Dodaj do ulubionych

Symbolika karty "MOC"

28.06.05, 09:09
Jak sie interpretuję kartę "MOC", czy to dobra karta? Mi wyszla ta karta na
podstawie daty urodzenia (kiedys wyliczyl mi to kolega, a ostatnio zrobilam
sobie takie zestawienie w programie komputerowym).Czy to jaka karta nas
charakteryzuje moze cos powiedziec o nas i naszym zyciu?
Obserwuj wątek
    • marlena.skrabulska Re: Symbolika karty "MOC" 28.06.05, 10:00
      Dbałość o ciągły rozwój, osoba kompetentna w swojej dziedzinie, pewna siebie i bez kompleksów. Nawet jeśli ktoś nieżyczliwy stanie ci na drodze, nie będzie miał do ciebie dostępu. Moc oznacza tez dbanie o ciało po to , by zgromadzić odpowiednią ilośc energii.. Moc to sukces, ale w działaniu bez uzycia siły, raczej miękko, z dyplomacją.
      Wszystko zależy od kontekstu pytania.

Pozdrawiam :)
      • zlosnica100 Re: Symbolika karty "MOC" 28.06.05, 10:38
        dzieki :)
        • striga Re: Symbolika karty "MOC" 18.07.05, 10:33
          Jezeli zaczelas sie zastanawiac na ta wybraną kartą, polecam Ci medytacje do karty, o pytaniach " w czym tkwi moja siła" " gdzie ją moge użyc", " jak moge zrównoważyć siłe i miłośc" oraz " oraz jak moge połączc sie z moimi pragnieniami". W karcie tej zawsze jest lew- a to symbolizuje bestię mieszkjąca w nas samych, siłę, która musi zostać ujarzmiona - opanowana, moze daz energie zbawczą. Co do reszty zgadzam sie z panią Marleną.
    • witch-witch Re: Symbolika karty "MOC" 11.09.05, 11:27

Moc, to specyficzna karta, ktora zawiera w sobie ogrom siły.W zależnosci od
      pytania zwróć uwagę na cyfrę która stoi przy Dużych Arkanach przy "mocy: stoi
      cyfra VIII.Cyfry dają wskazówki czasu. Moc to nie tylko pozytywne wydarzenia,
      lecz zwycięskie pokonanie życiowych trudnosci, ktore zakońcżą się sukcesem o ile
      zechcesz się z nimi mocować>>:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka