Dodaj do ulubionych

czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ??

28.06.08, 16:38
mam takie pytanie - gdyż zaczęłam chodzić do bio. Trafiłam do niego z
"polecenia" innej osoby-ogólnie ma "obłożenie".

Dzisiaj jednak wdałam się w nim w dyskusję i usłyszałam m.in., że nie pracuje
na tych wszystkich czakrach - i ze sie od tego odcina- ma swoje "punkty".

Następnie podczas rozmowy zaczął "oceniać Boga", np. stwierdzając że co to za
Bóg okrutny, który doświadcza różnymi chorobami ludzi. Szczerze mówiąc nie
podobało mi się to za bardzo. Natomiast co do efektów tych jego zabiegów- to
jestem po nich bardzo zrelaksowana, a podczas nich mam miękkie kolana i trochę
mi ręce drżą.

Powiedzcie mi - czy bioenergoterapeuta z takim podejściem jest dobry, czy też
lepiej zaprzestać korzystania z jego usług ?
Obserwuj wątek
    • more.words Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 28.06.08, 17:06
      zapomniałam dodać, że stwierdził, że nie wykona zabiegu dla mojej mamy, gdyż ta
      miała na palcu "pierścień atlantów" i że to symbol szatana, a najlepiej by się
      go pozbyła.

Powiedział jeszcze, że jeśli pierścień ma chronić osobę go noszącą, to odbija to
      zło na osoby najbliższe. Czy to prawda ? Czy też może po prostu mi się zaczął
      wydawać ten bioenergoterapeuta podejrzany?

Proszę o odpowiedź w obu tych kwestiach i z góry dziękuję.
      • ewajanson-on-line Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 28.06.08, 17:17
        no tak na logikę to on sam sobie przeczy, prawda? to jak to, "buja się" między
        dwoma światami, jego biegunami, czy o co twoim zdaniem tu chodzi.
        • more.words Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 28.06.08, 18:20
          mi się wydaje, że coś jest chyba nie tak. Z jednej strony neguje Boga, ocenienia
          go, mówi że jest okrutny. Z drugiej strony nie neguje istnienia diabła,zła itd.
          A chyba jest oczywistą rzeczą, że jednego bez drugiego nie ma, i że powinna być
          w świecie równowaga. Bo jak można mówić o siłach złych, skoro źródło wszelkiego
          dobra ocenia się jako kogoś/coś okrutnego ?

A ogólnie ja tylko pytam, czy tak powinien się zachowywać bioenergoterapeuta?
          Czy przez takie jego podejście właśnie do tej ww. poruszonej przeze mnie
          kwestii, ta terapia jest dobra czy zła? No bo ok - może twierdzić że operuje
          energią z kosmosu czy coś (New Age czy coś- ja nie wnikam). Ale
          bioenergoterapeuci pracują chyba na tych całych czakramach (jest ich 7 czy
          jakoś- nie bardzo się znam), no chyba że można mieć inne punkty.

Proszę ślicznie, czy mogłabyś mi to jakoś w miarę przystępnie i łopatologicznie
          wytłumaczyć ?
          • ewajanson-on-line Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 28.06.08, 19:26
            tak łopatologicznie to facet mówi rzeczy sprzeczne. kierując się tylko logiką,
            zostawmy tam te energie na razie, to jest tak jakbym ci mówiła słuchaj jedz
            cebulę bo ją Bóg stworzył a potem ci tłumaczyła, że cebula to wyklęta i
            narzędzie diabła.
            Czasem naprawdę logika i wnikliwe słuchanie zupełnie wyjaśnia sprawę i trzeba
            myśleć, a nie wierzyć komuś, bo ludzie są zdolni do wielu rzeczy.

no już tak idąc za jego słowami to jeśli pierścień atlantów jest przeciwny woli
            bożej, to bioterapia też jest, rozumiesz już? wybiórcza prawda i wybiórcza
            moralność, kiepsko...
          • ewajanson-on-line Re: a okrutny... 28.06.08, 19:27
            to jest człowiek, nie Bóg. im szybciej do tego dojdziesz, tym łatwiej
            przejdziesz przez życie.
            • more.words Re: a okrutny... 28.06.08, 20:06
              mhmm

do tego że on jest sprzeczny to doszłam sama ;)

a jak tam z ta jego energia przy takich głoszonych sprzecznościach ?

nie zaszkodzi ?
              • ewajanson-on-line Re: a okrutny... 28.06.08, 20:13
                :) wiem, że doszłaś sama i to punkt dla ciebie!!!
                energie są takie jak człowiek, zostańmy tu już przy logice, ok? ale póki co to
                raczej ci nie zaszkodziło. ale czy pomogło?
                • more.words Re: a okrutny... 28.06.08, 20:33
                  skoro energie są takie same jak człowiek - a w tym wypadku człowiek jest
                  sprzeczny - to i energie są sprzeczne ?

hmm...

nie wiem czy pomogło, bo dopiero druga wizyta była, a czytałam żeby zabiegi
                  miały efekt potrzeba ich koło 5ciu.

natomiast jakieś rzeczy czułam, np. mrowienie, miękkie kolana, lekkie
                  zesztywnienie ciała podczas zabiegu,a po nim uczucie zrelaksowania (a po
                  pierwszym palce mi drżały). na pewno zabiegi zbiegają się z okresem w którym
                  jestem w lepszej kondycji psychicznej (gdyż mam chorobę-uleczalną, ale
                  upierdliwą bo przewlekłą i nawracającą - przez co mam problemy na uczelni, kilka
                  razy miałam gdzieś pojechać i nie mogłam...bo miałam nawrót i moja stawy
                  cierpiały i skora też i gorączki bywały; a poza tym różne niefajne rzeczy w domu
                  z domownikami i problemy ich) i mi się trochę polepszyło w główce z podejściem
                  do wszystkiego i odzyskałam radości trochę (pomyśl .. mam 24 lata i nie mogę
                  zakładać krótkich spodenek ani spódniczek - bo mam ślady od choroby na nogach, a
                  jak ich nie mam to boje się ze przyjdzie rzut i znów je będę mieć),a chyba wolę
                  bioenergoterapeutę niż psychologa.

więc poza tym trudno mi ocenić czy mi pomogło czy nie

może masz jakieś pomysły ?

PS. dziękuję za udzielone mi do tej pory odpowiedzi
    • marwa Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 30.06.08, 08:01
      Co do "okrucieństwa" Boga - to można to porównać do matki i dziecka. Jeśli matka
      cały czas by uważała, żeby nie zrobiło sobie krzywdy, a nie uczyło się na
      własnych błędach, wychowałaby życiowego kalekę. Tak samo jest z ludźmi i bogiem.
      Wszyscy jesteśmy jego dziećmi. Co do piekła to sami je sobie tworzymy na ziemi. Pzdr
      • ewajanson-on-line Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 30.06.08, 18:01
        Nie zapominając o fakcie, ze to nie bóg nęka ludzi chorobami.
        Kurcze, marwa, tak właśnie przeczytała tę twoją wypowiedź - wynika z opowieści
        "bio" tak:
        zły Bóg nęka ludzi chorobami, ale dobry "bio" ich leczy. To kim jest ten pan "bio"?
        no zobacz, taki drobiazg..................
        • marwa Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 30.06.08, 21:59
          > Nie zapominając o fakcie, ze to nie bóg nęka ludzi chorobami.

Czyli wg Ciebie pisząc o uczeniu się na błędach miałem na myśli m.in. nękanie chorobami ? Ciekawa teoria. Chyba nie rozumiesz co napisałaś. Patrząc analogicznie w moim przykładzie to wg Ciebie matka nęka chorobami dziecko ?

> Kurcze, marwa, tak właśnie przeczytała tę twoją wypowiedź
          Chyba tylko Ty tak przeczytałaś.

>- wynika z opowieści "bio" tak:
          > zły Bóg nęka ludzi chorobami, ale dobry "bio" ich leczy. To kim jest ten pan "bio"?
          Zwykłym człowiekiem, który jest omylny.

• more.words Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 01.07.08, 09:57
            hmm.. ale to oznacza wszystko, że jest ok jako bio ?? mimo swego podejścia ??
            • marwa Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 01.07.08, 10:38
              Ja bym mu chyba nie zaufał, bo jeśli jest nastawiony anty do Boga, to może jego
              dar nie pochodzi od niego tylko od innych nieznanych sił - niekoniecznie
              dobrych. W końcu zdecydowana większość bioterapeutów jest tylko przekaźnikami
              boskiej energii. Pzdr
              • eviva7 Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 01.07.08, 13:41
                more.words

Jest tak dużo sposobów samoleczenia,że każdy może i powinien z nich
                skorzystać.Najłatwiejszą i najprostszą jest metoda BSM,polegająca na trzymaniu
                dłoni na głowie w określonych pozycjach.Każdy może leczyć Bożą energią,jeśli
                poprosi o nią Boga.
          • ewajanson-on-line Re: napisałeś ok i zgodnie 01.07.08, 15:34
            z prawdą, a choroby to było takie sprostowanie, że to nie Bóg nas nimi nęka.
            Faktycznie, proces "wychowawczy" przebiega tak, jak matka wychowuje dziecko.
    • justownway Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 31.07.08, 23:02
      Nie wiem, ten do którego ja chodzę jest głęboko wierzący i zawsze przed
      "odczytywaniem" choroby spogląda na zawieszony obraz Jezusa. Sama jestem
      wierząca i nie chciałabym żeby ktoś mający taki dar negował to w co wierzę. Siły
      mogą być użyte różnie, i mogą różnie być pozyskane. Trochę to wszytsko magiczne
      i zwyczajnie bym się bała
    • s_h_a_m_a_n jezeli bio nie pracuje ze wszystkimi czakrami... 14.08.08, 20:54
      Mało jest takich co pracują ze wszystkimi czakrami i od ich uczciwości zależy
      czy o tym powiedzą. Niebezpiecznym jest stwierdzenie, że ma jakieś swoje punkty
      i zastępuje nimi święte czakry. Poza czakrami nie ma nic innego i nigdy nie
      będzie, jeżeli uzdrawiacz tak mówi to sam bawi sie w Boga i chce go poprawiać, a
      to juz pachnie satanizmem, pachenie butą wypinaniem się na Boga.
      Odradzam takiego uzdrawiacza, bowiem jak wynika z powyższego gzrebie się w
      Tobie, narazie jest niby dobrze, a co bedzie potem?
      • ewajanson-on-line Re: jezeli bio ????????????? do shamana 15.08.08, 16:07
        Przepraszam, o co chodzi dokładnie z tymi punktami i czakrami? I jeśli on - ten
        bio - podciąga jej energie, to co w zamian daje, bo próżni chyba zostawić się
        nie da?
        Na logikę powinien czymś pobraną energię uzupełnić.
        • s_h_a_m_a_n Re: jezeli bio ????????????? do shamana 15.08.08, 19:50
          Też zadajesz pytania, uważałem Ciebie za profesjonalistkę.
          Zabiera realną energię, a oddaje śmieci!
          • ewajanson-on-line Re: jezeli bio ????????????? do shamana 16.08.08, 10:54
            No właśnie chciałabym wiedzieć, co to są te "śmieci"?
            • s_h_a_m_a_n Re: jezeli bio ????????????? do shamana 16.08.08, 12:20
              Zajrzyj do pierwsego lepszego śmietnika, to będziesz wiedzieć co to są śmieci!
              Nie tylko zobaczysz, ale i poczujesz!
              • ewajanson-on-line Re: jezeli bio ????????????? do shamana 16.08.08, 13:02
                OK, już rozumiem, dzięki :))
    • s_h_a_m_a_n miekkie kolana 14.08.08, 20:58
      Miekkie kolana mogą równie dobzre świadczyć o tym, że zabiera Ci energie, a nie
      daje, oraz chwilowy relaks może byc również tego oznaką, pijawka jak się
      przysysa to najpierw wpuszcza ofierze środek znieczulający nawet euforyczny!
      • iwonka7775 O Bogu 21.08.08, 04:21
        Czy Bóg nas stworzył czy my Boga to jest pytanie.
        • marwa Re: O Bogu 21.08.08, 10:01
          Już chciałem komentować ten post, ale godzina jego wpisu tłumaczy wszystko.
          • mi3t-3k Re: O Bogu 21.08.08, 15:20
            Masz nie dokońca rację, właśnie o tej porze ma się największą wenę.
            • mi3t-3k Re: O Bogu 21.08.08, 15:24
              Jest coś takiego "Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje"
    • wojtekkk175 Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 20.09.17, 14:19
      Ja byłbym mocno sceptyczny wobec takiego bioterapeuty... To znaczy: "ocenianie Boga" wywiera na mnie bardzo nieprzyjemne wrażenie, intuicyjnie czuję, że "coś nie gra/nie jest prawdziwe/uczciwe". Polecam na początek bardziej samodzielną pracę z czakrami i budowanie w sobie ścieżki samoświadomości, tu jest dobry wstęp do takich działań: testczakr.pl/
    • fratolinka Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 29.06.21, 17:18
      Oczywiście, że może kto mu zabroni
    • camaretto Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 29.06.21, 18:46
      Pierwsze dlamnie logiczne uzasadnienie że to oszołomto dla mnie przeżycia związane z nim.Pijawka mianowicie przysysa się, broniąc się jednocześnie przed "obroną" w tej opcji Pierścieniem Atlantów. Później "sobie zróżnicował" dopiero.
      Jak ci ręce drżą to nie jest dobryznak, powinnaś być napełniona energią, większość ma pozytywne przeżycia a nie kłopoty zsystemem nerwowym. Takipodwyższony nastrój jestjednak widocznyi systemie placebo. Zobacz np. Harrisa - nikt u niego sięnie kłóci, nikt nie neguje czy nie istnienia Dobrychsił.
      A jeśli one są dobre, to gdzie on widzi Szatana.? Albo - jeśli NewAger nie wierzy i w Chrystusa to może i w Szatana?Dobre i wyższe Siły wzywamy po to żeby się czuć lepiej,żeby "przejść wielką wodę", w opcji chińskiej. Jeśli celowo ktoś rozbijatwoje ppsyche, doradza, uplasowuje twój "cel" to robi to dla czegoś, nieprawdaż?Zamiast zająć się np. 5 min. przekazem energetycznym.
      Nawet mój kiciuś leczył się...charyzmą. Fakt że wilka Fenrira, nie zmienia to jednak nabożnego stosunku do "kocio - psiego" i totemicznego wyglądu symbolu zwierzęcia na mojej szyi, w którego ogę wierzyćalbo nie... bo symbole przechodzą w naszej świadomości pewien "egamin" Jeśli w nie nie wierzymy, na ogół są "puste",ale ja mam np. "swoje " symbole chrześcijańskie. Nie przychodzimy na ten świat zkolei "uzależnieni"czy programowani" ato widaćże gościu próbuje u ciebie...zmienić. Rzuć tę znajomość,nie mówię że anioły lepsze - ale poszukaj własnej mądrości która tkwi w Tobie a nie w gościu, który jak i na blogerskim Jokerze"Tarocistka Zbynia" jest zapewne prywatnie - zupełnie kimś innym
    • monik.fliz Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 07.09.22, 21:18
      Może bo Bóg i on to co innego
    • cytrynianka Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 24.09.22, 18:17
      Jasne, że tak. Te metoda nie ma nic wspólnego z religią.
      • petypety Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 28.09.22, 14:59
        Może negować to zupełnie inna energia
    • martaadamowicz124 Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 01.10.22, 11:50
      Generalnie kościół wszystkiego zabrania ale czy neguje to jest też energia praca z energią
    • mandryka1 Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 04.10.22, 23:46
      Może negować Boga to się nie wyklucza.
    • antoniskalski123 Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 29.11.22, 19:30
      nie to bald bedzie pokarany straci moc
    • beata.celina Re: czy bioenergoterapeuta moze negowac Boga ?? 20.04.23, 21:18
      Nie powinien
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka