Dodaj do ulubionych

Centrum Słoneczne

21.09.08, 18:45
minął niemal rok od czasu kiedy weszli na budowę i nic dalej się nie
dzieje. Miesiąc tem było nieco ruchu, ale maszyneria wyrwała
elementy ścianki Larsena i zniknęła... Czyli słynna ścianka okazała
się niepotrzebna?
I co pan powie panie Rzeczniku?
Obserwuj wątek
    • Gość: wolf Re: Centrum Słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 19:42
      A może przeciwnie - wbiła do końca to, czego brakowało ? Przyjrzyj sie dokładnie
      nim napiszesz :)
      • Gość: koniec końców Wbiła do końca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 08:37
        Niektórzy do głów mają do końca wbite że CS powstanie tak jak mówił
        inwestor, czyli do 2010r...
        Jak tak dalej pójdzie to do klasyków bajek w polskich przedszkolach
        minister oświaty dopisze obok baśni Andersena i braci Grimm bajkę o
        Centrum Słonecznym w Radomiu.
    • Gość: kol Re: Centrum Słoneczne IP: 82.139.48.* 21.09.08, 21:08
      już dajcie sobie spokój z próbą wyciągnięcia od nich jakichkolwiek
      faktów. Od początku jedna wielka mgła. Popatrzcie na inne budowy w
      Radomiu o wiele ciekawsze, choćby nowy market polskich kupców za M1
      na al. Grzecznarowskiego. Już pną się do góry mimo,że zaczęli
      całkiem niedawno. Aż przyjemnie popatrzeć
    • Gość: rep Re: Centrum Słoneczne IP: *.034-192-6e6b701.cust.bredbandsbolaget.se 21.09.08, 22:46
      aa nie czytales ostatnio newsow? jest kryzys na swiecie i bedzie gorzej, zadnego
      centrum wiec nie bedzie tylko dziura w ziemi
      • Gość: Miki Centrum Słoneczne to kit ! IP: 82.139.36.* 22.09.08, 07:34
        Jak to w Radomiu znowu cos nie wypaliło .Szkoda tylko że została
        rozbabrana dziura w centrum i niespełnone nanadzieje mieszkańców .
        • Gość: pesymist Re: Centrum Słoneczne to kit ! IP: *.radom.vectranet.pl 22.09.08, 10:34
          To - C. Sloneczne to kolejna " wizytówka " Radomia po ruinach przy
          Radomiaku , ktore obiecywal niejaki Kupidura zmienic w centrum
          sportowe, te przy u. Zbrowskiego stoi w obecnym stanie - ponad
          trzydziesci lat, teraz kolej na nastepny pomnik radomskiej niemocy
          przy ul. Chrobrego , Struga.
    • Gość: amanda Re: Centrum Słoneczne IP: 82.139.51.* 22.09.08, 11:31
      Z tego co mi wiadomo to wykonawcą są ludzie którzy muszą najpierw
      zarobić a póżniej wycwelić Radom w Duppę. hehe to są krętacze
      • Gość: Arcadios Re: Centrum Słoneczne IP: *.radom.vectranet.pl 22.09.08, 17:34
        Wszystko to od początku wyglądało niewesoło. Ja rozumiem wszystko: wielka inwestycja, plany, przygotowania, no ale rok czasu i nic? Wystarczy spojrzeć jak to wygląda w innych miastach. Tam wszystko robi się na bieżąco, i nie pozwala, aby doły pod fundamenty zarosły trawą i krzaczorami. Wierzę w to, że CS w końcu powstanie, jednak z dnia na dzień moje nadzieje są coraz bardziej nikłe. Idzie zima... Jeśli będzie lekka, ok. Gorzej, jeśli przyjdzie mróz i śnieg, wtedy znów prace staną, z obietnicą, że "od wiosny ruszamy..." Jedno małe pytanie: Od której wiosny?
        Nie chodzi tu o marudzenie, po prostu takich inwestycji temu miastu potrzeba jak powietrza.
        • Gość: KG Re: Centrum Słoneczne IP: 82.139.41.* 22.09.08, 18:31
          T samo dzieje się z Centrum King Cros przy struga.Zostały tylko hałdy gruzu po
          byłych zakładach i nic a nic teren niezabezpieczony przed dziećmi a tam są
          głebokie wykopy
          Czy nasi włodarze interesuja się wogole tymi terenami?
          • Gość: blaga Re: Centrum Słoneczne IP: *.radom.vectranet.pl 23.09.08, 10:49
            Interesuja sie , ale swoimi - interesami.
            • Gość: Radomianin Re: Centrum Słoneczne IP: 195.93.162.* 25.09.08, 14:38
              Ale właśnie wykorzystanie tych terenów leży w ich interesie.

A w ogóle dzieje się coś obecnie na terenie budowy cs ??

I gdzie ten generalny wykonawca miał być znany na początku września a tu ani
              słychu ani widu go
              • Gość: Arcadios Re: Centrum Słoneczne IP: *.radom.vectranet.pl 26.09.08, 02:16
                Na budowie CS cisza... Jakiś czas temu widziałem tam jakąś większą maszynę (kafar?, wiertło?) i kilku ludzi, ale od tamtego czasu - nic. Naprawdę dziwne to wszystko - z jednej strony strona internetowa i oficjalne zapewnienia, że budowa ruszy, a z drugiej stan faktyczny: ogrodzone wielkie wykopy i cisza. Nie jestem specem od budowlanki, ale z tego co jest mi wiadome nie stawia się raczej "w porywach" - w tym roku wykop pod fundament, w następnym sam fundament, a w kolejnym kilka cegieł w górę. Nie wydaje wam się dziwne, że ten "główny wykonawca" jakoś nie kwapi się do bycia wybranym? Przecież praca dla takiego inwestora to nie jest mała kasa, zwłaszcza że nie jest to jakiś czteropiętrowy budyneczek, a cała galeria handlowa, bloki mieszkalne i aquapark. Zresztą, co tu dużo mówić - popatrzcie na radomskie osiedla. Buduje się, i to dużo, oraz - co ważne - szybko. Jeszcze nie tak dawno były plany, dziś przy Leśniczówce prawie stoi wieżowiec, Na Gołębiowie II kończy się miejsce, na Michałowie też coś się święci. Od momentu wykopania dołów, do chwili obecnej zdążono postawić kawał nowego Radomia. Być może pojedynczo nie są to ogromne inwestycje, ale połączone "wespół w zespół" są znakiem, że jednak ktoś chce w tym mieście inwestować. Nie chcę być niecierpliwy, jednak to zasłanianie się wielkością budowy jakoś do mnie nie przemawia. Rok na załatwienie wszelkich formalności to chyba wystarczająco długi okres. Może inwestor trafił na zatwardziałych tubylców, którzy są w stanie sądzić się o 30 cm gruntu według zasady "co je twoje to je moje, a co moje to nie rusz"? A może po cichu powstaje komitet społeczny przeciwko powstaniu centrum, bo "to przecie taki kawał dobrej łąki"? Kto to wie? Ech... oby to opóźnienie nie było nadganiane kosztem jakości...
    • Gość: rozmówca dozorcy Wczoraj dozorca z baraczku nieopodal NOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:06
      pilnujący terenu CS, powiedział mi, że raczej nie słychać nic w
      temacie jakichś nagłych ruchów ekip budowlanych. A maszyna stojąca
      prz skrzyżowaniu Chrobrego/Struga owszem, nabija elementy
      legendarnej ścianki Larsena ale tylko po to, żeby podczas ew.
      wiosennych roztopów nie obsunęła się ziemia a co za tym idzie nie
      zapadła ul.Chrobrego, bo tam jest wybrane ok.5-6 metrów poniżej
      jezdni.
      Czyli do wiosny chyba mamy spokój.
      Z tym wykonawcą co miał być znany na początku września, to chyba o
      wrzesień 2009 chodziło? ;)
    • Gość: sen Re: Centrum Słoneczne IP: *.radom.pilickanet.pl 26.09.08, 11:16
      łoj już dajta se spokój z nimi. Niech nie budują, tylko co z tym
      rowem?
      • Gość: KG Re: Centrum Słoneczne IP: 82.139.41.* 26.09.08, 17:41
        Może zalew? :-)
        Swoja drogą jestem zdziwiony że tak mało(wcale) galerii stawia sie w Radomiu
        • Gość: Kondziu Radom to takie inne miasto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 20:06
          Bo Radom to taka jakby część Bialorusi w Polsce takie miasto inne niż wszystkie
          ,dlatego wszyscy to miasteczko omijają .
          • Gość: emeryt Re: Radom to takie inne miasto... IP: *.radom.vectranet.pl 26.09.08, 20:29
            Masz racje , cos w tym jest, mieszkam tu kilkadziesiat lat i nic w
            tym miescie konkretnego i znaczacego nie powstalo , - oprocz -
            OBIETNIC i PlANOW , ktore sypia sie jak z rękawa.
            • Gość: Arcadios Re: Radom to takie inne miasto... IP: *.radom.vectranet.pl 27.09.08, 00:45
              Sypią się jak z rękawa, a potem sypią się w gruzy. Nie wiem, może to czarnowidztwo to przesada, ale faktycznie brak ruchu na budowie może niepokoić. Nie można powiedzieć, że inwestycje zupełnie omijają Radom - coś tam się zawsze stawia, choćby wspomniane przeze mnie budynki mieszkalne, na które pomimo wszytstko są chętni, bo mieszkania bardzo szybko się sprzedają. Co zaś do CS - inwestor nie powinien się dziwić temu zniecierpliwieniu, już raz zostaliśmy nieźle wykręceni (Plaza) Ta galeria przydała by się nie tylko ze względów ekonomicznych, ale także estetycznych - pusty plac pośrodku miasta wygląda paskudnie.
    • Gość: amba fatimia Amba Fatima, było i mi ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:27
      A miało być tak pięknie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka