iuslex 16.06.08, 10:22 Polecam poniższy artykuł władzom Radomia, warto zawalczyć, są realne szanse zwłaszcza że mamy tradycję. Tylko trzeba działać z wiarą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iuslex Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 16.06.08, 10:23 pomyłka tutaj link do w/w artykułu biznes.onet.pl/0,1769774,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 16.06.08, 10:58 Na taką fabrykę trzeba zapewne dużej działki, której Radom nie ma. Wątpię by posiadane 30 albo 50 ha starczyło :((( Z wypowiedzi z-cy prezydenta Marszałkiewicza wynika, że obecne średnie działki mają być jeszcze dzielone, by - jak to ujął radny Fiszer wspierać rodzimy biznes. Działka na Warszawskiej ma być podzielona w ten sposób, że części przylegające do ulicy Warszawskiej w wielkości 1-2 ha będą przeznaczane właśnie na ten rodzimy biznes. Pewnie powstaną tam hurtownie, salony samochodowe i inne cudaki, które nie będą tworzyć wielu miejsc pracy. Po zmniejszeniu tej obecnie atrakcyjnej działki szanse Radomia na pważnego inwestora jeszcze bardziej zmaleją. Ale jak wiemy Marszałkiewicz jest nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 16.06.08, 13:34 Co do działki i jej wielkości nie wypowiadam się, choć uważam że 50 ha to akurat. Ciągle przy tego typu informacjach zastanawiam się dlaczego teren po byłej EC jest nie do wykorzystania. To ponad 100 ha i w idealnym miejscu, nikt nie udzielił mi racjonalnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron le seur Re: Daewoo AGD Polska - Radom? IP: *.dti-static.cegetel.net 16.06.08, 14:47 Pewnie książe Igor i jego światli poprzednicy, działali w myśl zasady "dajcie mi inwestora, to się i działka znajdzie"! I tak, w ten właśnie sposób żaden większy koncern do nas nie zawita, bez przygotowanych terenów pod duże inwestycje. A rodzimy biznes trza promować eg. firma Impero otrzmała nagrodę za inwestycję roku 2007. A w przyszłym roku będą to "Wodociągi MIejskie". Śmiechu warte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
archiwista_cia Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 16.06.08, 21:57 Fałek, Sońta i inni czołowi działacze PiS rządzący Radomiem w poprzedniej kadencji (przypomnę, że poparli wówczas Generała Marcinkowskiego i przestali dopiero pod koniec kadencji kiedy interes polityczny kazał uciec szczurom do opozycji) i w tej kadencji działają tak, że nie mamy odpowiednich lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 16.06.08, 23:37 Fałek, Sońta, Rejczaki to starzy wyjadacze. Liczy się ciągła obecność przy żłobie. Chyba dwa lata temu zorganizowali konferencję prasową jako Wspólnota Samorządowa i mówili, że będą walczyć o woj. radomskie. I co? Nic. Jedno wielkie nic. Jeden z nich został posłem pozorując działania na rzecz miasta. Drugi został radnym miejskim robiącym niepotrzebny ferment. Trzeci został radnym wojewódzkim. Jak do tej pory zupełna cisza co do jego działalności, ale najważniejsze kaska z tytułu diety płynie. Ostatni czyli R. Fałek dostaje prezydencką pensję, swoimi działaniami ośmiesza miasto wdając się w spory z wyższymi organami państwowymi co do stanowisk dyrektorskich w szkołach. Po prostu kwintesencja nieróbstwa partyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 16.06.08, 23:50 Inwestycją na miarę tego miasta jest budynek Impero i wielki baner zawieszony na budynku z napisem Inwestycja Roku.Śmiech. zoom-zoom....:) pl.youtube.com/watch?v=sFb1FcuD6e0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: Daewoo AGD Polska - Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:17 iuslex napisał: > Co do działki i jej wielkości nie wypowiadam się, choć uważam że 50 ha to > akurat. Ciągle przy tego typu informacjach zastanawiam się dlaczego teren po > byłej EC jest nie do wykorzystania. To ponad 100 ha i w idealnym miejscu, nikt > nie udzielił mi racjonalnej odpowiedzi. Ja Ci odpowiem: dlatego nie, bo ta duża nieruchomość została poszatkowana jak ser szwajcarski, w związku z czym nie ma tam już nie tylko 100ha, ale nawet sensownych dziesięciu. To się nazywa dalekowzroczna polityka, tu akurat poprzednich władz, ale jak widać jedyne co w Radomiu się nie zmienia to głupie władze :((( Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Daewoo AGD Polska - Radom? 17.06.08, 10:15 "Poszatkowany jak ser szwajcarski" - kto na to pozwolił i kto to zrobił? Kto otrzymał działki? Sądzę że warto zadać takie pytania, zwłaszcza że coraz częściej można usłyszeć o "bałaganie" panującym w dziedzinie zarządzania nieruchomościami będącymi w rękach miasta lub spółkach gminnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iuslex Re: Daewoo AGD Polska - Radom? IP: *.dti-static.cegetel.net 17.06.08, 15:48 Firma Caterpillar (Eurenov) od blisko dwóch lat czeka na decyzję miasta, dotyczącą mozliwości lokalizacji ich inwestycji. Z tego co wiem chą wciąż wybudować niedużą fabrykę. Miasto twierdzi, że nie ma właściwych gruntów do dyspozycji. O co tu chodzi? Może ktoś wie, bo jest to dla mnie rzecz niepojęta. Dlaczego "inwestora" w tym mieście się zwyczajnie olewa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spinki Re: Daewoo AGD Polska - Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:26 Ciii, nie przeszkadzaj. Nasz pan prezydent nie ma czasu, bo pisze właśnie kolejne oświadczenie, w którym wykazuje swoją wyższość nad 19-latkami, lokalnymi mediami albo organizacjami pozarządowymi. A ty mu będziesz zawracał głowę jakimiś pierdołami! Odpowiedz Link Zgłoś