Dodaj do ulubionych

Miałem sen

31.12.12, 08:57
Śniły mi się kopce odrąbanych rąk. trzymały w rękach butelki plastikowe i świstki papieru. Z megafonów leciał głos :

Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza odrąbie, w interesie klasy mieszczańskiej, w interesie młodych zdolnych i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny.

trzymano pewnego chłopaczka, a on krzyczał, jak tylko hailowałem, jak tylko hailowałem.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Miałem sen 05.01.13, 14:13
      dokładniej :
      Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny.

wolę o tym cytatcie nie gadać - pomyłka moja, że autorem był Gomułka, a nie Cyrankiewicz, była onegdaj powodem do niemiłych słów.

ale puenta w tym śnie o tylko hailowaniu, bardzo dobra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka