Dodaj do ulubionych

Tożsamość DDA a tożsamość punka

07.08.13, 07:54
Tożsamość punka antyestablishmentowa. Punk przyjmuje jako swoją. Wyrażającą indywidualność i wolność jednostki. Kupuje odpowiednie kurtki i glany. Które Mclaren ma do opchnięcia w sklepie. Czy to skandal czy zdrowa gospodarka rynkowa.

I czy nie podobnie jest z każdą tożsamością?

Ale ta wprost psychologiczna, która zaprowadza tam gdzie jest cień szansy do samorefleksji jest skandaliczna.

Słuszne są tylko dziesiątki innych tożsamości, które wciskane są bezmyślnie i żerują na psychologicznych deficytach. Tam jest wolność.
Obserwuj wątek
    • dolor Re: Tożsamość DDA a tożsamość punka 09.08.13, 20:24
      Wolność gazetowej i telewizyjnej akcji zaczynającej się od "wszyscy oni są, tylko nie wszyscy o tym wiedzą"? Dziękuję, nie kupuję.
      • fe_to_dz Re: Tożsamość DDA a tożsamość punka 09.08.13, 21:15
        A dlaczego pan ciąglę się czuje zmuszany przez jakiś autorytet, z którym trzeba walczyć. Może czas oświecenie przeprowadzić do końca i zobaczyć, że takowych nie ma, a los don kichota oświecenia to trochę absurdalne. Wszyscy jesteśmy tacy sami, ludzie z DDA nie stoją nad panem z batem i zmuszają do wspólnoty.
        • dolor Re: Tożsamość DDA a tożsamość punka 09.08.13, 22:07
          Zmuszany przez autorytet? Nie stoją z batem?
          Bo napisałem, że napisano, że to bzdura i się z tym zgadzam? Pozwolę sobie powstrzymać od kontynuacji wątku w stylu: "a pan to", bo mi się personalnymi nie chce.
          • fe_to_dz Re: Tożsamość DDA a tożsamość punka 09.08.13, 22:14
            Wie pan czemu mi naped personalny wzrasta? Jak czytam jak panu wzrasta nazywanie bzdurą indywidualnych wyborów tych ludzi.
            • dolor Re: Tożsamość DDA a tożsamość punka 09.08.13, 22:47
              Jak już, to jednego wyboru. Wie pan, każdy człowiek (tu wielki kwantyfikator się przydaje) wielokrotnie dokonuje w życiu bzdurnych wyborów. Więc nie ma się co napędzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka