Dodaj do ulubionych

Ależ to było planowe

08.02.24, 08:55
m.youtube.com/watch?v=Fv35OQOMgz8
Takich cytatów o manipulacji ludźmi jest o wiele więcej. Ludzi z najwyższej półki jak pierwszy szef WHO.

Wielu dochodzi do podobnych wniosków doświadczając rzeczywistości ale zawsze można zwalić na szukanie teorii spisku. Tyle tylko że zarówno są nazwiska jak i wszystko się układa w całość obserwując działania polityków , ideologię od czasu modernizmu.

Osobiście mam podejrzenie że cała nowożytność była przemyślana operacja manipulacyjna . Bo gdy zaczynasz przyglądać się modernizmowi i jego manipulacjom raptem wszystkie kalki powtarzają się idąc w tył.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Ależ to było planowe 08.02.24, 09:00
      Na poziomie diagnozy współczesności wielu myślicieli to pisało na każdym etapie. Tylko tylko że nazwiska wypływają z kręgu bezpośrednich operatorów ciemnego luda. Kiedyś znalazłem ciekawą stronę w necie o manipulacji. Dawała niejawne informacje jakby to wypłynęło od jakiś służb. Można było przypuszczać że teorie spisku i wymysły, ale bardzo rzeczowo to było opisane, drobiazgowo i na wysokim poziomie intelektualnym. Przy czym sama wiedzą oficjalna wskazuje na coś takiego
      • dotera Re: Ależ to było planowe 08.02.24, 09:10
        Anglosasi i ich podwykonawcy mają wiedzę o manipulacji rozwinięta. W tym są zresztą najlepsi. Po to rozwijają kognitywistyke. Kiedyś widziałem w w wikipedii jak hasła są zmieniane pod kątem wojny informacyjnej. Jak z netu giną wszelkie informacje na dany temat które rok temu były jawne strategiczne zarządzanie percepcja. Albo czytałem list włoskiego filozofa co jest sponsorowane a co marginalizowane. Marginalizowana jest cała kultura europejska a promowane wszystko to co oglupi ludzi. Edukacja od 68 to całkowity żart.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka