałem, że chcę
              decydować o przeznaczeniu sponsorskich pieniędzy. Pisałem, że „Mam inne zdanie
              na wydawanie pieniędzy sponsora” a prawa do własnego zdania to drogi kolego
              broni mi konstytucja. Nie szukam specjalnego zainteresowania moją osobą ze
              strony p. Wójta. Nie łączy nas znajomość prywatna a służbowo we wzajemnych
              relacjach musimy słuchać się nawzajem. Pisząc słowa „to co robię może się komuś
              nie podobać ale mówiąc szczerze niewiele mnie to obchodzi” z całym szacunkiem
              nie kierowałem ich do p. Wójta. To ty dorobiłeś sobie taką teorię a to już jest
              manipulacja faktami.
              5.I znowu zmieniasz to co powiedziałem. Wskaż w, którym momencie napisałem, że
              jestem urażony tym, że ktoś nazwał mnie ministrantem. Napisałem coś wręcz
              przeciwnego. Raczej błędnie interpretujesz moją wypowiedź.

I na koniec, ja starał się będę dwa razy pomyśleć gdy coś napiszę a ty staraj
              się to dwa razy przeczytać zanim skomentujesz.

Pozdrawiam PS
              • townes Re: Sezon Ogórkowy 28.06.07, 21:48
                Do <radnego13>
                1 Jeżeli chodzi o Kaczyńskich to już napisałem o tym w poprzednim wpisie, to
                o „przypadkach”.
                2 W stosunku, do których radnych nie masz kompleksów, do tych, których <nemne>
                nazywa BMW? Ok. teorię zdobyłeś (powiedzmy), a co z doświadczeniem, jeżeli
                krytykujesz radnych poprzedniej kadencji, to kto jest twoim autorytetem jeżeli
                chodzi o radnego?
                3 Czy jakieś pomysły zostały ci jeszcze żeby coś dobrego zrobić dla mieszkańców
                Gminy? Chyba, że to tajemnica.
                4 Napisałem , że z Wójtem nadajesz na tych samych falach. To wskazuje na to, że
                tak jak on robi, co uważa za słuszne (i nie przejmuje się co o tym myśli
                radny13) tak i ty robisz coś nie kierując się tym, czy to się komuś podoba.
                Więc pokazalem TYLKO wasze podobieństwo.
                5 Jeżeli chodzi o ministranta kościelnego to masz rację, ale napisałem „nie
                przesadzajcie” w liczbie mnogiej. A teraz jeśli chcesz, to odpowiedz na
                pytanie czy byłeś w grupie osób, które opuściły pewną uroczystość gminną wraz z
                <nemne>?
                Jeżeli tak to prywaciarz2 właśnie ci „dosrał”, ale nie jako ministrantowi
                kościelnemu tylko jako ministrantowi <nemne>
                Jeżeli nie to gorąco przepraszam i nie bierz punktu 5 do siebie.
                Czy teraz dobrze zrozumiałem myśl ”MINISTRANT”?

Pomimo wszystkiego życzę ci, abyś miał jak najwięcej głosów w następnych
                wyborach, bo to będzie świadczyło o tym, że przynajmniej swoich wyborców nie
                zawiodłeś.
                Pozdrawiam
                • prywaciarz2 Re: Sezon Ogórkowy 29.06.07, 10:47
                  Cieszę się Przemek, że jesteś ambitny człowiek bo takich w gminie potrzeba. Jak
                  będziesz startował na wójta w dalszej przyszłości to postaram się być twoim
                  kontrkandydatem. Ale to chyba jeszcze troszkę potrwa, prawda?
                  PS. Nie porównuj się do słabych, porównuj się zawsze do najlepszych a będziesz
                  widział ile Ci jeszcze brakuje do celu. Jak dla mnie w rankingu na
                  najaktywniejszych radnych jesteś w pierwszej trójce. Pierwsze miejsce:
                  Przewodniczący czyli profesor z Lipin, drugie: jego uczeń ze szkoły ZSE Lipiny,
                  no i Ty jako 2 uczeń. Mam nadzieje, że nie poprzestaniesz na pochwałach a
                  przede wszystkim zawsze będziesz liczył się z głosem mieszkańców.
                  PS. Z tym „ministrantem” to dobrze wiecie o co chodzi a udajecie głąbów.
                  • odrzywolak Re: Sezon Ogórkowy 29.06.07, 11:20
                    Z tymi "głąbami" to ostrożnie bo można kogoś porządnego urazić szczególnie w
                    Odrzywole. :-)
                    • nemne Re: Sezon Ogórkowy 29.06.07, 15:44
                      <prywaciarz2> napisał
                      • Re: Sezon Ogórkowy
                      prywaciarz2 29.06.07, 10:47 + odpowiedz

>Cieszę się Przemek, że jesteś ambitny człowiek bo takich w gminie potrzeba.
                      >Jak będziesz startował na wójta w dalszej przyszłości to postaram się być
                      >twoim kontrkandydatem. Ale to chyba jeszcze troszkę potrwa, prawda?
                      >PS. Nie porównuj się do słabych, porównuj się zawsze do najlepszych a będziesz
                      >widział ile Ci jeszcze brakuje do celu. Jak dla mnie w rankingu na
                      >najaktywniejszych radnych jesteś w pierwszej trójce. Pierwsze miejsce:
                      >Przewodniczący czyli profesor z Lipin, drugie: jego uczeń ze szkoły ZSE
                      >Lipiny, no i Ty jako 2 uczeń. Mam nadzieje, że nie poprzestaniesz na
                      >pochwałach a przede wszystkim zawsze będziesz liczył się z głosem mieszkańców.
                      >PS. Z tym „ministrantem” to dobrze wiecie o co chodzi a udajecie głąbów.

Witaj <prywaciarz2>
                      W zwiazku z w/w twoim postem mam następujące pytania:
                      - czy prowadzisz również ranking "najmniejaktywnych" radnych?
                      - jeśli tak, to podaj też pierwszą trójkę
                      - ponieważ domyślam się, że to o mnie jako o radnym napisałeś "drugie: jego
                      uczeń ze szkoły ZSE >Lipiny",napisz (oczywiście jak zechcesz) co powinienem
                      zrobić aby być "pierwsze miejsce" -;))) (hahahaha)
                      Pozdrawiam - (nemne)
                      • lizak006 Re: Sezon Ogórkowy 29.06.07, 22:13
                        Jeszcze jedno miśki odpierwiastkujcie sie od Przemka bo jest jednym z radnych
                        który ma coś do powiedzenia. Jak jego dziady i pradziady a teraz on coś chce
                        zrobić pożytecznego dla Odrzywołu to wam to nie na rekę.
                        A co ty Townes czy jak ci tam zrobiłes dla Odrzywołu???
                        Potraficie tylko kogoś oczernić a sami nic pozytywnego nie robicie.
                        • townes Re: Sezon Ogórkowy 01.07.07, 14:15
                          Lizak nie podlizuj się radnemu13. Chyba, że lubisz, twoja nazwa na to już
                          wskazuje :-)))
                          • lizak006 Re: Sezon Ogórkowy 01.07.07, 18:45
                            Przyjacielu drogi nie było moim zamiarem sie podlizywać tylko oceniam
                            obiektywnie to co widzę. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Powtórze: Co ty
                            zrobiłś dla Odrzywołu?????
                            Przemek chociaż sie stara coś robic pomimo, że jest pierwszy raz radnym i nie ma
                            za dużego doświadczenia. W nastepnej kadencji myślę że będzie mu wychodziło dużo
                            lepiej.
                            Apropo lizaka to bardzo lubiłem lizaki moja babka jak przyjeżdżała z odpustu
                            zawsze dawała mi lizaka. Już nie żyje ale dobrze ja wspominam.
                            • townes Re: Sezon Ogórkowy 02.07.07, 23:50
                              Lizak006
                              możemy być co najwyżej znajomymi, bo przyjaciółmi to za dużo powiedziane. Z tym
                              podlizywaniem to przesadziłem, przepraszam ok.?

Także staram się być obiektywnym, ale tak naprawdę to nasze opinie na różne
                              tematy są niestety subiektywne (przyznasz?) i mogą się różnić.
                              Co do mojej działalności to sam wiesz, że nie mogę nic napisać bo w przeciwnym
                              razie nie nazwałbym się <townes> tylko z imienia i nazwiska.

Co do <radnego13> to może i masz rację, natomiast wkurzyła mnie jego wypowiedź
                              i dlatego jak cofniesz się do mojego wpisu z 27.06.2007 godz. 19:05 to tam
                              odniosłem się głównie do zacytowanej przeze mnie jego wypowiedzi.
                              Jeżeli jest radnym pierwszy raz, jest młody (30 lat), bez doświadczenia, uczy
                              się dopiero roli radnego więc jego działania mogą nie zawsze być właściwe, a na
                              dodatek twierdzi: „że to co robię może się komuś nie podobać ale mówiąc
                              szczerze niewiele mnie to obchodzi”. Więc załóżmy, że jak sam myśli kieruje się
                              interesem mieszkańców i podejmuje błędną decyzję (przypomnę młody, uczy się i
                              bez doświadczenia) i twierdzi przy tym, że nie obchodzi go, czy to się komuś
                              podoba czy nie. Więc taki stan rzeczy mnie się już nie podoba!!! Na koniec
                              zasugerowałem mu więc, żeby dwa razy pomyślał dopiero coś napisał. I to tyle.

Sam napisałeś:
                              „W nastepnej kadencji myślę że będzie mu wychodziło dużo lepiej.”, więc póki co
                              przydałoby mu się trochę pokory i rozwagi. Ale to jest już moje zdanie i mimo
                              wszystko życzyłem mu też, aby w tej następnej kadencji zebrał jak najwięcej
                              głosów.
                              P.S. Co do samych lizaków to ja za nimi nie przepadałem i nie przepadam. A
                              babcię też mile wspominam, szkoda, że druga była nie bardzo…
                              Pozdrawiam
                              • odrzywolak Re: Sezon Ogórkowy 17.06.08, 14:42
                                I jak co roku mamy na forum sezon ogórkowy.
                                • odrzywolak Re: Sezon Ogórkowy 08.07.08, 08:36
                                  Sezon ogórkowy w pełni. Przydupasy w Chorwacji walą rakiję, opozycja
                                  przy ogniskach sączy browar, Darek playboy wyemigrował, młodzież
                                  nudzi się w parku. Lato
                                  • chorwackikogut Re: Sezon Ogórkowy 28.06.09, 13:40
                                    I znowu sezon ogórkowy. Tym razem przydupasy bawią się za pieniądze z funduszu
                                    socjalnego. JNP zabiera kolegów (sponsorów wódy), dziewczyny i w trasę. No a
                                    pracownicy urzędu którzy są uprawnieni do funduszu socjalnego mogą sobie co
                                    najwyżej zdjęcia po imprezie zobaczyć. Jednego zazdroszczę, mają zdrowie.
                                    Udanych wakacji.
                                    • kruk222 Re: Sezon Ogórkowy 29.06.09, 11:23
                                      Z tego co wiem to kazdy mógł pojechać na wycieczkę z pracowników więc kto nie pojechał to był jego świadomy wybór, a kasę z socjalnego inaczej wykorzysta. A ty jak zwykle wszystkiego zazdrościsz, jedź i ty to tez pobalujesz.
                                      Przecież byli koledzy wójta z zonami nie związani z gminą w zaden sposób ( ale za pełną opłatą- dodam!)
                                      • odrzywolok500 Re: Sezon Ogórkowy 29.06.09, 12:06
                                        To że wójt zabrał sobie swoje najbliższe towarzystwo to fakt. Ciekawe czy mu zależało na kolegach czy bardziej na towarzystwie ich żon? A zwłaszcza żonie jednego z kolegów?
                                        • prawywyborca Imreza z kolegami 30.06.09, 11:17
                                          Jak wiadomo kruk, krukowi oka nie wykole :-) Kruku co ty opowiadasz bajki, że
                                          pracownicy, którzy nie pojechali w inny sposób wykorzystają socjalny. Wiadomo
                                          komisja socjalna zrobi i tak wszystko co JNP jej nakaże. Fundusz socjalny jest
                                          dla pracowników a nie dla kolegów i przyjaciółek JNP. A wiecie jaki tytuł nosiła
                                          lista na wycieczkę. "Lista pracowników oraz osób zaprzyjaźnionych jadących na
                                          wycieczkę" ciekawe z kim te osoby są zaprzyjaźnione. Jak widać ktoś tu sobie
                                          robi prywatny folwark za nasze pracownicze pieniądze. Czy na następną wycieczkę
                                          mogę zabrać swoich kolegów (ale za pełną odpłatnością - dodam) ?
                                          • achilles_3 Re: Imreza z kolegami 30.06.09, 21:27
                                            Miśki rozluxnjicie sie i posłuchajcie www.youtube.com/watch?v=RQCrfyIlZJI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka