Dodaj do ulubionych

dziwny sen

12.08.13, 11:24
prosze o pomoc w interpretacji dziwnego snu który był bardzo realistyczny.Bardzo rzadko mam sny ale zawsze jest to zwiazane z jakimś wydarzeniem w moim zyciu
Śniło mi się że byłam na pogrzebie nieznanej mi osoby , która była moim ojcem.Mój tata zmarł ponad 20 lat temu(bardzo go kocham i bardzo mi go brakuje) , a ze snu wynikało że on nie był moim biologicznym ojcem.Prawdziwym ojcem była ta osoba na której pogrzebie byłam.Podeszłam do rodziny tego pana(którego nie znałam) która przyjęła mnie chłodno , moje przyrodnie rodzeństo było duzo młodsze ode mnie i cały czas sie zastanawiałam ile lat musiał mieć ten pan kiedy został moim ojcem. Czułam sie wyizolowana w tym gronie , zauważyłam że na głowie mam ... wałki do włosów , ale w ogóle sie tym nie przejęłam.Dalej dumnie stałam za trumną.Wyszłam do łazienki żeby zdjąć te wałki , spojrzałam w lustro i to nie była moja twarz - duzo starsza ze zmarszczkami , długie cimne włosy (jestem blondynką).Obudziłam sie przerazona.Ma ktoś jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • ortolann Re: dziwny sen 15.09.13, 16:15
      Trochę tak, jakbyś albo sama nie wiedziała kim naprawdę jesteś, albo miała naprawdę inne oblicze niż to, które zna Twoje otoczenie. Nie chcę przez to powiedzieć, że jesteś dwulicowa, ale raczej, że może masz jakieś pragnienia, którym nie pozwalasz dojść do głosu, jakieś marzenia, plany, cele, niezrealizowane, co Cię gnębi, przytłacza. Krótko mówiąc, że jest w Twoim życiu jakaś sfera ukryta, dla Ciebie bardzo ważna, taka, która Cię jakoś określa, a której z jakiegoś powodu nie możesz ujawnić, albo pozwolić na realizację. Albo może jakaś część Twojego otoczenia okazała się inna niż Tobie do tej pory się wydawało. Dla mnie ten sen oznacza tyle, że nagle okazało się, że coś, co znałaś, nie jest tym, za co się podawało, albo nie jest takie, jaki się Tobie wydawało. Że coś odkryłaś albo w sobie, albo w swoim otoczeniu, co było zupełnie inne niż do tej pory Ci się wydawało. I nie jest to świadomość miła ani łatwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka