yuka_do 12.07.10, 11:56 Witam Mam pytanie,czy po leku Alventa może wystąpić leukopenia?Mam złe wyniki i trochę się niepokoję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuka_do Re: LEUKOPENIA 15.07.10, 12:22 Czy ktoś brał antydepresant Alventa?Jestem w trakcie odstawiania,czuję się fatalnie i jeszcze do tego, złe wyniki krwi ,dostałam skierowanie do hematologa,zobaczymy co będzie dalej, może to białaczka?Wszystko się mnie czepia... Odpowiedz Link
lucyna_n Re: LEUKOPENIA 15.07.10, 13:55 Nie denerwuj się na zapas, po lekach antydepresyjnych i inych psychtropach można mieć złe wyniki badań krwi, jest to wskazanie do odstawienia leku, Ty to już robisz więc myślę że jak za jakiś czas powtorzysz badanie to będzie ok. Na razie bierz jakieś multiwitaminy i staraj się zdrowo odżywiać i dużo pij wody. Nie bój się na zapas, lekarz ma obowiązek odesłać do hematologa jak wyniki odbiegają od normy nawet jak jest duże prawdopodobieństwo że to tylko chwilowy skutek polekowy. Odpowiedz Link
yuka_do Re: LEUKOPENIA 15.07.10, 17:17 Mam taką nadzieję,ale dzięki za słowa otuchy. Odstawianie leku trwa, już od czerwca,a następna wizyta dopiero pod koniec sierpnia.Teraz biorę co drugi dzień,a czuję się fatalnie.Trochę jestem przerażona czasem w jakim alvente trzeba odstawiać.Biorę go dwa lata. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: LEUKOPENIA 15.07.10, 17:27 Gdybyś nie czula się źle to mogłabyś odstawić szybciej, ale wtedy skutki uboczne są bardziej odczuwalne. Odpowiedz Link