dotera 14.11.22, 12:05 Ale beznadzieja. Amerykański do bólu. Reżyseria na poziomie tego co Amerykanie nazywają pulp fiction. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 12:07 Jak jeszcze raz zobaczę w filmie umęczonego chrzakajacego amerykańskiego mezczyzne to puszczę pawia . Oni w tym swoim neopogaństwo są bardziej ofiarni niż koziołki na ołtarzu. Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 12:21 Najlepsza ilustracja amerykańskich warriorsow były sceny z szturmu z Capitolu. Żydowski nerd w skórze wilka i leżący pod mównica facet jakby był ranny na polu bitwy i wzywał medyka. Wladowali się wybijając szyby po czym szli wzdłuż linek wyznaczających kolejkę i pouczali wzajemnie żeby nie byc disrespectful. Gang Olsena . Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 12:28 Przypomniałem sobie przypadkiem o tym filmie i chciałem obejrzeć bo zachwalali autentyczność odtworzenia epoki. Ale chyba chodziło o to że rogów nie ma na hełmach. Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 12:54 Nie widziałem pół ciekawej sceny na razie. Każdy mógłby nakrecic bezsensowne sceny z bezsensownymi aktorami. Współcześnie kino podupadło strasznie. Już zatracona została idea jakiegoś artyzmu, napięcia psychologicznego. wracamy w zasadzie do czasów początków kina. Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 13:31 Tak dla prawdy , w drugiej połowie się poprawia. Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 14:06 Film przypomina stara prawdę że ratowanie księżniczki i mszczenie ojca to najbardziej złudne chłopięce idee. Jak ma się szczęście księżniczka cię uratuje, a jak się nie ma gniewu do ojca to i mścić go nie trzeba. Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 14:16 Mężczyznę tworzy zerwanie więzi. Wykraczanie poza to co jest . Myślę że kobiety lubią mężczyzn w więzieniu bo są daleko a jednocześnie nie mogą uciec. Dobra myśl z filmu była też na poczatku. Zgłębianie kobiecej duszy to droga do piekła. Mężczyźni boją się kobiet bo chcą to robić. Zgłębiać co myślą i ratować. nic nie zgłębiać, kobiety nie lubią być zresztą demaskowane, robić swoje. Cały czas wykraczać poza swoje więzi. Im lepiej pójdzie tym szybciej pojawi się księżniczka która uratuje Odpowiedz Link
dotera Re: The.Northman 14.11.22, 14:21 Ta idea że mężczyźni mają być empatyczni względem kobiet promowana przez beibibumersow zabiła ich synów. To jak moczenie sobie zapałek którymi masz rozpalić kobietę. Odpowiedz Link