04.03.17, 10:53
Widzez ze glownie filmy sentymentalne sa nominowane.

Moze jeszcze obejrze ten o hindusie ale tylko dlatego bo lubie filmy o Indiach, trailer mnie nie pociaga.

Trailer La la cos tam mnie troche smuci. Jako dziecko wychowalem sie na tych muzikalach z lat 50 tych z stepujacymi panami. Ale dla mnie te filmy z czasem zaczely nabierac smutnego obrazu. Cos jak ludzkie zoo z murzynami. Z jednej strony lubie pewne rzeczy w tamtej epoce...jako rewers infantylizmu wspolczesnej..ale niestety nie do konca rewers. Jest cos z bycia pacynka w tych filmach...mam wrazenie ze sa z tego samego zrodla jak komedie flipa i flapa ktore smieszyly kopniakami w dupe...sa wyidealizowanym odbiciem realnego spoleczenstwa w ktorym jedni ludzie mieli duzo wladzy nad innymi ludzmi.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Oskary 04.03.17, 10:57
      Czuje taki skrajny narcyz uleglego niewolnika ktory ucieka w marzenia, by zyc jak jego panowie. Zastepuje jak malpka. Calkowicie sztuczny swiat glamour dla ubogich.
      • 136ty Re: Oskary 04.03.17, 11:00
        Ten sam styl upupiania jest w filmie Michalkowa syberyjski cyrulik. Najlepsza wladze ma ten kto zinfantylizuje i zmusi do dzieciecej uleglosci.
        • 136ty Re: Oskary 04.03.17, 11:05
          Zreszta za charakterystyczna ceche tamtych filmow odbieram tez to ze graja bohaterowie ludzi znacznie mlodszych. W cyruliku nastoletniego kadeta gra facet w srednim wieku. W polskich filmach przedwojennych pelnych zdrobnien i upupiania amanci zawsze byli zaawansowani wiekowo. Mysle ze to nie przypadek ze wtedy wlasnie Gombrowicz pisal Ferdydurke o niedojrzalosci jako przedmiocie wladzy.
    • 136ty Re: Oskary 04.03.17, 11:17
      Tak wiec podobnie jak w ostatnich dwoch latach filmy oskarowe zdaja sie byc gowniane. Ale teraz juz chyba nie ma nawet jednego ciekawego. Myslalem ze az do piekla bedzie takim. Nawet mi sie podobal...ale to nie byl jakis specjalny film.

Upadla muzyka popularna i to samo zdaje sie byc z filmem. Internet zbiera swoje zniwo.
      • 136ty Re: Oskary 04.03.17, 11:21
        Za to jaki wysyp filmow o murzynach. Trzy filmy nominowane sa o murzynach. Ciagle protestowali ze ich nie ma..

Murzyni stanowia chyba gora 12 procent Usa.

Latynosi chyba o wiele bardziej sa niereprezentowani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka