gajka5 07.11.03, 16:20 Gajka mam 37 lat choruję od 6 lat.Jestem ze śląska mam dwoje dzieci męża,nie pracuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fion_a Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 21:26 Fiona, choruje od roku, choc pierwsze problemy pojawily sie 2 lata temu.Jestem z Zagłebia,aczkolwiek wojewodztwo jest Śląskie.Studiuje sobie i zostaly mi tylko(lub az,zalezy jak na to spojrzec)2 lata.Pozdr Odpowiedz Link
mahoney Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 21:52 hm skad dokladnie jestes z Zaglebia , ja mieszkalem przeszlo 10 lal w Zawierciu , teraz w Warszawie , chory od roku Odpowiedz Link
fion_a Re: Przedstaw się..... 08.11.03, 23:28 Cześć:))Ja jetem z Sosnowca,do Zawiercia jest jednak kawałek drogi.Pozdr:)) Odpowiedz Link
aggusia69 Re: Przedstaw się..... 30.01.07, 21:08 Agnieszka,mam 21 lat, choruje od ok.2-3 lat. Jestem na 2 roku studiów na UW. Odpowiedz Link
aggusia69 Re: Przedstaw się..... 30.01.07, 21:11 Jesli chodzi o stan cywilny to od ponad 4 lat jestem w szczesliwym zwiazku :) Odpowiedz Link
aga8420 Re: Przedstaw się..... 04.02.07, 15:30 Mam prawie 23 lata,studiuję na trzecim roku,choruję piaty rok. Odpowiedz Link
lucyna42 Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 21:58 Witam i pozdrawiam wszystkich jelitowców ,jestem Lucyna 42 lata ,mieszkam w wielkopolsce pracuję w banku,mam męża i córkę.Choruję już ok 6 lati jakoś sobie radzę. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Przedstaw się..... 07.11.03, 22:29 Jestem z Was najstarsza,mieszkam w A-damie,pochodze z W-wy.Mam meza i syna,Jelito wrazliwe chyba od dziecka a napoewno od czasu studiow.Mam tzw, "nerwy w brzuchu",kazdy stress odchorowuje kolkami,bolem w prawym boku,biegunka etc.Jestem wrazliwa na jedzenie/nietolerancja pokarmowa??/ tylko nie wiem na jakie...Pozdrawiam Was serdecznie towarzyszka niedoli ml Odpowiedz Link
darofer [...] 10.02.07, 22:36 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
kaja3004 Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 07:52 Mieszkam w Trójmieście. Mam 31 lat. Choruję od 4 lat. Pozdrawiam serdecznie:))) Odpowiedz Link
zalozyciel Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 11:26 Czesc Jestem z Warszawy, choruje od 6 lat. Pracuje normalnie, znaczy na pelen etat hi hi, a w piatek koncze studia - ide na oborne brrrr. trzymajcie kciuki, zeby moj brzuch byl grzeczny... nie jestem mezatka, ale moj zwiazek trwa juz 8 lat. Odpowiedz Link
zalozyciel Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 11:26 Czesc Jestem z Warszawy, 27 lat, choruje od 6 lat. Pracuje normalnie, znaczy na pelen etat hi hi, a w piatek koncze studia - ide na oborne brrrr. trzymajcie kciuki, zeby moj brzuch byl grzeczny... nie jestem mezatka, ale moj zwiazek trwa juz 8 lat. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 13:12 Bede za Ciebie trzymac kciuki!!! ml-nieco dzis zbolala/nerwy + blad dietetyczny,chyba/ Odpowiedz Link
malgosik77 Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 14:26 Hej, jestem z Gdańska, mam 26 lat, pracuję. Choruję od b. dawna, sama gubie sie w rachunkach :)). Własciwie to od podstawówki każdy stres "odsiedziałam" w WC, ale nasiliło sie od liceum (nowa szkoła !!). Od początku studiów- już w pełnym wymiarze ;))). Czyli łącznie coś od ok 10 lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fion_a Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 14:51 Jejku,tak długo juz chorujecie??:((I równiez zaczeło Wam sie w szkole badz na studiach:((Tak jak mnie,tylko,ze ja myslalam,ze jak skoncze te stuia,to wszystko mi przejdze, a tu widze,ze wcale niekoniecznie:((Pozdrawiam Was wszystkich Odpowiedz Link
lenax Re: Przedstaw się..... 12.11.03, 21:16 Witajcie! mam 27 lat, pracuje, jestem z Wroclawia. Mecze sie juz z tym od jakichs 6 lat. Zaczelo sie na studiach i wcale po ich skonczeniu nie ustapilo : ( Ale sa gorsze i lepsze okresy, teraz jest ten lepszy :) Odpowiedz Link
krzynie Re: Przedstaw się..... 18.11.03, 12:15 Witam wszystkich. Mam 25 lat.Jak na razie jestem we Wrocławiu,ale pochodzę z Zamościa.Jestem 6 lat po resekcji jelita cienkiego,takze od teo czasu mam IBS.Jakoś się z tym żyje póki co... Krzysiek Odpowiedz Link
zygmund Re: Przedstaw się..... 18.11.03, 12:15 Czesc, Mam 33 lata, zone i dziecko, jestem z Warszawy. Objawy IBS mam chyba jak pamiecia siegnac, chyba gdzies od polowy liceum, jednak poniewaz bardzo stopniowo narastaly dopiero niedawno stwierdzilem, ze tak dalej byc nie moze i bylem u gastrologa. Jego leki nie dzialaly. Lecze sie na wlasna reke loperamidem z zadowalajacym skutkiem. Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialem, ze jest w zasiegu reki taki lek. Musialem np. przerwac nauke jezyka, bo doslownie na kazdej lekcji albo musialem wychodzic 2 razy albo na zegarku odliczac minuty do konca zamiast sie uczyc. Roznych innych "sytuacji" nie wspominam - wszyscy wiemy o co chodzi. Pozdrawiam wszystkich Zygmund Odpowiedz Link
magtyl Re: Przedstaw się..... 19.11.03, 17:11 Magtyl mam 48 lat.Jestem z Krakowa.Mam męża, nie mam dzieci.Pracuję na wyższej uczelni,w bibliotece.Jestem straszny nerwus,choruję już od 6 lat,ale najprawdopodobniej na crohna.Jest to chyba trochę gorsza zmora ale jak piszecie to objawy są dokladnie te same. WC, bóle brzucha,dieta nie wiadomo jaka,sterta leków w torebce i niemożliwość zaplanowania czegokolwiek. Odpowiedz Link
flowercia Re: Przedstaw się..... 20.11.03, 10:01 Witajcie Jestem sobie flowercia (Bogusia) z Wrocławia :-) niestety lekarze nie doknca potrafia mnie zdjagnozowac ale mam podobny problem jak WY tzn IBS (ale strasza mnie Crohnem :-((( ) okaze sie po dokladniejszych badaniach pozdrawiam wszystkich ulubiencow WC ;-D Bogusia gg 760652 bogusiaw@NOSPAMpolbox.com flowercia@NOSPAMgazeta.pl Odpowiedz Link
gocha59 Re: Przedstaw się..... 24.01.04, 15:17 Witam wszystkich na tym forum. Tak jak Wy, od wielu lat mam problemy z "jelitkami", jak to ktoś czule określił. To fakt, musimy pokochać nasze jelitka. Odzywam się pierwszy raz, choć wiele dni cierpię razem z Wami czytając Wasze posty. Od ponad roku walczę z (dosłownie) dziurą w jelicie. Miałam już kilka prób "łatania" jej przez chirurgów, ale jest jak jest. Od wielu lat miałam różne kłopoty z jelitami,chociaż nikt tego nie zdiagnozował, po lekturze myślę że to jest tęż nadwrażliwiec. Po ostatnich próbach cerowania rana nie chciała się goić przez 2 miesiące a ja popadłam w stan gigantycznego załamania nie tylko fizycznego ale i psychicznego. Od sierpnia chodzę na akupunkturę i zaczęłam zbierać się w garść. Najgorzej jest jak dopadnie mnie biegunka (dziurka jest w zwieraczu), wtedy i 5 metrów jest strasznie długie... Mój chiński lekarz poradził mi (tylko się nie śmiejcie, bo to działa) kręcić 164 kółka na brzuchu w stronę przeciwną do wskazówek zegara. Zaczęłam też ćwiczyć qigong. Chirurga czasem odwiedzam, bo pewnie trzeba się będzie znowu z tym zmierzyć, ale ja muszę się do tego naszykować. W czerwcu 2003 wyszłam ze szpitala po 2 miesiącach i 3 operacjach, miesiącu głodówki - tylko bezresztkowe, które nie przechodziło mi przez gardło. W lipcu problemem było wejście na piętro, a teraz żyję prawie normalnie. Zbieram siły. Pozdrowienia Gocha Odpowiedz Link
mahoney Re: Przedstaw się..... 24.01.04, 22:19 rany , poruszylas mnie , jak to z dziura w jelicie , jak to sie stalo , mozesz cos wiecej napisac , przepraszam jak za barzdo dopytuje , poza tym witamy , rozgosc sie , razem damy rade Odpowiedz Link
gocha59 Re: Przedstaw się..... 28.01.04, 00:33 Widzę że nawet Cię przeraziła ta, no właściwie dziureczka, ale fakt,że dokuczliwa. Ponad rok temu powstał ropień, który zaistniał z dnia na dzień. Został nacięty, była nadzieja że się zagoi, ale niestety utworzyła się przetoka posiadająca wylot 2 cm od wiadomego miejsca i dopiero wtedy zaczęły się schody... Teraz dziurdzia żyje własnym życiem, ale ja jej jeszcze pokażę!! gg2114014 Odpowiedz Link
13_weronika Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 09:36 czy akupunktura Ci pomaga??? pytam, bo wiesz...my jelitowcy chwytamy się każdej nadziei... choc ja już nie wierzę w wyzdrowienie :( Odpowiedz Link
gocha59 Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 11:18 Tak i to bardzo. Po zabiegach moje jelitka zachowują się zupełnie inaczej. Zaczęła się stabilizować perystaltyka. Był taki czas, że biegałam truchcikiem 10 - 15 razy dziennie, męczyło mnie strasznie, nie byłam w stanie wyjść z domu. Teraz mam już zupełnie inny komfort życia no i mogę jeść warzywa, nawet surowe owoce. Kosztuje to sporo pieniędzy,ale jest efekt. Odpowiedz Link
asia23bb Re: Przedstaw się..... 26.01.04, 15:53 Powinnam byla sie tu przedstawic wczesniej. Czesc wszystkim, mam 25 lat (czyli prawie najmlodsza:)), a objawy przypominajace ZJN od kilku lat, a problemy gastryczne odkad pamietam :( Bardzo sie ciesze, ze trafilam na to forum, bo mimo, ze staram sie trzymac dzielnie, miewam tez dolki...Chetnie pogadam, w grupie zawsze razniej. Pozdrawiam serdecznie, Joasia Odpowiedz Link
mahoney Re: Przedstaw się..... 26.01.04, 23:39 jasne ze razniej , ja czasem mam dolki tylko dlatego ze net nie chodzi i nie moge wejsc na nasze forum Odpowiedz Link
tygrysek.19 Re: Przedstaw się..... 30.06.04, 17:09 witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam 19 lat. I pochodze z mazowasza. Czasem mam zle mysli - juz mam dosc tych objawow , myslalem nawet zeby sobie odejsc z tej palnety! ale pomyslalem ze mieszkam w kraju gdzie mieszkaja i żyja piekne kobiety- i one sprawiają ze te mysli uciekaja ode mnie!!!! Jest tak sobie!!! Najgorzej ajka ise wpada z jednego dolka w drugi!!!! Katastrofa... Jednak nie poddaje sie... Juz niedlugo bedę mial motorek-scigacza i bede smigal tak w przedziale 250- 300 km/h i mysle ze wtedy bede o wszystkim zapominal!!! Pozdrawiam dziewczyny z tego forum!!! Buziaki dla was dziewczyny!!!!! Asia23bb buziak slodki For You.. hihhihihihihi Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Przedstaw się..... 06.04.04, 18:35 Mam 27 lat i biegunkowo cierpię od 1,5 roku. Myślałam,z e jestem najbardziej poszkodowaną osobą na świecie bo to tyle czasu i tyle cierpień i tyle straconych spraw przez TO... ale teraz widzę, ze nie jestem sama i niektórzy cierpią bardziej ode mnie. Wogóle mnie to nie pociesza:-( moi znajomi już się pogubili na jakim etapie diety jestem czy mozna mnie bez gafy zaprosić na kawe czy na piwo. Ja chcę być już zdrowa!!! Chce spotykac się ze znajomymi i jeżdzić na wakacje. Nie mogę... Odpowiedz Link
kriss_33 Re: Przedstaw się..... 07.04.04, 14:44 Cześć jest Krzychu mam 34, jestem z Nakła n Not. Problemy mam od czterech lat, od tygodnia wiem jak się choroba nazywa. Myślałem że to jest wina leków przeciwpada- czkowych. Skutkami ubocznymi tych leków podobno są zapychanie jelit. A choruje na padaczke od 13r. i napoczątku leki te brałem bez popitki (jakieś 5l.). Ludziska trzymajmy się ps.Umnie najgorsze są nerwy. Odpowiedz Link
gocha59 Re: Przedstaw się..... 08.04.04, 00:37 Jak już wiadomo jestem Gocha. Mam takie same problemy jak Wy. Moje jelitka zyją jak chcą. Ale z nimi walczę. Qigng mi pomaga bardzo. Tylko żeby mi się tak chciało jak mogę sobie pomagać. Odpowiedz Link
13_weronika Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 09:34 witam wszystkich :) nawet nie wiecie jak się cieszę, że na Was trafiłam; do tej pory myślałam, że jestem jakimś odmieńcem, czułam się jak trędowata... Mam 24 lata, na "zespół" cierpię od ok 7 lat, ostatnie 3 lata w bardzo dokuczliwej i wzmożonej postaci; od tego czasu nie pamiętam dnia kiedy czułabym się NORMALNIE; mam wrażenie, że mój organizm nie toleruje żadnego pokarmu, wszystko mi szkodzi w większym lub mniejszym stopniu; od prawie 4 lat mieszkam w W-wie, ale pochodzę z lubelskiego; studia skończyłam w zeszłym roku, pracuję, uczę się angielskiego (jejku jaka to męka); mam chłopaka który jeszcze (jak długo?) ze mną wytrzymuje; staram się żyć normalnie, ale juz brak mi sił.. perspektywa życia następnych kilkudziesięciu lat w takim stanie mnie przeraża... Odpowiedz Link
asia23bb Re: Przedstaw się..... 19.04.04, 15:54 Czesc Weroniko, witamy Cie serdecznie. Jak widzisz, nie jestes sama z tym problemem. Pomagamy tu sobie i podtrzymujemy sie na duchu. Poza tym, bardzo dobrze Cie rozumiem - w zasadzie moglabym sie podpisac pod Twoim listem:), ale mam nadzieje, ze wkrotce ktos madry wpadnie na to, CO i DLACZEGO nam dolega i JAK sie to leczy. Trzymaj sie! Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
marialudwika Re: Przedstaw się..... 24.04.04, 14:37 Mili Nowi!Przedstawcie sie,dla celow statystycznych :))).Duzo nas jest. ml Odpowiedz Link
leoncjo1 Re: Przedstaw się..... 24.04.04, 18:05 Może nie jestem taki nowy ale piszę tu od początku roku mimo ,że się nie przedstawiałem. A zatem: Mam 53 lata, początki ZJN od ok 10 lat od pojedyńczych "zgzrytów" w prawej dolnej części brzucha. Najpierw podejrzewano wyrostek, ale wykluczono go. I taka bieganina przez ten czas po różnych lekarzach, branie kupy tabletek ( bo kazdy z doktorów ma swój zestaw) badania, wlewy, prześwietlenia, gastroskopie, kolonoskopie i juz nie pamietam co jeszcze. I tak jak Wy zostałem sam z tym schorzeniem bo niestety nie wynaleziono jeszcze skutecznego leku czy terapi by sie pozbyć IBS-u. Moje dolegliwości to boleści w prawej stronie brzucha, dole biodrowym, między żebrami bez sensacji biegunkowo-zaparciowych. Natomiast posiadam ogromną wydolność w produkowaniu gazów, które to chyba rozpychają mi jelita do bólu. Mam trzymać dietę i się nie stesować. Ha ha ha ale jak to zrobic w dzisiejszych czasach??? Pozdrawiam : Leoncjo. Odpowiedz Link
kanoka Re: Przedstaw się..... 25.04.04, 15:37 Jestem tu od końca lutego, ale wiem, że statystyka, rzecz święta ;). U mnie zaczęło się "na poważnie" dwa lata temu, po silnym stresie i teraz jak jest jakikolwiek silniejszy stres, lub coś zjem, to się zaczyna!!! Przedtem zdarzały mi się podobne sensacje, ale sporadycznie i nie utrudniało mi to życia. Staram się przestrzegać diety, podpieram się ziołami i homeopatią, a jak jest całkiem źle, to NO-spa, Espumisan i Panadol:((. Jestem kobietą po 50, obecnie nie pracuję. Pozdrawiam kanoka Odpowiedz Link
marialudwika Re: Przedstaw się..... 02.05.04, 19:16 Nowi,wpisujciesie do "statystyki":))) ml Odpowiedz Link
sorrowm Re: Przedstaw się..... 02.05.04, 22:53 Czesc Mam na imie Viki. Mam 20 lat. Na IBS cierpie od 2 lat. Kilka miesiecy temu dowiedzialam sie co to za choroba a tak zastanawialam sie co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje ze ktos wynajdzie na to lekarstwo albo życie bedzie mniej stresujące:D co jest raczej niemożliwe:( Odpowiedz Link
malina007 Re: Przedstaw się..... 10.06.04, 21:30 Malina mam 26 lat Jestem z Wawy pracuje,dzieci brak :) jelitko dokucza mi od dawna ale dopiero niedawno trafiłam na stronke o IBS i odkrylam ze opisywane tam objawy to moj chleb powszedni, pognałam do gastrologa u ktorego wczesniej sie leczylam i przyznal mi racje ze i owszem to wlasnie to ( hmm nie mogl mi tego powiedziec pare lat temu??) przyczyna oczywista stres stres stres utrzymujacy sie i tak silny ze skreca mi zoladek prawie uniemozliwiajac zrobienie gastroskopi i nasilajac objawy. A dzis odkryłam ze istnieje to forum no i kochani jestem w domu:) Odpowiedz Link
13_weronika Re: Przedstaw się..... 15.06.04, 11:45 no to witamy Malina! czuj się jak u siebie... ;) Odpowiedz Link
qiubahh Re: Przedstaw się..... 16.06.04, 19:04 czesc, jestem z malopolski, mam 21 lat.studiuje, wlasnie znalazlem to forum, wiec postanowilem sie przylaczyc :-) choruje chyba od....ciezko powiedziec. od roku moje dolegliwosci sie powiekszyly, ale to juz chyba zaczelo sie od okolo 5 lat. dopiero pol roku temu dowiedzialem sie ze istnieje IBS, i od okolo 3 miesiecy lecze sie. Biore Debridat, na codzien pomaga, ale jak jest wiekszy stres to nic niepomaga. Jestem w 90% przekonany ze podlozem mojej choroby sa nerwy...niewiem czy pisac cos jeszcze:>, jak co to pytajcie. pozdrawiam Odpowiedz Link
tygrysek.19 Re: Przedstaw się..... 30.06.04, 17:15 witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam 19 lat. I pochodze z mazowasza. Czasem mam zle mysli - juz mam dosc tych objawow , myslalem nawet zeby sobie odejsc z tej planety! ale pomyslalem ze mieszkam w kraju gdzie mieszkaja i żyja piekne kobiety- i one sprawiają ze te mysli uciekaja ode mnie!!!! Jest tak sobie!!!-ze zdrowiem... Najgorzej jak sie wpada z jednego dolka w drugi!!!! Katastrofa... Jednak nie poddaje sie... Juz niedlugo bedę mial motorek-scigacza i bede smigal tak w przedziale 250- 300 km/h i mysle ze wtedy bede o wszystkim zapominal!!! Pozdrawiam dziewczyny z tego forum!!! Buziaki dla was dziewczyny!!!!! Asia23bb buziak slodki For You.. hihhihihihihi Napiszcie jakie leki wam pomagają!!!! Mi Debridat ( 20 min przed posilkami - 3 razy dziennie po 1 tebletce) oraz biorę sobie VALUSED - lek na uspokojenie... Pozdrawiam!!!! Zdrowiejcie.. Udanych wakacji!! No i zeby sie slonce u nas w Polsce pojawilo narka <CMOK> dziewczyny. Odpowiedz Link
tysia_19 Re: Przedstaw się..... 31.07.07, 09:41 tysia, mam 19 lat jestem ze śląska, choruję właściwie od 2005r a;e diagnoze ibs mam od marca 2007 niestety po powtórnej kolonoskopii okazało się ze wiecej objawów przemawia za mikroskopowym zapaleniem jelita grubego niż za ibs i teraz walczę z tymi dwoma przeciwnikami pozdrawiam Odpowiedz Link
niunia3 Re: Przedstaw się..... 05.07.04, 17:48 Mam 28 lat, choruję... nie wiem, chyba od zawsze, tylko długo nie wiedziałam na co. Teraz leczę się homeopatią i jest coraz lepiej. Początki były ciężkie, bo wiadomo, musi zaszkodzić, żeby wyleczyło ;) Odpowiedz Link
maybeline Re: Przedstaw się..... 18.08.04, 14:14 to i ja, skoro już tu dotarłam i coś mi się zdaje że pasuję :P Mam 26 latek, jestem z wawki, skończyłam studia, pracuję. Mam cudownego męża, który robi mi miętowe herbatki (na brzuszek nie pomagają ale na duszę i owszem :))) oraz rozmawia z moim bulgoczącym brzuszkiem :)))... Dzieci niestety jeszcze nie mamy, ale juz wkrótce znów będziemy próbowac..... Pozdrówki dla wszystkim 3mcie się ciepło i myślcie pozytywnie... Odpowiedz Link
teresa181 Re: Przedstaw się..... 18.08.04, 14:24 teresa - mam ponad 30 lat, pracuję w biurze (wśród ludzi co w mojej przypadłości - wzdęcia i gazy - nie pomaga). Brzuch mnie boli odkąd pamiętam. Do tej pory myślałam że tak ma być. Od jakiegoś tygodnia dzięki Wam wiem co mam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wodnik07 Re: Przedstaw się..... 18.08.04, 21:24 Witam serdecznie. Jestem od niedawna emerytką. Byłam ofiarą wielu wypadków komunikacyjnych i nie tylko.Skutki ostatniego wypadku to: połamane żebra, pęknięte płuca, rozbita głowa, wstrząs mózgu i ogólne poturbowanie, w tym stawy biodrowe, które leczę do tej pory. W wyniku stosowania wielu leków nabawiłam się ZJN a poza tym dręczy mnie flegma (od jakiegoś czasu wróciłam do palenia). Chodzę oczywiście do neurologa i ortopedy, byłam u psychologa i ogólnie nie mam większych zastrzeżen z wyjątkiem tego ZJN, czego ja nie brałam ? dlatego postanowiłam sama poczynić badania własnego organizmu i udało mi się w pewnym stopniu poprawić stan mojego brzucha. Stosuję mianowicie takie zasady: - na wzdęcia i zaoparcia - przygotowuję herbatę: 1 op.Figura1 + 1 op.herbaty czerwonej = 3 szklanki herbaty - piję to po kolacji i w ciągu nocy - stosuję już 3 tygodnie i mam prawie płaski brzuch, - nad flegmą jeszcze pracuję... A tu tyle do czytania... Odpowiedz Link
majkaa18 Re: Przedstaw się..... 25.08.04, 00:39 majka, mam 18 lat,jestem w wielkopolski. problemy z zoladkiem mam odkad pamietm, a IBS od jakiegos roku, moze wiecej, z tym, ze objawy baaardzo nasilily sie w maju 2004.. Odpowiedz Link
majkaa18 Re: Przedstaw się..... 25.08.04, 00:41 zapomnialam dodac,ze ucze sie w liceum, mam cudownego chlopaka(od 3,5 roku) ktory mi pomaga i rozumie. cierpie na postac biegunkowa, ktora okropnie utrudnia mi szkolne zycie..ciezko mi wytrzymac na lekcjach:( mam nadzieje,ze teraz bedzie lepiej, bo mam w tym roku mature i chce skupic sie na nauce, a nie zamartwiac brzuchem:( Odpowiedz Link
aniowa39 Re: Przedstaw się..... 06.09.04, 19:09 Witam wszystkich! Cieszę się,że znalazłam to forum-choruję na IBS od 4 lat, jestem z Gdyni.Mam męża,dwójkę dzieci, pracuję i jeszcze się uczę.Potwierdzam,że na to chorują ludzie nerwowi, wrażliwi- nie da się ukryć,że stres ma swój wpływ na nasze zdrowie.Najgorsze, że na to nie ma lekarstwa, próbowałam chyba wszystkiego, za wyjątkiem środków psychotropowych,przed którymi jeszcze sie bronię.Pozdarwiam i życzę zdrówka. Odpowiedz Link