Dodaj do ulubionych

Przedstaw się.....

07.11.03, 16:20
Gajka mam 37 lat choruję od 6 lat.Jestem ze śląska mam dwoje dzieci męża,nie
pracuję.
Obserwuj wątek
    • fion_a Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 21:26
      Fiona, choruje od roku, choc pierwsze problemy pojawily sie 2 lata temu.Jestem z Zagłebia,aczkolwiek wojewodztwo jest Śląskie.Studiuje sobie i zostaly mi tylko(lub az,zalezy jak na to spojrzec)2 lata.Pozdr
      • mahoney Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 21:52
        hm skad dokladnie jestes z Zaglebia , ja mieszkalem przeszlo 10 lal w
        Zawierciu , teraz w Warszawie , chory od roku
        • fion_a Re: Przedstaw się..... 08.11.03, 23:28
          Cześć:))Ja jetem z Sosnowca,do Zawiercia jest jednak kawałek drogi.Pozdr:))
      • aggusia69 Re: Przedstaw się..... 30.01.07, 21:08
        Agnieszka,mam 21 lat, choruje od ok.2-3 lat. Jestem na 2 roku studiów na UW.
        • aggusia69 Re: Przedstaw się..... 30.01.07, 21:11
          Jesli chodzi o stan cywilny to od ponad 4 lat jestem w szczesliwym zwiazku :)
        • aga8420 Re: Przedstaw się..... 04.02.07, 15:30
          Mam prawie 23 lata,studiuję na trzecim roku,choruję piaty rok.
    • lucyna42 Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 21:58
      Witam i pozdrawiam wszystkich jelitowców ,jestem Lucyna 42 lata ,mieszkam w
      wielkopolsce pracuję w banku,mam męża i córkę.Choruję już ok 6 lati jakoś sobie
      radzę.
      • marialudwika Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 22:29
        Jestem z Was najstarsza,mieszkam w A-damie,pochodze z W-wy.Mam meza i
        syna,Jelito wrazliwe chyba od dziecka a napoewno od czasu studiow.Mam
        tzw, "nerwy w brzuchu",kazdy stress odchorowuje kolkami,bolem w prawym
        boku,biegunka etc.Jestem wrazliwa na jedzenie/nietolerancja pokarmowa??/ tylko
        nie wiem na jakie...Pozdrawiam Was serdecznie
        towarzyszka niedoli ml
      • darofer [...] 10.02.07, 22:36
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • kaja3004 Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 07:52
      Mieszkam w Trójmieście. Mam 31 lat. Choruję od 4 lat.
      Pozdrawiam serdecznie:)))
    • zalozyciel Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 11:26
      Czesc
      Jestem z Warszawy, choruje od 6 lat. Pracuje normalnie, znaczy na pelen etat hi
      hi, a w piatek koncze studia - ide na oborne brrrr. trzymajcie kciuki, zeby moj
      brzuch byl grzeczny...
      nie jestem mezatka, ale moj zwiazek trwa juz 8 lat.
    • zalozyciel Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 11:26
      Czesc
      Jestem z Warszawy, 27 lat, choruje od 6 lat. Pracuje normalnie, znaczy na pelen
      etat hi hi, a w piatek koncze studia - ide na oborne brrrr. trzymajcie kciuki,
      zeby moj brzuch byl grzeczny...
      nie jestem mezatka, ale moj zwiazek trwa juz 8 lat.
      • marialudwika Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 13:12
        Bede za Ciebie trzymac kciuki!!!
        ml-nieco dzis zbolala/nerwy + blad dietetyczny,chyba/
    • malgosik77 Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 14:26
      Hej, jestem z Gdańska, mam 26 lat, pracuję. Choruję od b. dawna, sama gubie sie
      w rachunkach :)). Własciwie to od podstawówki każdy stres "odsiedziałam" w WC,
      ale nasiliło sie od liceum (nowa szkoła !!). Od początku studiów- już w pełnym
      wymiarze ;))). Czyli łącznie coś od ok 10 lat.
      Pozdrawiam
    • fion_a Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 14:51
      Jejku,tak długo juz chorujecie??:((I równiez zaczeło Wam sie w szkole badz na studiach:((Tak jak mnie,tylko,ze ja myslalam,ze jak skoncze te stuia,to wszystko mi przejdze, a tu widze,ze wcale niekoniecznie:((Pozdrawiam Was wszystkich
    • lenax Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 21:16
      Witajcie! mam 27 lat, pracuje, jestem z Wroclawia. Mecze sie juz z tym od
      jakichs 6 lat. Zaczelo sie na studiach i wcale po ich skonczeniu nie ustapilo :
      ( Ale sa gorsze i lepsze okresy, teraz jest ten lepszy :)
      • krzynie Re: Przedstaw się..... 18.11.03, 12:15
        Witam wszystkich.
        Mam 25 lat.Jak na razie jestem we Wrocławiu,ale pochodzę z Zamościa.Jestem 6
        lat po resekcji jelita cienkiego,takze od teo czasu mam IBS.Jakoś się z tym
        żyje póki co...
        Krzysiek
    • zygmund Re: Przedstaw się..... 18.11.03, 12:15
      Czesc,

Mam 33 lata, zone i dziecko, jestem z Warszawy. Objawy IBS mam chyba jak
      pamiecia siegnac, chyba gdzies od polowy liceum, jednak poniewaz bardzo
      stopniowo narastaly dopiero niedawno stwierdzilem, ze tak dalej byc nie moze i
      bylem u gastrologa. Jego leki nie dzialaly. Lecze sie na wlasna reke
      loperamidem z zadowalajacym skutkiem. Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialem, ze
      jest w zasiegu reki taki lek. Musialem np. przerwac nauke jezyka, bo doslownie
      na kazdej lekcji albo musialem wychodzic 2 razy albo na zegarku odliczac
      minuty do konca zamiast sie uczyc. Roznych innych "sytuacji" nie wspominam -
      wszyscy wiemy o co chodzi.

Pozdrawiam wszystkich

Zygmund
    • magtyl Re: Przedstaw się..... 19.11.03, 17:11
      Magtyl mam 48 lat.Jestem z Krakowa.Mam męża, nie mam dzieci.Pracuję na wyższej
      uczelni,w bibliotece.Jestem straszny nerwus,choruję już od 6 lat,ale
      najprawdopodobniej na crohna.Jest to chyba trochę gorsza zmora ale jak piszecie
      to objawy są dokladnie te same. WC, bóle brzucha,dieta nie wiadomo jaka,sterta
      leków w torebce i niemożliwość zaplanowania czegokolwiek.
    • flowercia Re: Przedstaw się..... 20.11.03, 10:01
      Witajcie
      Jestem sobie flowercia (Bogusia) z Wrocławia :-) niestety lekarze nie doknca
      potrafia mnie zdjagnozowac ale mam podobny problem jak WY
      tzn IBS (ale strasza mnie Crohnem :-((( ) okaze sie po dokladniejszych badaniach
      pozdrawiam wszystkich ulubiencow WC ;-D
      Bogusia
      gg 760652
      bogusiaw@NOSPAMpolbox.com
      flowercia@NOSPAMgazeta.pl
    • gocha59 Re: Przedstaw się..... 24.01.04, 15:17
      Witam wszystkich na tym forum. Tak jak Wy, od wielu lat mam problemy
      z "jelitkami", jak to ktoś czule określił. To fakt, musimy pokochać nasze
      jelitka. Odzywam się pierwszy raz, choć wiele dni cierpię razem z Wami czytając
      Wasze posty. Od ponad roku walczę z (dosłownie) dziurą w jelicie. Miałam już
      kilka prób "łatania" jej przez chirurgów, ale jest jak jest. Od wielu lat
      miałam różne kłopoty z jelitami,chociaż nikt tego nie zdiagnozował, po lekturze
      myślę że to jest tęż nadwrażliwiec. Po ostatnich próbach cerowania rana nie
      chciała się goić przez 2 miesiące a ja popadłam w stan gigantycznego załamania
      nie tylko fizycznego ale i psychicznego. Od sierpnia chodzę na akupunkturę i
      zaczęłam zbierać się w garść. Najgorzej jest jak dopadnie mnie biegunka
      (dziurka jest w zwieraczu), wtedy i 5 metrów jest strasznie długie... Mój
      chiński lekarz poradził mi (tylko się nie śmiejcie, bo to działa) kręcić 164
      kółka na brzuchu w stronę przeciwną do wskazówek zegara. Zaczęłam też ćwiczyć
      qigong. Chirurga czasem odwiedzam, bo pewnie trzeba się będzie znowu z tym
      zmierzyć, ale ja muszę się do tego naszykować. W czerwcu 2003 wyszłam ze
      szpitala po 2 miesiącach i 3 operacjach, miesiącu głodówki - tylko
      bezresztkowe, które nie przechodziło mi przez gardło. W lipcu problemem było
      wejście na piętro, a teraz żyję prawie normalnie.
      Zbieram siły.

Pozdrowienia
      Gocha
      • mahoney Re: Przedstaw się..... 24.01.04, 22:19
        rany , poruszylas mnie , jak to z dziura w jelicie , jak to sie stalo , mozesz
        cos wiecej napisac , przepraszam jak za barzdo dopytuje , poza tym witamy ,
        rozgosc sie , razem damy rade
        • gocha59 Re: Przedstaw się..... 28.01.04, 00:33
          Widzę że nawet Cię przeraziła ta, no właściwie dziureczka, ale fakt,że
          dokuczliwa. Ponad rok temu powstał ropień, który zaistniał z dnia na dzień.
          Został nacięty, była nadzieja że się zagoi, ale niestety utworzyła się przetoka
          posiadająca wylot 2 cm od wiadomego miejsca i dopiero wtedy zaczęły się
          schody... Teraz dziurdzia żyje własnym życiem, ale ja jej jeszcze pokażę!!
          gg2114014
      • 13_weronika Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 09:36
        czy akupunktura Ci pomaga??? pytam, bo wiesz...my jelitowcy chwytamy się każdej
        nadziei... choc ja już nie wierzę w wyzdrowienie :(
        • gocha59 Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 11:18
          Tak i to bardzo. Po zabiegach moje jelitka zachowują się zupełnie inaczej.
          Zaczęła się stabilizować perystaltyka. Był taki czas, że biegałam truchcikiem
          10 - 15 razy dziennie, męczyło mnie strasznie, nie byłam w stanie wyjść
          z domu. Teraz mam już zupełnie inny komfort życia no i mogę jeść warzywa,
          nawet surowe owoce. Kosztuje to sporo pieniędzy,ale jest efekt.
    • asia23bb Re: Przedstaw się..... 26.01.04, 15:53
      Powinnam byla sie tu przedstawic wczesniej. Czesc wszystkim, mam 25 lat (czyli
      prawie najmlodsza:)), a objawy przypominajace ZJN od kilku lat, a problemy
      gastryczne odkad pamietam :( Bardzo sie ciesze, ze trafilam na to forum, bo
      mimo, ze staram sie trzymac dzielnie, miewam tez dolki...Chetnie pogadam, w
      grupie zawsze razniej.

Pozdrawiam serdecznie,
      Joasia
      • mahoney Re: Przedstaw się..... 26.01.04, 23:39
        jasne ze razniej , ja czasem mam dolki tylko dlatego ze net nie chodzi i nie
        moge wejsc na nasze forum
      • tygrysek.19 Re: Przedstaw się..... 30.06.04, 17:09
        witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Mam 19 lat. I pochodze z mazowasza.
        Czasem mam zle mysli - juz mam dosc tych objawow , myslalem nawet zeby
        sobie odejsc z tej palnety!
        ale pomyslalem ze mieszkam w kraju gdzie mieszkaja i żyja piekne kobiety- i
        one sprawiają ze te mysli uciekaja ode mnie!!!!
        Jest tak sobie!!!
        Najgorzej ajka ise wpada z jednego dolka w drugi!!!! Katastrofa...
        Jednak nie poddaje sie...
        Juz niedlugo bedę mial motorek-scigacza i bede smigal tak w przedziale 250-
        300 km/h i mysle ze wtedy bede o wszystkim zapominal!!! Pozdrawiam
        dziewczyny z tego forum!!! Buziaki dla was dziewczyny!!!!! Asia23bb
        buziak slodki For You.. hihhihihihihi
    • czupakabra27 Re: Przedstaw się..... 06.04.04, 18:35
      Mam 27 lat i biegunkowo cierpię od 1,5 roku. Myślałam,z e jestem najbardziej
      poszkodowaną osobą na świecie bo to tyle czasu i tyle cierpień i tyle
      straconych spraw przez TO... ale teraz widzę, ze nie jestem sama i niektórzy
      cierpią bardziej ode mnie. Wogóle mnie to nie pociesza:-( moi znajomi już się
      pogubili na jakim etapie diety jestem czy mozna mnie bez gafy zaprosić na kawe
      czy na piwo. Ja chcę być już zdrowa!!! Chce spotykac się ze znajomymi i jeżdzić
      na wakacje. Nie mogę...
    • kriss_33 Re: Przedstaw się..... 07.04.04, 14:44
      Cześć jest Krzychu mam 34, jestem z Nakła n Not. Problemy mam od czterech lat,
      od tygodnia wiem jak się choroba nazywa. Myślałem że to jest wina leków
      przeciwpada- czkowych. Skutkami ubocznymi tych leków podobno są zapychanie
      jelit. A choruje na padaczke od 13r. i napoczątku leki te brałem bez popitki
      (jakieś 5l.). Ludziska trzymajmy się
      ps.Umnie najgorsze są nerwy.
    • gocha59 Re: Przedstaw się..... 08.04.04, 00:37
      Jak już wiadomo jestem Gocha. Mam takie same problemy jak Wy. Moje jelitka zyją jak chcą. Ale z nimi walczę. Qigng mi pomaga bardzo. Tylko żeby mi się tak chciało jak mogę sobie pomagać.
    • gocha59 Jeszcze raz ja 08.04.04, 00:39
    • 13_weronika Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 09:34
      witam wszystkich :) nawet nie wiecie jak się cieszę, że na Was trafiłam; do tej
      pory myślałam, że jestem jakimś odmieńcem, czułam się jak trędowata... Mam 24
      lata, na "zespół" cierpię od ok 7 lat, ostatnie 3 lata w bardzo dokuczliwej i
      wzmożonej postaci; od tego czasu nie pamiętam dnia kiedy czułabym się
      NORMALNIE; mam wrażenie, że mój organizm nie toleruje żadnego pokarmu, wszystko
      mi szkodzi w większym lub mniejszym stopniu; od prawie 4 lat mieszkam w W-wie,
      ale pochodzę z lubelskiego; studia skończyłam w zeszłym roku, pracuję, uczę się
      angielskiego (jejku jaka to męka); mam chłopaka który jeszcze (jak długo?) ze
      mną wytrzymuje; staram się żyć normalnie, ale juz brak mi sił.. perspektywa
      życia następnych kilkudziesięciu lat w takim stanie mnie przeraża...
      • asia23bb Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 15:54
        Czesc Weroniko, witamy Cie serdecznie. Jak widzisz, nie jestes sama z tym
        problemem. Pomagamy tu sobie i podtrzymujemy sie na duchu. Poza tym, bardzo
        dobrze Cie rozumiem - w zasadzie moglabym sie podpisac pod Twoim listem:), ale
        mam nadzieje, ze wkrotce ktos madry wpadnie na to, CO i DLACZEGO nam dolega i
        JAK sie to leczy. Trzymaj sie!
        Pozdrawiam
        Asia
        • marialudwika Re: Przedstaw się..... 24.04.04, 14:37
          Mili Nowi!Przedstawcie sie,dla celow statystycznych :))).Duzo nas jest.
          ml
          • leoncjo1 Re: Przedstaw się..... 24.04.04, 18:05
            Może nie jestem taki nowy ale piszę tu od początku roku mimo ,że się nie przedstawiałem. A zatem:
            Mam 53 lata, początki ZJN od ok 10 lat od pojedyńczych "zgzrytów" w prawej dolnej części brzucha. Najpierw podejrzewano wyrostek, ale wykluczono go.
            I taka bieganina przez ten czas po różnych lekarzach, branie kupy tabletek ( bo kazdy z doktorów ma swój zestaw) badania, wlewy, prześwietlenia, gastroskopie, kolonoskopie i juz nie pamietam co jeszcze.
            I tak jak Wy zostałem sam z tym schorzeniem bo niestety nie wynaleziono jeszcze skutecznego leku czy terapi by sie pozbyć IBS-u.
            Moje dolegliwości to boleści w prawej stronie brzucha, dole biodrowym, między żebrami bez sensacji biegunkowo-zaparciowych. Natomiast posiadam ogromną wydolność w produkowaniu gazów, które to chyba rozpychają mi jelita do bólu.
            Mam trzymać dietę i się nie stesować. Ha ha ha ale jak to zrobic w dzisiejszych czasach???
            Pozdrawiam : Leoncjo.
            • kanoka Re: Przedstaw się..... 25.04.04, 15:37
              Jestem tu od końca lutego, ale wiem, że statystyka, rzecz święta ;).
              U mnie zaczęło się "na poważnie" dwa lata temu, po
              silnym stresie i teraz jak jest jakikolwiek silniejszy stres, lub coś zjem,
              to się zaczyna!!! Przedtem zdarzały mi się podobne sensacje, ale sporadycznie
              i nie utrudniało mi to życia.
              Staram się przestrzegać diety, podpieram się ziołami i homeopatią, a jak jest
              całkiem źle, to NO-spa, Espumisan i Panadol:((.
              Jestem kobietą po 50, obecnie nie pracuję.
              Pozdrawiam
              kanoka
              • marialudwika Re: Przedstaw się..... 02.05.04, 19:16
                Nowi,wpisujciesie do "statystyki":)))
                ml
                • sorrowm Re: Przedstaw się..... 02.05.04, 22:53
                  Czesc Mam na imie Viki. Mam 20 lat. Na IBS cierpie od 2 lat. Kilka miesiecy
                  temu dowiedzialam sie co to za choroba a tak zastanawialam sie co sie ze mna
                  dzieje. Mam nadzieje ze ktos wynajdzie na to lekarstwo albo życie bedzie mniej
                  stresujące:D co jest raczej niemożliwe:(
    • malina007 Re: Przedstaw się..... 10.06.04, 21:30
      Malina mam 26 lat Jestem z Wawy pracuje,dzieci brak :) jelitko dokucza mi od
      dawna ale dopiero niedawno trafiłam na stronke o IBS i odkrylam ze opisywane
      tam objawy to moj chleb powszedni, pognałam do gastrologa u ktorego wczesniej
      sie leczylam i przyznal mi racje ze i owszem to wlasnie to ( hmm nie mogl mi
      tego powiedziec pare lat temu??) przyczyna oczywista stres stres stres
      utrzymujacy sie i tak silny ze skreca mi zoladek prawie uniemozliwiajac
      zrobienie gastroskopi i nasilajac objawy. A dzis odkryłam ze istnieje to forum
      no i kochani jestem w domu:)
      • 13_weronika Re: Przedstaw się..... 15.06.04, 11:45
        no to witamy Malina! czuj się jak u siebie... ;)
    • qiubahh Re: Przedstaw się..... 16.06.04, 19:04
      czesc, jestem z malopolski, mam 21 lat.studiuje, wlasnie znalazlem to forum,
      wiec postanowilem sie przylaczyc :-) choruje chyba od....ciezko powiedziec. od
      roku moje dolegliwosci sie powiekszyly, ale to juz chyba zaczelo sie od okolo 5
      lat. dopiero pol roku temu dowiedzialem sie ze istnieje IBS, i od okolo 3
      miesiecy lecze sie. Biore Debridat, na codzien pomaga, ale jak jest wiekszy
      stres to nic niepomaga. Jestem w 90% przekonany ze podlozem mojej choroby sa
      nerwy...niewiem czy pisac cos jeszcze:>, jak co to pytajcie. pozdrawiam
      • tygrysek.19 Re: Przedstaw się..... 30.06.04, 17:15
        witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Mam 19 lat. I pochodze z mazowasza.
        Czasem mam zle mysli - juz mam dosc tych objawow , myslalem nawet zeby
        sobie odejsc z tej planety!
        ale pomyslalem ze mieszkam w kraju gdzie mieszkaja i żyja piekne kobiety- i
        one sprawiają ze te mysli uciekaja ode mnie!!!!
        Jest tak sobie!!!-ze zdrowiem...
        Najgorzej jak sie wpada z jednego dolka w drugi!!!! Katastrofa...
        Jednak nie poddaje sie...
        Juz niedlugo bedę mial motorek-scigacza i bede smigal tak w przedziale 250-
        300 km/h i mysle ze wtedy bede o wszystkim zapominal!!! Pozdrawiam
        dziewczyny z tego forum!!! Buziaki dla was dziewczyny!!!!! Asia23bb
        buziak slodki For You.. hihhihihihihi

Napiszcie jakie leki wam pomagają!!!! Mi Debridat ( 20 min przed posilkami -
        3 razy dziennie po 1 tebletce) oraz biorę sobie VALUSED - lek na
        uspokojenie...

Pozdrawiam!!!! Zdrowiejcie.. Udanych wakacji!! No i zeby sie slonce u nas w
        Polsce pojawilo narka

<CMOK> dziewczyny.

• tysia_19 Re: Przedstaw się..... 31.07.07, 09:41
          tysia, mam 19 lat jestem ze śląska, choruję właściwie od 2005r a;e diagnoze ibs
          mam od marca 2007 niestety po powtórnej kolonoskopii okazało się ze wiecej
          objawów przemawia za mikroskopowym zapaleniem jelita grubego niż za ibs i teraz
          walczę z tymi dwoma przeciwnikami
          pozdrawiam
    • niunia3 Re: Przedstaw się..... 05.07.04, 17:48
      Mam 28 lat, choruję... nie wiem, chyba od zawsze, tylko długo nie wiedziałam na
      co.
      Teraz leczę się homeopatią i jest coraz lepiej. Początki były ciężkie, bo
      wiadomo, musi zaszkodzić, żeby wyleczyło ;)
      • maybeline Re: Przedstaw się..... 18.08.04, 14:14
        to i ja, skoro już tu dotarłam i coś mi się zdaje że pasuję :P
        Mam 26 latek, jestem z wawki, skończyłam studia, pracuję.
        Mam cudownego męża, który robi mi miętowe herbatki (na brzuszek nie pomagają
        ale na duszę i owszem :))) oraz rozmawia z moim bulgoczącym brzuszkiem :)))...
        Dzieci niestety jeszcze nie mamy, ale juz wkrótce znów będziemy próbowac.....
        Pozdrówki dla wszystkim 3mcie się ciepło i myślcie pozytywnie...
    • teresa181 Re: Przedstaw się..... 18.08.04, 14:24
      teresa - mam ponad 30 lat, pracuję w biurze (wśród ludzi co w mojej
      przypadłości - wzdęcia i gazy - nie pomaga). Brzuch mnie boli odkąd pamiętam.
      Do tej pory myślałam że tak ma być. Od jakiegoś tygodnia dzięki Wam wiem co mam.
      Pozdrawiam
    • wodnik07 Re: Przedstaw się..... 18.08.04, 21:24
      Witam serdecznie. Jestem od niedawna emerytką. Byłam ofiarą wielu wypadków
      komunikacyjnych i nie tylko.Skutki ostatniego wypadku to: połamane żebra,
      pęknięte płuca, rozbita głowa, wstrząs mózgu i ogólne poturbowanie, w tym stawy
      biodrowe, które leczę do tej pory. W wyniku stosowania wielu leków nabawiłam
      się ZJN a poza tym dręczy mnie flegma (od jakiegoś czasu wróciłam do palenia).
      Chodzę oczywiście do neurologa i ortopedy, byłam u psychologa i ogólnie nie
      mam większych zastrzeżen z wyjątkiem tego ZJN, czego ja nie brałam ? dlatego
      postanowiłam sama poczynić badania własnego organizmu i udało mi się w pewnym
      stopniu poprawić stan mojego brzucha. Stosuję mianowicie takie zasady:
      - na wzdęcia i zaoparcia - przygotowuję herbatę: 1 op.Figura1 + 1 op.herbaty
      czerwonej = 3 szklanki herbaty - piję to po kolacji i w ciągu nocy - stosuję
      już 3 tygodnie i mam prawie płaski brzuch,
      - nad flegmą jeszcze pracuję...
      A tu tyle do czytania...
    • majkaa18 Re: Przedstaw się..... 25.08.04, 00:39
      majka, mam 18 lat,jestem w wielkopolski. problemy z zoladkiem mam odkad
      pamietm, a IBS od jakiegos roku, moze wiecej, z tym, ze objawy baaardzo
      nasilily sie w maju 2004..
      • majkaa18 Re: Przedstaw się..... 25.08.04, 00:41
        zapomnialam dodac,ze ucze sie w liceum, mam cudownego chlopaka(od 3,5 roku)
        ktory mi pomaga i rozumie. cierpie na postac biegunkowa, ktora okropnie
        utrudnia mi szkolne zycie..ciezko mi wytrzymac na lekcjach:( mam nadzieje,ze
        teraz bedzie lepiej, bo mam w tym roku mature i chce skupic sie na nauce, a nie
        zamartwiac brzuchem:(
        • aniowa39 Re: Przedstaw się..... 06.09.04, 19:09
          Witam wszystkich!
          Cieszę się,że znalazłam to forum-choruję na IBS od 4 lat, jestem z Gdyni.Mam
          męża,dwójkę dzieci, pracuję i jeszcze się uczę.Potwierdzam,że na to chorują
          ludzie nerwowi, wrażliwi- nie da się ukryć,że stres ma swój wpływ na nasze
          zdrowie.Najgorsze, że na to nie ma lekarstwa, próbowałam chyba wszystkiego, za
          wyjątkiem środków psychotropowych,przed którymi jeszcze sie bronię.Pozdarwiam i
          życzę zdrówka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka