Dodaj do ulubionych

Czy są w Radomiu programiści.

IP: *.cu.com.pl 16.01.02, 09:03
Interesują mnie wszystkie języki programowania.
Może byśmy sobie otworzyli stronę i powymieniali doświadczenia,
chyba że chcecie na forum.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dely Re: Czy są w Radomiu programiści. IP: *.stat.gov.pl 16.01.02, 10:05
      Atari Basic tez ? :]
      • Gość: Łukasz Re: Czy są w Radomiu programiści. IP: *.cu.com.pl 16.01.02, 15:13
        Nie wiem czy ktoś taki pamięta, musisz byc bardzo starym człowiekiem.
        • Gość: dely Re: Czy są w Radomiu programiści. IP: *.stat.gov.pl 21.01.02, 13:34
          ... jesli 24 lata to sedziwy wiek, to tak :]
    • Gość: B@rtekW Re: Czy są w Radomiu programiści. IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 02:23
      > Interesują mnie wszystkie języki programowania.
      > Może byśmy sobie otworzyli stronę i powymieniali doświadczenia,
      > chyba że chcecie na forum.

Okresl sie co rozumiesz pod pojeciem "wszystkie" i co chcesz dokladnie osiagnac..
      miejsca na "wymiane doswiadczen" na ten temat w sieci jest zapewne mnostwo i tam
      nalze szukac wrazen....

• lesioo Re: Czy są w Radomiu programiści. 06.02.02, 22:51
        ja znam html, flash, photoshop, quark, troche PHP, troche JavaScriptu i pare
        innych zeczy przydatnych przy tworzeniu stron
        A co do wymiany doswiadczen, to stron jest masa, mozna sie wymieniac do woli.
    • Gość: krzycho Re: Czy są w Radomiu programiści. IP: *.polkomtel.com.pl 11.02.02, 03:22
      Stron w języku polskim poświęconych programowaniu wcale nie jest dużo, a jeżeli
      ktoś twierdzi inaczej, powinien podać linki do przynajmniej kilku. W
      większości "programiści" uprawiają poezję informatyczną pozbawioną rzetelnej
      wiedzy, natomiast zawodowcy z reguły nie mają czasu na stawianie swoich stron
      lub tworzą hermetyczne grupy. Podobnie (jeżeli chodzi o poezję) jest z gadułami-
      linuksowcami, którzy poproszeni o napisanie w shellu POSIX prostego skryptu
      diagnozującego pracę komponentów aplikacji postawionej na HP-UX mądrzyli się,
      mądrzyli i testu nie przechodzili, chociaż pracowali według gotowego projektu.
      Jeżeli chodzi o czysty C, polecam podręcznik Stephena Prata "Szkoła
      programowania. Język C", a dopiero później jakiekolwiek zasoby internetowe. I
      zupełnie rozumiem potrzebę wymiany doświadczeń w języku polskim, ponieważ sam
      przechodziłem piekło nauki Javy, OpenVMS-a, Windowsów 2000 i TCP/IP na bazie
      angielskich manuali. O konieczności ciągłego korzystania z manuali uniksowego i
      linuksowych juz nie wspomnę. Wprawdzie szlifuje się w ten sposób techniczny
      angielski, ale zrozumienie meritum przychodzi znacznie wolniej niż powinno.
      Dlatego mi.in. pomysł Łukasza jest bardzo dobry, jednak stworzenie takiej
      strony jako wartościowego medium wymaga nakładu czasu, sił i współpracy ludzi o
      wielkiej pokorze wobec wiedzy i nauki. A wokół znajdują się niemal sami
      geniusze.
      A swoją drogą lesioo Photoshop i Quark to języki czy kompilatory?

kilka linków:

www.authorq.prv.pl/ (przede wszystkim C++)
      www.wsinf.edu.pl/~marcin/ (C/C++, PHP, Java, SQL, JavaScript)
      www.revenant.page.prv.pl/ (m.in do ściągnięcia ciekawe "sourc'y")
      polskie.programy.nom.pl (Delphi, Pascal, C++,Assembler)
      www.ansi.glt.pl/ (raczej dla zupełnie początkujących C++)
      • Gość: Kibic Re: Czy są w Radomiu programiści. IP: *.244.84.83.Dial1.Washington2.Level3.net 06.03.02, 04:34
        Jako prezydent miasta Radomia zbuduje osrodek programowania we wszystkich
        nowoczesnych jezykach i wprowadze najpopularniejsze jak przedmiot do nauczania w
        szkolach srednich. Teraz radze zainteresowanym stworzyc Support Group ktora
        bedzie sie spotykala raz na tydzien i wymieniala doswiadczenia.

Z serdecznym pozdrowieniem
        Kibic
        Samozwanczy kandydat na prezydenta Radomia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka