Dodaj do ulubionych

Czy to koniec JNP?

15.08.08, 12:36
Wróble w urzędzie ćwierkają, że to już koniec JNP. Gmina zadłużona,
kasy nie ma, dodatkowo JNP przegrywa wszystko ze wspólnotą, dochodzi
do tego jeszcze prokurator za przyjęcie faktury za beton zamiast za
pomnik. Czyli wszystko wskazuje, że tegoroczne dożynki to stypa JNP.
Jeśli tak.
To - Amen.
Obserwuj wątek
    • obserwer.online Re: Czy to koniec JNP? 15.08.08, 12:59
      O tym nie tylko wiedzą w urzędzie. Chyba tylko najbardziej umoczeni
      przydupasi nie chca tego przyjąc do wiadomości. Ale nie ma się czemu
      dziwić, skoro tylko imprezy i balangi. Czyli zakonczenie jak w bajce:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=75184106
      i też im - Amen
      • lepperandrzej1 PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 16.08.08, 14:01
        Teraz to już im tylko balangi zostały. Pieniędzy brakuje na
        wszystko, w gminie burdel, ale na balety zawsze się znajdzie czas i
        kasa.
        PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ
        • townes Re: PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 16.08.08, 17:37
          Panowie opanujcie się!!! Wszyscy lubią balangi i popijawy i nie
          należy im tego zazdrościć. W Paragwaju biskup został prezydentem,
          od pałacu prezydenckiego woli dotychczasowe mieszkanie, zrzekł się
          pensji prezydenta itp. nie sądzicie, że KAŻDY NAWET INNY w Odrzywole
          postąpi podobnie. Bo na to, że ksiądz zostanie Wójtem to bym nie
          liczył.
          Zamiast tekstów typu kończ waść wstydu oszczędź może tak
          zaproponujecie alternatywę, która wyrzeknie się tego typu zachowań i
          tu wasze pole do popisu:
          P.S. Andrzej to nawet co innego lubił robić na balangach:)))
          • lepperandrzej1 Re: PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 17.08.08, 15:40
            Nie tylko andrzej lubi co innego na balangach :-) Podobno w
            Chorwacji:-))))))))))))
            • chester64 Re: PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 20.08.08, 22:44
              Witaj <lepperandrzej1>
              Co właściwie działo się w tej Chorwacji?
              Uważam że pensja pana wójta powinna zależeć od wydajności pracy włożonej w rozwój gminy Odrzywół(dla ścisłości:Odrzywołu również a nie tylko ładować pieniądze na wsie). Wynagrodzenie w wysokości ponad 8tysięcy jest trochę kontrowersyjne skoro ludzie pracujący ciężko fizycznie mogą wyciągnąć 2tysiące ale trzeba opłacić mieszkanie a życie w stolicy drogie. Więc pracownikowi, który ciężko haruje każdego dnia(buduje gospodarkę Polski)zostają grosze. Ale sami chcieliśmy demokracji to ją mamy.
              • bezzakaski Re: PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 20.08.08, 23:06
                Oj działo się w tej Chorwacji, oj działo. Ciekawe co na to mężowie,
                wycieczkowiczek-)).
              • maniek-1 Re: PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 20.08.08, 23:19
                Witam chester64
                pozwoliłem sobie wtrącić się i zapytać o te 2 tysiące czy podajesz w zł czy euro
                bo ja osobiście nie słyszałem o takich zarobkach w zł i to jeszcze w Warszawie.
                Z tego co mi wiadomo to ludzie którzy układają kostkę brukową (czyli pracownicy
                fizyczni) zarabiają po 4 tysiące na rękę i nie ma dużo chętnych.
                Natomiast stanowisko Wójta jest bardzo odpowiedzialne dlaczego? bo jak wójtowi
                się noga podwinie to go później jakiś cwaniaczek po sądach będzie ciągał długie
                lata.
                Ja osobiście nie słyszałem aby Wójt Odrzywołu był skazany prawomocnym wyrokiem
                za jakiś przekręt, za to słyszę że o wszystko jest oskarżany przez dwóch takich
                co nie mają nic lepszego do roboty, tylko nic im z tego nie wychodzi.
                Pozdrawiam
                maniek-1
                • nemne Maniek -1 "Nie wywoluj wilka z lasu" 26.08.08, 01:03
                  Szanowny Mańku.
                  W związku z Twoim poprzednim postem, uprzejmie Cię informuję, że
                  jest takie stare polskie przysłowie: "Nie wywołuj wilka z lasu", bo
                  w tej chwili to nie "cwaniaczek" pewne rzeczy sprawdza, ale
                  Odpowiednie Organy.

Ponadto, kiedyś juz jakiś inny "cwaniaczek" przywołał Maniusia "do
                  rzeczy", gdy ten chciał coś tam od Wspólnoty. (chodziło o teren pod
                  zalewem).
                  Nawet Maniuś, złożył pozew do Sądu, ale ... drugi Maniuś uczynił jw.

Także obecnie, gdyby nie ten drugi Maniuś, to Twój Maniuś juz by
                  dawno poległ. (ale co się odwlecze, to i tak nie uciecze).
                  Pozdrawiam - Sławek
                  • lepperandrzej1 Re: Maniek -1 "Nie wywoluj wilka z lasu" 26.08.08, 10:31
                    A co taki mąż ma powiedzieć? Cieszy się, że jest robota, że kobita
                    zaradna i tyle. Ciekawe gdzie za rok będzie wycieczka? :-)))
                    • chorwackikogut Re: Maniek -1 "Nie wywoluj wilka z lasu" 26.08.08, 12:22
                      Co się czepiacie? Każda władza ma swoje przywileje.
                      Lepper korzystał, Pawlak też, to co, naszym żałujecie?
                      Jak to powiedziała była posłanka Łyżwińska „trzeba się cieszyć, że
                      chłopaki jeszcze mogą”
                • chester64 Re: PANIE JNP, KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ 26.08.08, 23:42
                  Witam <maniek-1>
                  Nie chodziło mi o układanie kostki brukowej, ale o "inne prace fizyczne" właśnie za 2 tysiące PLN. A pozatym nie czepiam się wprost pana wójta, ale zły jestem na tą fałszywą demokrację gdzie ludzie w "białych kołnierzykach" zarabiają nawet po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie a zwykły plebs ledwo wiąże koniec z końcem. Mam pytanie: czy rzeczywiście wójt gminy Odrzywół przegrywa sprawy ze wspólnotą? Czekam na odpowiedź.
                  • nemne PANIE Wojcie Kmieciak 26.08.08, 23:58
                    Witaj <chester64>
                    W zwiazku z Twoim pytaniem, uważam ze najwłasciwszą osobą, ktora
                    powinna udzielic tej odpowiedzi jest Czcigodny Wójt - Kmieciak,
                    dlatego, poprosilem własnie aby to Najlepszy Wójt Mijającego
                    Millenium, ktorego za zasługi dla Naszej Gminy zamierzamy
                    uchonorować wybudowaniem Mu pomnika (oczywiście z betonu
                    przemyslowego B-30 i B-10, ktory to beton przywiazą samochodem
                    specjalistycznym typu "gruszka"), a także nazwaniem stadionu im.
                    Marian 500tys. Kmieciak - odpowiedział na Twoje pytanie.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=69172629&a=83877374
                    Pozdrawiam - Sławek
                    • prywaciarz2 Do: Sławka 29.08.08, 12:53
                      Witaj kolego sympatyczny!
                      Pisałeś mi jakieś 1,5 roku temu w prywatnej korespondencji, że dni
                      wójta Kmieciaka na stanowisku są już policzone. Minął dobry kawałek
                      czasu od tamtej pory. Temat wraca, czy mam traktować Twoje słowa
                      poważnie? Czy tak jak poprzednio uznać to za dobry żart?
                      Niestety jak zadasz pytanie, nie odpiszę , gdyż tak jak obiecałem do
                      dyskusji na tym forum powrócę przed samymi wyborami. Mam kilka
                      niespodzianek:) Do zobaczyska zatem przed wyborami!
                      Prywaciarz.
                      • nemne Do: <prywaciarz2> 29.08.08, 19:13
                        Witam Cię kolego przesymatyczny
                        1. Jak pamietam, to Ty twierdzileś, ze dni Sławka jako radnego są
                        policzone, a Marian 500tys. kmieciak jako wojt będzie
                        panował...hohoho, a moze i dłużej.
                        2. Z niecierpliwością oczekuję na te Twoje " kilka niespodzianek"
                        Pozdrawiam i również - do zobaczyska (chociaż jesteś tylko "silny"
                        anonimowo - Sławek Gajewski
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=74139499&a=80108651PS.
                        Z informacji, ktore posiadam raczej na Twoim miejscu nie
                        obstawiałbym pkt 1. Nawet gdyby to byly Twoje obiecanki dotyczące
                        darowizny, którą rzekomo "chcialeś" wpłacić na cel charytatywny;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka