Dodaj do ulubionych

....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::....

06.10.08, 12:16
Witam, nie wiem czy sie zwrocic z tym do rady gminy czy do jakiegos innego
organu, ale odnosze wrazenie, ze dobrym pomysłem byłoby wyjscie z inicjatywa
powstania bankomatu w odrzywole. bardzo duzo osob napewno, nawet w naszej
gminie posiada karty platnicze ktorych najblizej moze uzyc w nowym miescie...
Obserwuj wątek
    • sior Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 12:50
      mnie sie wydaje, że chyba należałoby to zgłosić do banku. bankomat
      faktycznie by sie przydał.
      • studentas Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 12:55
        Jak najbardziej "za".
        • tajnosagentos2 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 13:16
          Bardzo dobry pomysł z tym bankomatem. Już kilka razy musiałem
          jeździć do Nowego Miasta do bankomatu. Panie dyrektorze Banku
          Spółdzielczego w Odrzywole czekamy na bankomat.
          • odrzywolak Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 14:01
            Jestem za
            • czarny-joker23 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 18:53
              Pomysł dobry trzeba by zwrócić się może jakimś pismem do Dyrektora Banku zebrać
              podpisy wśród ludzi i wtedy może coś zrobią.
              Pytałem może w lipcu kasjerki czy będzie Bankomat odpowiedziała, że nie ma
              takiej potrzeby bo za mało ludzi ma karty prawdopodobnie jej chodziło o ludzi
              którzy mają konta w BS. Nie miałem czasu na tłumaczenie i na tym sprawa stanęła.
              • mieszkaniec38 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 20:39
                Poprzednik napisał „Nie ma takiej potrzeby, bo za mało ludzi ma
                karty”, a po co ludziom kart skoro nie ma bankomatu. I koło się
                zamyka jak to w Odrzywole. Jak by tak wszędzie myśleli to żylibyśmy
                jeszcze w epoce kamienia łupanego. Proponuje najpierw zrobić
                bankomat a potem przyzwyczajać ludzi do jego używania. Ci, co maja
                konta w innych bankach już w większości korzystają z tego wygodnego
                urządzenia. U nas jak brakuje kasy w weekend to albo pożyczka od
                sąsiada albo dopiero w poniedziałek rano przy okienku w kasie banku.
                • czarny-joker23 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 20:43
                  Ja tylko napisałem to co mi powiedziała kasjerka. Oczywiście jestem za Bankomatem.
                  • falco128 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 20:46
                    ...też jestem ZA:))
                    • karp888 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 20:54
                      Za a nawet dwa razy za ...a inni jak? wpisywać sie miśki..
                      • goryl08 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 06.10.08, 22:00
                        Bankomat mógłby być tylko ciekaw jestem jak długo wytrzyma, jak go nie rozwalą.
                        • chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 09.10.08, 16:17
                          Bankomat może by się przydał w Odrzywole, ale kto by z niego korzystał. Nasze społeczeństwo nie jest na tyle bogate aby trzymać pieniądze na karcie, większość ludzi wydaje kasę na bieżąco. A jeśli ludzie z elit mają wysokie zarobki to stać ich przecież na paliwo, aby pojechać do Nowego Miasta lub Przysuchy. Z resztą gmina jest zadłużona, więc za co postawią ten bankomat. Lepiej by otworzyli przedszkole.
                          • kiboleoleole Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 09.10.08, 19:09
                            Gościu bankomaty to stawiają banki a nie Gmina. Dużo osób korzysta z kart i to
                            nie są tylko biznesmeni ale zwykli zjadacze zwykłego chleba. Ciemnota i
                            zacofanie w tym Odrzywole.Chyba co niektórzy do przedszkola nie chodzili.
                            • rysio821 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 09.10.08, 19:25
                              jestem za bankomatem tu kiboleoleole zupełnie się z tobą zgadzam. bankomat
                              zaoszczędza ludziom czasu po co jeźdxić do Nowego Miasta czy Drzewicy jak można
                              iść po pieniądze na miejscu np. bankomat euronetu wypłaca bez prowizji. no i
                              bankomat we wsi podniósł by range miejscowości.
    • townes Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 09.10.08, 22:04
      Też jestem za.
      Nie zapominajcie o tych, którzy mimo wszystko przyjeżdżają do
      Odrzywołu to na wakacje, to nie długo na 1-go listopada, blisko
      święta… Oni w większości mają karty i zapewniam, że nie pogniewaliby
      się, jeżeli byłby co najmniej jeden bankomat w Odrzywole.
      Prawie każdy ma rodzinkę mniejszą, większą w większości z kartami…
      Wiem też, że to już sprawa głównie banków, ale np. liczy się też
      kwota za jaką będzie „ściana” funkcjonować i tu mogą choćby radni
      się popisać. Przykładowo wyjść naprzeciw i bankowi złożyć ofertę, że
      za niewielkie pieniądze udostępniamy ścianę na bankomat. Wcześniej
      muszą się dogadać z wójtem i wybrać najlepszą ścianę do tego celu
      (np. budynek UG, przystanku autobusowego itp.)
      Dobry pomysł z tym bankomatem.
      • bestjapa Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 09.10.08, 22:26
        Pogadaliście sobie? i na tym się skończy zobaczycie bankomat jak świnia niebo.
        Może w następnym dziesięcioleciu:)
        • chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 10.10.08, 09:11
          Bestjapa ma rację, bankomatu nie będzie ponieważ będzie problem ze ścianą. A poza tym jest wiele ważniejszych spraw w Odrzywole którymi należałoby się zająć.
          • studentas Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 10.10.08, 09:48
            Chester nie zabieraj głosu na temat bankomatu bo ty 100 lat za
            murzynami jesteś w tym temacie( nie obrażając czarnoskórych kolegów)
            Wg. Ciebie ludzie trzymają pieniądze cyt. "na karcie" a nie na koncie
            ( i to tylko elity) a po drugie wg. Ciebie to gmina tym się zajmuje
            i ponosi koszty. Nie wpisuj się w tym temacie bo błazna z siebie
            robisz.
            • tajnosagentos2 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 10.10.08, 19:10
              Kolego studentasie, nie musisz od razu wyzywać kolegi chestera od
              błaznów. Ma swoje poglądy i je wyraża.
              Ja też jestem za bankomatem i nie należę do bogaczy. Dla mnie to
              wygoda, że pobieram pieniądze, kiedy chcę.
              Co do lokalizacji to przeważnie jest przy banku. I pamiętajmy o
              jednym, że bankomat to część banku i żadna gmina, ani radni nie
              powinni ingerować w to czy będzie czy nie. Bo moi drodzy ustawienie
              bankomatu to rozszerzenie działalności przez bank, czyli po prostu
              interes. To, dlaczego gmina czy radni mają działać w interesie tego
              banku. Ja nie mam konta w BS Odrzywół i nie chce by radni, na,
              których głosowałem działali w interesie BS Odrzywół. Niech klienci
              tego banku o to wnioskują. A jeśli żadnemu bankowi nie zależy na
              ustawieniu bankomatu w Odrzywole to znaczy, że się to po prostu nie
              opłaca. I nie mieszajmy do wszystkiego polityki, radnych, wójta to
              jest po prostu biznes.
              Na pewno niedługo i tak będzie bankomat, bo od tego nie ma ucieczki.
              • edek-z-fabryki-kredek Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 21.12.08, 21:27
                Tak na prawdę to bardzo przydałby się bankomat w Odrzywole. Po jeździć do Nowego
                Miasta najbliżej aby wypłacić pieniądze.
                To nowa propozycja dla radnych z Odrzywołu. Zajmijcie się tym.
                • matii1910 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 05.01.09, 11:50
                  Kochani temat bankomatu mysle ze by bylo to super rozwiazanie zobaczcie ilu
                  mlodych ludzi z odrzywolu wyjechalo na studia i myslicie ze jak dostaja
                  pieniazki od rodzicow ???
                  Przesylanie pieniazkow za pomoca listow czy tez czekanie az ktos od nas bedzie w
                  domu i wtedy mu sie poda ???
                  Mysle ze jak powiem ze kazdy student pochodzacy od nas ma juz konto i jesli
                  rodzice wysylaja pieniazki to robia to za pomoca wplacenia synowi czy coreczce
                  na konto !!!
                  Zauwazcie ze czesc tej mlodziezy pracuje i jak zjezdzia do domu i jak zabraknie
                  komus kasy to musi prosic rodzicow a tak moza by bylo spokojnie podejsc do
                  magicznego okienka wyplacic pieniazki i problem z glowy. Tak samo z rodzina
                  przyjezdzia do Was rodzinka na pare dni ale czesto tez bywa tak ze pobycik moze
                  sie przeciagnac bo macie urlop i fajnie sie bawic i co nadchodzi moment ze
                  brakuje wam pieniazkow i co trzeba jechac 10 km zeby pobrac kilka zloty dla mnie
                  to jest chore bo bankomat to juz rzecze codziennego uzytku wiec sorry ze tak
                  powiem ale Ci cowypisuja tutaj ze bankomat jest zbedny to moim zdaniem jestescie
                  w bardzo duzym bledzie :/

Pozdrawiam cieplutko i skladam spoznjone ale szczere zyczenia nowo roczne :D
                  • orkiestrant Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 12.01.09, 18:50
                    Z tego co słyszałem to bankomat ma być kolo przystanku!
                    • achilles_3 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 15.01.09, 20:11
                      Bankomat powinien być tak jak teraz prawie każdy ma komórkę czy internet, tak w
                      każdej miejscowości gminnej powinien być bankomat i nikogo to nie powinno
                      dziwić. Ludzie przyjeżdżający na wakacje na dłuższy pobyt zmuszeni są jeździć do
                      Nowego Miasta lub Drzewicy.
                      • chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 15.01.09, 21:33
                        Moim zdaniem są ważniejsze sprawy do załatwienia w Odrzywole niż bankomat. W miastach jest pełno bankomatów, to po co mają być w każdej miejscowości. Teraz to niektórzy stali się bardzo wygodni, siedzą w mieście praktycznie cały czas, przyjadą do Odrzywołu raptem na parę dni i już płaczą że bankomatu nie ma. Jakby nie można było przyszykować kasy w mieście. Tak samo przed świętami, nie wypłacą forsy w mieście a później narzekają na brak bankomatu. Taki styl luzackich szpanerów bulwersuje mnie najbardziej. Przyjeżdżają do Odrzywołu aby pokazać swoje szpanerstwo. A może by tak zlokalizować bankomat koło zalewu:)
                        • achilles_3 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 15.01.09, 22:14
                          Chester nie rozumiesz jednego, że nie nosi się teraz dużej gotówki jak kiedyś i
                          nie wynika to ze szpanerstwa a z ekonomii i oszczędności.
                          Poza tym bywa nie raz tak, że przyjezdnemu trafi się niezaplanowany większy
                          wydatek jakiś impreza, zakupy na jarmarku i wtedy trzeba jechać po kasę do
                          Drzewicy lub Nowego Miasta.. cała wyprawa. A jak by był na miejscu nie było by
                          problemu idzie do ściany i wypłaca zajmuje mu to 5 min. z dojściem do
                          bankomatu.. Następnie idzie po piwo i leczy kaca a tak na kacu musi jechać po
                          kasę lub kogoś prosić aby pojechał z nim.:) mordęga niesamowita. Chyba że
                          znajdzie się koleś który mu postawi:) żartuje, ale chyba ci trochę wyjaśniłem.:)
                          • tytus2342 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 17.01.09, 08:35
                            W większości może 3/4 ludzi w firmach ma pieniądze wpłacane na konta.
                            Rozumiem dlaczego Chester tak myśli po prostu pobiera pieniądze do ręki ale to
                            tylko w Odrzywole jeszcze tak jest a szczególnie w firmach obwarznkowych.
                            Bankomat w Odrzywole ułatwi potencjalnym turystom czy przejezdnym czy
                            przyjezdnym z miast do rodzin życie i zyskuje w oczach innych jako miejscowość
                            idąca do przodu.
                            Tak że Chester warto wyjechać gdzieś poza Odrzywół i zobaczyć jak inni żyją na
                            tym świecie:)
                            • korba825 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 19.01.09, 09:14
                              Tak u niektórych pokutuje tu zaściankowe myślenie ludzie mamy XXI wiek jesteśmy
                              w unii europejskiej.
                              Przestańmy myśleć kategoriami chcestera podnieśmy głowy i zacznijmy żyć jak
                              cywilizowani ludzie do przodu a nie do tyłu. Po co potrzebny bankomat? po co
                              przedszkole? po kiego jakiś klub dla młodzieży? najlepiej połóżmy się i czekajmy
                              na trzęsienie ziemi:) albo może na cud ;))
                              Trzeba zaszczepić problemem odpowiednich ludzi i niech działają czy to dyrektora
                              banku czy innych kompetentnych w tej materii.
                              A może już jest coś robione i oby tak było.

• chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 19.01.09, 17:12
                                Witam, doszło do nieporozumienia. Nigdy nie byłem i nie jestem przeciwko rozwojowi Odrzywołu. Fakt, jesteśmy w UE, ale czy nasze zarobki wzrosły znacząco? W ostatnich latach wzbogaciły się tylko elity. Dobrze że będzie znów przedszkole DZIĘKI RADNEMU PRZEMKOWI. Nie zapominajmy, że wójt je wcześniej zamknął. Klub młodzieżowy też by się przydał. Co do bankomatu niech będzie tylko obawiam się, że znów jakiś "prominent z wyższych sfer" będzie chciał zarobić. Wiadomo w Polsce zazwyczaj na wszystkim co się robi ktoś chce czerpać korzyści. Tak jak z masztem telefonii komórkowej.
                                • mieszkaniec26425 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 19.01.09, 18:24
                                  No tak, najlepiej nic nie robić bo sobie wymyśliłeś ,że może ktoś na tym zarobić.A tobie będzie z tego powodu przykro.Dobre , nie?
                                  • korba825 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 19.01.09, 19:31
                                    Niema nic przeciwko komuś kto wydzierżawi miejsce na bankomat w rynku a swojej
                                    ścianie i ma przy tym zarobić takie są prawa rynku. Chociaż mało prawdopodobne
                                    by było to na prywatnej posesji ulokowane ale niech tam. Czy u Klynaka w
                                    ścianie czy u Ireny czy na przystanku czy może na warszawskiej w ścianie banku
                                    czy u kogoś innego, najważniejsze aby był.
                                    Temat zarobków po wejściu do UE to nie wina bankomatu w Odrzywole czy osób które
                                    go chcą zrobić to gdzie indziej należy szukać przyczyny.
                                    Tak nawiasem to co roku najniższa krajowa wzrasta o około 100 zł. W tamtym
                                    wynosiła 1126zł w tym 1256 zł. Zgłoś to swojemu pracodawcy jak o tym zapomniał
                                    aby ci podwyższył pensje.
                                    • korba825 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 19.01.09, 19:55
                                      Przepraszam najniższa krajowa to 1276 zł. brutto.
                                      Ale na pełnym etacie.. a na umowę zlecenie mogą być inne warunki w zależności od
                                      tego jak pracodawca i ty zgodzicie się na stawkę godzinową.
                                      • radny13 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 21.02.09, 09:26
                                        Witam
                                        Podczas ostatniej sesji Rady Gminy w Odrzywole Wójt poinformował, że w
                                        najbliższych miesiącach bank, który zamierza w Odrzywole otworzyć swoja filię
                                        uruchomi też bankomat.Chodzi o Bank Spółdzielczy Rzemiosła z Radomia.
                                        P.S.
                                        • mieszkaniec38 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 10.04.09, 10:09
                                          I ciekawe co z tym bankomatem, święta, młodzież zjechała do domu a bankomatu jak
                                          nie było tak nie ma. Wójt chyba pospieszył się z tymi informacjami.
                                          • achilles_3 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 14.04.09, 09:10
                                            Lato się zbliża ludziska zjadą na wakacje a bankomatu dalej nie ma:))
                                            • chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 14.04.09, 10:58
                                              A ja Wam mówię, że na 99,999 % nie będzie żadnego bankomatu w Odrzywole za kadencji obecnego wójta.
                                              • mieszkaniec26425 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 14.04.09, 11:17
                                                chester dlaczego uważasz ,że za obecnego wójta nie będzie bankomatu? Czy banki
                                                boją się ,że wójt będzie okradał te bankomaty? Czy z innych przyczyn banki nie
                                                będą chciały tu postawić swojego bankomatu? Bo chyba orientujesz się ,że to nie
                                                wójt stawia bankomat tylko bank.
                                                • chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 14.04.09, 14:04
                                                  Jak wójt ma takie dalekie znajomości wszędzie to niech nakłoni jakiś bank aby postawił ten bankomat w Odrzywole. Ale jak wójt trąbi zawsze że gmina Odrzywół jest biedna, a samemu wypłaca się kolosalne pensje, to nie ma co się dziwić że żaden bank nie postawi tu bankomatu. Takie są fakty, smutne ale prawdziwe. Więc jeśli ludzie chcą bankomatu, to najpierw przy wyborach niech odsuną obecną władzę.
                                                  • mieszkaniec26425 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 14.04.09, 14:31
                                                    dobra teoria.. Zmniejszyć pensję wójtowi i ogłosić całemu światu ,że nasza gmina
                                                    jest bogata.A najlepiej jak zmieni się wójta. To zaraz banki się tu rzucą i z
                                                    nowymi oddziałami i bankomatami :)
                                                    Śmieszne nie...? Mają ludziska poczucie humoru:)

• townes Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 14.04.09, 20:43
                                                    <chester64> co ma pensja Wójta do bankomatu?
                                                    Żarty jakieś czy tylko mieszanie ludziom w głowach...
                                                    A poza tym stwierdzenie "wójt ... niech nakłoni jakiś bank aby
                                                    postawił ten bankomat w Odrzywole" to mnie totalnie rozbawiło.
                                                    Ciekawe , który Wójt może nakłaniać banki do takich czy innych
                                                    działań.
                                                    No, ale może przyszła władza będzie mogła nakłaniać banki...:):):)

P.S. Ja też chcę bankomatu w Odrzywole!!!
                                                  • chester64 Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 23.04.09, 20:47
                                                    To że gdy w kraju jest kryzys, ludzie tracą pracę, żyją na najniższym poziomie, a urzędnicy na wysokich stanowiskach pobierają wysokie pensje, wypłacają sobie premie. I gdzie tu sprawiedliwość? Aby w Odrzywole był bankomat trzeba przyciągnąć do nas inwestorów, żeby powstały zakłady pracy. JNP przestałby być jedynym pracodawcą. Ale wójtowi nie spieszy się... I po co będzie się wysilał, i tak bierze kasę. Tylko zapomina, że gdyby nie wyborcy to byłby zwykłym rolnikiem takim jak wielu spośród nas.
                                                  • fajny-super-kielonek Re: ....::::BANKOMAT W ODRZYWOLE::::.... 24.04.09, 09:24
                                                    A może by o ten bankomat zadbał dyrektor banku w Odrzywole? Nie pomyśleliście o
                                                    tym? Chyba on ma największe możliwości aby się o niego postarać !!!
                                                    Możemy o brak bankomatu winić proboszcza, starostę, wójta, kościelnego ,
                                                    organistę, prezesa OSP, tych co siedzą ciągle w parku, małorolnych, robiących
                                                    kiełbasę , obwarzanki itp. Ale co to da ????
                                                    Lepiej aby taką sprawą zajął się ten, który jest w tym kompetentny czyli
                                                    dyrektor banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka