13.07.23, 21:20
Obserwujac rozne sklepy tego typu wydaje mi sie ze w tym kasjerzy maja najciezej. Klienci zwlaszcza bo rzadko jest czynna wiecej niz jedna kasa. Ale zauwazylem cos co mnie zaciekawilo. Oni sa jednoczesnie bardzo kulturalni optymistyczni. Powiedzialbym ze emanuja dobrocia. U jednego mezczyzny wrecz widzialem jakby promieniowal jak czlowiek w blogislawionym stanie. Mowie serio nie robie zartow. Na rozne sposoby widze dobroc tych ludzi. Nauki wschodu czesto mowia o drodze do oswiecenia jako drodze prostych prac ale wymagajacych olbrzymiej cierpliwości. Mysle ze niektorzy z tych ludzi sa na tej drodze
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Biedronka 13.07.23, 21:31
      Flow na drodze intelektu moga,doswiadczyc tylko ciagle rozwijajacy sie geniusze. Dla,wiekszosci intelekt jest klatka nawet jesli maja pewien poziom kompetencji. To intelekt produkuje ego.

Ci ludzie maja stresujace miejsce pracy i nielekka prace ale latami mysle ze ona uczy wytrzymalosci ktorej nie doswiadczysz gdzie indziej.
      • dotera Re: Biedronka 13.07.23, 21:51
        Jest taka jedna biedronka w ktorej widze niesamowitych ludzi. W innych mniej mi to sie rzucalo w oczy.

Przy czym nie musi to byc regula. Kiedys pracowalem na tasmie. Oduczylem sie wtedy idealizowac klase robotnicza. Choc kobiety byly pogodne, ale mezczyzni niektorzy jakby w zyciu doswiadczyli tylko zla i resentyment ich zabijal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka