Dodaj do ulubionych

UWAGA WIZZAIR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 23:17
Przestrzegam wszystkich przed rezerwacją lotu Warszawa Barcelona Girona .
W styczniu zarezerwowałem lot na wyżej wymienionej trasie dla czterech
osób.Dostałem numer rezerwacji i od tego momentu myślami byłem na wakacjach.
Dzisiaj udałem sie na Okęcie w celu zasięgnięcia informacji o wynajęciu
samochodu w Gironie.Człowiek reprezentujący WizzAir na "etiudzie"
poinformował mnię że WizzAir zaprasza na swoje strony internetowe, a z tego
co /ten pan wie/ loty do Girony są odwołane.!!! Po powrocie do domu wykonałem
telefon do WizzAir i pani na infolini potwierdziła te informacje.Ręce mi
wyrawło.!!!Zaproponowano mi lot z Katowic lub zwrot gotówki.Mniemam że firma
ta z góry zaplanowała taki "chwyt" żeby nałapać leszczy i w ostatniej chwili
miała ich poinformować o zmiane miejsca wylotu z Warszawy na Katowice.Po
naradzie przy szklaneczce szkockiej podjeliśmy decyzję że "gorąco pozdrawiamy
tanie linnie lotnicze" i na wakacje udajemy sie samochodem.!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.one.pl 10.04.05, 12:34
      Cześć.Mnie zmieniono ( wprawdzie czarter ) miejsce wylotu z Katowic na
      Warszawę. Wzamian biuro zaoferowało dowóz do Warszawy autokarem, bez możliwości
      zwrotu pieniędzy. Pojechaliśmy własnym samochodem ( tamci "tłukli" się przez
      ponad 6 godzin.) Dowiedziałem się o tej zmianie również przypadkiem, na trzy
      dni przed początkiem wczasów. Jak widać zmiany zaczynają "wchodzić w krew" co
      niektórym. Pozdrawiam.
      • skara Re: UWAGA WIZZAIR 10.04.05, 22:03
        O cholera! Ja mam na 23 kwietnia zarezerwowany lot właśnie do Barcelony Girony.
        Nikt mnie o niczym nie poinformował, czy to możliwe żeby to było zmienione?
        Dziś już infolinia nieczynna, ale jutro od rana będę się tam dobijać.
        Nie orientujecie się, czy to przeniesiono tylko Twój lot, czy wszystkie
        zawieszono?
        • Gość: marcinkowo Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.spray.net.pl 11.04.05, 09:59
          podobno zawieszaja te od 10 maja ... i tym sposobem musze ladowac w sierpniu w
          katowicach a do wawki na swoj koszt.. PIERWSZY I OSTATNI RAZ Z
          WIZZAIR !!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: sdh Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.chello.pl 15.04.05, 16:52
          wszystkie loty PO 10 MAJA warszawa - barcelona sa odwolane! wiec chyba ty masz
          szczescie.
    • Gość: gandhi Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.chello.pl 14.04.05, 19:14
      mialam leciec do barsy 14.05. duchem bylam na wakacjach, choc nr rezerw. nie
      dostalam, a pieniadze zost. wp[lacone. pozniej dostalam maila, ze bardzo im
      przykro, ale wszystkie loty do barsy z wawy po 10 maja sa odwolane!
      zaproponowali mi REKOMPENSATE: przerzerw. biletu, albo zwrot! fajna
      rekompensata! tak powinno byc zawsze. poprosilam o zwrot. poinformowano mnie,
      ze dostane pieniadze w ciagu 3 tyg! czemu tak dlugo? poza ttym nie mogli
      znalezc potwierdz. mojej wplaty!, a pieniadze juz w marcu mieli na koncie.
      jednym slowem: burdel, a najgorszy jest fakt, ze w polsce jest call center, a
      siedziba gl. na wegrzech. zawiodlam sie srogo..
    • Gość: olo Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:05
      A ja mam pytanko? Czy ktoś z Państwa znalazł się kiedyś w podobnej sytuacji i z
      winy WIZZAIR musiał zrezygnować z lotu. Jak długo czeka się na zwrot pieniędzy
      za bilet,bo pani z call center poinformowała,że miesiąc ale jak to wygląda w
      praktyce? Wydaje mi się, że parę miesięcy temu natknąłem się na którymś forum
      na wątek osoby walczącej już trzeci miesiąc bez skutku o zwrot kasy. Byłbym
      bardzo niepocieszony takim obrotem sprawy, bo do Hiszpanii w czerwcu i tak się
      wybieram, ale nie WIZZAIREM.
      • Gość: polonko Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.chello.pl 15.04.05, 15:35
        tak ja. czekam na pieniadze na razie krotko bo 2 tyg.
        • Gość: skara Re: UWAGA WIZZAIR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 00:58
          Zdecydowałam się na zwrot bilet i w związku z tym odzyskanie wszystkich
          kosztów. Powiedziano mi, że mają obowiązek przelać pieniądze na moje konto w
          ciągu 14 dni roboczych. Zrobiłam to dopiero wczoraj, więc zobaczymy. Jak nie
          będzie tej kasy to będę się do nich dobijać.

Chciałam też ostrzec przed AirEuropa. Moja współlokatorka miała powrót z
          Madrytu 1 kwietnia. Była w Hiszpanii 2 tygodnie. Miała mieć samolot o 14.20 a
          miała o 6.05. Nie dość tego. Nikt jej o tym nie poinformował. Dowiedziałam się
          o tym przypadkiem, od innej kolezanki, która tego dnia leciała z Warszawy, że
          zmieniono jej termin. Na stronach AirEuropy nie było nic na ten temat, więc jej
          znajomy Hiszpan dzwonił na infolinię i dopiero tam się dowiedzieli. Do Madrytu
          miała 500 km i żadmego połączenia o tej porze, więc całą noc przekoczowała na
          Barajas. Nie poinformowano ją w żaden sposób, ani telefonicznie, ani mejlem.
          Samolot był prawie pusty, podobno praktycznie nikt nie wiedział o zmianie.
          Dodam, że AirEuropa nie jest tanią linią jak Wizzair, tylko normalną, jak LOT.
          To ja już wolę lecieć Lotem, mieć kilka połaczeń dziennie i nie martwić się
          takimi numerami.

Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do dzielenia się informacjami o
          nieuczciwościach linii lotniczych. Może dzięki temu ktoś uniknie przykrej
          niespodzianki.
          • dzenifer Re: UWAGA WIZZAIR 20.04.05, 16:41
            a ja lecialam AirEuropa i bylo wszystko ok.
            • Gość: AF BCN jest jeszce CentralWings.com od 31. maja , wtorki IP: *.go.retevision.es 26.04.05, 23:45
              tylko we wtorki
              od 31. maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka