bezpieczny_umysl 29.10.09, 12:56 na wysokosc twarzy doroslego czlowieka. niezle skoczki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_ogrodzie Re: szczury potrafia skakac 29.10.09, 14:32 czy to a propos tutejszych szczurów ? chyba nie. tu raczej nie ma skoczków sprawnie skaczących do ryja. Odpowiedz Link
umieram_w_pizdu Re: szczury potrafia skakac 29.10.09, 15:34 tych zywych prawdziwych szczurow. podobno zaatakowane potrafia podskoczyc Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: szczury potrafia skakac 29.10.09, 23:56 a ja na jednym blogu przeczytałam : "Zdarzają się jednak sytuacje, w których szczur zostaje odcięty od bezpiecznego schronienia, zagnany w miejsce, z którego nie ma ucieczki. Wtedy odwraca się frontem do napastnika i z dość głośnym, charakterystycznym piskiem atakuje prześladowcę (nie zwracając uwagi na jego wielkość). W czasie ataku potrafi skakać na wysokość prawie 50 centy- metrów. Reakcja ta jest tak charakterystyczna, że w Anglii przeszła do języka potocznego w postaci „to fight like a cor- neredrat" — „walczyć jak szczur zapędzony w kąt", oznaczającego desperacką, brawurową walkę w sytuacji beznadziejnej. Trzeba jednak przyznać, że taka postawa daje szczurowi szansę. Goniące zwierzę bywa po prostu zaskoczone gwałtowną zmianą sytuacji, tym bardziej, że szczurzy atak jest wymierzony w oczy napastnika — miejsce bardzo wrażliwe./.../ Zarówno szczury śniade, jak i wędrowne, bez najmniejszego uszczerbku dla zdrowia wykonują skoki na kamienną podłogę z wysokości 5—6 metrów, a na miękką ziemię obserwowano skoki z 10 metrów (wysokość 3 pięter!). Zasięg skoku w dal nie przekracza zwykle 50 cm, jednakże opisywano przypadki przeskakiwania z balkonu na balkon znajdujący się w dwukrotnie większej odległości." http://szczuryiszczurki.blog.onet.pl/Szczura- sprawnosc,2,ID386571432,n Odpowiedz Link
bombardowanie_miloscia Re: szczury potrafia skakac 30.10.09, 00:05 a w kurniku na jednego koguta przypada kilkanascie kurek. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: szczury potrafia skakac 30.10.09, 00:10 a taka informacja nie pasuje do tego wątku. nowy wątek powinien być, bo ten o szczurach jest, a nie o wyposzczonych kurkach. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: szczury potrafia skakac 30.10.09, 10:40 czemu za siebie ? ja jestem ludź, a tu o kurkach mowa, a nie o ludziach. Odpowiedz Link
ichnia Re: szczury potrafia skakac 30.10.09, 10:03 olga_w_ogrodzie napisała: > wyposzczonych kurkach. kogutkach Odpowiedz Link
anatemka Re: szczury potrafia skakac 30.10.09, 10:58 no, potrafią. Kiedys hodowałam szczury, to wiem. Metr to dla nich pikuś. Odpowiedz Link