Dodaj do ulubionych

Czy Wałęsa był agentem SB?

IP: *.rzeszow.mm.pl 27.05.08, 15:57
Jak wszyscy normalni ludzie, wolni od uprzedzeń, ale także wolni od
agitacji Gazety Wyborczej, czekam spokojnie na książkę IPN. W
świetle dotychczasowych faktów, a przede wszystkim wyroku sądowego -
Wałęsa nie był agentem SB. Ale polecam wszystkim pierwsze wydanie
książki Lecha Wałęsy "Drogi nadziei". Lecz tylko pierwsze wydanie
tej książki! Byłem przesłuchiwany przez SB może nie tak często jak
Wałęsa, ale wiedziałem o co panom z SB chodzi. Przyznanie przez
Wałęsę w tej książce na stronie bodajże 55 (I wydanie!), że
podpisałem, bo w domu nie było pieniędzy; Danka była zła, bo Przemek
był chory i nie było pieniędzy na mleko - jest dla mnie
jednoznacznym potwierdzeniem przyznania się Wałęsy do współpracy już
wówczas. Brakło tylko uważnych czytelników tej książki... Mnie też
próbowano zmusić do składania podpisu!Tych, którzy za chwilę
zaatakują mnie potokiem wyzwisk, czyli stronników Wałęsy, muszę
uspokoić. Poczekajmy na dalsze fakty, które podobno zawiera
publikacji IPN. Może wówczas przekonamy się, czy Anna Walentynowicz
i inni prawdziwy założyciele wolnych Związków Zawodowych na
Wybrzeżu, to pieniacze, czy ludzie od lat głoszący prawdę?! Odpowiem
też ze spokojem zwolennikom Wałęsy i czytelnikom oddanym Gazecie
Wyborczej. Was nie interesuje los rzekomego symbolu Polski. Was
obleciał strach przed całkowitą kompromitacją. Bo ty wy
wymyśliliście ten symbol - człowieka chwiejnego, bez charakteru o
znikomej inteligencji, a przy tym o dużym sprycie i cwaniactwie.
Wybraliście Wałęsę na symbol "Solidarności", bo Anna Walentynowicz
nie dałaby się manewrować i nie gwarantowałaby spełnianie waszych
zlecanych zadań. Teraz czujecie strach przed ujawnieniem prawdy nie
o tym, czy Wałęsa był agentem bezpieki. Czujecie strach przed
kompromitacją, że wymyśliliście i stworzyliście legendę, którą
sprzedaliście nie tylko Polsce i Polakom, lecz całemu światu.
Polaków jakoś otumanicie, jak to czynicie dotąd. Ale, co powiecie
światu, gdy dowody przeciwko Wałęsie będą jednoznaczne? Trzeba było
być ojcem chrzestnym dziecka Wałęsy, trzeba było naporowadzać go na
prowadzenie polityki "równowagi prawej i lewej nogi", trzeba było
pomroczności jasnej i ciemnej - wszystko po to, aby załatwić swoje
prywatne interesy, obrosnąć w bogactwa i karmić Polaczków legendami
o walce z komunizmem. Tę robotę za Wałęsę i za was wykonali zwykli
prości ludzie - Polacy - którzy teraz cierpią, a ich dzieci emigrują
za granicę w poszukiwaniu chleba i pracy. Wasze dzieci, jak emigrują
to tylko po to, aby kształcić się na, czy w Akademiach Filmowych i
robić majątkli. Dobrze wiecie, że jak runie mit Wałęsy, ludziom w
Polsce spadnie ostatecznie zasłona z oczu, którą dotąd tak starannie
nakładaliście na społeczeństwo...
Obserwuj wątek
    • Gość: ms Czy Wałęsie zdarzyło się podpisać lojalkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 16:25
      Tak powinien Pan zatytulowac swoj post. Agentem SB to był ten gosc, ktory Pana
      przesluchiwal.
      • Gość: scpt Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: 84.38.160.* 27.05.08, 20:44
        Dla mnie Pan Wałęsa to bohater narodowy - postać która na równi z papieżem JPII
        rozsławił Polskę w świecie.
        Postać któremu karły obrzucające go kalumniami do pięt nie dorastają.
        Pewno że zmarnował czas i sporo sie skompromitował jako prezydent - za
        falandyzowanie prawa , za obiad drawski, za obalenie rządu Olszewskiego (chociaż
        tego nieudolnego rządu z Macierewiczem nie ma co żałować), za bzdurne obiecanki
        pamiętnych 100 milionów.
        Ale dostał zasłużoną nagrodę Nobla, przewodził pierwszej Solidarności w sposób
        piękny ( w przeciwieństwie do Krzaklewskiego który zepsuł legendę solidarności i
        skompromitował rządami AWS).A grzechy swe odpokutował potworną przegraną w
        wyborach prezydenckich - przegraną z postkomunistą!!!!
        Niech kto chce sobie pluje na Wałęsę - ja Go podziwiam - bowiem za lata 1980 -
        1989 czyli od strajków 1980 roku po okrągły stół i rządy Mazowieckiego - należy
        mu się pomnik i amnestia za późniejsze błędy.
        • Gość: mtg Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: *.cmdnnj.fios.verizon.net 28.05.08, 02:06
          ...A czy ten Twoj "bohater narodowy" zaplacil podatek od tej
          zasluzonej nagrody Nobla?
          • Gość: Obiektywny Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 28.05.08, 08:17
            Każdy może mieć prawo do własnego zdania. Wydaje się, że w pełni
            obiektywne zdanie na ten temat będzie można mieć tylko wówczas, gdy
            pozna się dokumenty na ten temat. Większość wypowiadających kieruje
            się jednak emocjami, a to mnie nie interesuje. Muszę jednak
            sprosotować błędy merytoryczne, zawartych w trego typu
            wypowiedziach, że agentem SB był ten, który Pana przesłuchiwał...
            Tak może się wypowiadać Osoba bardzo młoda, lub nie mająca pojęcia o
            temacie. Przesłuchiwali mnie nie agenci SB, lecz etatowi
            funkcjonariusze SB. Mam ich wykaz, podobnie jak tajnych agentów SB,
            którzy na mnie donosili. Jeszcze bardziej mało zrozumiały jest
            kolejny głos w obronie Wałęsy, w którym ktoś pisze, że Wałęsa
            odpokutował swoje winy przegraną w kolejnych wyborach
            prezydenckich... Pozazdrościć dobrego smaku i logicznego
            rozumowania! Wałęsa przegrał w oczach wyborcow, bo wprowadził
            kompletny chaos, skłócił wszystkich ze wszystkimi, a do historii
            przejdzie jego wręcz kuriozalne (delikatnie to określając)
            powiedzenie: - Jestem za, a nawet przeciw! Wszystko to odbywało się
            kosztem narodu, nas, zwykłych szarych obywateli. Trzeba
            niesamowitego fanatyzmu, nawet w obronie swojego idola, aby
            twierdzić, że Wałęsa odpokutował cokolwiek przegranymi wyborami! A
            może należąłoby stwierdzić tak: - Dobrze, że Wałęsa przegrał, bo
            strach pomyśleć, jakiego spustoszenia Polsce przyniosłyby dalsze
            jego rządy prezydenckie?!... Chociaż nie lubię tego Pana (Wałęsy)
            dla mnie pozostaje nadal niewinnym, jako agent SB, bo szanuję
            niezawisłość wyroków sądów RP, aczkolwiek mogę mieć nie koniecznie
            dobrą opinię o niezawisłośći tych sądów. Chodzi mi o coś zupełnie
            innego, czego stadko rozhisteryzowanych zwolenników "Wyborczej" i
            Wałęsy jakoś zrozumieć nie potrafi, lub udaje, że nie wie w czym
            tkwi problem. Chodzi mi o to, jak oni, ci fanatycy, zareagują, gdy
            dowody przeciwko Wałęsie będa jednoznaczne i ukażą fiasko polityki
            prowadzonej nie przez ewentualnego agenta "Bolka". lecz przez tych,
            którzy go wykreowali na przywódcę słusznych protestów robotniczych.
            Przecież sam Wałęsa strajku nie rozpoczął, bo przyznał także w
            cytowanej przeze mnie ksiażce "Droga nadziei", że przybył z różnych
            tam powodów do Stoczni, gdy strajk już trwał na dobre! O tym
            wszystkim pisała sporo czasu temu Anna Walentynowicz. Ale Ona,
            moralna przywódczyni strajku na Wybrzeżu, nie nadawał się zdaniem
            Pana Michnika i innych tzw. "doradców" Solidarności do tej roli, do
            której wyznaczono biednego człowieczka, jakim był, jest i pozostanie
            Wałęsa. To są fakty, a nie emocje...
            • ares19 Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! 28.05.08, 11:00
              nie wiem co ma Pan W. do podkarpacia i Rzeszowa:) na tym forum??
              mnie utrzymywanie mitu W. czy niszczenie - jest kompletnie obojętne.
              Czy był agentem?? jesli tak to w doborowym towarzystwie ;) księży,
              polityków, dziennikarzy :)
              moim zdaniem nie byl - a podpis na jakims tam kwitku sprzed 40
              lat ?? nic nie znaczy dzisiaj - w oderwaniu od "kontekstu"
              bylo kilku walęsów i ten z lat 1980-1981 i ten "prywatna osoba" z
              pokojową nagrodą nobla, i polityk okrąglego stołu (doskonały!! i ten
              od prezydentury - fatalny.
              gdy przegrał wybory z kawachem - to był przecież niesamowity
              kopniak!! walnięćie piąchą w twarz. i też uważam to za swoistą
              pokutę za grzechy W.
              • Gość: benek Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: *.aster.pl 28.05.08, 18:39
                Mimo dość młodego wieku ,historia Polski i Polaków nie jest mi obca.
                Czytałem świetny wywiad we wtorkowym "Dzienniku"- nie pomne z kim ale ważne co
                było napisane. Wniosek jest taki żę Wałesa boi się tej książki nie z powodu tego
                że możę się okazać żę był agentem ale jakimś mniej spektakularnym faktem który
                go oczerni.Bardzo cenie Pana Wałęse jednak chyba zbytnio gloryfikujemy Go i
                traktujemy jak jakiegoś Boszka.Naprawde doceniam to co zrobił jednak mała skaza
                na jakiego życiorysie sprawi że wyda mi się bardziej ludzki.
                • Gość: scpt Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: 84.38.160.* 28.05.08, 19:37
                  Nie wiem kto to Boszek ale wiem że Wałęsa nigdy Bożkiem nie był.
                  Nawet gdy obrazek MB w klapie nosił.
                  Ale dla mnie będzie symbolem lat 1980-1989, symbolem wolności,
                  niezależności, opozycji do jaruzela i jego psubratów.
                  A ex wojujący solidaruchy teraz się obudzili i chcą zmieniac symbole
                  z lat walki z komuną na stare lata.
                  wygląda mi to na zabawe dziadków w piaskownicy z zaszczanym przez hi
                  storię piaskiem. Bawcie się do woli.
                  A ja zostanę wiernum fanem Wałęsy z czasów pierwszej solidarności.
                  Jego nowomowa była całkiem inna od partyjnej nowomowy :)
                  • Gość: benek Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: *.aster.pl 28.05.08, 23:23
                    boszek to ironia ;)
                    • Gość: Obiektywny Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 29.05.08, 07:30
                      Problem polega na tym, że nowe "Solidarnościuchy", jak Krzaklewski i
                      inni (ludzie z nikąd) byli architektami upadku tego związku. Chcieli
                      władzy, więc ją, korzystając z legendy Wałęsy - dostali. Z jakim
                      skutkiem, Koleś?... Lepiej na to pytanie nie odpowiadać. Gdyby
                      związek zawodowy był związkiem, a nie przekształcał się w partię
                      polityczną, dzisiaj nie spieralibyśmy się. Prawdopodobnie nikt nie
                      szukałby agenta "Bolka", bo jako związkowiec, dla kogo byłby groźny?
                      A czy nie przyszło Wam do głowy, że to ludzie związani z "Gazetą
                      Wyborczą", którzy wymyślili Wałęsę i jego legendę, podgrzewają
                      atmosferę wokół jego osoby? Jednym z pierwszych, którzy mieli dostęp
                      do akt SB był Pan Redaktor Adam Michnik, jako wówczas poseł. On
                      doskonale wie, że mit Wałęsy się nie utrzyma. Więc broniąc się przed
                      kompromitacją podrzuca Wam, jego wiernym i zaślepionym pieskom,
                      temat Wałęsy pokrzywdzonego przez Kaczorów, PiSuarów itp. W takiej
                      atmosferze łatwiej będzie znowu sterować ogłupiałym społeczeństwem i
                      wmawiać im, że szargany jest symbol "Solidarności" oraz
                      demokaratycznych przemian. Można znowu wmówić ludziom, że Wałęsa był
                      legendą, a nie powołanym przez nich (doradców "Solidarności")
                      manekinem do zdalnego sterowania. Z resztą, manekinem źle
                      zaprogramowanym, ciągle wymykającym się spod kontroli i wytycznych.
                      Najpierw zabrał "Wyborczej" znaczek "Solidarności", później skłócał
                      wszystkich ze wszystkimi. Ludkowie, zastanówcie się nad tym, co
                      wypisujecie i co głosicie. Zapewniam Was, że nie rzecz w tym, czy
                      Wałęsa był "Bolkiem", czy nim nie był. Rzecz w tym, że toczy się
                      straszliwa gra o te imperia, którzy Ci panowie dzięki Wałęsie
                      zbudowali. Przypomnijcie sobie dawnych komuchów i to, jak ciężko
                      było oderwać ich pyski od żłobu. Skompromitowani doradcy przywódcy
                      Lecha, z którego cały czas kpili w żywe oczy, tak łatwo od żłobu
                      oderwać się nie dadzą. Oni mają go już napełnionego po brzegi,
                      urządzą się w razie czego znacznie lepiej, jak komuchy za ruble i
                      moskiewskie dolary... Szalom Alejku, drodzy prostaczkowie...
                      • Gość: scpt Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: 84.38.160.* 29.05.08, 18:25
                        nie ma to jak plucie się dookoła połączone z miotaniem kału na wszystko i
                        wszystkich. więc np panu O. nie chodzi o Wałęsę tylko aby dokopać Michnikowi!!!
                        I po to włazi na najlepsze w polskim necie forum Gazety Wyborczej. Szczególny to
                        rodzaj kultury osobistej. Włazić w gosci i pluć na gospodarza. Od chamów ze
                        styropiana ochraniaj nas Panie!!!!
                        • Gość: Obiektywny Re: Bohater narodowy Wałęsa !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 29.05.08, 21:15
                          Od przygłupów udających, że nic nie rozumieją, wybaw nas Panie...
                          • Gość: scpt wałęsa, masoni i cykliści IP: 84.38.160.* 29.05.08, 22:12
                            Gość portalu: Obiektywny napisał(a):

> Od przygłupów udających, że nic nie rozumieją, wybaw nas Panie...

No bo tak...solidaruch walczący wszędzie węszy spiski, masonów, żydów i ubeków..
                            Jak już się komuś we łbie popieprzyło - to już tak zostanie...
                            żyjemy w normalnych czasach, korzystamy z wolności słowa, demokracji,
                            liberalizmu, wolności wyboru,
                            To po co pluć na cienie przeszłości ?? co miałem powiedzieć o Panu Wałęsie już
                            powiedziałem - dopowiem - wisi mi jak kilo kitu u sufitu czy kiedyś coś komuś
                            podpisał czy nie, tak samo jak wisi mi czy panu ubecy dopiekli czy nie...miał
                            pan czas wylizać rany i żyć współczesnością :)))

• Gość: Obiektywny Re: wałęsa, masoni i cykliści IP: *.rzeszow.mm.pl 30.05.08, 07:41
                              Zazdroszczę Ci, że nie musisz lizać ran. Gdyby słuszny bunt
                              robotników nie przejął Pan Wałęsa, a zwłaszcza jego doradcy, dzisiaj
                              żyłbyś o kilka lat do przodu. Majątek narodowy przejmowaliby Polacy,
                              nikt nie doprowadzałby do ruiny polskich zakładów pracy. Twoi
                              rówieśnicy nie musieliby wyjeżdżać na Zachód do pracy, co najwyżej
                              wyjechałby ten, kto by chciał. Dzisiaj wyjeżdżają Ci, którzy muszą.
                              Ale to wszystko za trudne do zrozumienie na Twoją skołataną główkę,
                              bo już nie wiesz, komu masz wierzyć... Masz demokrację, możesz pleść
                              co chcesz i efekty tego widać także na tym forum. Dla Ciebie
                              ważniejsze jest, dlaczego wrogowie demokracji - Solidarnościuchy -
                              niszczą symbol Polski. Prawda? Porównanie Jana Pawła II do Wałęsy,
                              bo to podobne takie same symbole (?!), jest nie tylko
                              świętokractwem, ale zwykłą paranoją. Ale Tobie już zrobiono taki
                              zamęt w głowie, że straciłeś orientację. Nie dziwię się i nie mam do
                              Ciebie pretensji. Ci, którzy zrobili zamęt nie tylko w Twojej głowie
                              mają znakomitych specjalistów od socjotechniki. Mają przede
                              wszystkim pieniądze i przekonanie, że za nie można kupić wszystko i
                              wszystkich. Wałęsa jest według nich symbolem całego świata, tak to
                              głoszą. Zapytaj się więc tego świata, a zwłaszcza emigrantów z
                              Polski w USA, Kanadzie, i na Zachodzie Europie. Podobnie jak i
                              Tobie, zwisa mi to, czy Wałęsa był agentem SB, czy nim nie był.
                              Wielu się złamało znacznie bardziej wartościowych. Ja tylko
                              obserwuję, jak jego architekci robią wodę z mózgu w większości
                              młodym ludziom, jak zatruwają umysły nienawiścią do wszystkich,
                              którzy raczą mieć inne zdanie na ten temat. Sam powiedziałeś, że
                              mamy demokrację, więc pozwól, że pozostanę przy swoim zdaniu. Wydaje
                              mi się, że mam do tego prawo... A co do prawa korzystania z tego
                              forum, to chcę przypomnieć innemu krytykantowi, że Gazeta Wyborcza
                              powstała na potrzebę ukazywania racji, jak to ujęto - wczesnych
                              Solidarnościuchów. Ale ją też przekazano wiesz w czyje ręce...
                              Możecie mieć władzę - komuna ją też miała - możecie
                              mieć całe stado usłużnych krzykaczy, ale nie uda Wam się zakłamać
                              historii. Szalem Alejku!
                              • Gość: mylink Re: wałęsa, masoni i cykliści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 10:31
                                Człowieku - zmień swój opis z "obiektywnego" na "subiektywny"
                                i zajrzyj do pojęcia z psychologii "projekcja", bo Twoje teksty typu:
                                "Masz demokrację, możesz pleść
                                > co chcesz i efekty tego widać także na tym forum" lub "Ale Tobie już zrobiono taki
                                > zamęt w głowie, że straciłeś orientację." znakomicie do niego pasują, a są Twoim odzwierciedleniem.

"Projekcja - w psychologii jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych. Przykład: Matka krzyczy na dziecko. Sądzi, że dziecko jest wyjątkowo agresywne. W rzeczywistości sama jest agresywna." - pl.wikipedia.org/wiki/Projekcja_(psychologia)
                                • Gość: Obiektyw Re: wałęsa, masoni i cykliści IP: *.radio.rzeszow.pl 30.05.08, 12:30
                                  Nie wiem, czy wiesz, ale często psychologowie leczą się na choroby
                                  psychiczne... Współczuję Ci, lecz się...
                                  • Gość: mylink obiektyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:32
                                    Może być i obiektyw.. :P
            • Gość: ma-j na kilometr czuć "ujawnić prawdę" IP: 84.38.160.* 30.05.08, 19:03
              "obiektywny":>>Przesłuchiwali mnie nie agenci SB, lecz etatowi
              funkcjonariusze SB. Mam ich wykaz, podobnie jak tajnych agentów SB,
              którzy na mnie donosili.<<

To jest wszczynanie dyskusji, bo lista 'agentów' jakoś na niewiele się zdała.
              Co jeszcze wymyślicie styropianowi koledzy?
              Ilu bogu ducha winnych macie ochotę poszczuć głaszcząc się z lubością po grubych
              brzuchach?
              Ilu wpędzicie w ciężką chorobę, bo tak wam nakazuje wasze tzw.sumienie ludu?
              A potem pójdziecie do najbliższego kościoła, padniecie na kolana i...
              no właśnie? Co?
              Uderzycie się w piersi, że grzeszycie? Obawiam się, że nie, bo nie umiecie we
              własnym (ciasnym)umyśle rozstrzygnąć tego co jest krzywdą.

Życzę, abyście na własnej skórze jak najszybciej doświadczyli zemsty rewolucji,
              która pożera własnych bohaterów.
              Hi, hi, hi, bohaterów...
    • Gość: Tom Re: Czy Wałęsa był agentem SB? IP: *.171.192.19.crowley.pl 30.05.08, 14:27
      Jest zupełnie bez znaczenia czy Wałęsa był agentem. Od 1990 roku
      zachowuje się tak jakby nim był i to jest najgorsze.
      • Gość: scpt zawzięte styropiany IP: 84.38.160.* 30.05.08, 22:04
        tak - to śmierdzi z daleka kolesiami ze styropianu...
        w czasach walki z komuną - było Lechu, z lesiem , o lesiu, niem al lizanie po
        dypie.potem gdy się nie załapali na posadki to poszli w intrygi i zabawy w
        politykę w ramach różnych kanapowych partyjek. Tu okazało się że zabawy w
        strajki i zbieranie znaczków podziemnej solidarności to za mało na działanie w
        normalnych czasach. No to zaczęli szukać winnych swojej nieudolności - i wyszło
        że wszystkiemu winny Wałęsa :))
        No i oczywiście ruszyli do sądów po odszkodowania - do kiedyś tam dawno temu
        dostali po mordzie od milicjanta :)
        • Gość: Obiektywny Re: zawzięte styropiany IP: *.rzeszow.mm.pl 31.05.08, 15:18
          Poziom dyskusji i argumentów, nawet jak na psychola - żenujący.
          Gdyby steropiany nie dostawali po pysku od milicjantów, dzisiaj nie
          mógłbyś pisać czegokolwiek na jakimkolwiek forum. Byli ludzie,
          którzy nie chcieli załapać się do jakiejkowiek władzy, wiedząc, iż
          firmuje ją Lechu, który własnie ich lizał , aby zdobyć za swoje
          zasługi urzędy. Ale pieski wiernopoddańcze zdarzają się w każdym
          ustroju. Powtarzać bezkrytycznie obowiązujące hasła i lizać, jak to
          pięknie ująłeś, dype dzisiejszym władcom - to typowe dla mądrych
          psychologów. Rozum podrożał - odwaga staniała. Aby to zrozumieć
          wcale nie trzeba studiować psychologii, ale trochę w swoim życiu
          przeżyć. Szkoda, że urodziłeś się za zbyt późno. Miałbyś szansę być
          sekretorzem przynajmniej szkolnej organizacji partyjnej. Następnie
          zręcznie zmieniłbyś polityczne zapatrywania, rzucając z radością
          czerwoną legitymacyję, krytykując przy tym swoją PZPR i byłby z
          Ciebie solidarnościuch, jak się patrzy! A tak, jesteś tylko kundlem,
          ujadającym na forum "Wyborczej" i doszukujesz się u wszystkich
          teorii spiskowej przeciwko Żydom i Masonom. Mentalność typowego
          aparatczyka, tylko w nowym wydaniu, lansowanym przez wszechwiedzącą
          i nieomylną "Wyborczą". Szalem Alejku psychologu-amatorze, a tak
          naprawdę fanatyku rodem z książki jak "Hartowała się stal"...
          Polecam Ci jeszcze inne tego typu wartościowe pozycje, jak
          np. "Timur i jego drużyna". Zaczytywał się w niej Twój bożyszcze
          Adam Michnik, bo Wałęsę o takie poświęcenie raczej nie
          posądzam...
          • Gość: scpt Re: zawzięte styropiany IP: 84.38.160.* 31.05.08, 15:25
            no i mamy drugiego wroga - Michnika...bo stworzył najlepszy koncern prasowy, bo
            otworzył drogę nowoczesnemu, liberalnemu dziennikarstwu.
            Szkoda że sp Kuroń już nie żyje bo styrol-obiektywny miałby też na kim psy
            wieszać :)
            Nie ma to jak za swoją nędzę moralną, zgorzknienie i szajbę ogólnie mówiąc mieć
            kogo obwiniać. A ja jestem fanatycznym zwolennikiem i Michnika i Kuronia i
            Wałęsy - tego z lat 1980-1989. Bo zawsze będę pamiętał jego kultową rozmowę z
            komuchem -tatusiem fanatycznego ubeka-z ery III rzplitej :)
            • Gość: Obiektywny Re: zawzięte styropiany IP: *.rzeszow.mm.pl 31.05.08, 22:40
              Za komuny było takie powiedzenie: - Pluj czerwonemu w twarz, a on
              powie, że deszcza pada... To, że jesteś fanatykiem, nie ulega żadnej
              wątpliwości. Natomiast nie ruszaj ludzi, którzy spoczywają w grobie
              i nie prowokuj do tego, aby ich obrażano. Może w Twojej mentalności
              takie rzeczy są dopuszczalne - fanatyku Michnika i Kuronia oraz
              Wałęsy - ale dla mnie każdy zmarły jest już na innym sądzie i nie
              należy naruszać ich spokoju. Tylko, czy takie dno moralne,
              napęczniałe od nędzy triumfu, a nie zgorzknieniena, zrozumie
              cokolwiek poza swoim fanatyyzmem?...Każdy pamięta to, co mu
              odpowiada. Argumentów zero, więc trzeba się ratować najlepszym
              koncernem prasowym, który otworzył drogę nowoczesnemu dziennikarstwu
              prasowemu???!!! Co to za paranoja?! Zawsze wydawało mi się, że to
              dziennikarze powinni decydować o klasie i poziomie pism, w których
              piszą. Tymczasem okazuje się, że to koncerny otwierają drogę
              nowoczesnemu i liberalnemu dziennikarstwu. Kapitalne stwierdzenie!
              Koleś w swoim pieniactwie nawet nie zauważył, jak się wyłożył. Tak
              masz rację! Dawniej były koncerny PZPR-owskie, teraz są
              Michnikowskie. Tylko one mają jedynie słuszne zdanie na temat
              dzisiejszej rzeczywistości. Niech żyje nowoczesny liberalizm
              dziennikarski! Niech żyje nowomowa koncernu prasowego Adama
              Michnika! Niech żyje! Niech żyje! Niech żyje! W dodatku, czy to
              czasami nie brzmi, jak powiedzenie Twojego kultowego pupilka: - Kto
              nie z Mieciem, tego zmieciem?!... Chłopie, przecież Ty bełkoczesz.
              Komuny bis już nie będzie, zapewniam Cię. Każdy z nas ma prawo do
              swojego zdania. Musisz to zrozumieć...
              • Gość: scpt dzień dziękczynienia IP: 84.38.160.* 01.06.08, 13:10
                w związku z dniem dziękczynienia - dziękuję Panu Wałęsie że dużo zrobił dla
                Polski, panu Michnikowi za doskonałą Gazetę Wyborczą a świrom typu Obiektywny
                mówię : wal się idioto - bo tobie nie mam za co dziękować :))
                • Gość: scpt w obronie Walęsy IP: 84.38.160.* 01.06.08, 13:35
                  W obronie Lecha Wałęsy
                  red 2008-05-21, ostatnia aktualizacja 2008-05-21 17:37:36.0

Trudno pojąć intencje instytucji i ludzi, którzy podejmują obecnie kampanię
                  oskarżeń i zniesławień wobec Lecha Wałęsy

Wizerunek Polski w świecie współczesnym formowany jest przez twórczy wysiłek jej
                  obywateli, przez przekształcenia gospodarcze i polityczne minionego
                  dwudziestolecia, przez sukcesy kultury i edukacji.

Ma w tym swoje miejsce jednak także pamięć o przeszłości. Polskim kapitałem
                  moralnym jest rola Solidarności i jej historycznego przywódcy Lecha Wałęsy w
                  walce o wolną Polskę i przywrócenie jedności europejskiej. Trudno pojąć intencje
                  instytucji i ludzi, którzy podejmują obecnie kampanię oskarżeń i zniesławień
                  wobec Lecha Wałęsy.

Instytucja, która miała służyć narodowej pamięci, zamierza teraz podjąć
                  działanie niszczące tę pamięć: archiwa komunistycznych służb bezpieczeństwa mają
                  stać się instrumentem przekreślenia wizerunku i autorytetu robotniczego
                  przywódcy "Solidarności", laureata pokojowej nagrody Nobla oraz pierwszego
                  prezydenta znowu niepodległej Polski.

Wobec ofiary ubeckich prześladowań ci policjanci pamięci stosują pełne
                  nienawiści metody tamtych czasów. Gwałcą prawdę i naruszają fundamentalne zasady
                  etyczne. Szkodzą Polsce.

Wyrażamy Lechowi Wałęsie nasz najwyższy szacunek, zaufanie i solidarność.
                  Zwracamy się do wszystkich obywateli o przeciwstawienie się wymierzonej
                  przeciwko Lechowi Wałęsie kampanii nienawiści i zniesławień, która niszczy
                  polską pamięć narodową.

Władysław Bartoszewski, Zbigniew Bujak, Jerzy Buzek, Andrzej Celiński, Marek
                  Edelman, Władysław Frasyniuk, Bronisław Geremek, Stefan Jurczak, Krzysztof
                  Kozłowski, Jan Kułakowski, Bogdan Lis, Helena Łuczywo, Tadeusz Mazowiecki, Adam
                  Michnik, Karol Modzelewski, Janusz Onyszkiewicz, Józef Pinior, Jan Rulewski,
                  Henryk Samsonowicz, Grażyna Staniszewska, Wisława Szymborska, Barbara Skarga,
                  Andrzej Wajda, Henryk Wujec, Krystyna Zachwatowicz

Oświadczenie dwudziestu czterech intelektualistów popierających Pana Prezydenta
                  Lecha Wałęsę: www.walesa.org.pl/apelpodpisy.html
                  • Gość: Tom Re: w obronie Walęsy - śmiech IP: 87.116.245.* 01.06.08, 16:00
                    śmieszna ta treść listu jak i pseudoautorytety.
    • Gość: janan Re: Do pisuarowego autora i piewców poszukiwań IP: 88.156.160.* 01.06.08, 16:10
      Aż dziwne że poszukiwacze zeszłorocznych śniegów z pod znaku braci mniejszych
      nadal jątrzą i dzielą co widać po tych wypocinach.Nie dorastasz do pięt
      Wałęsie.Nie jestem jego sympatykiem choćby za to że wypromował braci
      mniejszych,polowego generała czy nawet partię z generałem strażaków ochotników
      na czele.Popełnił wiele błędów.Ale jedno jest pewne.Jest i pozostanie twarzą
      historii Polski i jej wyzwolenia ze zniewolenia.I to niezależnie co zrobił i
      jakie epizody były w jego życiorysie kiedy ty siedziałeś pod miotłą lub
      trzymałeś się komeżki.To twarz Rzeczpospolitej wolnej,podobnie jak JPII.Nie
      tobie gnydo pluć w te portrety i na autorytety.Napluj na Piłsudskiego też miał
      epizody z carską ochraną czy państwami centralnymi ale jest bohaterem narodowym
      bo doprowadził do celu jakim była wolna Polska podobnie jak Wałęsa.Kiedy po
      tobie nie zostanie nawet gó.. a i z ciała tylko pierwiastki i wszelki słuch
      zaginie jak na gnydy przystało Wałesa nadal będzie postacią historyczną czego
      nie można powiedzieć o tobie.Obierz inny temat bardziej godny twojego rozumu
      jeśli go w ogóle masz,bo sądząc po temacie to pozostały ci ze dwie komórki pod
      czaszką a raczej beretem które nijak ze sobą się nie łączą.Meszka owocówka ma
      ich więcej, sfrustrowana ziejąca nienawiścią antypatriotyczna kre..uro.Według
      ciebie to rydzykowa babka byłaby lepszą twarzą historii,bo wszyscy inni to
      wyłącznie agenci(no może bez ciebie)widocznie byłeś niczym kiedy ktos za ciebie
      nadstawiał garba a teraz masz pretensje że brak koryta lub orderów.Więc nic
      dziwnego że taki sfrustrowany i niedopieszczony z rodzaju chorągiewek co podepną
      się wszędzie gdzie ich interes.Wiecej refleksji maja nawet ci co dopiero zleżli
      z drzewa,choć ty akurat na niego się wdrapujesz.W tym życzę sukcesu a nie w
      temacie historii.
      • ares19 jak twarz taka Polska 01.06.08, 18:35
        napisałem celowo złośliwie ale...
        wolę Wałęsę niż psychopatycznych twinsów - jako symbol Polski.
        bliźniaki , zapadnięty w śmietnik historii maniek k. i wszechmocny Rydzyk - to
        twarz Polski strasznej , zacofanej. Papież Wojtyła, Wałęsa i Michnik - to dla
        mnie twarze tego co najlepszego mogła dać Polska Europie. Pisząc o papieżu JPII
        stawiam GO tylko trochę wyżej od Wałęsy i Korowców, bo on na arenie
        międzynarodowej wspomagał ich działania.
        ale lista ludzi wspierających obecnie Lecha- to piekny wykaz elity która nie
        wyrzekła się go mimo wszystkich strasznych błędów walęsy jako prezydenta :)
        • Gość: Obiektywny Re: jak twarz taka Polska IP: *.rzeszow.mm.pl 01.06.08, 22:58
          Prawie porównywać papieża Jana Pawła II z Wałęsą i Michnikiem mogą
          tylko wiernopodańcze pieski "Wyborczej". Jak brak argumentów to jest
          w odpowiedzi słownictwo typu wal się i świr. Ale to jest język
          pomroczności jasnej i folkloru większości narodowej w Polsce,
          skupiającej władze w środkach masowego przekazu. Na pewno Jan Paweł
          II był zawsze blisko takich "postaci" jak Wałęsa i Michnik. Na
          pewno, na pewno... zwłaszcza z tym językiem. A więc tego nauczyli
          Cię dwaj wielcy intelektualiści, symbole Polski na Zachodzie i na
          całym świecie. Tylko jakiej Polski??? Biedny chory człowieku,
          myślisz, że zakrzyczysz inwektywami tych, mających inne zdanie.
          Obawiam się, że Ciebie już nic nie uleczy. Więc w tygodniu
          Miłosierdzia proś Pana Boga o zdrowie. Rozumu nikt od Ciebie wymagał
          nie będzie...
          • Gość: janan Re: jak twarz taka Polska IP: 88.156.160.* 02.06.08, 14:08
            Z wzajemnością wyp...ku kaczora.Powodzenia we włażeniu na drzewo,tam twoje
            miejsce zaściankowy intelektualisto.Na przyzbie siedząc nic madrzejszego nie
            wymyślisz,może jednak na drzewie będzie łatwiej...wszak lepiej widać kogo by tu
            jeszcze upolować na pieczyste jak ogien potrafisz tylko krzesać.Najlepiej
            wychodzi ci jednak plucie na innych bo nie z twojej opcji.Wielbic należy ci się
            wszystkich agentów i SB bo według ciebie to oni obalili w Polsce ustrój potem
            mur berliński i na końcu CCCP.A gdzie ty byłeś że cię tak trzęsie tematem z
            którego jasno wynika że bliżej ci na drzewo bo Jarosław zbyt ucywilizowany chory
            z nienawiści wyłącznie homo ale bez sapiens.Zyj póki możesz we własnym
            wyobrażeniu i urojeniach tylko nie pluj na bohaterów jadem gorszym od
            żmiji.Kiedy nad tobą bedzie hulał wiatr historii i zgniłe liście,Wałesa na
            którego plujesz bedzie w krypcie bohaterów narodowych.Dlatego z takimi gnomami
            się nie dyskutuje,szkoda zachodu i klawiatury.To raczej przestroga dla innych
            aby takich zadżumionych omijać z daleka i nie kontynuować tematu frustrata
            chorego z nienawiści.Wybaczcie mu czytelnicy.On nie wie co czyni.Brak
            jakiejkolwiek refleksji,humanizmu i widzenia świata.To człowiek zły ale przede
            wszystkim chory.
            • Gość: Obiektywny Re: jak twarz taka Polska IP: *.rzeszow.mm.pl 02.06.08, 17:56
              Szkoda gadać... Macho Picu...
    • Gość: Makrela TW "Bolek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 15:06
      www.youtube.com/watch?v=W9b6TQxvzIc
      • Gość: Obiektywny Re: TW "Bolek" IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.08, 17:23
        Dziękuję Makrela, ale to w niczym nie przekona sprzedawczyków. Dla
        nich nieważne są fakty, lecz głos wskazania ich duchowych przywódców
        z "Wyborczej". To jest kolejna lekcja historii i odpowiedź dlaczego
        przez 123 lata byliśmy w niewoli trzech zaboroców. Ich zaciekłość w
        bronieniu TW "Bolka" ma podłoże jak już powiedziałem w obronie tych,
        którzy "Bolka" wywindowali na piedestały. Jak nie Polska Michników i
        Kaczorów Donaldów, to Polska Rydzyków i Kaczorów PiSiorów. Biedna
        Polska, wpadająca dzięki takim obłudnym graczom politycznym, jak Pan
        Michnik ze skrajnosci w skrajność. Słuchajcie entelegentne chopy! Tu
        nie chodzi o politykę, ale o to, aby ustalić obiektywną prawdę. Jako
        Polacy musimy przełknąć gorzką prawdę, że rządził nami z nadania
        doradców "Solidarności" agent SB. Zapewniam Was, Polska się przez to
        nie zawali! Musimy przyjąć do wiadomości, że wśród nas Polaków byli
        podli ludzie, którzy podczas okupacji rozbili wstrętne rzeczy. Ale
        jakoś dziwnie nikt nie chce przyznać, że wśród komuny niszczącej za
        czasów stalinowskich naród Polski byli Żydzi, dzisiejsi poplecznicy
        czasów "Solidarności", bo komuna przestała im przynosić profity! To
        dzięki "Solidarności" TV "Bolka" przejęli majątek narodowy, a nas
        Polaków jak za czasów stalinowskich mają za Ciemnnogród, Kaczogród i
        za co jeszcze sprzedawczyki na tym forum? Dlaczego Pan Tomasz Gross
        nie napisze dokumentalnej prawdy o udziale swoich rodaków w dziele
        niszczenia przez NKWD i UB narodu polskiego? Czy to coś innego, jak
        wypadki opisane przez Pan Grossa w Jedwabnem, świadczące o
        antysemityzmie narodu polskiego? A anty polonizm narodu wybranego
        wobec narodu polskiego, to Ciemnnogród? A miliony pomorodowanych po
        wojnie w więzieniach i komunistycznych kazmatach dzięki pracownikom
        etatowym i funkcjonariuszom NKWD i UB narodowości żydowskiej, to
        propaganda? Żałosne typy i typki wypowiadające się z takim
        fanatyzmem na tym forum. Nie mielibyście takich szans na lżenie
        narodu polskiego, gdyby ten naród nie był tak tolerancyjny wbrew
        temu, co głosicie. Wszędzie były pogromy Żydów w Europie. Wskażcie
        kraj, w którym nie musieli od wieków uciekać?! Dlatego tak pilnie
        szukacie pogromów w Jedwabnem, w Kielcach i gdzie kolwiek indziej.
        Dlatego, aby ciągle nas kompromitować wymyślacie postacie typu
        TV "Bolek" na naszych narodowych przywódców. Reszta jest milczeniem
        wobec nikczemności popełnianych ze szkodą dla kraju w którym
        urodziliście, korzystacie z jego dobrodziejstw i z jego
        miłosierdzia. Tak, właśnie z jego miłosierdzia, bo zapytajcie w
        Izraelu, który naród zasadził najwięcej drzewek za uratowanie Żydów.
        Precz z oczu sprzedawczyki Pana Michnika!
        • Gość: Duet Re: TW "Bolek" IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 16:40
          Dobrze, że macie na tyle ambicji, aby zamilczeć janany, aresy 19 i
          inne natypolskie gady...
    • Gość: Makrela Streszczenie książki IPN o związkach Wałęsy z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 17:55
      www.egp24.pl/polska/22520,streszczenie_ksiazki_ipn_o_zwiazkach_walesy_z_sb.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka